• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evlinin evine gitmek.

Milamila9494

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
321
341
33
20 günlük evliyim.. gecenlerde kayinbabam esimi arayip size aksam yemegine gelcez demis haftasonuydu muhtemelen kalcaklardi da.. esimin gorevi ciktigi icin iptal oldu.. ama hala ısrar kıyamet heran arayip o zaman yarin gelelim diyebilcek insanlar malesef kaynanam ve kayinbabam..
Ya tabiki oglunun evi gelecek gidecek ama sizde bilirsiniz bu durumlari daha evi derleyemedim toparlayamadimki bide bi yandan kpss ye calisiyorum yemeklerde mesela cok gelistiremedim kendimi elimin ayari tam oturmadi arada bi tuzlu oluyo yemeklerim mesela :)
Yani sacma gelebilir ama bu teklifi keske ben kendimi hazir hissettigimde onlara yapsaydim daha güzel olmazmiydi? Simdi elim ayagima karisiyo bide bana hic soran yok oglumun evi istedgm gibi girer cikarim mantigi oldugu icin cok sinirleniyorum ya. Esimin de sucu yok ama ister istemez suratim düsüyo böyle seyler olunca..
Simdi sorum su ben haksizmiyim yanlis mi dusunuyorum abartiyo muyum? Eger hakliysam da ne yapabilirim evimde bile her dk aricak gelcek diye diken üstündeyim valla.

Bu arada 5 gunluk evliyken de sitem etti tel acip neden gelmiyosunuz kalmiyosunuz diye onlarda kaldik hadi neyse mila dedim kendime.. ben mesafeli durdukca inadina bastiriyolar yuzsuzluk gihi bisey keske biraz geri cekilseler ben desem anne niye gelmiyosunuz buyrun bu gece gelin hem yemek yiyelim hem kalalim diye bana bu firsati vermiyolarki.
Canim sıkıldı ben nasil bas edicem bu durumlarla :KK43:

Güncelleme: Kaynananlar haklı oğlunun evi tabiki gelecek diyen hanımlar konunun üstünden baya zaman gecti güncelliyim. Ben bu konuyu actiktan bir gün sonra bana haber vermeden gelmeye kalktilar esim tesadufen hal hatir sormaya ariyo ve aksam sizdeyiz diyolar.. hala mi hakli kaynanamlar? Ha bide dün gece yatili kalmaya gelmeye kalktilar bi saate geliyoruz diye aradilar müsait degil ev diye geri cevirdim hala mi haklilar?

Son düzenleme:
Boyle insanlar koydugun mesafeden de anlamiyorlar malesef yine sakiz gibi yapisiyolar. Ama sen her zaman mesafeni koru kendini bu konuda geri cekme bazen tavirlarinla belli et bazen bisey dediklerinde verdigin cevaplarla. Yine insanin yakasini birakmiyolar ama sen mesafeli olursan onlarin istediği kadar samimi bi iliskiniz olmaz.

Mesela 3 kere mi geldiler habersiz, 2 sinde kapiyi acma ve sorduklarinda müsait degildim de. 3 geliyolarsa 1 kere oturabilsinler. Zamanla azalacaktir.

Bence kendinizi fazla geriyorsunuz. Eskiden eve 40 gün felan gidilmezdi bizim oralarda. Ama artık öyle birşey pek kalmadi. Bende ilk zamanlar çok gerilirdim. Cünkü annem ne zama misafir gelse çok gerilirdi hersey 4/4 olacak diye. Ben artık o kadar takmıyorum. Yemeklerim 4/4 olmasa bile bunu kompleks haline getirmem. Kayinvalideme bunu sen nasıl yapıyorsun diye sorarım (acayip becerikli bir insan kendisi). Birde eklemek isterim: nasıl annem gelip istediği zaman kalabiliyorsa, eşimin annesi ve babası kalabilir.

Kalmaya gitme konusunda kesinlikle taviz vermeyin.
Hastalık vs gibi durumlarda olabilir o ancak.
Ben sınava hazırlanıyorum baba ziyaret ederiz, sizi de davet ederiz elbette ama benim için
önemli bir sene anlayış bekliyorum de kp e.
Yemeğe de dışardan pide yaptır, bir çorba patlat olsun bitsin.
Kusura bakmayın daha müsait bir zamanda davet etmiş olsam daha farklı ağırlamak isterdim sizi diye inceden gönder.
Alır mı bilmem :)
Kolay gelsin.

