Yeni evlinin evine gitmek.

Siz konuyu okudunuz mu? 5 gün sonra yemeğe gelin demek normal mi? Ya da 20 gün sonra biz geliyoruz? Bana pek normal gelmedi. Kaçmıyor insanlar. Yani en azından ilk 1-2 ay bırakın nefes alsınlar. Zaten nişandı kınaydı düğündü hep bir koşturmaca. Birkaç günlük balayı ki biz 3 gün gitmiştik mesela anlamadım bile. Evde biraz vakit geçirip evliliğe alışsınlar 1-2 ay. Bu fikir yanlışsa evet ben cool um (sizin dediğinize Göre ) ve iyi ki böyleyim.

Evet,5 günsonra cagrilabilir,
20 gun sonra gelinebilir,sonra ne yaparlarsa yapsinlar,adamlar ogullarini alip gitmiyor
Cool olmakla cool takilmak çok farklidir yalniz:))

20 gun sonra gelinebilir,sonra ne yaparlarsa yapsinlar,adamlar ogullarini alip gitmiyor

Sen haklısın. Hatta oğlunuz varsa siz ertesi gün gidin yemeğe arayı uzatmayın. Kızınız varsa da tembih edin 2-3 gün içinde çağırsın iyi geceler

Ya bu kadar kasma olsun kötü yemeklerin sorun değil bence gelmeliler 20 gün az bi süreç değil sonucta salonda oturacaklar ne kadar dağıla bilir yatak odası değil hoş bide bu tavır eşinde yarın bigün sana sorun olarak döner bence bu kadar sıkıntılı düşndüğünü eşine bile belli etme ailemi istemiyorsun olur heleki anne baba düşün ki senin anne baban için yapılıyor

"Oğunun evi" " kizinin evi "
diye bisey yok öyle düsünler yedek anahtar yaptirin gece gündüz girip ciksinlar
adi üstünde yeni evli isterse yeni olmasin
cat kapi gelmeler kendi evi gibi davrananlara gicik olurum
oyle kiymetliyse oglun kizin hic evlendirme
yada damadi gelini direk evine getir
offf cok dolmusum yahuuu
ben bu konuda cok netim gitmeyince kv de gelmiyor bizim ki farkli gerci ben tekim esim yurt disinda, 3 ay 5 ay gibi surelerle yilda gelip kaliyorum belki oglu yok ondan aramiz sogukta olabilir
canim bak naparsan yap esinle bu konuda arani bozma
malesef hepsi ayni

Sen haklısın. Hatta oğlunuz varsa siz ertesi gün gidin yemeğe arayı uzatmayın. Kızınız varsa da tembih edin 2-3 gün içinde çağırsın iyi geceler
Tamam,siz de oglunuzu evlendirince nufusunuzdan cikarin,bekleyin gelinin gönlü olursa size tirnagini gosterir belki:))
İyi geceler

Güncellemeye cevap.
Büyük ihtimalle esiniz aramasa onlar arardı akşam geleceğiz diye. Ayni gün içinde samimi olduğunuz insanlar arar ki hazirlik yapıp uğraşmasın diye. Buda ana baba yani.
Napiyorsunuz evde 2 kişi at mi kosturuyorsunuz ev sürekli misafir kabul edemeyecek halde. Ben sizi dağınık ve temizliğe dikkat etmeyen biri olarak gördüm. Kac kez insanları geri cevirmissiniz zaten hala suc atiyorsunuz. Onlarda -Ne zaman gitmeye kalksakl gelin,ev müsait degil diyor Ev pis heralde demişlerdir.

