Yeni evlinin evine gitmek.

Yakın oturuyorsanız kalmasınlar ne sacma. Bir defa kalınırsa devamı gelır o yuzden saat gec de olsa ne esınız ne de sız kalın dıye teklıf etmeyin. Ayrıca eşinizin ailesi oğlumun evi oğlumu arar söylerim kafasında ve o evi oğlulların evi olarak gördükçe sizi etkisiz elaman gibi görecekler. Muhtemelen yemeği siz hazırlayacaksınız keşke önce sizi arasalardı. Mesafeyi şimdi ayarlarsanız rahat edersiniz

Bende bir haftalık evliyken gelelim abinleri de çağır diye telefon etmişlerdi kendilerini zorla davet ettirdikleri yetmiyor gibi eşimin abisini hanımını da yemeğe almıştım. Üstelik evde 2 aylık köpeğim vardı gelin hanım korkuyormuş yeni aldığım koltukların tepesinde gezmişti bütün gece sonra başka şehire taşındım. Kafam rahat senede bir gelirler 2 gün kalıp giderler

Şimdiye kadar bi sorn yaşamadıysanız abartıyosun. Hveslenmiş insanlar 1 sene sonramı gelsinler. Yemekte neyi güzel yapabiliuosan onu yap. Laf edecek olurlarsa bundan sonra ona göre tavır alırsın. Direk önyargılı olma. Kalmaları pek uygun olmaz sadece arabaları yokmu, kaynın çokmu küçük.

Hem de ne... Evlenirken gelenekler, bilezikler havada ucussun, sonrasında eve yemeğe gelmesinler. Valla ben de bu rahatliktan istiyorum.
Bana bir kuruş hakları geçmedi her şeyi kendimiz yaptık bu mantıkla bana hiç uğramamaları gerekiyor (keşke öyle olsa) ama mevcut durum bihter'in dediği gibi 'ördek ailesi' gibiyiz

5 günlükken gelip kalın demeleri de tuhaf bence. Hadi evinize gelmeye heves etmişler, ağırlayın diğer arkadaşların dediği gibi annenizi de çağırabilirsiniz. Yemek konusunda da ne yapabiliyorsanız onu yapın. Beklentileri yükselmesin. Çok yoğun ders çalıştığınızdan bahsedin. Şimdiden mesafeni koyun derim. Zırt pırt gelemeyeceklerini ya da sizin gidemeyeceğinizi bilsinler. Sınırlarınızı çizin.

Davetsiz gitmek yuzsuzluktur. Adabi muaserete aykiri. İnsan sadece buyuklerinin evine davet beklemeden gidebilir

Valla çevremde 10 günden sonra aileler yemeğe alınır. O yüzden 20 gün geçmiş,davet de etmemişsiniz, hala haberli geliyorlarsa yüzsüz değil bayağı anlayışlılar bana göre

Bence bu saate dek bir kendi ailenizi, bir eşinizin ailesini almış olmanız gerekirdi evinize. Çalışıyorum vakit bulamadım deseniz amenna, ama 1 günlük KPSS fazladan çalıştınız diye atanmazsınız merak etmeyin.

Belli ki bahane ediyorsunuz, karşı taraf da farketmiş ve bu yüzden kendini davet ettirmiş.

Merak ettim kendi aileniz geldi mi evinize?

Biri daha yazmış kurtarıcınız balık salata belki bir iki meze bide üstüne helva ben hep bişey yapmak istemediğimde bunu yapardım hem zamanımı almaz hem de valla çok güzel sofra olurdu
Ama burada önemli olan diğer konu daha 1 ay olmadan gelip kalmalar falan çok yanlış eşinle konuşmalısın aynı kafadaysanız

Açıkçası yakın oturanların gece kalması bana pek mantıklı gelmiyo doğru bulmuyorum hele ki yeni evli insanların evinde yatıya kalınmaz elzem bir durum falan olmalı. Eşimin de suçu yok vs demişsiniz ama dengeyi kuracak olan kişi eşiniz. Yani ailesiyle üslubuyla konuşabilir. Valla ben evlenmeden önce çok güzel yemek yapardım evlendikten sonra yemeklerde ayarı tutturmam 6-7 ayı bulmuştu , benim ki biraz fazla olmuş olabilir ama bi ayar bozukluğu oluyo ilk zamanlar.
Ayrıca yeni evlileri insanlar bi rahat bıraksınlar da hem birbirinize , evliliğe ,yeni tencere takimlariniza alışın

Pardon konu sahibi kalacaklar yazdığınızı görmedim ben sadece yemek sandım. Eğer öyleyse 20 gün değil 20 ay bile olsa yatılı kalma saçma o konuda mesafeli olun tabiki. Hatta mesefayi geçtim izin vermeyin. Farklı şehirde bile değillermiş

Bazi yazilanlar cidden ilginc. Bir kere yeni evliyi araba es dost yemege alir. Uc gunluk gelin sanki kocakari gibi yemek yapacak onca insana . adi ustunde yeni evine mutfagina duzene alismasi icin zaman getekir sonrasinda birkaç ay gecer yemege de gelinir caya da. Kalma konusunda ise mecburiuet yoksa gereksiz. Ayrica da elestirilmis ama esinizin ailesi yuzsuz yemege geliyoruz diye kimseye denmez yemege davet edilmesi beklenir. Konu sahibI sana tavsiyem onlarla beraber kendi aileni de cagir vakit lice de hepsi gitsin evine.

