Yeni evliyim babam memleketten gelip bize yerleşti :(

Kocan bildigin bulunmaz nimet.
Maalasah cok sanslisin.
Babandan yuzun gulmemis gbi ama kocanda farkli.

Baban konusundada cok haklisin. Allah yardimcin olsun.
sağol cnm ama herkesin hem iyi hem de kötü tarafları oluyor maalesef benimde eşimde sevmediğim çok başka huylar var. severek evlendik beni çok seviyordu evlenmeden önce hemen evlenmek istedi beklemedi bende ailemden bıktığım için elektrik de alıyorum diye iyi niyetli biri gibi de gelmişti mesleği de var diye evlendim. bana aşık olan oydu ama şimdi çok monoton halleri var. fazla tanımadan evlendiğim için bazı huyları batıyor maalesef mesela sabahları erken kalkyıor işe gitmek için hergün kahvaltı hazırlarım hasta olduğum günler poğaça al diorum hadi kalk hazırlarsın sen dio beni zola kaldırıor diorum seven insan sevdiğine böle yapar mı? mesela bişey yiyoruz benden önce kapıp yemeye çalışıyor seven insan al sen ye ben yemesemde olur der annne gibi davranır bu tarz daha çok batan huyları var maalesef kimse dört dörtlük değil

Benim de problemim babam ile ilgili kızlar :KK43: yıllardır hiç calışmadı hep gezdi tozdu annem çalıştı hatta kadın kendisi yatırdı sigortasını bile hala daha emekli olmadı 2 senesi kaldı. bize hiç gün yüzü göstermedi evde hep kavga ve maddi sıkıntılar yaşattı. içki içer gezer bekar erkek gibi kolay yoldan para kazanmanın yollarını arardı hep... ben 27 yaşımda evlendim evliliğe geç kalmamın bile sebebi ailem yüzünden. şimi evliyim. .3 aylık ve 2 aydır kendi evimde yaşıyorum. Ve yaklaşık 1 aydır da babam bizmle kalıyo. evlenip evime geleli 1 ay olmadı. gelin olup geldiğim memlekete iş aramaya gelmiş. bu vakte kadar çalışmadı şimdi çalışacağı tutmuş. memlekette iş mi yok deseniz bizim memlekette de iş var tatil yöresi zaten ama maalesef tanıığı arkadaşları çalıştığını görürmüş utaınrmış o yüzden buraya gelmiş iş bakmaya. 3 sene sonra emekli oluyor onunn için çalışması lazmımış... 1200 tl telefon fatura borçu birikmiş eve haciz geliyormuş ödemezse dün gittik borcunuu kapattık eşim ile biz de yeni evliyiz bi sürü borcumuz var onun borcunu ödediğimiz için kendi borcumuzun bi tanesini bu ay ertelemek zoruda kaldık. eskiden adam gibi çalışıp bizi ele güne muhtaç etmemiş olsaydı ona saygım sonsuz başımın üstünde yeri var derdim ama zamanında aylak aylak gezip memlekette iş bulma imkanı varken buraya gelip iş araması ve 1 aydır iş bulamaması borçlarını bizim ödememiz ve cebinde 1 kuruşu dahi yok ve cebine de biz para koyuyoruz daha yeni evliyim eşimle şöyle evde bi vaki geçirmeden evliliğe alışmadan gelmesi gerçeken sinirlerimi hoplatıyor kızlar. Allahtan eşim iyi birisi. "bu bizim sınavımız ilerde çocuklarımızda bize karşı hayırlı olması için bababna saygısızlık yapma" diyor yüzüne bende saygılı davranıyorum Allah korkum olduğu için ama onun da anlayışlı olması gerekli değil mi kızlar... hiç düşünce yok mu yeni evli insanın evine gelinip yerleşilir mi? Çok mu mecburdu buna :KK43: 52 yaşına gelmiş nasıl iş bulacak 1 aydır bizde hala bulamadı :KK43:
öncelikle eşine helal olsun çok takdire şayen bi davranış,seni de çok iyi anlıyorum yeni evli ol ve olma ki yeni evliyken daha kötü biliyorum, kendi annen baban da olsa ziyaretin makbulü kısa olandır diyosun ( allah affetsin böyle dediğim için ) ama öyle oluyor işte. Sen yine de dayanmaya çalış bişey demen olmaz sonuçta baban umarım en kısa zamandaiş bulamayıp geri döner

