Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Yeni gelin evini herşeyiyle hazırlamak ortalama ne kadar tutar?

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

lunamoon

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2013
3.990
114
0
Samsun
Selamlar herkese. :nazar:Önümüzdeki aylarda evleneceğiz hayırlısıyla.:nazar: Aynı durumda olan bayanlar ya da daha önceden evlenmiş arkadaşlar salon takımı, beyaz eşyalar ve diğer tüm ev ihtiyaçları için ortalama ne kadar bir para ayırdığınızı yazabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için..

Son düzenleme:
Selamlar herkese. :nazar:Önümüzdeki aylarda evleneceğiz hayırlısıyla.:nazar: Aynı durumda olan bayanlar ya da daha önceden evlenmiş arkadaşlar salon takımı, beyaz eşyalar ve diğer tüm ev ihtiyaçları için ortalama ne kadar bir para ayırdığınızı yazabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için..

Öncelikle hayırlı olsun canım.. :nazar: Bende bu hazırlıkların içindeyim ortalama harcamamı söyleyeyim yatak odası yemek odası salon takımı ve beyaz eşyalar toplam : 14,500 civarı tuttu.. diğer ayrıntılara hiç girmiyorum zaten :) Allah yardımcın olsun

Maddi durumunza bagli derim ben.
Kendinize limit belirleyin ona göre ihtiyaclarinizi alin.
Bizim beyaz esya + mobilya + halilar 21 bin TL tuttu (2012 yilinda evlendik).

alıcaklarınıza bağlı salon oturma odası ayrı olucaksa filan ortalama 25 bin civarı bi harcamanız olur

Hesaplıyoruz hesaplıyoruz daha gelinlik salon vs. ıvır zıvır olmadan 21.000'leri bulduk yaaa:14::14::14:

Öncelikle hayırlı olsun canım.. :nazar: Bende bu hazırlıkların içindeyim ortalama harcamamı söyleyeyim yatak odası yemek odası salon takımı ve beyaz eşyalar toplam : 14,500 civarı tuttu.. diğer ayrıntılara hiç girmiyorum zaten :) Allah yardımcın olsun

Amin. Teşekkür ederim size de mutluluklar dilerim.:nazar: Bizde işte salon ve gelinliği katmadan 21.000'leri bulduk işimiz zor vallahi :s:s İrtibatta kalalım bilgilerimizi aktaralım birbirimize :16::16:

Şimdiden hayırlısı olsun inşallah. Bu işler zor işler, hiç bir zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor. Biz düğüne 7-8 ay varken eşimle konuşuyorduk 15.000 yeter bize demiştik. :) Tabi bu sadece onun masrafları.Ben şimdi sana kabataslak bir hesap çıkartayım.

Çamaşır makinası+bulaşık makinası+ankastre ocak+ankastre fırın = 5000 TL (benim ailem aldı)
Buzdolabı :2600
Televizyon : 2800
Evin tüm perdeleri :3000
Gelinlik :2800
Salon koltuk :3200
Salon Halı :700
Salon Vitrin + yemek masası:1400
Tüm avizeler :650
Düğün salonu :4000
Oturma odası koltuk :800
Yatak odası takımı :4500
Diğer tüm halılar (mutfak+giriş+yatak odası+oturma odası) : 800 civarı

benim ortalama bu şekildeydi. Herkesin kendine göre bütçesi var, kimi 1.000 TL'lil yatak odası alır kimi 10.000 TL'lik alır. O yüzden biraz fiyat araştırması yapıp, kendinize ona göre bütçe belirleyip bu bütçenin dışına olabildiğince çıkmamaya çalışın. Hiç çıkmamak imkansız da, bunu minumumda tutarsanız düğün sonrası fazla sıkıntı yaşamazsınız.Tabi bunlar büyük eşya, mutfak eşyalarını hesaplamak ve tahmin etmek zor maalesef. Bunun banyosu var, banyo paspas takımı, banyo çöp kovası seti vs var, portmantosu ıvızır zıvırı . Gerçekten zor, ama bir şekilde Allah yardım ediyor gerçekten. Herşey gönlünüzce olsun.:16:

Şimdiden hayırlısı olsun inşallah. Bu işler zor işler, hiç bir zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor. Biz düğüne 7-8 ay varken eşimle konuşuyorduk 15.000 yeter bize demiştik. :) Tabi bu sadece onun masrafları.Ben şimdi sana kabataslak bir hesap çıkartayım.