Son düzenleme:
Eşine de tuhaf gelmiyor mu, kabus gibi. Bu ne sıklık da olacak böyle? Ya bence bi şekilde engellemelisin
Evet o da tersliyo ama yüzsüz olunca insan.
20 gün olmuş Yemeğe gelebilirler ne var ki bunda.
Ama devamlı devamlı yaparlarsa mesafeni koy bıkman normal.
Devamli oluyo iste bezdim ya daha simdiden 2 gun sonra bide 14 gun sonra tekrar gelceginin yerini yapiyo. E nerde kaldi kpss nerde kaldi yuksek puan. Benim kendi annemler de gelmiyoki. Esim bile ben senden yemek falan beklemiyorum otur sinava calis atanirsan ikimiz icin de daha iyi olur diyoken kaynanaya ne dusuyo bu muhabbette Allah askina? O kimki calismayiver diyo bana ya kim niye karisiyo? Hakli bulanlarin basina da umarim gelir de anlarlar beni
Yanlız konu 28 Eylül’de açılmış bu insanlar daha yeni mi geliyorlar
Hayir bu kacinci gelisleri onun üstüne ah ablacim ahhh mevzu tam da bu iste. Daha da gelcekler bikac gün sonra tekrar. Bezdim gercekten
Bide gelince 1 saat mesafe oldugu icin cay yapip gondereyim olmuyo öglen ayri aksam ayri yemek fasli. Aksam cerezi herseyi ayri.
E siz musait degiliz diye geri çevirince onlar ne dedi? Esin ne yapti
Ahh ahh nerde millette bu bilinç...
Zaten durum buydu dün gece gec saate kadar oturdular ha 2 gün sonra bide 14 gun sonra tekrar gelceklermis isi varmis buralarda ha bide haftaya günü varmis ders calismayivereyimmis ona gideyimmis. Pardon da bi saat kala haydee biz size kalmaya geliyoruz denmez yeni gelin olsam da olmasam da bunu kabul etmem ayiptir bu.
Kpss ile de coooook buyuk alakasi var aylar kaldi ve su an benim icin tek gün kayip demek.

Kpss evliyken ya da bekarken calisip calismicagimi kimseye sormadim bu bir. Ikincisi de hanimefendi daha 5 günluk evliyken de özledim dedi gittik yatili kaldik hadi sus neyse dedim kendime sesimi cikarmadim. Hala daha bikca gün sonra yatmaya gelmenin planini yapiyo. Sizce bu normal bi davranismi? Öyle goruyosaniz tebrik ediyorum.

Ne yasadiniz,sizin de bir aksam es ailesini agirlamaniz mi gerekti?
Nerede yetisiliyor,nerede ne yasaniyor bilmiyorum ama bunlar asgari bir ailede bile bilinir.
Eş ailesi arada misafir edilir.
Koca kisisi agac kovugundan cikmadiysa tabi
Hah iste sizin de dediginiz gibi ^arada^ misafir edilir. Bizimkiler sürekli gidelim beraber yatalim hep beraber olalim diyolar evliligimin 5. Gecesinde kaldim onlarda hala siz gelmediniz kalmadiniz diyo bize. Sizce mantikli mi?

Yavvv 5 günlük evliyken gelin kalın diyen aileyi haklı görmüşler. Yeni nesil kvler daha korkunç geliyor bence
Aynen öyle anlayissiz düsüncesiz merhametsiz anneler geliyo.. kayinvalide demiyorum anne bakin cunku bu insanlarin buyukluk annelik yapmasi gerekirdi bize..
İşte tam da bu yüzden diyorum. Biz bunları yaşadık ve böyle olmamamız lazım. Yeni evli çifti zorla yemeğe davet ettirmek ya da etmek aklına ne kadar yatıyor merak ettim şahsen
bende merak ettim. Bu zorlamak neden yani? Bikac gün görmeyince öldümü özlemden. ayni ilcede esim bekarken kaldi 3 ay falan bi kere gelmedi oglum evini derliyim duzenliyim yemek yapim diye. Simdi niye geliyo diye sorarlar adama.
Nisanliyken de sürekli anneme 3 günde bir gelirdi bu da mi kibarca size göre
Evet biz de 3 gün gittik balayina donuste de kaynanada kaldik zaten fikirlerinize katiliyorum.
Aaa Allah razi olsun ya oglunu bana birakmis vay vay ne günlere kaldik. Annem de siz yeni evlisiniz damat isten yorgun argin geliyo zaten ayaklarini uzatip dinlensin ben gelmiyim illaki dış göreve falab gider o zaman gelirim anca diyo o zaman benim ailem ne oluyo bu durumda?
Gercekten o kadar yanlis dusunuyosunuzki. Sevgi dogustan gelmez kazanilan biseydir hanimefendi. Bana hicbi sekilde destek olmayan bi kadina sevgi duyamiyorum ben sinava calisiyorum dedikce aman calismayiver diyo. Ama biz esimle anlastik esim benden cok istiyo mesela atan ikimiz icin de daha kolay olcak diyo sen simdi evi yemegi birak ben senden sadece ders calismani bekliyorum diyo. Durum buyken siz de elinizi vicdaniniza koyun. Kaynanam da diyemez mi kizim sen kendini ayarla müsait olunca gelin ya da biz geliriz madem bu sene senin icin önemli fazla rahatsiz etmiyim diye. Kendi annemle de gorusmuyorum bayadir mesela. Cunku anlayisli olmak budur.

