kira=310
internet=60
cep tel=160
elektirik =60
su=20
aidat=50
yakıt=800dolar
internet=60
cep tel=160
elektirik =60
su=20
aidat=50
yakıt=800dolar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kira:650(550den 650yaptı evsahibi)
elektrik:30
su:10
aidat:25(bi işe yaradığı yok)
adsl:25(üst katla ortak)
telefonlar:30
kredi kartı:35
mutfak+gezme+alışveriş:400(çoğunlukla annemlerde yiyoruz,kaynanamdan hayır yok)
yeni mezum oldum iş arıyorum bulursam ev almayı düşünüyoruz ev sahibine acayip uyuzuz
Valla ev ısı zor ıs yaaa delırecez
allahdan allah razı olsun kocacım herseyı kısar benım ıstekleırmı kısmaz
sımdı tasınmak ıstıyoruz ama ev bulamıyoruz kı
gecen dedı esım esım muhendıs onun ıs yerınde calısan bır muhendıs kız daha var ya yelız dıo muhendıs kendısı kocasıda muhendıs hala bır salon takımları yokmus bılıyormusun dıo
ıkı muhensın evıne 3 mılyar en az en azzzzzzzzzzzzzzz maas gırer nasıl yapamıyorlar anlamadım
Valla biz öyle kredi kartlarına filan 600 700 lira ödeyemiyoruz malesef ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız.
1030 lira maaş alıyor eşim bunun;
270 araba kredisi
300 ev kirası
100 faturalar
200 ev masrafları ki elimden geldiğince kısmaya çalışıyorum
kredi kartı 30-40 lira en fazla
yakıtımızı kayınpederim karşılıyor sağolsun
geriye kalanda araba benzini gezme işte ne kadar kalıyorsaa
Patik örüyorum dışarıya onlardan gelirim olsun biraz diye..
bizde hayat böyle
4 ay sonra bende evli olacağim nişanlım ile gelirlerimiz fena değil ancak kira ödememiz 1000tl üzeri olması muhtemel.yine dügün için 1500tl dolayında kredi borcumuzda olacak bi müddet,ayrıca hem eşimin hem benim yurtkur ödemelerimizde var(keske almasaydık) fatura gideri falan yine az çok tahmin ediliyor da benim en çok merak ettigim konu mutfak masrafı ve temizlik-kişisel bakıma ort. ne kadar harcama yapılır ?elbetteki bu durum insanların gelirleri ile dogru orantılı olarak ve alışkanlıkları doğrultusunda değişir ancak 3aşağı 5yukarı nedir oluru:)ben 900tl gibi bir hesap çıkarttım ama çok mu bilemedim.bunu yaparken haftalık 2gün sebze,1gün kırmızı/beyaz et,1gün baklagil,1gün hamuriçi,1gün balık,1günde hazır yemek şeklinde planladım.tabi bazı çok tutan kalemler oluyor örneğin haftalık çerez harcaması yada sızma zeytinyağı gibi.temizlik içinede yine bulaşık makinası tabletinden leke çıkarıcıya şampuandan traş malz. duş jeline kadar dahil ettim.sizce 900tl bunlar için abartı bi rakam mı yoksa ancak mı karşılar?
tatlım hayat satndartların nedir ne diildir bilemcem ama bekar bi çifte göre evet çok fazla max en en en fazla 500 tl olması muhtemel
sana şunuda sölim ilk 3 ay diyelimki ortalama 400 tl tutcakken mutfak masrafınız 550-600 tutabilir çünkü o evi sıfırdan yapcaksınız en ufak bişey lazım olcak olmıcak herşeyi en baştan alman gerekicek:)) ama ilk 3 aydan sonra rutine bincektir merak etme:) en ufak kek yapcaksın kabartma tozun olmıcak çünkü yeni ev anne yaşamıcak o evde onun için herrrrşeyi sen düşünceksin ne bilim baharat eksik olcak ama zamanla tamamlancak:)
bende evlenmeden önce hesap yapıodum şu şöle olur bu böle olur diye:) ama bu ymek planını çalışıosan uygulamak biraz zor olur ben diim sana :)) belki ana hatlarıyla uyarsın ama biebir uyabilceni sanmıorum evde çocuk olsa tamam dikkat edilir ama iki kişi olunca bi zman sonna sallanıo:)) tecrübeyle sabit:)
senin rutine girdikten sonra tutabilcek max. 500 tl olur:) zaten ayarlarsın kendini merak etme:) kendine ucuz marketler bulursun kampanyaları takip edersin pazara gidersin ayaralrsın
benim ilk 3 ay mutfak masrafım 600-700 civarıydı şimdi 250 tl:))
neler yaptım:)
ana alışverişimi bimden yapıorum bulamadıklarımı kipa migros vs... tedarik ediorum
her hafta pazara çıkarım:)
kampanya bulursam deli gibi stok yaparım
ve ayda bi ana alışveriş yapıp geri kalanı ay içinde ufak ufak ilave ederim hepsi bu :))
ha ete şu an para vermiorum kurbandan kaldı
sadece tavuk ve balık:))