• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

saol yasmincim zaten ilk yazdığını kullanıorum:)
haktancımm ailem konusunda eşimle bir arada olduklarında bizde kaldıklarında bende hep öle düşünürüm gerçekten onun hiiçç bi şikayeti olmadı ama bende öle düşünürüm içim içimi yer hep cnm Allah kolaylık versin çok ii anladım seni

O zmn gönül rahatlığıyla artık kızartmalarını z.yağı ile yapabilirsin canım.Rica ederimopuyorumnanaktan

saol yasmincim zaten ilk yazdığını kullanıorum:)
haktancımm ailem konusunda eşimle bir arada olduklarında bizde kaldıklarında bende hep öle düşünürüm gerçekten onun hiiçç bi şikayeti olmadı ama bende öle düşünürüm içim içimi yer hep cnm Allah kolaylık versin çok ii anladım seni

ayy canım yaa anlıyosun dimi beni
ya hem öyle düşünüyorum hemde öyle düşündüğüm için kendimi suçluyorum sonuçta babam kaç sene o bana baktı bi kaç gün dayanamıyomusun diyorum kendi kendime kızıyorum vicdan azabı çekiyorum
aman ne bilim işte bi garip bi haldeyim iyice bunaldım
ne kadar kendi babamda olsa bende eşimle rahat davranamıyorum dışarıda çıkamıyoruz ayıp olmasın diye ona
böyle bi durumdayım işte kızlar

senii çoookk ii anlıorum haktancım bende öle oluorum kendi kendimi yer bitiririm aslına bakarsan eşimin durumdan şikayeti yok ama anlatamıorum kendime cnm beniim üzme kendini baban ne zaman gitcek

TATLI ÖNERıLERıMıDE GÖNDEREYıM CANIM;

YAĞSIZ YUMURTASIZ ŞAHANE BıR REVANı
33978758551e9467d8541.jpg
[/URL][/IMG]
Malzemeler

Keki için;

1 Su Bardağı Toz Şeker
1,5 Su Bardağı ırmik
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Şerbeti için;

3 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı

Tüm kek malzemelerini derin bir kapta karıştırın, yoğun kıvamlı bir kek hamuru elde edin. Dikdörgen bir mini fırın tepsisini veya yuvarlak bir fırın kabını (ben 26 cm.lik cam tart kalıbı kullanıyorum) sıvıyağ ile yağlayın ve bir tatlı kaşığı kadar toz şekeri serpiştirin. Kek harcını kaba dökün ve kaşıkla eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Üzerine kabukları soyulmuş bademleri hafifçe bastırarak yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış olan fırında 40-45 dk. üzeri iyice turuncu olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Keki fırına verdikten 15-20 dk. sonra, şerbeti hazırlamaya başlayın. Bir tencerede, suyu ve şekeri, şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca, limon suyunu ekleyin ve 1-2 dk. kaynatıp altını kapatın.
Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine sıcak şerbeti kepçe ile yavaş yavaş yedirin. Üzerini kapatarak, 3-4 saat yada bir gün bekletin ve sonra servis yapın.

ayy canım yaa anlıyosun dimi beni
ya hem öyle düşünüyorum hemde öyle düşündüğüm için kendimi suçluyorum sonuçta babam kaç sene o bana baktı bi kaç gün dayanamıyomusun diyorum kendi kendime kızıyorum vicdan azabı çekiyorum
aman ne bilim işte bi garip bi haldeyim iyice bunaldım
ne kadar kendi babamda olsa bende eşimle rahat davranamıyorum dışarıda çıkamıyoruz ayıp olmasın diye ona
böyle bi durumdayım işte kızlar

Canım eminim eşim o şekilde düşünmüyordur.Bu durum içindeki üzülme,sıkılma canım.

Tabii ki evdesin.Hergün rutin iş,işe gitmemekte sıkmıştır haliyle seni.Umarım en yakın zamanda hallolur canımcım.