Çamaşır makinası+bulaşık makinası+ankastre ocak+ankastre fırın = 5000 TL (benim ailem aldı)
Buzdolabı :2600
Televizyon : 2800
Evin tüm perdeleri :3000
Gelinlik :2800
Salon koltuk :3200
Salon Halı :700
Salon Vitrin + yemek masası:1400
Tüm avizeler :650
Düğün salonu :4000
Oturma odası koltuk :800
Yatak odası takımı :4500
Diğer tüm halılar (mutfak+giriş+yatak odası+oturma odası) : 800 civarı

benim ortalama bu şekildeydi. Herkesin kendine göre bütçesi var, kimi 1.000 TL'lil yatak odası alır kimi 10.000 TL'lik alır. O yüzden biraz fiyat araştırması yapıp, kendinize ona göre bütçe belirleyip bu bütçenin dışına olabildiğince çıkmamaya çalışın. Hiç çıkmamak imkansız da, bunu minumumda tutarsanız düğün sonrası fazla sıkıntı yaşamazsınız.Tabi bunlar büyük eşya, mutfak eşyalarını hesaplamak ve tahmin etmek zor maalesef. Bunun banyosu var, banyo paspas takımı, banyo çöp kovası seti vs var, portmantosu ıvızır zıvırı . Gerçekten zor, ama bir şekilde Allah yardım ediyor gerçekten. Herşey gönlünüzce olsun.:16:

Teşekkür ederim cevabınız için :16: Bizde dün bilgisayar başında oturduk hesapladık işte ortalama bir fiyat çıkarmaya çalıştık ortaya 21 bin TL gibi bir rakam çıktı :53::52: Bunun içine salon ve gelinlik masrafı katılmadı bile :50: Tabi bunlar internet araştırması ile oldu birlikte çıkıp bakınca illaki daha uygununu buluruz diye düşündük bakalım hayırlısı artık :emir_bebek: Size de mutluluklar dilerim:123:

Teşekkür ederim cevabınız için :16: Bizde dün bilgisayar başında oturduk hesapladık işte ortalama bir fiyat çıkarmaya çalıştık ortaya 21 bin TL gibi bir rakam çıktı :53::52: Bunun içine salon ve gelinlik masrafı katılmadı bile :50: Tabi bunlar internet araştırması ile oldu birlikte çıkıp bakınca illaki daha uygununu buluruz diye düşündük bakalım hayırlısı artık :emir_bebek: Size de mutluluklar dilerim:123:

Rica ederim, umarım tatlı tatlı atlatırsınız telaşelerinizi ve yuvanızda mutlu olursunuz.:16:

Canım ben de yeni aldım esyalarimi
17000 mobilya
8000 beyaz esya
3000 salon tuttu
Diğerlerini ben de almadım arastirmadayim aldikca buradan paylasirim

canım allah yardımcınız olsun çok zor işler insan hem en iyisi olsun istiyor hemde çok masraf oluyor altından kalkılmıyor biz baya sıkıntı çektik geçinme konusunda iki tarafta hiç birşeye karışmadı sana kabaca yazayım bende.

mobilya: 24.000

beyaz eşya: 6.000

halı: 1.300

perde: 4.000

salon çift tarfta oldu 4.000 civarı

fotoğrafçı: 700

gelinlik damatlık ayakkabılar kına malzemeleri araba paraları kuaför 12.000civarı

tv: 2.000

:((( kısacası baya masraflı iş Allahtan biz beyaz eşyaları evlenmeden ödemeye başlayıp bitirmiştik çok akıllıcaymış şimdi olsa ödeyemezdik. 20,000 krediyle altından zor çıktık ıvır zıvırların

