merhabalar kizlar ben bu gun uye oldum aranizda cok yeniyim... fakat ogrenmek istedigim bi konu var. ben bulgaristanliyim ve sevgilimde turkiyede yasiyor yakin zamanda nisanim olucak fakat soz kesilirken ve nisanda su alip verme taki mevzularini hic bilmiyorum... ayrica kayin validemde biraz cimri :) sizden yardim istiyorum lutfen yardim edin bana... soz eksmeye gelirken neler getirilir kiza ve kiz tarafi damada ne vermelidir altin vesayre isleri, auni sekilde nisanda ailemin oglan tarafindan talepte bulunabilirmi istedikelrini. etrafimda kisiler evet isteyebilirmisim diyolar fakat karsi taraf kayinvalidemse ben ne isterse onu aliyom diyo ve kafam cok karisik. tabikide ehrkes kendi imkanina gore seyelr alip takacaktir ama ben sadece neye hakkim oldugunu bilmek istiyorum.
canım sakın ola erkek tarafından bırşey istemeyın.Onlar zaten gerekenı yapacakladır.Sen nışanlını sevıyorsan sevgıne önem ver ve onlar sorsalar dahı asla şunu isterim deme .Saygınlığın artar.Ben de bulgarıstn göçmenıyım 51 yılında dedeler gelmışler.mutluluklar dılerımmm
tesekkur ederim oncelikle...zaten istemedik benim herseyim var ailem almisti mezuniyetimde dogum gunlerimde filan. eli bos gelmek olmaz dedielr ne aliris ne kullanirsin bilemeyiz dediler kolye filan zaten istemedim bende var zaten 3 4 taneyi ne yapacagim o yuzden sadece kupe al dedim... gicik oldugum sey alinan takilar degil, ben durumlarini bildigim icin hicbisey demedim ama saf durumuna koyulmak zoruma gidiyo. turkiyede yasamadigim icin orf adet bilmiyorum diye bana yukelniyolar.... mesela dun bi arkadas yazmisti yatak odasini mutfak filan hazirliyomus kiz tarafi turkiyede ama bize diyolar ki komple evi icini kiza aitmis... simdi gelde kizma bu durumda ne yapmaliyim sadece susacakmiyim
ne istersek isteyelim evi geçindirecek olan bizler olacağız..ailelerin fikirleri daha önemli ama son söz biz de olmalı diye düşünüyorum hep.
en iyi anlaştığın annen baban bile olsa maddi anlamda bağlı -bağımlı olunmamalı diye de düşünmüşümdür hep.
tesekkur ederim oncelikle...zaten istemedik benim herseyim var ailem almisti mezuniyetimde dogum gunlerimde filan. eli bos gelmek olmaz dedielr ne aliris ne kullanirsin bilemeyiz dediler kolye filan zaten istemedim bende var zaten 3 4 taneyi ne yapacagim o yuzden sadece kupe al dedim... gicik oldugum sey alinan takilar degil, ben durumlarini bildigim icin hicbisey demedim ama saf durumuna koyulmak zoruma gidiyo. turkiyede yasamadigim icin orf adet bilmiyorum diye bana yukelniyolar.... mesela dun bi arkadas yazmisti yatak odasini mutfak filan hazirliyomus kiz tarafi turkiyede ama bize diyolar ki komple evi icini kiza aitmis... simdi gelde kizma bu durumda ne yapmaliyim sadece susacakmiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?