Yeni Evleneceklere İbret Olsun

nazocano

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
65
118
293
İstanbul
Eş seçimi yaparken değerinizi bildirin. Önce kendinize değer verin sonra başkalarından değer görmeyi bekleyin

İbret olsun size yaşadıklarım.

Aşık oldum resmen peşinden ben koştum. Sevgiliyken cumartesi de çalıştığım için işten çıkıp görüşmek için ayağına giderdim. 2 saat otobüs yolcuğu yapardım. Kendisi bir kere bile bana gelmedi.

Evlendik, kendi istediği muhitte oturduk. Çünkü o muhitte okumuş, alışmış hem işine de yakınmış. Benim her sabah 5'te uyanıp akşam 8'de eve gelmem, günde 4 saat yolculuk çekmem umrunda bile olmadı. İstifa etmek istedim ona da izin vermedi.

Her gün işinin zorluğundan bahsetti durdu. İstifa et dedim, destek oldum cesaret edemedi. Bütün gün elinden telefon düşmedi ne sohbet ne muhabbet. Her gece koltukta uyuyakaldı yatağa bile gelmedi.

Para biriktirdim (ona rağmen) ev almaya kalktım, onun istediği muhite param yetmediği için biraz uzak yerlerden baktım evlere mecbur. Kendi istemediği için benimle emlakçıya bile gelmedi. Ne halin varsa gör dedi. Ya insan arkadaşı rica etse, dese ki gel beraber gidelim bakmaya, emlakçıyla yalnız bırakma beni dese bir erkek olarak kalkıp gelmez mi? Gerçi zamanında sevgiliyken gel işyerime bi görün rahatsız eden oluyo arada dediğimde "sen napacağını bilirsin" deyip gelmemişti. Ben zaten napacağımı biliyorum sana ihtiyacım olduğundan seni çağırmıyorum ki erkek olarak varlığı hissettir, arkamı yaslayabileceğim biri var diyebileyim diye çağırdım seni. Zaten babamdan babalık görmemişim hep kendi ayaklarımın üstünde durmuşum insan sırtını dayayabileceği birini istemesi suç mu? Maddi anlamda değil bu ben çalışır kimseye yük olmam çok şükür.

Bitti artık dayanamıyorum, ufak bebeğim var, ne yapacağımı netleştiremiyorum. Keşke buradan babalara ulaşabilsem, desem ki kız çocuklarınızı çok sevin. Sevin ki kendilerine ilk ilgi gösteren hödüklerin peşinden koşup gitmesinler.

Çok fazla fedakarlık yapmışsınız ben de böyle değmeyecek birini sevip bağlanmaktan korkuyorum evlenirken tek taraflı fedakarlık olmamalı

Son düzenleme:
Neden peki? Hiç ilgi göstermeyen, değer vermeyen birine neden bu kadar müsemma, tolerans gösterdiniz? Farkında olmamanıza imkan yok, en başından beri sizde farkındaydınız bence, nedenini anlayamadım? Sevgisiyle, ilgisiyle başınızı döndürdü, görmediğiniz sıcaklığı, şefkati gördünüz desem, o da hiç olmamış ki?

Bu adam sizinle evlenmeye nasıl ikna oldu? Ne bileyim sevgililik, nişanlılık döneminizde falan hiç sinyal vermedi mi? Davranışlar buz gibi geldi bana, sanki sizinle zorla evlenmiş gibi
Ben de anlamadım ki. Herhalde annesi beni beğenince oldu her şey. Annesine çok düşkündür ne istese yapar çünkü.

Hiçbir şey için geç değil. Çalışan,ayaklarının üzerinde durabilen güçlü kadınsın. Ona bir hött desen,azıcık dişli ve sert olsan,resti çeksen nasıl olur? En azından ona sert bir kadın yüzü göstermiş olursun. Kimseye bağımlı yada muhtaç değilsin çok şükür. O adamı doğru yola sok ,olmuyorsa kapının önüne koy. Hiçbir şey için geç değil emin ol.