Canım bizde henüz evlenmedik ama hemen hemen her şeyi aldık. Arkadaşlara katılıyorum, tüm evinizi 5 bin veya 7 bin tl ye döşüyoruz kampanyaları ürünleri de var sadece bir yatak odasına 5 bin tl ödeyende. Bu biraz sizin neye ne kadar bütçe ayırdığınızla ilgili. Sana fikir olması açısından bizim giderlerimiz;

mobilya (yatak odası takımı, tv ünitesi, yemek masası, oturma gurubu) 10 bin 500
buzladolabı 2000 tl
çamaşır makinası 1500 tl
televizyon 2800 tl
ocak +fırın+davlumbaz 1800 tl
klima 2500 tl
süpürge 450 tl
yatak 2000 tl
perdeler 1400 tl
avizeler 700 tl
halılar 1000 tl
çeyize harcadığım (yatak örtüleri, yorgan, uyku seti, havlular, takımlar, pikeler, battaniye, mutfak eşyaları, yemek takımı, küçük ev aletleri vs gibi şeyler) 11 bin tl

başka harcanan eksikler mutlaka vardır. Henüz düğün salonu, gelinlik damatlık, kuaför fotoğrafçı, davetiye-şeker giderleri yok canım. Tarih almadığımız için onlar hesapta yok. Toplamda bu ayrıntılara göre bizim 37 bin 650 tl masrafımız oldu. Tabii seçtiğimiz eşyalar orta halin biraz üstü. Kolay gelsin canım sana da , Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Bizim 20000 civarı tutacak gb küçük parçalar kaldı şuanda sadece onlarıda içine koyarak hesaplarım böyle çıktı ki orta hallisini aldık herşeyin...

Canım benimde düğünüm var kısmetse yaza şimdiden dadandım bende kızlara fikir soruyorum mobilya için. Geçen evlilik hazırlığı fuarına gittim orada bir firma gördüm Vivense 2 fgündür araştırıyorum. Evinin tüm mobilyasını veren düğün paketi yapmışlar. Açıkcası benim bütçem kısıtlı en uygun pakete bakıyorum 6100 üstüne 750 indirim veriyorlar 5350 tlye gelecek salon yemek yatak odaları. Tabi yüksek meblağlı paketlerde var onlar beni aşar kaliteli de olsun istiyorum buradaki malzemeleri araştırdım kaliteli ürünler öyle sunta falan değil. Bir bak sende bence

Canım benimde düğünüm var kısmetse yaza şimdiden dadandım bende kızlara fikir soruyorum mobilya için. Geçen evlilik hazırlığı fuarına gittim orada bir firma gördüm Vivense 2 fgündür araştırıyorum. Evinin tüm mobilyasını veren düğün paketi yapmışlar. Açıkcası benim bütçem kısıtlı en uygun pakete bakıyorum 6100 üstüne 750 indirim veriyorlar 5350 tlye gelecek salon yemek yatak odaları. Tabi yüksek meblağlı paketlerde var onlar beni aşar kaliteli de olsun istiyorum buradaki malzemeleri araştırdım kaliteli ürünler öyle sunta falan değil. Bir bak sende bence

Sağol canım bakacağım en yakın zamanda..:16::16: Şu an düğün mekanına kafayı sardım ama bulamıyorum istediğim gibi hem uygun hem de güzel bir yer püffff:50::50::50:

Evleneli 1 yılı doldurduk halen eksik bitmiyor :) 2+1 evde oturuyorum
beyaz eşyalar 9.500
mobilyalar ( salon + yatak odası ) 11000
oturma odasında eşimin bekarken aldığı iki kanepesi var yeni almaya gerek duymadık
halılar 1800
perdeler 1000
televizyon 2000küsür
geri kalan ıvır zıvır tabağı çanağı örtüsü çatalı kaşığı yatağı yorganı hiiiiiç saymıyorum
yaklaşık 30.000 gitmiştir yani
halende almak istediğim çok şey çıkıyor ama kendimi frenliyorum
ev kurmak zor ama bu yola baş koyunca Allah kolaylığını veriyor

Back
X