Canım kv resmen hakimiyet kuruyor, bu ne saygısızlık yaa. Bence artk tadsızlık çıkarmanın vakti gelmiş...
Esim de konusuyo dün yine anlatti şu bikac ay önemli bizim icin diye. Ama ısrarla anlamiyo. Zaten bi dahaki gelisinde bi bahane bulcam kirmadan geri cevircem. Sürekli büyük yemekli misafir agirliyo gibiyim ya yoruyo beni zaten yemekleri falan yeni yeni ogrenmekten panik halindeyim e bi yandan sınav bunalttilar beni.

Hayır canım baya baya kır, saygısızlık yapma ama bu insanlar başka türlü anlayacak değil. Eşin konuşssada he he diyip kendi bildiğini okuyor bu kadın. Ya insanı nasıl soğutuyorlar. Konunu ilk açtığında sana kızmıştım ama artk durum bambaşka. Asla kabul etme ve ben size haber veririm işlerim var derslerim aksadı de kapat. Kaç kere söyledik size umursamıyorsunz benim kendi annemler gelmiyor anlayışlı davranıyor sizde böyle yapın lütfen gibi şeyler söyle bence. Ya birde kalmak nedir yemin ederm kabus ya. Balayından dönüşte onlarda kalmışsınz birde inanılmaz...

Kpss çalışmanızı bahane olarak gostermissiniz ve çok abes duruyor o nedenle ona istinaden yorum yapma hakkim var. Kpss çalışmak bu kadar engelse normal hayat sürmenize o zaman bazı şeyleri ikinci plana atmak lazımdı hem evlenip hem de eski bekar hayatım gibi yasiyim esimn ailesi gelmesin olmuyo
Bence 7 kat el gibi misafirlikcilik oynayalım kafası saçma , komşudan arkadaşınızdan bir farkı olmalı ailenin ve es ailesinin. 5 günlük evli iken yatıya kalmak gereksiz olmuş ama siz evinize çağırmak istemiyorsunuz ikisi farklı şeyler. Eşinizle konuşup istedikleri zaman gelebilirler ama yatılı kalmayalım onlar da kalmasın diyebilirsiniz. Ama bana gelmeden önce benden davet beklesinler hazır olmamı beklesinler vs yanlış bunlar , fikir sormussunuz sonuçta insanlar fikrini söylemiş ama muhalefet fikir okuyunca bu açıdan da bakayım demek yerine kendi düşüncenizi savunmaya devam ediyorsunuz herkes sizi haklı bulmak zorunda değil. O zaman buraya dedikodu yapmak için girdiniz fikir almak için değil

Yahu kv 5. gün özledim gelin kalın bizde tatavası yapıyor, kızcagz bi esine doysun evine alissin duzenini kursun, konu sahibinin ustune gidilmis daha 5.gun arayip darlayan kv'yi hakli mi buldunuz yani ? Rica ediyorum ileride boyle kv'lerden olmayin.
M Milamila9494 bacim topuklarini vura vura kac bu kadindan evinizden huzursuzlul eksik olmaz. Bi rahat birakmasi lazim ki siz cagirin siz davet edin.
Baska sehirdeyiz biz mesela bi kac gune aileleri gormeye gidecegiz 10 saatlik nesafede oldugumuz halde sorduk biz gelelim mi uygun musunuz su kdar gun kalcaz diye. Iyii oglumun evi çaaat gideyim, kizimin evi istedigim zaman gorusurum gorurum surekli surekli gidiyim. Yapmayin her insanin evi duzeni ayri ve kendine, genelde davet beklenir en once bu isin adabi budur. Ben 2 kere bi yere gitsem 3.de davet bekliyorum ben geliyorum asla demiyorum. Bu türden bi tane de ben de var ama elinizi verseniz kolunuz gider ben size deyim.

