Aile Planlaması yeni evlenen ve evlenecek olanlara tavsiye

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

denizderyadeniz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
215
0
0
İstanbul
kızlar ben burada okuduklarımdan ve kendi yaşadıklarımdan dolayı bunu size söylemeyi kendime borç biliyorum.

kesinlikle korunmayın.eğer illa ' ben evliliğe,kocama alışmadan bebe istemem 'derseniz;normal yolla korunun.

ilaçlar yada diğer korunma yöntemleri kısırlığa sebep olmaz diyorlar ama genelde korunmuş kişiler sorun yaşıyorlar.

lütfen karar vermeden bir düşünün,sizinde anne olmaya hakkınız var bunu kendi ellerinizden kendiniz almayın.

ben 1.5 yıl yasminle korundum.

2 yıldır,her ay adet zamanı gelince bunalıma girdim.

bir dış gebelik geçirdim...inanın bu yaşananlar çok zor...

bu konuda benim gibi düşünenler sizde yazın,bari başkaları yaşamasın bu sıkıntıları...

tabi herşeyden önce taktir Allah'tandır...

bende temmuzda evleniyorum doktora görünüp hap kullanmayı planlıyordum şimdi kafam çok karıştı..5sene kadar bebek düşünmüyoruz..nasıl bir korunma yolu tavsiye edersiniz peki??

kesinlikle dogru diyorsun cnm 1 sene olmak üzere evleneli:)eşim korunuyorrr,ilaç kulanıpta bebek için çok ugraşan arkadaşlarım varrr hepsini geçtimmm öncelikle vucudunuza zarar veriyor ilaç... kuzenim 35 yaşında menepoza girdii ve sebebide dogum kontrol hapları..bi ömür kondom kulanmayı düşünüyorz dikatli oldugunuz sürece bi sorun çıkacagını düşünmüyorum en kötü ihtimalle kondom yırtılır ve ertesi günü hapı kullanırım olur biter:)"kondom kulandım hamile kaldım" diye çok yazılar okuyorummm en baştaa boşalma olduktan sonra erkek hala vajinada beklerse küçülme oldugundan kondomda büyük geliyor ve içindeki spermler rahime dogru gidiyor sonrada hamile olma olasılıgı artıyor...biraz detaylı olduu :)

Son düzenleme:
nişanlım kendisi korunmayı istemiyor ilk başlarda..ilerisi için kondom mantıklı ama ilk zamanlar nasıl korunacağım?

Son düzenleme:
bende temmuzda evleniyorum doktora görünüp hap kullanmayı planlıyordum şimdi kafam çok karıştı..5sene kadar bebek düşünmüyoruz..nasıl bir korunma yolu tavsiye edersiniz peki??

canım normal yolla derim ben.birde normal yola en yakın olan varya oda diğer yöntemlere göre daha mahsum...bende doktor kontrolunde bu ilaca evlenmeden 1 ay önce başladım..

bu ilaçları kullandığımda göğüslerimde ciddi dolgunlaşma oldu.
bırakınca eski halinden küçük ve boş oldu.

arkadaş dediya sağlığa olan zararını benimde bu geldi aklıma

hap bende istemiyorum aslında..ablam iki kez dış gebelik yaşadı..üçüncüye şimdi 5 aylık hamile ama dış gebelik zamanlarında o kadar stres yaşadık öyle üzüldükki allah kimseye göstermesin

cnm 5 sene ilaç kulanırsın sonrasında yumurtlamanı öldürebilir böyle olan çok kişi var tüp bebekle ugraşırsınız hem para hem manevi yıpranırsın....haa tabi bu bi olasılık bide 5 senenin sonrada hamilede kalabilirsinnn allah bilirr keisn bşy söylemek dogru deil tabii:)
nişanlım kendisi korunmayı istemiyor ilk başlarda..ilerisi için kondom mantıklı ama ilk zamanlar nasıl korunacağım?

bizde ilk evlendigimizde kondomla korunmam dediii ilaçıda ben kulanmadımmm geri çekme yöntemi yapalım dediii amaaa onda hamile kalma olasılıgı baya yüksek erkegin kendine hakim olması lazım arkadaşımmm 2 kez hamile kaldı geri çekme yöntemiyle..biiz evlendigimizde ilk 4-5 ilişkide condom kullanmadıkk zatennn tam anlamıylada birleşme olamıyor ilk başlarda:)sonrasındaa kondom kulandıkk valla eşimin kendi bilir kondom olmadan hiç bşy yapmam:)sende diret ilk başta nasıl alışırsa öyle gider cnmmm:)

ilerki zaamanlar için ılımlı bakıyor ama ilk zamanlar sen korun diyor..geri çekme yöntemi tehlikelidir riske atamam:))
ertesi gün hapı oluyormuş ilk zamanlar yanii 1 hafta falan bunu kullanıp sonra kondoma gecsek dahamı mantıklı acaba?

hap bende istemiyorum aslında..ablam iki kez dış gebelik yaşadı..üçüncüye şimdi 5 aylık hamile ama dış gebelik zamanlarında o kadar stres yaşadık öyle üzüldükki allah kimseye göstermesin

evlenince eşini ikna edersin...

dersin ya senin bebeni doğuramazsam falan

düzgün birşekilde anlat sebeplerini oda sana hak verir canım.

hayırlı olsun bu arada,ne zamandı düğün ?

17temmuzda düğünüm hap için 2 ay önceden başlamak lasımmış die araştırmya başladım..ama şimdibu başlık sayesinde son noktamı koydum asla kullanmam:)

onunla da konuştuk bu konuyu doktorla bi görüş zararı varsa ben korunurum mecburen dedi..yoksa ilerki zamanlarda bebişimiz olsun isteriz tabi

kız sakın..o ilaçların dozu çok yüksek.okadar çıkmaz bir durumdaysan yine yasmin kullan ilk 1 ay

doğum kontrol hapı kullanılmamalı ama ne kullanacağız bilemiyorum keşke yan etkileri olmayan birşeyler olsa.. hap bende göğüste şişkinlik yaptı patlayacak gibi oldum, iştah açtı 8 kilo aldım.. Ama benim için en önemlisi beni regl dönemlerimde aşırı sinirli yapması ve kanamamı yok denecek kadar azaltmasıydı.. Kullanmayı bırakalı 1 ay oldu vücudumun şişlikleri indi resmen

doktor bana 1 ay öncesinden başla demişti.

benim eşimde zararı varsa kullanma dedi fakat doktorlar zararı yok diyor (!)

genelde bu gibi sorunlarda baş gösteriyor.

sen o zamana kadar burayı takip et,bakalım fikirler ne doğrultuda olacak.

ewet bu başlık süper olmuş..burayı takip edicem mutlakaa..
ama ben cok soğudum haptan ya birazda evhamlıyımdır zaten kullanacağımı düşünmüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…