Yeni evliler-Kıdemli evliler...Evimizin masrafları;

• Konu Sahibi Konu Sahibi ccerence
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Elektrik : 90-100
Su : 30
Doğalgaz : 10 (Tabii kış gelince bu ücret 250yi geçecek)
Kredi kart ödemeleri : 500
Kredi taksidi : 800
Cep telefonu : 100
Aidat : 25
İnternet & Türksat : 65
Sigara masrafımız : 400
Eşimin işyerinde aylık para toplanıyor ortak : 20
Mutfak masrafı aylık : 700-750 arası değişiyor

Ben çalışmıyorum eşimin maaşı 3400 civarı birde 400 kira gelirimiz var ev kendi evimiz zaten çok şükür kira derdimiz yok.
Ama yinede ay sonu çok zor geliyor.3 yıllık evliyiz hala oturtamadık şu maddi konuları..

oohooo ben yazarsamm destan olurr :D
korkarsınız..

kıra:700
aidat:80
elektrık:60
su:20
dogalgaz:150-200 arası (kışın tabı yazın daha dusuk)
ınternet:60
kablolu:20
benım cep :90 (ıphone taksıtım var)
esımın cep:60
doguma hazırlık kredımız var: 550
araba kredımız: 100
bonus:100-150 arası ödüyoz kurtulamadık
axess : 100
mutfak :400 (yemek + temızlık malzemelerı bazı aylar daha düşük oluyor)
kedılerımızın masrafı : 50
bebek hazırlıkları : 150 (doktorumuz pahalı daha testlere gecınce napcaz bılmıyorum)
yol masrafımız : 250
kadın alıos: 150 (hamıle oldugumdan dolayı 15 de bı gelıyor)
,şde bolee daha aklımaa gelmeyenlerde vardır :( masraf cokk gelırde az. cok şükür yuvarlanıp gıdıyoruz cocuk dogunca napcaz bakalımm :D

Aldığımız maaş asgari ücret. Bu ay 2ye katlancak bende çalışmaya başladım.

Elektrik:40
İnternet:30
Doğalgaz:50(bu aydan sonra bayağı çıkar)
Kontorlar:40
Su:15
Kredi kartı:315 bu ay (bayağı şey aldık tek geçirdik)
MArket alışverişi:250
740 etti bile :31:Eşimin maaşı gitti :31: Geriye benim maaş kaldı. Bundan da ufak bi yatırım yapmam lazım:52:

ben yazmıştım ama güncelleyeyim dedim

ev kredisi:2710
aidat:170
faturalar:100
cep harç:200+200:400
kk:1500(mutfak+ eve aldığımız halı perde avize taksitleri 600ü.)
elden borç ödüyoruz:1000
yoplam 5880 oluyor 120 lirada biryerlere gidiyordur muhakkak
ayı ucu ucuna kapatıyoruz.:16::16::16:allaha şükür

Kira:1250
Aidat : 50
Dogalgaz : ortalama 50
Su : 30-40 ( pek evde olmadıgımızdan ve evimiz 1+1 o nedenle rahat)
Elektrik: 40-50
Adsl + TV : 90
Mutfak : 500-600
Telefonlar : 150
market ( deterjan, kozmetik, bakım urunleri vs) : 200-300
Kitap Dergi Tiyatro Konser vs. : 300-350
Giyim kusam : 200
Harclık : Toplamda 800 TL
İş yerlerimize servis imkanımız olduğundan yol masrafı yok oldugunda da şirketlerimize fatura ettirebiliyoruz.
evimiz olsun diye para biriktiriyoruz,borcumuz harcımız yok herseyimizi kendimiz aldık, ailelerden destek almadık yuvarlanıp gidiyoruz.

kira:650(550den 650yaptı evsahibi)
elektrik:30
su:10
aidat:25(bi işe yaradığı yok)
adsl:25(üst katla ortak)
telefonlar:30
kredi kartı:35
mutfak+gezme+alışveriş:400(çoğunlukla annemlerde yiyoruz,kaynanamdan hayır yok)
yeni mezum oldum iş arıyorum bulursam ev almayı düşünüyoruz ev sahibine acayip uyuzuz

ev sahibimiz yasaları cigniyor bilginze... neolursa olsun bir yıl içinde artış oranı ( enflasyon oranı bu durumu gecse ile) %11 i geçemez... yani yapacagınız maksimum artım 610 TL... yuvarlak bu iş 600 dür...

mal insanların mal sahibi olması hiç çekilmiyor.

