• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyiz ama bir evimiz bir çöpümüz bile yok. Aksine tonla borcumuz var:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi lalel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

lalel

Ziyaretçi
artık içimde tutmaktan çok sıkıldım..aslında çok mutluyum neden çnkü sevdiğim adamlayım..ama kimse anlamıyor.
lise mezunu annesi yeni ölmüş zaten babası olmayan bi çocuk benm kocam.ben 25 o 24 yaşnda bi seneden biraz fazla oldu evleneli nikah memuru bile güldü bize siz çocksnz die.
bunlar bi kenara ben üniversite okuyorum .böle olnca benm ailem onu istemedi.okulu bitir öle evlen die oyalamaya çalıştı ama ben tanıyorum ailemi.asla razı oolmcaklardı..bende kaydımı dondurdm evlendim çünkü o gerçekten farklıydı...ve onun bana ihtiyacı vardı çünjkü anneside ölünce ne açmısın dien vardı ne bulaşığın çamaşıtın varmı diyen:(
pişman olmadım ama ailem arkamda olmadığı için onun ablaları beni sürekli ezdi dışladı.
detaylara ilerde girerim.
biz rutubetli soğk bi odada yaşadk aylarca halada öleyiz..
bunlar ıvır zıvr detaylar şimdi asıl olaya geleyim..
benm kocam aşırı ii niyetli bi insan asla beni kırmadı üzmedi.tek sorun ablasından çok büüyk bi kazık yedi..
zaten beni dul kadın alır gibi aldılar ne bişi taktılar ne bşiy yaptılar bide üstüne kocama ablası çok zor durumdaym die kredi çektirdi:(
bütün parayı aldı.
ablasına kredi vermiolardı.
tabi benm saf kocamda ablam dedi insan beklermi en yakınında böle bişiy:(çekti:(şimdi noldu bööle sap gibi kaldık ortada:(
kadın kendi kzını anlı şanli evlendrdi benm kocam hem öksüz hem yetim elinde avucunda yok..inanın 24 yaaşında saçları beyazladı.annesi yeni ölmüş bazen aç yatıyoruz biz onla noldu diyen yok..şu an mezun olmama bi kaç ay kaldı okul dolayısı ile annemin yanındayım ama bilmiyorum:(çok yoruldum artık
kredi çekti 10bin lira şimdi biz ödicez onu 14bin lira:(üstelik biz harcamadık üstelik bizdede yok:(
ben şimdi bi kaç ay böle rahat gibi görnsemde o napsın.günah diil mi benm kocama.aç yatıyo akşamları öğlen simit sabah poaca yiyo bi liranın hesabuını yapıyo:(
dünya bukadar mı kalleş:(
napcam bilmiyorum..
her ay 300 -400 gidiyo bu krediye..maaşı yetmiyo ay sonnda hep aç:(üstelik ben yannda olmadğm halde..ablası bunu nasıl yapar anlamıyorum ya kardeşi bu insan canı deil mi..
bizde olsa içim yanmıcak.
kendi kızına ev açtı döşedi yedirdi içirdi her bişi yaptı
bu çocuk yeni evli demedi elinde avucunda ne varsa aldı..ve kocam borcunu öde diincede aldığı cevap ne biliomusunuz..bunca yıl sana harcadığım paralara say..
oysa harcadığı bişide yok ortada..
nolur cevap yazmasanızda dua edin bana ,bize.dün babam ve oğlumu izlemiş beni arıyo ağlayarak..benm neden babam yok die..bide bu filmi en son annemle izledim ben diye nasıl ağlıyo o koca adam..:(nolur dua edin bize:(:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm: inanın napcam bilmiyorum ..aklıma kötü kötü şeyler gelio:(Allahım sen bizi doğru yoldan çıkarma:(

Canım senin ailen yardım etsin bi süre olmaz mı? Sen de mezun olur olmaz bi işe girer çalışırsın inşallah.

