• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

fırında köfte patates çok güsel oluo mutlucum...

malzemeler:

köfte harcı:
yarım kg kıyma
2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
yarım demet maydanoz, doğranmış
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak, dövülmüş
yarım tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı kekik
1 yumurta
diğer malzemeler:
yarım çay bardağı zeytinyağı
5 patates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6-7 sivribiber
3 domates
yarım çay bardağı kaynar su
hazırlanması:

1. köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. bu harcı bir gece buzdolabında bekletin.

2. fırın kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün. patatesleri soyup daire şeklinde kesin. üzerlerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.

3. sivri biberleri ikiye bölün. içlerini çıkartıp patateslerin üzerine yerleştirin. domatesleri soyun ve biberlerin üzerine rendeleyin.

4. en üste cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin. yarım çay bardağı kaynar suyu fırın kabına gezdirin. kabın üzerini folyo ile kapatıp 250C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin

aa neden acaba haktancım annenler gitmiş olması ve işsizlikten kaynaklanıo olabilir inş geçer biran önce cnmm

pokacıımm folyo yok folyo kullanmak yok fırında zararlı yağlı kağıt onu8n yerine okişşş:)

haktancığım neden bozuldu psikolojin cnm

aa neden acaba haktancım annenler gitmiş olması ve işsizlikten kaynaklanıo olabilir inş geçer biran önce cnmm

sanırım onlarda var
bide 15 gündür babam bizde kalıyo eşim hayatından gayet memnun görünüyo ama ben korkuyorum artık sıkıldı diye çünkü ayaklarını uzatamıyo tv seyrederken falan
hiç surat asmadı hatta güzel muhabbet ediyolar tavla oynuyolar ama bende bi gerginlik var

böyle düşündüğüm için sonra kendime kzııyorum babam tabiki istediği kadar kalabilir evimde diye kendi kendime kızıyorum
bi garip durumdayım yanii
offf

Mutlucum köfte yapmayı biliyorsundur zaten.ıster önceden yoğur buzluğa at,misafirlerin geleceği gün sabahtan dondurucudan çıkar buzdolabının normal rafuna koy buzu çözülsün.Bunu da ya yağda kızart ya teflon tavada yağsız yap.Yada borcama patates ,domates,biber karışımı ve az salçalı suyla fırında pişir.

Tavuğuda ya sote yap yada şinitsel.Ben şinitselden yanayımdır ,görüntüsü daha şık olur.Bunuda şöyle yapacaksın hazır tavuk göğsü al iki parça yeter 4 kişiye.Her birini tekrar ikiye böl hatta çok kalınsa 3 de bölebilirsin.Sonra iki yumurtayı geniş ve çukur bir tabakta az tuzla çırp.Diğer kasedede yine az tuz ektiğin galeta unu bulunsun.Böldüğün tavukları önce yumurtaya sonra una bula kızgın yağda kızart hemen kızarır sakın ocağın yanından ayrılma.Kızarttığın tavukları borcama diz,üzerinede rendelenmiş bolca kaşar serp.Kaşarlar eriyince fırından al üstüne ince ince kestiğin maydonazları ek.Yanınada patates kızart.Oldu bitti

Salata olarakta,şayet kendin yapamıyorsan hazır satılan közlenmiş kırmızı biberlerden al,bol sarımsak,z.yağı ,sarımsak az sirkeyle karıştır.
Veya közlenmiş biberlerin içine lor koy rulo sar,yaşil soğanının sapını sıcak suya batır çıkar ,bununla bağla.

Başkaaaa,çoban salatası yapabilirsin.

Birde patatesten rulo pasta görünümünde çok kolay bir salata var kk dada tarifi var benim favorimdir ondan yap.

Tatlı ne yapacağını belirle onunda tarifini vereyim cnm.

pokacıımm folyo yok folyo kullanmak yok fırında zararlı yağlı kağıt onu8n yerine okişşş:)

Evet folyo yasak kızlar.Onun yerine yağlı kağıtkaydirigubbakcemile5

jazminciim sizinkinin markası ne satılıomu piyasada cnm

Hayatım biz yurtdışına İtalya,İspanya,Amerika ve Ortadoğu'ya satıyoruz.Yani perakende satışımız yok.

Ama sana tavsiye edebileceğim yağlar ;

1. Kristal Natürel Sızma

2. Tariş Organik Sızma

3. Komili Soğuk Sıkma

4. Kırlangıç Naturel Sızma

Mutlucum bak buda benim favorilerimden biridir hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle
DOMATES SOSU YATAĞINDA KEYıF YAPAN KÖFTELER...:)

Malzemeler

Köfte için;

500 Gr. Köftelik Kıyma
1 Orta Boy Soğan
1 Su Bardağı Çekilmiş Bayat Ekmek
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Domates Rendesi
1 Adet Sivri Biber
Maydanoz
Karabiber - Tuz
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
Köfte Baharı - Kimyon - Nane
Sosu için;

4 Orta Boy Domates (Rendelenmiş)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Paket Toz Bulyon-Ben kullanmam
Yapılışı

Kıyma hariç diğer malzemeleri robotta özleşene kadar çekin. Kıymayı ekleyip elinizle yoğurarak, köfteleri hazırlayıp büyükçe yuvarlaklar yapın. ıster fırının ızgarasında isterseniz çok az yağ ile teflon tavada kızartın.
Ayrı bir tenceredede domates sosunu (domatesin çiğ tadı gidene kadar, yaklaşık 20-25 dk.) pişirin.
Bir borcama kalınca doğradığınız patates dilimlerini ve üzerine de köfteleri dizin.
Çiğ patatesi rendeleyerek, biraz tuz ile karıştırın ve çok az yağ ile bir teflon tavada 1-2 dk. patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
Patates rendesinden köftelerin üzerine birer tutam koyun.
Domates sosundan birer kaşık her birinin üzerine gezdirin ve kalan sosu borcama dökün. (Sos gözünüze az görünürse biraz kaynar su ve salça ile çoğaltabilirsiniz)
190-200 derecede önceden ısıtılmış fırında, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Köfteler ve rende patates, nemli ve yumuşak olsun isterseniz, pişme sırasında ara ara borcamdaki sostan kaşıkla yemeğin üzerinde gezdirin.
Fırını kapatınca, üzerlerine ince bir dilim kaşar da koyabilirsiniz, ben genellikle koyuyorum, çok güzel oluyor

Son düzenleyen: Moderatör:
tatlı sütlaçmı yapsam hoş hiç yapmadım ama biraz hünersizin ben mutfak konusunda kusuruma bakmayınmafoldumben

saol yasmincim zaten ilk yazdığını kullanıorum:)
haktancımm ailem konusunda eşimle bir arada olduklarında bizde kaldıklarında bende hep öle düşünürüm gerçekten onun hiiçç bi şikayeti olmadı ama bende öle düşünürüm içim içimi yer hep cnm Allah kolaylık versin çok ii anladım seni

Back