Valla ev ısı zor ıs yaaa delırecez

allahdan allah razı olsun kocacım herseyı kısar benım ıstekleırmı kısmaz

sımdı tasınmak ıstıyoruz ama ev bulamıyoruz kı

gecen dedı esım esım muhendıs onun ıs yerınde calısan bır muhendıs kız daha var ya yelız dıo muhendıs kendısı kocasıda muhendıs hala bır salon takımları yokmus bılıyormusun dıo

ıkı muhensın evıne 3 mılyar en az en azzzzzzzzzzzzzzz maas gırer nasıl yapamıyorlar anlamadım

İki muhendisin 3.000 Tl alması gayet ironik bir durum ayrıca her iki eşin de calıstıgı bir evin masrafı tek esin calıstıgı evden daha farklı giyimi kusamı insanın kendine yapması gereken harcamalar da var.

Ben de yeni evliyim.Eşim çalışıyor 2000 lira alıyor ben ise öğrenciyim son sınıftayım.Kiramız 500 lira geri kalan şeylerimiz ne kadar gelecek bilmiyorum. :3:

ev kredisi:1600
mantolama:250
tadilat:500
eşimin kyk taksiti 200
yakıt:150
doğalgaz:20
aidat:100
elektrik:40
su:35
internet:30
cep tel ikimizin:60
ikimizin de servisi var. sigara içmiyoruz arabamız yok
mutfak masrafı:300
tatil parası biriktiriyoruz ayda 200
yol gezme tozma ayda:200
kredi kartı eşimin 200 benim 100
vsvsvsvsvs
iyi ki çocuk yok olsa yanmıştık

he bir de benim kuaför özel harcamalar vs ayda 150
eşim kursa gidiyo 150
:( geriye de bi şey kalmıyo ev kredisi tadilat falan olmasa iyi de kazancımzın yarından çoğu oraya gidiyor:18:

Valla biz öyle kredi kartlarına filan 600 700 lira ödeyemiyoruz malesef ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız.:6:
1030 lira maaş alıyor eşim bunun;
270 araba kredisi
300 ev kirası
100 faturalar
200 ev masrafları ki elimden geldiğince kısmaya çalışıyorum
kredi kartı 30-40 lira en fazla
yakıtımızı kayınpederim karşılıyor sağolsun
geriye kalanda araba benzini gezme işte ne kadar kalıyorsaa :34:
Patik örüyorum dışarıya onlardan gelirim olsun biraz diye..
bizde hayat böyle :1:

sizi gercekten takdir ettim...;)

kira 496,00 € (su,kira,isinma icinde, 55 m2 )
elektirik 80,00 €
Taksit-Buzdolabi 100,00 €
lbs 50,00 €
Yasam Sigortasi 30,00 €
Benim Tel. 45,00 €
Esim Tel 15,00 €
Internet 35,00 €
Kredi 201,00 €
Fitness-Studio 20,00 €
Sigara-Esim 200,00 €
Alisveris 200,00 €
Harclik 200,00 €
Taksit 75,00 €
Araba Taksit 105,00 €
Araba sigorta 75,00 €

Almanyada yasayan iki kisilik, aile masrafi....

kira yok
elektrik 50
su 20
gaz 20
ısınma 91
aidat 25
gun 200
bireysel emeklilik 220
pazar kp sagolsun
market 100
kredi 800
telefon benm 40 kocam 40
internet 40

kalanı da kredi kartlarına yetmiyo bile ancak geçiniyoruz

Son düzenleme:
Ev kredisi ------------------------------1200 tl
Fatura toplamı ortalama--------------350 tl
Mutfak masrafı ortalama--------------400 tl
Kredi kartı vs ortalama----------------400 tl
+----------------
2350 tl