Bütün kadınlar klubü KPSS’ye hazırlanıyor sanırım. 20 gün yeterli bir süre zaten. Siz ne zaman çağırmayı planlıyordunuz? Asıl olması gereken sizin ayarlayıp yemeğe çağırmanızdı. Sofra donatmanıza gerek yok basit birkaç tarif yaparsınız, dersinizden de 2 saatlik feragat edebilirsiniz. Bu kadar germeyin kendinizi geldiklerinde söylersiniz ben arayıp çağıracaktım diye. Yatıya kalma isteğini açıkça söylemediler sanırım sizin yorumunuz bu muhtemelen kalacaklardı demişsiniz

Bütün kadınlar klubü KPSS’ye hazırlanıyor sanırım. 20 gün yeterli bir süre zaten. Siz ne zaman çağırmayı planlıyordunuz? Asıl olması gereken sizin ayarlayıp yemeğe çağırmanızdı. Sofra donatmanıza gerek yok basit birkaç tarif yaparsınız, dersinizden de 2 saatlik feragat edebilirsiniz. Bu kadar germeyin kendinizi geldiklerinde söylersiniz ben arayıp çağıracaktım diye. Yatıya kalma isteğini açıkça söylemediler sanırım sizin yorumunuz bu muhtemelen kalacaklardı demişsiniz
Kaynanam öyledir hicbi zaman acikca söylemez kücük cocugu var kaynim.. masus onu bahane edip kalcakti. O yüzden muhtemelen yazdim ustte

Yeni evliler davet eder geliyoruz denmez ki normalde bile yemege davet edilmek gerekir bence ya birine sana yemege gelicez demek cok dusuncesizce gelir bana
Evet asıl mesele aslinda bu yeni evli olmamizi gectim keske o daveti ben etseydim.. siz olsaniz napardiniz bu durumda peki

Şu anda heves ediyorlardır yeni evli olan oğullarının evine misafir olmaya. Arada bir davet ederseniz ve kpss ye çalıştığınızı söylerseniz bir denge oturur illaki. Bence siz yemek konusunda şu anda kendinize güvenemediğiniz için panik oluyorsunuz, ailenizle aynı şehirde yaşıyorsanız eğer annenizden yardım alabilirsiniz davet yemeklerini hazırlamak için.

Şu anda heves ediyorlardır yeni evli olan oğullarının evine misafir olmaya. Arada bir davet ederseniz ve kpss ye çalıştığınızı söylerseniz bir denge oturur illaki. Bence siz yemek konusunda şu anda kendinize güvenemediğiniz için panik oluyorsunuz, ailenizle aynı şehirde yaşıyorsanız eğer annenizden yardım alabilirsiniz davet yemeklerini hazırlamak için.
Annemle kaynanam ayni ilcede oturuyo. Artik o sekilde biseyler yapcam mecburen

Hoşgeldin yeni gelin mila.Evliliğin gerçekleri ile tanışmaya başlamışsınız.
Önüne geçmeyeceğiniz fakat, sınırlarını belirleyebileceğiniz şeyler bunlar.
Yemek konusunu çok fazla dert etmeyin. Zamanla elinizin ayarı gelişir zaten.
Açıkça söyleyin. Yemek konusunda kendinize fazla güvenmediğinizi. Samimi olursanız, sizden mükellef sofralar hazırlamanızıda beklemezler.Stres yapmayın. Olduğu kadar olur yani.
Ama, zırt pırt gelip gitmeler konusuna şimdiden önlem alın.Müsait olmadığınız zamanlarda hayır diyebilmelisiniz.Yoksa,ipin ucu kaçabilir.

Annemle kaynanam ayni ilcede oturuyo. Artik o sekilde biseyler yapcam mecburen
Bu daha iyi o zaman 😁ilk zamanlar kayınvalidenizi çağırdığınızda annenizi de çağırın önceden. Hem yemek konusunu halleder hem de dünürler birbiri ile sohbet eder siz de gerilmezsiniz.

Gelmek isteyeceklerini tahmin edip siz çağırabilirdiniz, heves ediyorlar demek ki. Sizden eksiksiz bir masada beklemiyorlardır. Elinizden geleni yaparsınız bu kadar gerilmenize gerek yok.

Kalma meselesine gelince, 1 saatlik mesafede ne onların ne sizin kalmanıza gerek yok. Sizde kalmayın gidince, onlara da gelince kalma durumu doğmasın. Bence arada bir kalmada da problem yok ama siz rahatsız olacaksanız baştan bu konudaki sınırınızı çizin.

Back
X