Merhaba fırın posetınde tavuk yapıyorum bır kac gundur pilinc ve fırın kağıdımda 250 derecede 15 dakka daha sonr 180 derecede ellı dakka pişir dıyor ama sürekli ıcı sakız gıbı oluyor lokum gıbı olsun ıstıyorum sorun nedır sızce yenı evlıyım yardımmm
Merhaba fırın posetınde tavuk yapıyorum bır kac gundur pilinc ve fırın kağıdımda 250 derecede 15 dakka daha sonr 180 derecede ellı dakka pişir dıyor ama sürekli ıcı sakız gıbı oluyor lokum gıbı olsun ıstıyorum sorun nedır sızce yenı evlıyım yardımmm
Suyu az olursa kuru olur ona dikkat et bide sürekli degiştirme fırın ayarını 180 200 derecede pişiriyorum ben hep yemeklerimi ve gayet iyi pişiyor her 15 dk da bir de çevirirsen sıkıntı olmaz bide bütün Tavuk mu yapıyorsun yoksa bu falan mı ona göre de etkiler pişme zamanını
Suyu az olursa kuru olur ona dikkat et bide sürekli degiştirme fırın ayarını 180 200 derecede pişiriyorum ben hep yemeklerimi ve gayet iyi pişiyor her 15 dk da bir de çevirirsen sıkıntı olmaz bide bütün Tavuk mu yapıyorsun yoksa bu falan mı ona göre de etkiler pişme zamanını
Ben genelde borcamda pişiriyorum eger Patates vs koyacaksan ben onları azcık yag ve baharatla karıştırıyorum.. Tavuk için de Salça sıvı yag ve baharat karışımı yapıyorum butlarin içi güzel pişsin diye üstüne bıçakla kesikler atıyorum kemige dayanmasın attıgın kesik ama çok yüzeysel de olmasın orta şekilde kes ki içi daha iyi pişiyor öyle bide baharat aroması falan ete daha iyi işliyor hatta bu baharatlı salçalı karışımı sürüp tavugu yarım saat dolapta dinlendirirsen daha güzel olur.. Sonra bunları borcama diziyorum ne koyacaksan Patates biber falan hepsini karışık diz üstünü aşmayacak ama tavukların yarısına gelecek şekilde salçalı su yap ama bu salçalı su çok koyu olmasın çünkü piştikçe zaten koyulaşıyor suyu sonra 200 derecede Patates pişene kadar pişir o zaman zaten et de pişmiş oluyor genelde.. Aynı şekilde fırın poşetinde de yapabilirsin fark etmez borcam yada poşette olması eger çok baharat sevmeyen biriysen baharatlı ona göre ayarlarsın biz genelde bol baharatlı yiyoruz
Aslında yemekler çok kolay temel mantıkları var oturduğu zaman hepsi birbirine çok benziyor neyseki ben evlenince hiç sorun yaşamadım her yemegi biliyordum hatta kv benden yemek tarifleri ögrendi özellikle et yemekleri yapması çok zevkli