şu anda tek eşim çalıştığı için kendi masraflarımı kısmaya çalışıyorum

2 ayda bir kuaföre gidiyorum------------ 100 tl
ekstra giderler (Alışveriş:)):23: ) ------200-300 tl
+---------------------------
300 -400 tl

Sanırım genel giderler bu kadar:31:
Yazınca anladım o kadar da tutumlu değilmişim:ssz:

4 ay sonra bende evli olacağim nişanlım ile gelirlerimiz fena değil ancak kira ödememiz 1000tl üzeri olması muhtemel.yine dügün için 1500tl dolayında kredi borcumuzda olacak bi müddet,ayrıca hem eşimin hem benim yurtkur ödemelerimizde var(keske almasaydık) fatura gideri falan yine az çok tahmin ediliyor da benim en çok merak ettigim konu mutfak masrafı ve temizlik-kişisel bakıma ort. ne kadar harcama yapılır ?elbetteki bu durum insanların gelirleri ile dogru orantılı olarak ve alışkanlıkları doğrultusunda değişir ancak 3aşağı 5yukarı nedir oluru:)ben 900tl gibi bir hesap çıkarttım ama çok mu bilemedim.bunu yaparken haftalık 2gün sebze,1gün kırmızı/beyaz et,1gün baklagil,1gün hamuriçi,1gün balık,1günde hazır yemek şeklinde planladım.tabi bazı çok tutan kalemler oluyor örneğin haftalık çerez harcaması yada sızma zeytinyağı gibi.temizlik içinede yine bulaşık makinası tabletinden leke çıkarıcıya şampuandan traş malz. duş jeline kadar dahil ettim.sizce 900tl bunlar için abartı bi rakam mı yoksa ancak mı karşılar?

4 ay sonra bende evli olacağim nişanlım ile gelirlerimiz fena değil ancak kira ödememiz 1000tl üzeri olması muhtemel.yine dügün için 1500tl dolayında kredi borcumuzda olacak bi müddet,ayrıca hem eşimin hem benim yurtkur ödemelerimizde var(keske almasaydık) fatura gideri falan yine az çok tahmin ediliyor da benim en çok merak ettigim konu mutfak masrafı ve temizlik-kişisel bakıma ort. ne kadar harcama yapılır ?elbetteki bu durum insanların gelirleri ile dogru orantılı olarak ve alışkanlıkları doğrultusunda değişir ancak 3aşağı 5yukarı nedir oluru:)ben 900tl gibi bir hesap çıkarttım ama çok mu bilemedim.bunu yaparken haftalık 2gün sebze,1gün kırmızı/beyaz et,1gün baklagil,1gün hamuriçi,1gün balık,1günde hazır yemek şeklinde planladım.tabi bazı çok tutan kalemler oluyor örneğin haftalık çerez harcaması yada sızma zeytinyağı gibi.temizlik içinede yine bulaşık makinası tabletinden leke çıkarıcıya şampuandan traş malz. duş jeline kadar dahil ettim.sizce 900tl bunlar için abartı bi rakam mı yoksa ancak mı karşılar?

