Aile Planlaması yeni evlenen ve evlenecek olanlara tavsiye

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ben de 17 temmuz geliniyim...
hap kullanmayı hiç düşünmedim çünkü hep olumsuzluk yaşayanları gördüm..
nişanlımla da konuştum ben korunurum sen hap falan alma dedi..
en iyisi erkeğin dikkatli olması..
benim için sorun yok ne zaman olursa olsun sağlıklı olsun da
nişanlım 6-7 ay geçsin sonra olur inş bebeğimiz diyor..

biz biraz bebek olayını ertelicez..benim iş durumumun netleşmesi gerekior.bu yğzden uzunca bi süre korunma yöntemlerinin takipçisiyim :)

merhaba arkadaslar ben yenı gırdım bu siteye..
10 aylık evliyim.. kendi yöntemlerimizle korunuyoruz.
hap kullanmıyorum vede kullanmayı dusunmuyorum..

içimde kötü bir his var durup dururken 1 yıldır hep var.çocugum olmıcakmış gıbıme gelıyor.hemen hamıle kalamıcakmışım tedavı gorecekmişim gibi bir his var içimde. çok kotu bır his bu çok olumsuz dusunuyorum kendımı karartıyorum nedenini bilmiyorum..
inanın hıçbır neden yok boyle düşünmeme..

herkese selam bende yasmin kullanmaya karar vermistim gercekten bu hapin yan etkileri oluyor mu lütfen uzun süre kullananlar varsa bilgilendirsin( her kullananda ayni etkiyi yapacak diye bir sey yok ben böyle düsünüyorum tabi kullananlar daha tecrübeli bu konuda )

canım normal yolla derim ben.birde normal yola en yakın olan varya oda diğer yöntemlere göre daha mahsum...bende doktor kontrolunde bu ilaca evlenmeden 1 ay önce başladım..

denizcim senin normal yolla korunma yöntemi dediğin şeye tıp, korunma yöntemi bile demiyor canım!

en önemlisi doktor kontrolünde bişeylere karar vermek... sözüm meclisten dışarı, bu tarz "aman ben kullandım sizde aynı hataya düşmeyin" tarzı şeyleri söyleyenlere deli oluyorum. zaten insanlar bir konuda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorlar, gidip bir şeyleri uzmanından öğrenmek yerine internetten öğreniyorlar ve bu tür topiklerde yeterince akıl karıştırıcı oluyor.

şunu herkes kafasına kazımalı herkesin bünyesi farklıdır! lütfen bunu unutmayalım!

bende temmuzda evleniyorum doktora görünüp hap kullanmayı planlıyordum şimdi kafam çok karıştı..5sene kadar bebek düşünmüyoruz..nasıl bir korunma yolu tavsiye edersiniz peki??

nişanlım kendisi korunmayı istemiyor ilk başlarda..ilerisi için kondom mantıklı ama ilk zamanlar nasıl korunacağım?

iyice soğudum şimdi ben bu hap olayından..birde tüğlenme yapıyor die duymuştum

bakın yeni evlenecek bir arkadaş ve doktora gitmeden sadece burdaki yorumlar üzerine ilaçla korunmayı aklından bile geçirmek istemiyor. yapmayın lütfen insanların kafasını karıştırmaktan başka bişey yapmıyorsunuz.

bankerscim beni yanlış anlama canım git bir doktordan bilgi al. dediğim gibi bünyeye göre farklılık gösterdiği için illa ki tüylenme yapacak diye bir durum yok. vee sakın ertesi gün hapları denen şeyi 1 hafta alayım diyee aklından bile geçirme çünkü hormon deposu onlar

umarım kendimi ifade edebilmişimdir!

Doğal yöntem dediğin geri çekilme ise kimse kalkışmasın o bir yöntem değil çünkü...
Kazara hamile kalmayı planlıyorsanız kullanabilirsiniz...

arkadaşlar benim de eylülde düğünüm var. korunma yöntemlerini şimdiden araştırıyorum. hiç bir yönteme karşı önyargılı diilim. bence her yöntemi olumlu ve olumsuz bütün yönleriyle inceledikten sonra karar vermek gerekir. ben yakınlarda bir doktora danışıp detaylı bi tarama yaptırmayı düşünüyorum. adet düzensizliğiniz ,,sivilce probleminiz, tüylnmeniz varsa kızken bile kullanılan DK hapları var düşük dozlu. doğru kullanıldığında ve kişi bünyesini tanıyıp etkilerini takip ettiğinde DK haplarının çok sorun yaratıcağını düşünmüyorum. ama yumurtalıkları tembelleştirip tembelleştırmediği hakkında şüpheleim var. bunu da doktorumla paylaşıcm. arkadaşımız doğru sölemiş' bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ' çok tercih edilmemeli

