Yeni evliye bi yardım eder misiniz?

ironman_2020

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2017
1.510
1.008
133
merhabalar, yeni evliyim. Evin işlerine yetişemiyorum. Nasıl yapıyorsunuz nasıl yetiştiriyorsunuz anlatır mısınız? 10 sene tek kaldım ama hiç bi evi çekip çevirmemiştim. Çalışıyorum 5 te işten geliyorum. Dün süpürsem silsem ev ertesi gün pis gibi oluyor. Ev işlerini yapsam kendime bakacak vakit kalmıyor. Herşeye nasıl yetişiyorsunuz?

nasılmı çok basit su an cocuk yok heralde odaları silip süpürüm kapılarını kapatmakla.tek oda tek tuvalet kullanılınca işler kolaylaşır. heralde

Fazlaliklari ortadan kaldirin
Biblo,canak,tabak ,bardak birakmayin .
Degisik boylarda kutular alin dolap iclerinde
Kilerlerde mutfakta banyoda cok ise yariyor .
Aksam yatmadan salonda kalan daginikligi toplayin
Mutfagi bulasiki birakmayin
Camasir biriktirmeyin
Falan filan

Eli armut mu topluyo demeye dilim varmadı.
Yeni evli kadına kocasını kötülemiym diyom ama...
Bu soruyla gelenlerin eşleri genelde temizlik işini kadına yıkmış oluyo...
İki seçenek olmalı: eşle adaletli bi temizlik paylaşımı ya da yardımcı kadın.
Hem dışarda hem evde saçınızı süpürge etme gafletinde bulunmayın.
Kıymet bilinmicek çünkü.

Evi süpürmeye kocamın bacaklarından başlıyorum!!! Ciddiyim.. yürüdüğü yere kıl bırakıyor... ardından her yeri süpürüyorum. Siliyorum. Kullanmadığım odaları kapatıyorum. Ayrıca her gün yapmıyorum 2-3güne bir ya eşim ya ben süpürüyoruz.. banyo vc bende... duş alırken arada hemen yıkarım her yeri.. mutfağımın temiz olduğunu düşünmüyorum o konuda bi şey diyemem.. ama tabakları çatalları hemen makineye koyarız ortalıkta bi şey olmaz. Burda güneş bol. Yatağı sabahtan yıkarım akşama tekrar sereriz. İki tane çamaşır askısı var. Mis gibi as as dur. Katlamaya zaman Yoksa sıkıntı yok. Nasılsa yer var. Onun dışında artık aylık temizlikçi tutmayı düşünüyoruz. madem çalışıyorum biraz kendime harcayayım dedim...

Benim çalıştığım dönem eşim sadece evi süpürürdü onu da haftasonu yapardı haftaiçi evde olduğumuz saatler süpürge sesi için uygun olmuyordu
Ben o evi süpürmedigi günlerden birinde evi silerdim
Yemeği genelde birlilte yaprdık onun dısında her iş bendeydi

Pazar günleri iki ana yemek bir yardımcı yemek yapardım
Haftaiçinde o bizi idare ederdi
Araya menemen falan girerdi tabi bi iki gün

Yemek yenildikten sonra bulaşıgı tezgaha koymadan direk makınaya yerleştirmek bana çok pratik geliyor hiç bulaşık birikmiş olmuyor tezgahta

Akşam gelince odaları silmeseniz bile pratik moplar va onlarla evin geri kalanını silseniz o bile yeter
Bir gün evi silersiniz bir gün ütü yaparsınız bir gün dinlenirsiniz vs

Temizlik yapmaktan hoşlanmıyorsanız evi kirletmeyeceksiniz yere bir sey mi döküldü anında alacaksınız
Bir sey damlasa sileceksiniz o zaman temizlik daha uzun süre gider

Eşinize de yapabilecegi bir kaç iş verin o da yapsın

Şu meşhur incik boncukçu ıvır zıvırcı yeni gelinlerden değilsindir umarım
Eğer öyleyse geçmiş olsun, Güldür Güldür'deki temizlikçi bacı gibi yıka-sil-kurula

Onun dışında eşyalar yeni olduğu için ilk zamanlar tozu tüyü bol oluyor.
Zamanla geçiyor, sabret

Bi de kasma ya temizdir temiiz

Bu problemden ancak herşeyi fazla takmayarak kurtulabilirsin çalışan insan herşeye yetemez. Ben yemekleri gece ya da sabah erkenden kalkıp yaparım. Bulaşıkları hep makineye atarım çamaşırları çok birikmeden yıkamam tek günde yıkarım bi gün belirleyip. Makine bi gün cok çalışıyor zararı olur mu bilemem ve ev temizliği içinde bir gün ve belli bi zaman dilimi ayır. Ayrıca dagınık olmayın aldığınızı yerine koyun. Ayrıca eşiniz de iş yapsın mesela eşim evi süpürür kendi çalışma odasının temizliği onundur bazende vileda yapar

kocanız hiçbir şeye elini sürmeyip bi taraflarını yayılıp oturan tiplerdense yetişemezsiniz tabi. muhtemelen öyle çünkü 5'te işten çıkmanıza rağmen kendinize hiç zaman kalmadığına göre...

Süpürme ve yerleri silme işini kocana devret. Hafta içi bir akşam geldiğinde her yeri süpürsün, pazar günleri de önce süpürsün sonra vileda ile silsin. Sen de yemeğe bakarsın, ütüyü bilemedim, sevmiyorsan herkes kendi ütüsünü yapsın. Başka ne iş var?

Herşeye değil hiçbirşeye yetişemiyorum yardımcı kadın tribi de çekemiyorum, evim dağınık , temizlik haftada bir yaparız eşimle, mutlu huzurluyum böyle. Ama evi her daim temiz düzenli olanlara hayranlık besliyorum yalan Yok

Evi her daim düzenli ve temiz insanlara özenmiyorum hepimiz bayanız biliyoruz eğer öyleyse takıntısı vardır çünkü bende bi kez öyle olmaya calışmıştım ve herşey her ayrıntı daha da gözüme batmaya ve benim günlük işlerimi yapmaya engel olmaya baslamıştı

Bugün süpürülen ev yarına kirlenmez, ordan başlayın bence.
Haftada bir temizlik yeter de artar.

Çalışırken ve çocuksuzken 10 gün temiz kalırdı ev, at mı koşturuyoruz da kirlenecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…