SÜTLAÇ
32410037867564b934f91.jpg
[/URL][/IMG]
Malzemeler

1 Lt. Süt
1 Çay Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Toz Şeker
Yapılışı

Pirinci yıkayıp süzün ve 2 su bardağı su ile orta ateşte haşlayın. Pirinçler tam haşlanmadan suyunu çekerse çok az daha kaynar su ekleyin.
Haşlanmış pirincin üzerine sütü ekleyin ve arada karıştırarak, orta ateşte 15-20 dk. pişirin. Bu aşamadaki en önemli kısım kıvamı tutturmak. Karışımın kıvamı muhallebiden biraz daha sıvı olmalı, yani ne ayran kıvamında nede puding kıvamında olmalı. Koyu bir salep kıvamında da diyebiliriz. Bu aşamada gözünüze çok sulu görünürse, 1 yemek kaşığı nişastayı, bir kasede çok az ılık su ile bulamaç haline getirip karışıma ekleyebilirsiniz.
Sütlaç 15-20 dk. sonunda istenilen kıvama gelince, şekeri ekleyin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. (Öncelikle bir su bardağı şeker ekleyip, gerisini azar azar damak zevkinize göre eklemenizide öneririm) Şeker eridikten sonra, 5 dk. kadar kısık ateşte kaynatın ve ocağın altını kapatır kapatmaz sıcak sıcak kaselere doldurun.
Sütlaç biraz ılınınca, üzerine tarçın serpin ve tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az 3-4 saat dinlendirip servis yapın.

Cssacığım görüşürüz canım....

Mısraaaaa ne güzel şeyler bunlar ya dayanamayıp PC'yi yicem şimdidelikafadulden

senii çoookk ii anlıorum haktancım bende öle oluorum kendi kendimi yer bitiririm aslına bakarsan eşimin durumdan şikayeti yok ama anlatamıorum kendime cnm beniim üzme kendini baban ne zaman gitcek

canım ne zaman gitcek bilmiyorum o istanbula taşınmayı hiç istemedi
burda işim var diye oyalanıyo yok halbuki burdaki arkadaşlarından ayrılamıyo
2-3 gün diye gelmişti ama 15 gün oldu ki hala bi kaç işim var diyo

ayyy kıyamam haktancığım sana üzülme cnm sabret

saol canım sabırdan değilde ne bilim vicdan azabı ve bide yoruldum artık

haktann cım baban neden sende canım

hayatım dediğim gibi gitmek istemiyodu bütün çevresi burda
işte şu iş,im var bu işim var diye oyalıyo kendini gitmemek için ayak diretiyo

Canım eminim eşim o şekilde düşünmüyordur.Bu durum içindeki üzülme,sıkılma canım.

Tabii ki evdesin.Hergün rutin iş,işe gitmemekte sıkmıştır haliyle seni.Umarım en yakın zamanda hallolur canımcım.

evet hepsi üstüste geldi
herşey aynı görünüyo gzüme herşeyi kafaya takıyorum bi gün belli etmişim sanırım eşimle tartıştık neden surat asıyosun ayıp dedi bana kızdı
halbuki ben surat astıgımın bile farkında değilim ki o zamanlar çok yogundu görümcemlerde burdaydı her gece gel git misafir agırla falan
ne bilim yaaaa

FIRIN SÜTLAÇ-Tutması Garanti Bir Pastanecinin Tarifi cANLAR

Malzemeler

1 Kg. Süt
250 Gr. Şeker
100 Gr. Pirinç
50 Gr. Buğday Nişastası
Yapılışı

Bir tencerede sütü ve şekeri kaynatın.
Ayrı bir kapta suda haşladığımız pirinci süzerek, süte ekleyin.
Nişastayı biraz su ile bulamaç haline getirip, sütlü karışıma ekleyin.
Karışım kaynayıp, kabarınca altını kısın.
Ocağı söndürmeden, kısık ateşte bir yandan karıştırıp, bir yandan varsa toprak kaselere, yoksa fırına dayanıklı kaselere doldurun.
Kaseleri tepsiye dizip, tepsiyi su ile doldurun.
Üzerleri kızarana kadar pişirin.

canım ne zaman gitcek bilmiyorum o istanbula taşınmayı hiç istemedi
burda işim var diye oyalanıyo yok halbuki burdaki arkadaşlarından ayrılamıyo
2-3 gün diye gelmişti ama 15 gün oldu ki hala bi kaç işim var diyo

saol canım sabırdan değilde ne bilim vicdan azabı ve bide yoruldum artık

hayatım dediğim gibi gitmek istemiyodu bütün çevresi burda
işte şu iş,im var bu işim var diye oyalıyo kendini gitmemek için ayak diretiyo

evet hepsi üstüste geldi
herşey aynı görünüyo gzüme herşeyi kafaya takıyorum bi gün belli etmişim sanırım eşimle tartıştık neden surat asıyosun ayıp dedi bana kızdı
halbuki ben surat astıgımın bile farkında değilim ki o zamanlar çok yogundu görümcemlerde burdaydı her gece gel git misafir agırla falan
ne bilim yaaaa

Canımcım umarım geçecek bu günler hayırlısıyla...Herşey yoluna girecek...

Back