Babası arayip yemeğe gelmek istedi diye yüzü düşen bir kadına nasıl saygı duyuyor ki kocan?
Veya bu yaptığın şeyde problem görmeyecek kadar ailesine saygı duymayan bir adami sen nasıl sevebiliyorsun?
Düşünüyorum da babam bize gelmek istedi diye suratı düşecek bir insanla bir saniye nefes almak istemem.
Nasıl aile ilişkileriniz var sizin ya?
Anne baba ötesi var mı?
20 günlük evli olunca ne oluyor?
Prenses havaları saçma sapan

20 gunluk evli olunca ne oluyor?
Size göre ne kadar zaman geçmesi gerekirdi?
Onlar eşinizin ailesi ve artık sizinde.
2-3 saatlik gelsinler, sizde bildiginiz yemekleri yapın olsun bitsin.
Bize neden bunu pişirdin demezler sonucta.
Ve surat asmanız çok yanlıs. Kendinizi esinizin yerine koyun aileniz gelmek istediginde suratı düşse ne hissederdiniz?
bazen sorunları kendiniz yaratıyorsunuz.

Biz çok arafta bir zamanda gelin olduk. O yüzden çok huzursuzluk yaşayan, kaynanalar kayınpederler yüzünden en çok boşanmaların yaşandığı bir dönem. Kadın akıllandı, köle olmadığının farkına vardı fakat zamanında eşi ve ailesince köle gibi kullanılan kaynanalar gelinine de aynı şekilde davranmak istiyor. Sen yine iyisin benimki ilk sene (2 yıllık evliyim) anahtarı olduğu için pat diye olmadık zamanlarda evime dalardı kapı bile çalmadan. Doğru olan biziz kendi çektiklerini bize çektiremeyecekler, nasıl bir düzen istiyorsan o düzende ısrarcı ol.

3. Sayfadan sonra yorumlara devam edemedim. Nekadar olumsuz dusunceler var. Mesafe koy yuz verme anlasinlar gelmesinler vs vs. Kendi anne babaniz olsa eger ayni tavri sergileyecekseniz ozaman sorun yok. Esiniz ayni tavri sizin ailenize yapsa ne dusunursunuz. Bu konular cok hassas bir denge ister. Esinizle aranizda sorun bile olabilir. Kiz anneleri nasil gelmek istiyorsa geldiginde nasil sevgiyle hosgoruyle karsilaniyorsa erkek tarafida oyle olmali. Yoksa o evlilikte sorun cikmasi yuksek ihtimal. Tabi gelmenin sıklığı ile ilgili birsey soyleyemiycem. Anne daha az gelir kv daha cok gelir veya tersi olur bunlar mesafe ilede ilgili. Ben ayni apartmandayim hemen her gun gorusuruz annemde yakin yurume mesafesinde onlada haftada 3-4gorusuruz. Kendi tecrubemdir esimin ailesine tavirli mesafeli olursam bi sekilde bize yansiyor. Ayni sekilde kocamdan anneme babama yonelik en ufak olumsuz tavir gorsem cok canim yanar. Hatta bi defasinda annemden rahatsiz mi oluyosun oyle hissediyorum demistim tabi sonra mesele bile olmadi sadece cok yorucu bi gun gecirmis ondan suratsizdi ama ben ders cikardim. Ya gercekten rahatsiz olsaydi onlari evde istemeseydi En ufak bir his bile kendimi cok kotu hissettirdi ben nasil onun ailesine tavirli olayim gelmesinler diye surat yapiyim soguk davraniyim. Benim aileme yapilmasini istemiycegim biseyi onun ailesine yapmamaya calisirim. Bence sizde boyle dusunun esim benim ailem icin boyle dusunse ben ne yaparim ne hissederim diye sorun kendinize.

Onlar eşini aramış, sende taktik yapıp kaynananı ara ve yemeğe gelmek istiyormuşsunuz buyurun gelin de. Kalma konusunu da isteme alıştırma. Pişman olursun sonra.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki mübarek sanırsın gelip ömür boyu sizde kalacaklar.
Bu kadar da pinpirik olmayın gözünüzü seveyim ya alt tarafı akşam size gelelim demişler evlatlarını görmek için ne var bunda?

Kendi kendinize senaryolar kurmuşsunuz.
Kendi anne babanız gelmek istese aynı düşünceye sahip olacak mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…