sağol cnm ama herkesin hem iyi hem de kötü tarafları oluyor maalesef benimde eşimde sevmediğim çok başka huylar var. severek evlendik beni çok seviyordu evlenmeden önce hemen evlenmek istedi beklemedi bende ailemden bıktığım için elektrik de alıyorum diye iyi niyetli biri gibi de gelmişti mesleği de var diye evlendim. bana aşık olan oydu ama şimdi çok monoton halleri var. fazla tanımadan evlendiğim için bazı huyları batıyor maalesef mesela sabahları erken kalkyıor işe gitmek için hergün kahvaltı hazırlarım hasta olduğum günler poğaça al diorum hadi kalk hazırlarsın sen dio beni zola kaldırıor diorum seven insan sevdiğine böle yapar mı? mesela bişey yiyoruz benden önce kapıp yemeye çalışıyor seven insan al sen ye ben yemesemde olur der annne gibi davranır bu tarz daha çok batan huyları var maalesef kimse dört dörtlük değil

Daha önce de yazmıştım konunuza..
Eşiniz kendi çıkarı için kabul ediyor bence babanızın sizde kalmasını diye..

aklıma ne geldi.. sakın yanlış anlama hani içimde kalmasın diye söylüyorum bir ihtimal..
anlattığınız gibiyse yeni evlisiniz ya paradan altınlardan borçlarını kapattırmaya, biraz harçlık almaya, sende iş arama bahanesiyle takılmaya calışmak olmasın? aklıma geldi kötü bi niyetim yok:KK57:
yk cnm öyle bi durum yk altınları ne yaptığıımızı bile bilmez... onun derdi annemin dırdırndan sığınmak bi de memlekkete milletten çekinip çalşmo burada tanıdığı yok die burada çalşcak güaya.... bi de iş beğenmio

O kdr borcun içinde hayırsız babaya 1200 TL verdiğinize göre fazlasıyla saf insanlarsınız.

Bence baban düğün altınlarına göz dikmiş durumda. Yeni bi acıtasyona kapılıp onları da saymayın adamın eline karı-koca..
brcun 700 civarını ödeik taksit yaptık cnm. eve haciz gelecek diye annem hasta duysa çok üzülür diye. eşim ödeyelim demişti.. bende sırf annem icin ödedim. bizden borç aldı. bi de benim annemin ailesi varlıklı insanlar bize çok miras düştü miras paralarından bütün eşyalarımı annem aldı düğünee destek oldlu annem eşimi çok sever eşiminde maddi durumu yoktu çok destek oldu annem ona yüzeden belki de eşim borçlu hissediyor olabilir kendini. takı paralarını babam hiç bilmez ne yaptığımızı zaten

damada bak maşallah,kendi iyi davrandığı yetmiyor sizide uyarıyor.Babanızın yaşı epey varmış bu yaştan sonra ne yapabilir ki, inşaat vs gibi yerlerde gece bekçiliği belki gece gider gündüz uyur sizede çok yükü olmaz
aşçı aslında eskiden aşçıymış güzel yemek yapar ama bu yaştan sonra ayak uydurabr mi bilmorum

eşime ailen duyarsa babamın bize yerelştiğini hoş olmaz diyrum nerden bilecekler diyor :KK43: iş bulunca güya ayrılaecak bizden ama eşim bize kal diyor kiralar pahalı diyor

Eşiniz yanlış yapıyor. Sizlere faydası olmayan bir adamdan eşinizin fayda beklemesi çok saçma. Daha önce yazmıştınız yardım edeceğini düşünüyor diye. Sakın böyle bir şey yapmayın. Israr edin. İyilikten ziyade saflığa doğru gidiyor eşinizin hali.

önceden çok az çalşmş annem sigortasını yatırp günlerini tamamladı. eve eşime çoğu şeyi anlatmadım geçmişte pek çalşmafğnı falan
annene çok şaşırdım. onca yıl kimbilir ne zorluklar içinde çalıştı, evdede yan gelip yatan adamın sigortasını ödüyo. fedakarlığı hak edecek biri yokki, kimse akıl vermemişmi yapma diye

olablr cnm çünkü borcumuz çok

Keşke anlatabilseydiniz babanızı..
Bence siz ikisine de kıyamıyorsunuz..
İkisine de aslında laf söyletmek istemiyorsunuz..
Korkarım arada kalacaksınız..
Eşiniz bize yardım eder diye katlanıyor bence ve babanız size daha yük olacak gibi görünüyor..
Olan size olmaz inşallah..

kocanızı bıktırmadan annenizle konuşun açıkça annen söylesin ayrıca neden borcunu siz yatırdınızki yarın bigün eşin başına kalkabilir ama

X