Calismis ve hatta atanmis biri olarak soyluyorum ki bu sinav gercekten çok zorlu. Sinava daha 1 sene yok o zaman oyle bir geciyor ki. Ben evde hazirlandim esimle haftanin 1 gunu bulusurduk sadece 2 3 saat onun disinda gecen gunduzun ders oluyor cunku konularin cogu ezber ve pratik. Benim sosyal hayatim yoktu gezmem yoktu annemin evine misafir kabul etmezdim, simdi M Milamila9494 nin evine arayip biz geliyoruz deseler o gun komple gitti, hic birimiz püripak oturmuyoruz kimse kendini kandirmasin temizlik yemek derken aksam olur ertesi gun de zaten ayri bi mutfak toparlamasi temizlik haftada 2 gun olsa bu zaten ev sahibinin rahat 4 gunu gitti. 4 gunde dunyanin konusu calisilir. Biraz anlayis ya gercekten cok stresli bi surec yeterki calisip kazansin ne zaman cagrirsa o zaman gideriz diyebilmeliler.
Konu sahibi bana kalirsa ciddi bi konusma yap. Bu sinav benim icin cok onemli anlayis istiyorum ben derslerimi kendimi ayarlar cagririm bu sene boyle olacak de.
Ben atandim allah sana da nasip etsin, bak simdi kv demlerin esimin ustune yiktiklari keyfi borç yuzunden ortaya cikan dugun borcumuzu beraber odeyecegiz. En fazla ayda 2 kere misafir agirla hazirlik sureci cok stresli seni cok iyi anliyorum, gerekirse acma tlfonlari derslerine yogunlas, umarim istedigin gibi olur
uzun yazdim cunku yorumlara cok sinirlendim

Ve neden evlenmeden once kazanmadin diyenler, konu o değil. Böyle olmasi gerekmiş oyle olmus illa evlenmeden once atanilmali diye bir kanun mu var. Konu kayinailenin anlayissiz ve dusuncesizligi.
Biraz empati.

Aynen öyle cook sagoln gercekten♥ bende öyle davet beklerim ayıptır cunku.. bi daha gelcekmisya bikac gün sonra esime söylücem evde yok arkadasina gitti falan dedirtcem.
Coook tesekkur ederim yanimda olan herkese gercekten o kadar ferahliyorumki. Insanlarin kotuluklerini gormek uzuyo cok acimasizlar.. bu arada siz hangi bölümden atandiniz benim bölümümde kadro sıkıntisi var malesef o yüzden baya baya yüksek almaliyimki en azindan düz memurluk olsun hepsine raziyim o kadar yil okudum ailem emek verdi hepsi yansin istemiyorum ev hanimligi da coook kutsal bi meslek bana göre..ama iste bana gore degil ben kendimi öyle göremiyorum hayalim bu degildi
Ve neden evlenmeden once kazanmadin diyenler, konu o değil. Böyle olmasi gerekmiş oyle olmus illa evlenmeden once atanilmali diye bir kanun mu var. Konu kayinailenin anlayissiz ve dusuncesizligi.
Biraz empati.
Hay Allah razi olsun sizden o kadar iyi anlattinizki kpss bahane degil diyolar sanki ülkemizde abc yazan ataniyo gibi kpss tabiki bahane degil ciddi bi mesele kazananlarla konusursaniz gayet evde yemegini yapan biri varmi falan diyolar fazla zaman israfi yapmamalisiniz. S Senbirsen o yüzden bu konuda evet karisamazsiniz yorum yapamazsiniz bu konu yoruma kapali. Benim sorum baskaydi kpss calisiyorum ve kaynanm anlayis göstermiyor demedim sürekli gelmek istiyo kpss olsa da olmasa da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…