• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması yeni evlenen ve evlenecek olanlara tavsiye

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
doğum kontrol hapı kullanılmamalı ama ne kullanacağız bilemiyorum keşke yan etkileri olmayan birşeyler olsa.. hap bende göğüste şişkinlik yaptı patlayacak gibi oldum, iştah açtı 8 kilo aldım.. Ama benim için en önemlisi beni regl dönemlerimde aşırı sinirli yapması ve kanamamı yok denecek kadar azaltmasıydı.. Kullanmayı bırakalı 1 ay oldu vücudumun şişlikleri indi resmen :34:

Aynen bende de aşırı bi sinir yaptı,ben normalde çok sakin yapılı bir insanım,ve evlenmeden bi ay

önce başlamıştım Yasmin kullanmaya-bi de en az zararlısı bu dediler- çantamı sinirden yerlere

fırlattığımı hatırlıyorum...:53:

Bıraktım hemen.
........

Son düzenleme:
kullananların bu yazdıklarını okuyunca daha da korkuyorum hap kullanmaktan....aşırı sinirlilik,kilo alımı,kanamanın azalması,inme,damar tıkanıklığı,tansiyon vs vs bi sürü kötü etki....

bazıları da bana hiç bişey yapmadı diyor...kimine yapıyor kimine yapmıyor....ben nereden bilebilirim bana yapıp yapmayacağını?denemeden bilmek imkansız...kısacası bu bir risk...hemde basit bi risk değil...böyle düşününce aman kalsın diyorum...ama geri çekme yöntemide bi risk...her türlü risk altındayız yani...2 ucu ...değnek...

erkek olmak varmış....

merhaba arkadaşlar. gerçekten faydalı bi topik olmuş. teşekkürler.. benim 3 temmuz düğünüm. biz de hapa karşı olanlardanız. kondom ile korunmaya karar verdik ancak benim regl dönemim düğüne veya balayına denk gelebilir. onun için şimdi başlayıp iki ay hap kullansam diyorum. o dönemi atlatmak için. balayı dönüşü bırakırım.kondoma başlarız. sizce ne yapmalıyım. doktora da gitmedim. gitsem mi?

cnm bence doktora gitmeden hap kullanma. devamlı olarak hapla korunmayı düşünmüyorsan bence hapa hiç başlamamalısın. onun yerine adet geciktirici hapları da tercih edebilirsin. işimiz çooook zor:5:

erkek korunmayı kabul etmezse bencildir fln demiş bazı arkadaşlar :D
valla ben kondom kullanmayı sevmiyorum, kullanan erkek ama beni de etkiliyo ve sevmiyorum
sonuçta tek eşliyiz, yıllarca kondoma nasıl katlanır insan anlamıyorum..

geri çekilmeyi korunma yöntemi olarak görenleri riski kabul ediyo demek ki.
yalnız ilişkinin ahengini bozan bişey bu, erkeğin tam zevk alacağı anda engel oluyoruz demiş birisi
bence kadına da engel olur.

korunmak adı altında cinsellikten soğutursunuz insanı ya :D

herkesin kendi kararı.. doğum kontrol haplarının yan etkileri çok ama doğurganlığa etkisi yok
sadece vücut etkiyi atana kadar, 3-5 ay bıraktıktan sonra zaman gerekebiliyor..

merhaba arkadaşlar. gerçekten faydalı bi topik olmuş. teşekkürler.. benim 3 temmuz düğünüm. biz de hapa karşı olanlardanız. kondom ile korunmaya karar verdik ancak benim regl dönemim düğüne veya balayına denk gelebilir. onun için şimdi başlayıp iki ay hap kullansam diyorum. o dönemi atlatmak için. balayı dönüşü bırakırım.kondoma başlarız. sizce ne yapmalıyım. doktora da gitmedim. gitsem mi?

