- Konu Sahibi denizderyadeniz
-
doğum kontrol hapı kullanılmamalı ama ne kullanacağız bilemiyorum keşke yan etkileri olmayan birşeyler olsa.. hap bende göğüste şişkinlik yaptı patlayacak gibi oldum, iştah açtı 8 kilo aldım.. Ama benim için en önemlisi beni regl dönemlerimde aşırı sinirli yapması ve kanamamı yok denecek kadar azaltmasıydı.. Kullanmayı bırakalı 1 ay oldu vücudumun şişlikleri indi resmen
merhaba arkadaşlar. gerçekten faydalı bi topik olmuş. teşekkürler.. benim 3 temmuz düğünüm. biz de hapa karşı olanlardanız. kondom ile korunmaya karar verdik ancak benim regl dönemim düğüne veya balayına denk gelebilir. onun için şimdi başlayıp iki ay hap kullansam diyorum. o dönemi atlatmak için. balayı dönüşü bırakırım.kondoma başlarız. sizce ne yapmalıyım. doktora da gitmedim. gitsem mi?
ben 5 aylık evliyim.. bende o doğal yöntemi kullanıyordum ama ben düğünden yaza doğru bebek planım olduğundan bu yöntemi kafam rahat kullandım yani hemen bebek istemiodum ama olsada hayır demicek konumdaydım yani... şimdiyse bu aydan beri gebelik denemeleri başladı çünkü zaten ha deyince hemen bebek olmadığını yani çoğunlukla bir kaç ay sürebiliyor.
ama dediğim gibi ben bu yöntemi kullanma nedenim zaten bir kaç aya bebek planladığımdan ve olursada şansa artık ha 5 ay önce ha 5 ay sonra mantığım vardı... hiç hap filan düşünmedim yani.. en azından şimdilik
sayın mattika sanırım haklısınızerkek korunmayı kabul etmezse bencildir fln demiş bazı arkadaşlar
valla ben kondom kullanmayı sevmiyorum, kullanan erkek ama beni de etkiliyo ve sevmiyorum
sonuçta tek eşliyiz, yıllarca kondoma nasıl katlanır insan anlamıyorum..
geri çekilmeyi korunma yöntemi olarak görenleri riski kabul ediyo demek ki.
yalnız ilişkinin ahengini bozan bişey bu, erkeğin tam zevk alacağı anda engel oluyoruz demiş birisi
bence kadına da engel olur.
korunmak adı altında cinsellikten soğutursunuz insanı ya
herkesin kendi kararı.. doğum kontrol haplarının yan etkileri çok ama doğurganlığa etkisi yok
sadece vücut etkiyi atana kadar, 3-5 ay bıraktıktan sonra zaman gerekebiliyor..
erkek korunmayı kabul etmezse bencildir fln demiş bazı arkadaşlar
valla ben kondom kullanmayı sevmiyorum, kullanan erkek ama beni de etkiliyo ve sevmiyorum
sonuçta tek eşliyiz, yıllarca kondoma nasıl katlanır insan anlamıyorum..
geri çekilmeyi korunma yöntemi olarak görenleri riski kabul ediyo demek ki.
yalnız ilişkinin ahengini bozan bişey bu, erkeğin tam zevk alacağı anda engel oluyoruz demiş birisi
bence kadına da engel olur.
korunmak adı altında cinsellikten soğutursunuz insanı ya
herkesin kendi kararı.. doğum kontrol haplarının yan etkileri çok ama doğurganlığa etkisi yok
sadece vücut etkiyi atana kadar, 3-5 ay bıraktıktan sonra zaman gerekebiliyor..
kızlar ben burada okuduklarımdan ve kendi yaşadıklarımdan dolayı bunu size söylemeyi kendime borç biliyorum.
kesinlikle korunmayın.eğer illa ' ben evliliğe,kocama alışmadan bebe istemem 'derseniz;normal yolla korunun.
ilaçlar yada diğer korunma yöntemleri kısırlığa sebep olmaz diyorlar ama genelde korunmuş kişiler sorun yaşıyorlar.
lütfen karar vermeden bir düşünün,sizinde anne olmaya hakkınız var bunu kendi ellerinizden kendiniz almayın.
ben 1.5 yıl yasminle korundum.
2 yıldır,her ay adet zamanı gelince bunalıma girdim.
bir dış gebelik geçirdim...inanın bu yaşananlar çok zor...
bu konuda benim gibi düşünenler sizde yazın,bari başkaları yaşamasın bu sıkıntıları...
tabi herşeyden önce taktir Allah'tandır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?