Ailene rica et eşinin durumunu anlat. Hiç değilse ayda 200 bile olsa ona yollayalım de.

ah canım ya çok üzüldüm.allah yardımcınız olsun valla ne denir ki bu durum da.ben insanın kendi öz ailesi bu şekilde yaptığında dayanamıyorum sinirleniyorum.çok bir şey söylemeyeyim o yüzden.keke eşin çekmeseydi kredi,keşke.ablasıyla konuşsa olmuyor mu?isteseniz . çok zor ya.off of.kimseye yardım etmicen bu devirde

canım oncelıkle sakın ol bızde çok borç odedık benım eşimin annesı ve babası oldugu halde neler çektım eşinını ablası neden sıze kredı çektırıyor eşin senınle konuşmadımı kredı çekıyorum ablama dıye sen manı olmadınmı bu devırde kımseye guvenılmıyor rabbım yardımcınız olsun başka nedıyeyımkı ablasıyla oturun konuşun guzelce

bu mümkün diil.öle bişi olsa kşke.ki benm eşimde bunu asla kabul etmio:(ve etmez biliyorum:(

bide zaten ben onları saymamışm gitmişim ne nikaha gelmişler ne bişime..yaprak dökmü gibi bişi yani:(

hep zoruma gidio ama annemdir diom susyrm.
sadece dğru tercih yaptğımı görmesini istemştim..
bi insan insan oldğu için sevilemez mi:(
illa para mal mülk mü olmalı okul mu olmalı..

cnm üzülme herkes 4 4 lük evlenemiyoki...zamanla inşallah herşeiniz olur ama eşinde kendini ezdirmesin sende söyle ezilmeyin başkalarına....bu arada eşin ne iş yapıyor cnm...

Canım,Türk filmi gibi olmuşsunuz ya.
Eşinle bir süre senin ailenin yanında idare etseniz olmaz mı?

Bence kocana çok ama çok iyi davran...Böyle insanlar çok mazlum olurlar...ıyilik onların gittiği yere gider

Şansınızın döneceğine yürekten inanıyorum ve dua ediyorum...
Ömür boyu mutlu olun:teselli:

canım parasız ınsan mutsuz oluyor eşin çalışmıyormu annende senın kotu olmanı ıstemez emın ol bunları yaşayacagını daha onceden duşundugu için karşı çıkmıştır canım

görümcene çok sinir oldum nasıl bir abla nasıl bir insan bu:jeyyar:
kardeşinin durumunun olmadığını biliyor ve böyle kalleşlik yapıyor:jeyyar:
eşinede kızmadım değil madem ödeme gücüde yok neden ablasına kredi çekiyor ki ve bu arada sen neden engel olmadın
şimdi yapabileceğin en akıllıca şey kendi ailenden yardım istemek bence ve umarım bir an önce okulunu bitirip iş hayatına atılırsın ve bu zor günlerden kurtulursunuza.s
allah yardımcınız olsun:Saruboceq:

yaa anlamadığım şu, kocan ablasına kredi çekiyo derdini tasasını siz çekiyosunuz ama sen hala kocanın tarafındasın, yani kocana karşı çık demiyorum sakın yanlış anlama da bunu kocan bilinçli yapmış zaten, benim eşimde buna benzer bişey yapmıştı ama ben çok kırılmıştım kendisine, hala da bu kırgınlığım için için devam eder, ne demek ya eşi dururken gidip de bi başkası için kredi çekiyo, benim de buna benzer bişey başıma gelmişti ilk evlendiğim yıllarda, biçok kişinin başına gelebiliyo, ama çok kızıyorum böyle durumlara, sizin etiniz ne budunuz ne ne halt etmeye kredi çekiyosunuz başkasına yav, böyle şeylerin sonu baştan belli olur zaten, adam ödeyecek olsa niye size kredi çektirsin ki, ödemyeceği belliymiş en baştan, neyse olan olmuş artık, yapcak bişiy yok, paşa paşa ödeyeceksiniz, şu aşamada yapmanız gereken tek şey sabretmek, inşallah düzlüğe çıkarsınız be güzelim ne diyeyim, dualarım sizinle

Allah da o ablasindan gani gani cikarsin size yaptiklarini ne diyim. yetimin oksuzun yanindadir Rabbim, sabredin. Allahtan senin gibi bir karisi var. Hic birbirinizden gecmeyin ki herkese ders olsun... Allah sikintidan kurtarsin sizi en kisa zamanda canim...