bence 1-2 ay için hiç ilaca başlamayın, adet geciktirici kullanın

bende 25 haziran geliniyim ve 7-8 ay bebek istemiyorum. ama eşimde korunmak istemiyo kondom kullanmam diyor. e öbür dediğiniz yöntemde bana pek sağlıklı gelmedi dediğiniz gibi tıp korunma yöntemi bile demiyo ona. ben haftaiçi doktorumla konuşucam en iyi yöntemi yine onlar gösterir tabiki. bide herşeyi Allah bilir...

ben 5 aylık evliyim.. bende o doğal yöntemi kullanıyordum ama ben düğünden yaza doğru bebek planım olduğundan bu yöntemi kafam rahat kullandım yani hemen bebek istemiodum ama olsada hayır demicek konumdaydım yani... şimdiyse bu aydan beri gebelik denemeleri başladı çünkü zaten ha deyince hemen bebek olmadığını yani çoğunlukla bir kaç ay sürebiliyor.

ama dediğim gibi ben bu yöntemi kullanma nedenim zaten bir kaç aya bebek planladığımdan ve olursada şansa artık ha 5 ay önce ha 5 ay sonra mantığım vardı... hiç hap filan düşünmedim yani.. en azından şimdilik

bu biraz benim durumuma benziyor. Şİmdiye kadar ben de olsa da ne yapalım olur diyenlerdendim. ama bu ay sağlık açısından sıkıntı yaşadım. bir 5 ay daha olmasın demeye başladım. o yüzden korunma yollarını araştırıyorum

valla ben kondom kullanmayı sevmiyorum, kullanan erkek ama beni de etkiliyo ve sevmiyorum

yalnız ilişkinin ahengini bozan bişey bu, erkeğin tam zevk alacağı anda engel oluyoruz demiş birisi

herkesin kendi kararı.. doğum kontrol haplarının yan etkileri çok ama doğurganlığa etkisi yok
sayın mattika sanırım haklısınız

bende arkadaşa katılıyorum.kişiden kişiye değişir ama hap kısırlık yapıyo dememeliyiz bence.ben biraz garanticiyim bu konuda eşime asla güvenmem çünkü kendisi hiç bişekilde korunmam diyor.2 yıla yakın hapla korundum bıraktıgımın 2 ncı ayı hamıle kaldım planlıydı.doğumdan sonrada eşim korunmayınca bende emzirdiğim için 3 aylık iğne kullanıyorum ama detimi kesti hiç olmuyorum.emzirmesem tekrar hapa dönerim yani.zaten eşim 2 nci cocugu istiyor hayırlısı bakalım sanırım bırdaha ıgne vurulmuycam.

kızlar ben burada okuduklarımdan ve kendi yaşadıklarımdan dolayı bunu size söylemeyi kendime borç biliyorum.

kesinlikle korunmayın.eğer illa ' ben evliliğe,kocama alışmadan bebe istemem 'derseniz;normal yolla korunun.

ilaçlar yada diğer korunma yöntemleri kısırlığa sebep olmaz diyorlar ama genelde korunmuş kişiler sorun yaşıyorlar.

lütfen karar vermeden bir düşünün,sizinde anne olmaya hakkınız var bunu kendi ellerinizden kendiniz almayın.

ben 1.5 yıl yasminle korundum.

2 yıldır,her ay adet zamanı gelince bunalıma girdim.

bir dış gebelik geçirdim...inanın bu yaşananlar çok zor...

bu konuda benim gibi düşünenler sizde yazın,bari başkaları yaşamasın bu sıkıntıları...

tabi herşeyden önce taktir Allah'tandır...

haklısın tabi ki...

bende 5 aylık evliyim herkesten gizli yazz 24+4 kullanıyorum ama mecburum kullanmaya..eşim kabul etmedi korunmayı.. bende hazır değilim çocuğa.. mecbur olmasam kesinlikle kullanmazdım

benim durumum tam tersi. evlenir evlenmez çocuk istedik Allah hemen nasip etti oldu. yakınlarım da korunanlarda sonradan çocuk olmayabiliyor demişlerdi. sonra eş ailesi sorunlar çıkarınca hep dedim en az 1 sene beklemek lazım başbaşa bir tatile çıkmak falan. kondom veya hormonsuz spiral olur bu durumda

Back
X