Ben 11 aylık evliyim kızlar hiç doğum kontrol hapı kullanmadım her zaman geri çekilme yöntemiyle korunduk bu zamana kadar kaza olmadı, çok dikkatliydik her zaman. Ama şimdi çocuk düşünüyoruz hala bu şekilde korunuyoruz ama benim bazı sağlık problemlerim nedeni ile korunmayı bırakmadık. Benim size tavsiyem eğer 1 yılı aşkın bir süre sonra çocuk düşünüyorsanız korunma yöntemlerine baş vurun. çünkü hapların zararları bıraktıktan sonra olmama ihtimali bunları düşünmekte gerekiyor. Geri çekilme yöntemi tabiki güvenli değil ama çok çok dikkat edildiği zaman olmuyor işte. Hiç ilaç kullanma taraftarı değilim ben şahsen. çünkü evlenmeden önce arkadaşlarımı çevremdekileri gördüm sürekli hap kullanıyorlardı bırakınca uzun bir süre çocukları olmadı. Biri hapı bırakalı 2 yıl oldu ve hala olmuyor sorunda yok diyor doktor ama bence bu haplar yapıyor bu durumları

biyolog,benim korunma yöntemi dediğim yol bin küsür yıldır var olan bir yol,tıpta olmayabilir fakat buna yok denemez (!)

burada da arkadaşlar yazmış bu yolla korunduğunu..çok dikkat istiyor ama yapan yapıyor.

bütün bünyeler aynı değil katılıyorum sana, 'bana oldu,kesin sanada olur ' diyemem,bu saçma olur, ama çoğunluk canım ,çoğunluğu hiçbir zaman görmemezlikten gelme.

ben kimseye, 'bununla korunmaya mecbursun ' demiyorum -buna hakkımda yok - ben sadece çekilen sıkıntıları evlenecek olan arkadaşlara söylemek istedim..bunu bilsinler daha detaylı bir araştırma yapsınlar,doktorlarına daha çok soru sorsunlar..başa geldikten sonra hiçbir şeyin hiçbir anlamı yok !

herkezin kendi kararı,kendi hayatı...sağlıcakla kalın...

Son düzenleme:
ben 5 aylık evliyim.. bende o doğal yöntemi kullanıyordum ama ben düğünden yaza doğru bebek planım olduğundan bu yöntemi kafam rahat kullandım yani hemen bebek istemiodum ama olsada hayır demicek konumdaydım yani... şimdiyse bu aydan beri gebelik denemeleri başladı çünkü zaten ha deyince hemen bebek olmadığını yani çoğunlukla bir kaç ay sürebiliyor.

ama dediğim gibi ben bu yöntemi kullanma nedenim zaten bir kaç aya bebek planladığımdan ve olursada şansa artık ha 5 ay önce ha 5 ay sonra mantığım vardı... hiç hap filan düşünmedim yani.. en azından şimdilik

slm kızlar bende nişanlıyım ve korunma yöntemlerini elbette araştırıyorum. ama herzaman için hapa karşıyım. erkeklerin korunması gerekli diye düşünüyorum bu kadar bencil olacaksa eğer zaten başta problem var demektir. çok şükür nişanlım bencil davranmadı ve kondoma karar verdik tabi onuda kullanırken dikkatli olmak gerek işimizi sağlama almamız şart. biz sadece ilk birleşmelerde kondomsuz ne yapılabilire bakıyoruz ama sanırım ilk denemede bile kullanmak zorunda kalıcaz. çocuk için çoooook erken çünkü

İlaç kullanmayı onaylamasam da kullanmayıp işi şansa bırakamam...
Geri çekilme yöntemi bana göre ilişkiyi yarıda kesmektir...
erkeğin en çok zevk alacağı yerde ilişkiyi bıraktırıyoruz...
Hem bu açıdan saçma buluyorum hem de 4 yıl daha çocuk düşünmüyorum eşime eziyet etmeye gerek yok...

bu iki yorum da beni düşündürdü...

