Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

yaa tatlım annem yapardı ıspanak kavurmasıydı adı heralde yumurta falan kurardı

Canım ıspanakları iyice yıkayıp,suyunu süzdürüp incecik doğradıktan sonra,bol soğan doğrayıp yağda kavuracaksın.Sonra azar azar ıspanağı tencereye atacaksın,her ıspanak atışından sonra karıştıracaksın ki iyice dibe çöksünler.Sonra tencerenin kapağını kapatacaksın.Ispanaklar önce suyunu salacak sonra suyunu çekmeye yakın iki yumurta kıracaksın.Yumurtalar pişince tamamdır.(Ben yumurtaları karıştırıyorum)
Ha tabi içine tuz ve karabiber eklemeyi unutmayacaksın :)))))

Son düzenleme:
ıspanakları haşla,haşladıktan sonra ince ince doğra,bir taraftan tavada tereyağını erit,yumurtasını kır(annem 1 yumurta kırardı.)yumurta piştikten sonra,ıspanakları at,karıştır.biraz da öyle pişir.

ıspanakları haşla kısmını anlamıyorum bak mısranın dediğini anladım ama bide bazı yerlerde haşla diyolar dirim de diyo haşlayım mı mısranın dediği gibi mi yapıyım

Ben hiç bir yere yaptırmadım cnm,epey zor oluyor yıkayıp takmak.Tabi sen bilirsin cnm
mısracım bende mi vazgeçsem :çok üzgünüm:
canım koltuklarım,sandalyem kırmızı,halımda kırmızı desenli.fonlu yaptırsam.tülü,fonu ne renk yaptırsam yakışır,fonu kırmızı yaptırsam sanki boğar gibi :sm_confused:
çok kararsız kaldm ya

AAAAAA ilk defa ıspanağın haşlandığı bir tarif duydum çok şaşırdım.Haşlanınca tüm vitaminleri gider be cnm.Kaldıki ıspanak çokkkkk kolay pişen bir sebze neden haşlıyorsunuz?

Canım halın tek renk kırmızı mı odayı çok boğar.
Kırmızı siyah-kırmızı krem çok hoş oluyor.Odayı kırmızıyla kaplarsan enerjin gerilime dönüşür bunuda hesap et lütfen.
Brillantta görmüştüm kırmızı-siyah kombinasyonlu fonlu bir perde muhteşemdi.Böyle birşey düşün derim cnm

ıspanakları haşla kısmını anlamıyorum bak mısranın dediğini anladım ama bide bazı yerlerde haşla diyolar dirim de diyo haşlayım mı mısranın dediği gibi mi yapıyım

canım mısrayla benim tarifim farklı,benimkinde soğanda yok.
ıspanakları haşla derken.ıspanakları suyun içine atıyorum haşlıyorum bi güzel.yumuşayana kadar haşlıyorum.sonra ocaktan alıp suyunu süzüyorum.yumaşamış ıspanakları ince ince doğruyorum.tavada tereyağını eritiyorum.yumurtayı kırıyorum içine.yumurtayı kızarttıktan sonra,karıştırırken çok bulamaç yapma ama,arada bir karıştır.tuzunu atarsın.en sonda suda haşladın ıspanakları atıp.hep birlikte kavuruyorsun.ıspanakları önceden haşladığın için.ıspanakların pişmemesi söz konusu değil yani.canım çekti ya,üzerinede sarımsaklı yoğurt :1rolleyes::sm_cool:

ben buğün kolaya kaçtım
makarna haşladım
yanınada salata
neyapayım buğünde böyle olsun bakım

AAAAAA ilk defa ıspanağın haşlandığı bir tarif duydum çok şaşırdım.Haşlanınca tüm vitaminleri gider be cnm.Kaldıki ıspanak çokkkkk kolay pişen bir sebze neden haşlıyorsunuz?
canım annem hep öyle yapar.suyunu çok çok az koyar canım.mis ya,canım çekti.canım domatesli peynirli ekmekte çekti.

canım halım çin halısı.milas gibi çok renkli.koltuklarımın kolları siyah deri.oturulan yerleri kırmızı.bir sürüde yastıkları var.üçlü koltuların birinde 1 tane siyah yastık,2 tane beyaz yastık.2 tane beyaz üzerine zeytin dalları var.seytinlerin rengi,uçuk yeşil,kırmızı,krem,yemek takımımda siyah.şimdi fonu krem yaptırsam çok cırtlar gibi geliyor.ama bir taraftanda kırmızıyı kırmak istiyorum.yada fonu kırmızı yada kırmızı siyah yaptırsam ki,kırmızı siyahı çok merak ettim gidip görmem gerekecek hihoyyyt,tülü krem mi yaptırayım.

kıslar bi çıktım girdim 2 sayfa yazmışsınız maşallah

dışarda yağmur yağıyor hızlı hızlı

karar verin kıızlar haşlayım mı haşlamayım mı ????

Canım haşlayıp suyunu süzmek tüm vitaminlerin kaybolması açısından birde ıspanakların lapa gibi olması açısından bana mantıklı gelmiyor.Ispanak soğansızda bişeye benzemez sen bilirsin tatlım hangisi kafana yattıysa öyle yap

kıslar bi çıktım girdim 2 sayfa yazmışsınız maşallah

dışarda yağmur yağıyor hızlı hızlı
canım yağmur mu yağıyor,burda yok daha hihoyyyt
akşam yemeğim yok hihoyyyt,erişteli makarna mı yapsam bende,üsütnede peynir kaydirigubbakcemile3,yada köfte,patates,pilav

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…