yaa anlamadığım şu, kocan ablasına kredi çekiyo derdini tasasını siz çekiyosunuz ama sen hala kocanın tarafındasın, yani kocana karşı çık demiyorum sakın yanlış anlama da bunu kocan bilinçli yapmış zaten, benim eşimde buna benzer bişey yapmıştı ama ben çok kırılmıştım kendisine, hala da bu kırgınlığım için için devam eder, ne demek ya eşi dururken gidip de bi başkası için kredi çekiyo, benim de buna benzer bişey başıma gelmişti ilk evlendiğim yıllarda, biçok kişinin başına gelebiliyo, ama çok kızıyorum böyle durumlara, sizin etiniz ne budunuz ne ne halt etmeye kredi çekiyosunuz başkasına yav, böyle şeylerin sonu baştan belli olur zaten, adam ödeyecek olsa niye size kredi çektirsin ki, ödemyeceği belliymiş en baştan, neyse olan olmuş artık, yapcak bişiy yok, paşa paşa ödeyeceksiniz, şu aşamada yapmanız gereken tek şey sabretmek, inşallah düzlüğe çıkarsınız be güzelim ne diyeyim, dualarım sizinle

ablacım bak o mevzuyuda açıklayım.ben okulumu dondurdum ya..eşim işten çıkarıldı sıfır paradaydık temmuz falandı eylüldede ben okula gitcem işte açız yani paramız yok..beni annemn yanına yolladı bi süre sonra ablası bunun aklına girmiş hani insan annesinden şüpe edermi o da etmemiş:(
ve bana okula dönme hediyesi almak için bide bişide takamadı ya bana evlennce tamam abla demiş çekerm ama bana 1 mlyar ver demiş
bende işe grnce öderm demiş.nyse ablasıda buna yemnler etmiş neler nler..
görseniz kredi çekileceği gün sabah camda belirdi kadın..bende o gece gelmiştm annemn yanndan beni özlemişte çok kocam teli falan kapatmıştı:utangac:kredi cvbı gelmiş buna ulaşamaynca ablasını aramışlar vs nyse geldi cama bunu aldı götrdü..kocamda dönüşte beni hemen bilg almaya götrdü sizin anlicanzı bilg bize 15 milyara mal oldu..öde diincede ödemio neler dio kocam ne laflar sayıyo..ama nafile..arsız olmuş kadın:(çok kötüyüm inanın:(:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım oncelıkle sakın ol bızde çok borç odedık benım eşimin annesı ve babası oldugu halde neler çektım eşinını ablası neden sıze kredı çektırıyor eşin senınle konuşmadımı kredı çekıyorum ablama dıye sen manı olmadınmı bu devırde kımseye guvenılmıyor rabbım yardımcınız olsun başka nedıyeyımkı ablasıyla oturun konuşun guzelce

mani oldum ablacım çok söledim ama ben dedi sana bilg almak istiom dedi:(

sen okuycaksın dedi,mühendis olcksın dedi ben bişi yapmiimmi dedi:(

cnm üzülme herkes 4 4 lük evlenemiyoki...zamanla inşallah herşeiniz olur ama eşinde kendini ezdirmesin sende söyle ezilmeyin başkalarına....bu arada eşin ne iş yapıyor cnm...

eşim teknisyen ablacım yani yeni iş buldu teknisyen oldu şimdi orada tutunmaya çalışıyor işte:(

bir yerden sonra şans sızede guler mrk etme
dua edecegım
allah yardımcınız oLsun

senağlama
Allah da o ablasindan gani gani cikarsin size yaptiklarini ne diyim. yetimin oksuzun yanindadir Rabbim, sabredin. Allahtan senin gibi bir karisi var. Hic birbirinizden gecmeyin ki herkese ders olsun... Allah sikintidan kurtarsin sizi en kisa zamanda canim...