ben de haftaya evleniyorum ve malesef hap falan içmedim,başlamadım yani...çünkü 2 doktora gittim ve zaman zaman tansiyon problemi yaşadığımı söyleyince hap vermek istemediler...sürekli bir tansiyon hastası değilim ,sadece stresten ve çok yorulunca ara sıra yükseliyor tansiyonum....maksimum 15/10 oldu bugüne kadar ki bunu söylediğimde vermek istemediler...

ayrıca lateks alerjim var yani prezervatifte umut olmaktan çıkıyor benim için...

bu durum yüzünden aylardır stres yaşıyorum...çünkü ennnn azından bi 8-9 ay (hatta bana kalsa 1 sene) çocuk düşünmüyorum...çünkü hiç bi şekilde hazır hissetmiyorum kendimi...çocuk sahibi olmaya karar vermek ciddi bir sorumluluk ve ruhen çok hazır olunmalı,gerçekten istenmeli....bense hiç ama hiç bu durumda değilim...ama gelin görün ki hiç bi korunma yöntemi de bana uygun değil....

geleyim yorumlara....

mehabbetin yorumunda "bu kadar bencil olacaksa" diye bir cümle geçmiş...bunu okuyunca o zaman geri çekme yönteminde de biz bencillik yapmış olmuyor muyuz diye geçti aklımdan...yani bir yerde xxDerinxx 'in yorumuna katılır gibi oldum...ama peşine onun yorumunu okuyunca da "eşime eziyet etmeye gerek yok" cümlesi dikkatimi çekti....bunu eziyet gibi algılamak ne kadar doğru? veya bu onun için eziyetse hap içmekte bizim için tehlikeli,riskli bişey değil mi? kim kimin için fedakarlık yapacak,yapmalı?

bilemiyorum aklım çok karışık ve inanılmaz sıkıntılıyım bu konuda....

sonuçta herkesin durumu farklı....eğer içebilecek durumdaysanız,sağlık yönünden bi riskiniz yoksa için derim ben yinede ama benim durumumda olanların başka şansı yok sanırım... bunun eşime eziyet gibi düşünülmesi ,benim ya da onun böyle düşünmesi beni çok üzer...(ki bende düşünmüştüm bunu ve kendimi suçlu gibi hissettirmişti)...

evet güvenilir bi yöntem değil,riskli ama benim malesef başka şansım yok...

ilk gün için ertesi gün hapı düşünüyorum,dr.umda öyle önerdi ama sonrası için geri çekme yönteminden başka çaremiz yok gibi... (hiç istememekle birlikte)

canım erkeğe aylık iğne yapıyorlarya;eşinde sağlık sorunu yoksa bunu deneyin

canım erkeğe aylık iğne yapıyorlarya;eşinde sağlık sorunu yoksa bunu deneyin

Erkeğe iğne mi? bunu hiç duymamıştım,dr.larda bahsetmedi canım...hem nişanlım kabul etmez bunu diye düşünüyorum...onu tanıyorum..benim bile hap kullanmamı istemiyor...iğne olacaksamda ben olurum...inanın psikolojimi çok etkiledi bu durum...aylardır ne yapacağımı bilmez haldeyim...adet dönemlerimide kaçırdım hep...cmrtsi günü kardiyolojiye gidicem...en son gittiğim kadın doğumcu bi git baktır bakalım sorun yoksa hap içebilirsin gibi bişeyler dedi...gidicem işte cmrtsi bakalım...duruma göre eğer verirse içicem vermezlerse yapacak hiç bişeyim yok,işimiz kadere kaldı....

Bu hususta sorun yaşayanlardan biriyim sanırım.
Açıkçası şuana kadar ialçlı tedaviyi kafamda netleştirmiştim..
Fakat uzun süreli değil en fazla bir sene olur diye düşünüyorum
inşaallah. Kondom noktasında ilk zamanlarda kabullendirebileceğimi
pek düşünmüyorum çünkü bu düşünceye henüz ben de kendimi
inandıramıyorum sanırım biraz da yapay birşeyler istemediğim için olabilir.
Ne yapmak lazım bilmiyorum ilaçtan sonra hamile kalamamak gibi bir durum
elbette kimse istemez...Ama ben herkesin bünyesine bağlı bir meseledir
diye düşünerek rahatlamaya çalışıyorum.
elbet daimi bir korunma yöntemi bulmak gerekicek sonunda.

Çok sıkıntılı bir mesele...hayırlısı bakalım.
Zaman neyi gösterecek, ama yan etkisi en az ilaçtan yana
tercihimi kullanıcakmışım gibi geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…