Keşke lerı düşünüp kendinizi yipratmayin. . Malesef hayat biraz acimasiz. Aslında yaptıklarınız değer göstermeniz çok güzel eşler çiftler birbirine böyle değer vermeli ancak tek taraflı da olmamali elbette.
Bile bile gözün kapalı olmuş gibi olsa da vardır bunda bir hayır nasip kısmetin boyleymiş. Neyseki anlamişsin artik kendine de değer vermen gerektiğini, hicbirsey için geç değil bundan sonra hersey daha güzel olur Allahın izniyle.. ardına dönüp keşke deme kendini yıpratma daima önüne bak yaşadıkların da tecrübe olarak bak ..
Allah eşinizı de ıslah etsin inşallah .

Gercekten ibretlik şeyler yazmişsınız.Hic bir kadın lütfen ama lütfen bir erkegin pesinden bu denli koşmasın ! Sonra deyim yerindeyse tu kaka oluyorsunuz.Cok geçmiş olsun size de ,yasadiklariniz kolay degil.Umarim bundan sonra yaşanilanlardan ders almış bir yaşantınız olur.Babalar evet ,kız cocuklarinizi hep daha cok seviniz ve daha cok arkasinda oldugunuzu hissettiriniz.Babalarinin prensesleri cogunlukla hep daha güzel hayatlar yasiyor çünkü....

Yaşadıklarından sonra duygusuzlaştığını söyledi. Annesi babası büyük rahatsızlıklar atlatmış, annesi yoğun bakımda kalmış 2 ay hatta. Bunları 13 yaşındayken yaşamış ve akrabalarından kimse bunlara sahip çıkmadığı için yurtta kalmış hep.

Oooo kanka hoşgeldin

Kendinizi sevmez, kendinize değer vermezseniz, ilişkide sürekli veren taraf siz olursanız bir süre sonra dövünmeye ve karşı tarafı suçlamaya başlarsınız. Halbuki kimse sizi zorlamamıştır, kafanıza silah dayamamıştır. Evet baba sevgisi çok önemli, 33 yaşındayım babamla ilk kez bu sene telefonda konuşmaya başladım.. sizi anlıyorum ama hiç kimseden sevgi beklemeden kendinizi sevmeyi, kendinizi şımartmayı öğrenmeniz gerekiyor.. illa bir erkeğin sevgisi şart değil, biz ne kadar kendimizi seversek o kadar seviliriz bunu unutmayın. siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez, herkes alışır sizin fedakarlığınıza hep daha fazlasını beklerler, siz itiraz edince de kötü olursunuz, yaptığınız onca şey unutulur... hiçbir şey için geç değil, kendi konforunuz için yapabileceğiniz her şeyi yapın. Biz de ev tuttuk, benim iş yerime 3 dk yürüme mesafesinde, eşim ise kırk dakika yürüyor her gün. Bunu ben dile getirmeden böyle oldu, çünkü konforuma çok düşkünüm, virüs dönemimde toplu taşıma kullanamam, eşime de bisiklet al dedim. sürekli baba sevgisi eksikliğini dillendirmeyin, insanlar bunu da kullanır. ben eşime hiç yansıtmam. babamla da minimum düzeyde görüşüyorum artık, hiç zamanında yaşadığım kırgınlıkları anlatmam eşime. hep güçlü dururum, kimseden şımartılmayı beklemem, kendimi şımartırım, canım kendim.. özünde kendimizden başka kimsemiz yok..

Yani ben şunu anlamadım, adam sevgililik te sizi yok saymış, nasıl olduda evliliğe geldi konu? Onu anlamadım ya ben, yani siz ne için evlendiniz neden bu kadar ısrar ettiniz?
Ben başından beri evlenmek için görüştüm kendisiyle. Yani görüştüğüm herkesle. Onun da ailesi beni beğenince oldu galiba her şey.

bunun babaya falan direkt bi ilgisi yok ailesi çocuğuna kul köle olan da yapıyo böyle hatalar.siz resmen bu adama takııntı yapıp kendinize değer vermeyip evlenip bi de çocuk yapmışsınız ve her şeyi bile isteye lades şeklinde yapmışsınız.kusura bakmayın ben sadece çocuğa üzüldüm geri kalan herkes başına geleni hak etmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…