Allah razı olsun çok teşekkür ederim:(
inanın çıkar yol bulamıyorum...derslermde çok zor..o kadar stresliyizki..bakın 23 nisan gelio 5 gün tatilim var ve ben gidemiom istanbula neden ay sonuna 20 gün var nerdeyse ama benm kocamn cebnde 50 milyon para kalmış:(borçlardan..:(
inanın ailesi okadar şerefsiz doluki..o bunu daha yeni anlıyo ablacım..
evdekiler su parası die bundan para istiolar her ay 20-30 ama bugn suya gtti dört aylık borç 46 lira ödedi..herkes buna bi kazıkj atmaya çalışıyo..babası ölmüş 5 yaşındayken annesi iki sene önce 9 haziranda öldü 17 haziranmda benle tanıştı ki ben bunun Allahın bi mucizesi olduğunu düşünüyorum..herkes bana sen olmasan bu çocuk ölürdü dio..ve biz 27 ocakta evlendik geçen sene..ve kredide temmzda çekildi
yani ak koyun kara koyun aslında anne ölüp biz evlennce belli oldu..yoksa eşim onları hakkaten ii zannediodu..
zaten annesi yaşasa onlar kocama bunu yapamazdı..
yazık günah ablacım yemin ederim bak geliom ya ben ankaraya ağlıyo böle sarılıp kokumu içine çekio uzun uzun sonra bi bakmışm ağlıo..
dışardan bizi görenler böle yaşadığımızı asla bilmez..ama bizde böleyiz işte:(neden buı kadra zorluk bilmiyorum:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

zor bir durum gerçekten
ayrıca şunuda belirteyim 24 yaş evlenmek için çokta erken bir yaş değil
ama sizin durumunuza göre biraz erken
böyle zor bir durumdayken ayrıcada okurken neden evlenmeyi seçtiğinizi anlayamadım
okulu dondurmak yerine bitirseydiniz bir iş bulsaydınız bu aradada eviniz için hazırlık yapsaydınız
daha güzel olmazmıydı şimdide annenizin yanında kalıyormuşsunuz
değişen pek bir şey yok anladığım kadarıyla
ayrıca hakkınızı arayın derim ablasına gitsin konuşsun
böyle büyük bir kazığı atmaya hakkı yok başka biri olsa neysede
insanın akrabası olunca yediği kazık iki katı acı oluyor hakkınız arayın tamam deyip çekilmeyin kenara
elinizden ne geliyorsa yapın keşke güvenmeseymişsiniz diyeceğim ama insanın aklına gelmiyo ki böyle şeyler
babana bile güvenmiceksin derlerdi de inanmazdım doğruymuş meğer
paranın girdiği her ilişki bir gün bozuluyor dikkat edin bundan sonra

bu nasıl görümce ya allahtan korkmaz kuldan utanmaz kadın ,yetimin hakkını yemeye utanmıyormu

zor bir durum gerçekten
ayrıca şunuda belirteyim 24 yaş evlenmek için çokta erken bir yaş değil
ama sizin durumunuza göre biraz erken
böyle zor bir durumdayken ayrıcada okurken neden evlenmeyi seçtiğinizi anlayamadım
okulu dondurmak yerine bitirseydiniz bir iş bulsaydınız bu aradada eviniz için hazırlık yapsaydınız
daha güzel olmazmıydı şimdide annenizin yanında kalıyormuşsunuz
değişen pek bir şey yok anladığım kadarıyla
ayrıca hakkınızı arayın derim ablasına gitsin konuşsun
böyle büyük bir kazığı atmaya hakkı yok başka biri olsa neysede
insanın akrabası olunca yediği kazık iki katı acı oluyor hakkınız arayın tamam deyip çekilmeyin kenara
elinizden ne geliyorsa yapın keşke güvenmeseymişsiniz diyeceğim ama insanın aklına gelmiyo ki böyle şeyler
babana bile güvenmiceksin derlerdi de inanmazdım doğruymuş meğer
paranın girdiği her ilişki bir gün bozuluyor dikkat edin bundan sonra

ablacım ne konuşmalar yaptık ne mesajlar ne telefonlar neler neler..ama işi çirkefliğe vuruyor.durumum yok diyip çekiliyor kenara..
onun durumu yok diye başkalarını böle zor durumda bırakmaya ne hakkı var:(
kızından neden istemiyo..kocası var ikiside çalışıyo,tonlşa altını var...ama benm kocamı kazıklıcak ya..
çirkefleşiolar ablacım ne yapsak ne etsek fayda etmedi bide üste haklı gibi dioki benm ona harcadklarıma saysın zaten bana borcu vardı die millete kendini aklamaya çalışıyo..inan baba millet bize o kadın yüznden düşman oldu:(haklı ola ola haksız olduk:(:çok üzgünüm:

Back
X