• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliye bi yardım eder misiniz?

Calisiyorum kocam kicini yayip yatiyor isten gelince yorgnm bnde diyor cocugum var ama evi bugun topla yarin leş oluyor hergun hergun sil baştan eşimde ayri bi daginik zaten ama artk takilmiyorm cok napym

merhabalar, yeni evliyim. Evin işlerine yetişemiyorum. Nasıl yapıyorsunuz nasıl yetiştiriyorsunuz anlatır mısınız? 10 sene tek kaldım ama hiç bi evi çekip çevirmemiştim. Çalışıyorum 5 te işten geliyorum. Dün süpürsem silsem ev ertesi gün pis gibi oluyor. Ev işlerini yapsam kendime bakacak vakit kalmıyor. Herşeye nasıl yetişiyorsunuz?
Evli değilim tavsiye veremeyeceğim ama bir arkadaşım seninle aynı sorundan muzdarıptı. Kocası çok dağınıktı. Su içiyor bardağı bulduğu yere bırakıyor, çoraplarını çıkarıp salona atıyordu. Öyle demişti arkadaşım. Bizimkinin de canına tak etmiş, uyardı mı uyarmadı mı bilmem ama evi toplamayı bırakmış bu da. Zaten titiz bir kız değildi okuldan tanırım. Valla sonrasında ne oldu bilmiyorum, karışmam ama çok titiz olmak iyi değil ya. Allah kolaylık versin sana da canım.

Gunduz iste aksam evde calismayin.

Ise gidip para kazaniyorsunuzdur buyuk ihtimalle. Turkiyede gonullu isler pek yaygin degil cunku...

Iste o para hayatinizi kolaylastirmak icin. Bir temizlikci almak gibi.
Hayatinizi guzellestirip kolaylastirmiyorsa paranin bir olayi yokki.

Yeni evlisiniz belki borcunuz vardir. Eger oyleyse de esiniz fiziksel olarak bir hastaligi sakatligi ozel durumu yoksa veya siz profesyonel sporcu falan degilseniz sizden daha gucludur. Ona yaptirin islerin cogunu.
Hem eve hem ise yetiseyim diyene madalya takmiyorlar. Ilerde bir de uzerine cocuk bakimini yikiyorlar. Köle olup cikiyorsunuz.

Ben calismiyorum ama ben bile hergun hergun ev silip supurmuyorum. 2 kisi olup nasil hergun ev pis olabilir ki? Bence temizlik olayini abartip kendinize yuk ediyorsunuz.

merhabalar, yeni evliyim. Evin işlerine yetişemiyorum. Nasıl yapıyorsunuz nasıl yetiştiriyorsunuz anlatır mısınız? 10 sene tek kaldım ama hiç bi evi çekip çevirmemiştim. Çalışıyorum 5 te işten geliyorum. Dün süpürsem silsem ev ertesi gün pis gibi oluyor. Ev işlerini yapsam kendime bakacak vakit kalmıyor. Herşeye nasıl yetişiyorsunuz?
Halılara örtü ört canım bu gün süpür dün diyelim yarın örtüleri çırp ve yerleri sil gece den bulaşık bırakma mesela hafta sonu buzluğa yemek yap koy rahatlarsın biraz

Halılara örtü ört canım bu gün süpür dün diyelim yarın örtüleri çırp ve yerleri sil gece den bulaşık bırakma mesela hafta sonu buzluğa yemek yap koy rahatlarsın biraz

Sahsen ben haftada bir gun genel temizlik yapiorum tatil gununden bir gun once isten geldigim de temizligi yapiorum ertesi gun kendime ayirmis oluyorum. Yemek yapmak zaten 1 saati almaz (yapicamiz yemege gore de degisir) tabi ki de.. valla 7 de 8 de evde gelenler 5 te gelip isleri yetistirmek bence kolay arkadasim programli olmaya bak birazda

Herşeye yetiseyim diye
Herşeye yetiseyim diye zorlamiyorum kendimi
Zira o kapasite ben de yok...
İki küçük yaramazla mümkün değil bir de..
Olduğu kadar...

Her şey ev işi, her şey temizlik değil boş ver.. Bir şekilde tembellikle de olsa yapılıyor bir şeyler.. Ağzınızın tadı olsun yeter. Evin bal dök yala olmuş, eşinle aran huzursuzsa ne kıymeti var. Amaaan.. :KK49:

Çok basit , temizlik yaptığınızın ertesi günü her yer pis görünmeyecek gözünüze.
Mutfak , tuvalet temiz olsun. Gerisi teferruat ..

Ben çalismadigim halde ayni durumdayim. Ben hic temizlik bilmeden evlendim. Ama artik duzene koydum isleri. Su sekilde yapabilirsiniz.

Dip köşe toz alin
Dip köse supurun
Dip köse silin
Bunlardan hergun bitanesini yapin bugun toz aldiysaniz yarin supurun ertesi gun silin kendinizi bu sekilde ayarlayin Ben bu sekilde isleri yoluna koydum diyebilirim. 3unu bir yapinca o iş bitmiyo ev malesef cok cabuk kirleniyor.

P.tesi toz aliyorum
Sali supuruyorum
Carsamba siliyorum
Persembe toz alip balkon yikiyorum
Cuma evi supurup camasir yikiyorum
Cumartesi toz alip carsaflari degistirip supuruyorum. Pazarda dinleniyorum...

hepinize teşekkür ederim kızlar yanlız olmadığımı bilmek iyi geldi.eşim öyle kazma bi adam değildir.dağınıklık pislik yaratmaz ,aldığını yerine koyar,haftasonları iş yapıyorsam yardım eder.gerçi daha çok az zaman oldu ama görünen o.hiçbirşeye yetemiyorum hissi çok fena birşey. eskiden yapsam da yapmasam da umursamazdım işleri.şimdi yapmam lazımmış gibi bir psikoloji oluştu.

Şu meşhur incik boncukçu ıvır zıvırcı yeni gelinlerden değilsindir umarım
Eğer öyleyse geçmiş olsun, Güldür Güldür'deki temizlikçi bacı gibi yıka-sil-kurula :temizlik:

Onun dışında eşyalar yeni olduğu için ilk zamanlar tozu tüyü bol oluyor.
Zamanla geçiyor, sabret:KK51:

Bi de kasma ya temizdir temiiz:KK52:

yok ay bide öyle olsam nolurdu bilmiyorum.daha evde süs eşyası bile yok ama alırsam bile en azından alcam.sanırım evin sürekli parlamasını filan bekliyorum ya
Çalışıyorsan yardımcı şart. Ben öyle yetişiyorum herşeye yinede yoruluyorum..
kesinlikle şart ama yeni evli olunca bi süre alamam sanırıım borçlardan.

kocanız hiçbir şeye elini sürmeyip bi taraflarını yayılıp oturan tiplerdense yetişemezsiniz tabi. muhtemelen öyle çünkü 5'te işten çıkmanıza rağmen kendinize hiç zaman kalmadığına göre...

yani aslında dağınık yada pis değildir aldığını yerine koyuyor ama beraber yaşamaya yeni yeni alışıyoruz. ben 5 te geliyorum işten o 9 da.geldiğinde de kıyamıyorum çoğunlukla.heryer temiz olsun takıntısı da yoktur.benim kendi kendime yaptığım bişey bu. evlenince herşeyi kendime görev bildim nedense:S

Back
X