tatlım hayat satndartların nedir ne diildir bilemcem ama bekar bi çifte göre evet çok fazla max en en en fazla 500 tl olması muhtemel
sana şunuda sölim ilk 3 ay diyelimki ortalama 400 tl tutcakken mutfak masrafınız 550-600 tutabilir çünkü o evi sıfırdan yapcaksınız en ufak bişey lazım olcak olmıcak herşeyi en baştan alman gerekicek:)) ama ilk 3 aydan sonra rutine bincektir merak etme:) en ufak kek yapcaksın kabartma tozun olmıcak çünkü yeni ev anne yaşamıcak o evde onun için herrrrşeyi sen düşünceksin ne bilim baharat eksik olcak ama zamanla tamamlancak:)
bende evlenmeden önce hesap yapıodum şu şöle olur bu böle olur diye:) ama bu ymek planını çalışıosan uygulamak biraz zor olur ben diim sana :)) belki ana hatlarıyla uyarsın ama biebir uyabilceni sanmıorum evde çocuk olsa tamam dikkat edilir ama iki kişi olunca bi zman sonna sallanıo:)) tecrübeyle sabit:)
senin rutine girdikten sonra tutabilcek max. 500 tl olur:) zaten ayarlarsın kendini merak etme:) kendine ucuz marketler bulursun kampanyaları takip edersin pazara gidersin ayaralrsın
benim ilk 3 ay mutfak masrafım 600-700 civarıydı şimdi 250 tl:))
neler yaptım:)
ana alışverişimi bimden yapıorum bulamadıklarımı kipa migros vs... tedarik ediorum
her hafta pazara çıkarım:)
kampanya bulursam deli gibi stok yaparım
ve ayda bi ana alışveriş yapıp geri kalanı ay içinde ufak ufak ilave ederim hepsi bu :))
ha ete şu an para vermiorum kurbandan kaldı
sadece tavuk ve balık:))

kira 600

ısınma ücreti 300-400

kredi 550

kredi kartı 1500-1600

faturalar 300-350

3400-3500 gider var işte her ay :25:

tatlım hayat satndartların nedir ne diildir bilemcem ama bekar bi çifte göre evet çok fazla max en en en fazla 500 tl olması muhtemel
sana şunuda sölim ilk 3 ay diyelimki ortalama 400 tl tutcakken mutfak masrafınız 550-600 tutabilir çünkü o evi sıfırdan yapcaksınız en ufak bişey lazım olcak olmıcak herşeyi en baştan alman gerekicek:)) ama ilk 3 aydan sonra rutine bincektir merak etme:) en ufak kek yapcaksın kabartma tozun olmıcak çünkü yeni ev anne yaşamıcak o evde onun için herrrrşeyi sen düşünceksin ne bilim baharat eksik olcak ama zamanla tamamlancak:)
bende evlenmeden önce hesap yapıodum şu şöle olur bu böle olur diye:) ama bu ymek planını çalışıosan uygulamak biraz zor olur ben diim sana :)) belki ana hatlarıyla uyarsın ama biebir uyabilceni sanmıorum evde çocuk olsa tamam dikkat edilir ama iki kişi olunca bi zman sonna sallanıo:)) tecrübeyle sabit:)
senin rutine girdikten sonra tutabilcek max. 500 tl olur:) zaten ayarlarsın kendini merak etme:) kendine ucuz marketler bulursun kampanyaları takip edersin pazara gidersin ayaralrsın
benim ilk 3 ay mutfak masrafım 600-700 civarıydı şimdi 250 tl:))
neler yaptım:)
ana alışverişimi bimden yapıorum bulamadıklarımı kipa migros vs... tedarik ediorum
her hafta pazara çıkarım:)
kampanya bulursam deli gibi stok yaparım
ve ayda bi ana alışveriş yapıp geri kalanı ay içinde ufak ufak ilave ederim hepsi bu :))
ha ete şu an para vermiorum kurbandan kaldı
sadece tavuk ve balık:))

Nasıl başardın merak ettim vallahi canım ya, ben yapamıyorum :(

eve giren maaş 2600 lira.
Mutraf-Banyo giderlerinde 600 ün altına inemıyorum :(
Telefon yükleme:50+50
faturalar:200
benzın:100
aidat:300

bunlar mutlaka gidenler, kişisel harcaması falan derken birikim 0 :( hem de borçsuz evlendik sözde.

Şimdi tatil için 1900 lira lazım, eşya eksiğimiz vardı 600 lira harcanacak bu ay. önümüzdeki ay için, bu ay 700 lira önümüzdeki ay 1200 ayırmak lazım, nasıl olcak bilmıyorum.:14:

Back
Yukarı