Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Yeni evlenecek ,ev yenileyeceklere (renkler ve desenler uzerine )

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları
dehşetmiş bunlar ya çok hoşuma gitti , ilerde kendi evimi yaprken güzel bi fikir olacak :KK16: ellerine sağlık güzel bi paylaşım olmuş :13:

Gerçekten çooookkk güzel bir konu açılmışsınn....

eğer seni yormazsam ben de yorum almak isterim...

kısmetse 1 ay sonra yeni evime taşınacam.. benim için en önemli oda kızımın odası...

rica edersem yorum yapabilirmisin dolap nereye, yatak nereye aksesuar ne olabilir...

kızım oda takımı

$2zrqy.jpg

halısı

$2zrur.jpg

kalın perdesi

$2zrvv.jpg

tül perdesi (kelebekli olan)

$2zrwg.jpg

avizesi (birebir olmasa da buna benzer)

$2zrx4.jpg

bu da bugün aldığım duvar stickerı

$2zry5.jpg

Uyku setimiz (hem yatağın içindekinden var hem bu var)

$2zs24.jpg

Saatimiz

$2zsk4.jpg

değerli yorumlarını(zı) bekliyor, şimdiden çooookkk teşekkür ediyoruuummmm... :KK16::KK16:

Son düzenleme:
Gerçekten çooookkk güzel bir konu açılmışsınn....

eğer seni yormazsam ben de yorum almak isterim...

kısmetse 1 ay sonra yeni evime taşınacam.. benim için en önemli oda kızımın odası...

rica edersem yorum yapabilirmisin dolap nereye, yatak nereye aksesuar ne olabilir...

kızım oda takımı

Eki Görüntüle 353828

halısı

Eki Görüntüle 353829

kalın perdesi

Eki Görüntüle 353830

tül perdesi (kelebekli olan)

Eki Görüntüle 353831

avizesi (birebir olmasa da buna benzer)

Eki Görüntüle 353832

bu da bugün aldığım duvar stickerı

Eki Görüntüle 353833

Uyku setimiz (hem yatağın içindekinden var hem bu var)

Eki Görüntüle 353835

Saatimiz

Eki Görüntüle 353855

değerli yorumlarını(zı) bekliyor, şimdiden çooookkk teşekkür ediyoruuummmm... :KK16::KK16:

meraba astarcim;

sanirim bebek bekliyorsun yada anne olmususn bile, saglikla sihhatle buyut canim bebegini..

iyi ki sormussun deyip , senin sorun uzerinden biraz aciklama yapayim bebek odalariyla ilgili evvela..

canimizdan daha degerli cocukalrimizi buyuturken onlar icin herseyin en iyisini isteriz.. ancak bazen farkinda olmadan , dustugumuz buyuk hatalar var cocuklarimizin sagligi ile ilgili..

bilmiyorum cocuk odani sen mi boyatacaksin yada halihazirda boyanmis bir sekilde mi bekliyor bebek odan.. eger boyanmis ise , bundan sonraki gidisinde ustalara tembihle bebek odasinin camini surekli aralik biraksinlar..

yeni boyanmis evlerden, boyalarin icindeki toksik maddeler yaklasik 6 ay boyunca cikmaz.. siz artik boyanin kokusunu almasanizda boyadan sizan partikuller havada asili kalir.. VOC denilen kimyasal madde ic organlara akcigerlere verdigi zararla kalmaz,astim, nefes yolu hastaliklari ve dahi kansere ozellikle akciger kanserine acik checktir.. o yuzden henuz gelismemis, taze cigerleri ilkden bu agir havayi solumasina izin vermeyin.. eger boyanmis bir evse , mumkun oldugunca havalandirin..

ha eger henuz boyanmamis bir ev varsa elinizde cok sanslisiniz..evinizi plastik alasim boyaalrla degil su bazli boyalarla boyatirsiniz.. bebek odasi icinse ozel boylar uretilmekte, bunlrdan bugun en yenisi ve en kullanisli olani olan seramik duvar boyasini tavsiye ederim..

onun disinda size bahsedecegim bir diger konu, bebek odasini tam olarak ne amacla kullanacaginiz olur..

eger bebek odasini yalnizca bebegnizi uyutmak amacli kullanacaksaniz, oldukca yumusak ve pastel tonlarda dizayn edin.. yesil yerine,renk scalasinda bulabileceginiz en ucuk pastel yesil kullanabilirsiniz.. bu bebeginizin uykuya kolay gecis yapmasini saglar.. pastel renkler bebekleri rahatlatir.. ha koyu pembe , mavi, ve sarinin en canli tonlarinda boyarsaniz nolur ? asiri enerjik, uykuya gitmek istemeyen, surekli oyun isteyen bir bebekle bas etmek zorunda kalabilirsiniz.. o yuzden canli renk secimini yalnizca oyun odalari icin kullanmanizi tavsiye ederim..

burda bahsedebilecegimiz esyalarin yerlestirme acisi olarak en onemlisi bebek yatagidir..

bebek yatagi muhakkak gunes gorebilecek sekilde yerlestirilmeli.. cam'in oldugu duvar genellikle tercih edilmez, tercihen yatak yan duvara yerlestirilir, boylece yatak gunesi alir ama indirek sekilde alir.. sabahlari gozune isik gelmicek , yinede sabahin oldugunu kavrayip size seslenebilecegi sekildir bu..

diger tum bebek esyalarini , kendi kullanim kolayliginiza gore yerlestirebilirsiniz.. kucuk aksesuarlarin, hafif esyalari yerlerine sabitlemeyi unutmayin..dolap kapaklarina muhakkak bebek kilidi takin..

bebek odalarinda , ev kazalari en cok karsilasilasilan ev kazalarindandir..:KK50:

sizin icin dunyanin en unlu anne babalarinin, bebekleri icin dizayn ettirdikleri odalari derledim..

$CI-Petit-Tresor_Dr-Phil-Nursery-1_s4x3_lg.jpg $CI-Posh-Tots_nursery-pink-glamorous-crib_s3x4_lg.jpg $CI-Petit-Tresor_Tia-Mowry-Nursery_s4x3_lg.jpg $CI-Posh-Tots_nursery-sparrow-conversion-kit_s4x3_lg.jpg $CI-Project-Nursery_Cake-Boss-Nursery_s4x3_lg.jpg $CI-Project-Nursery_LailaAli-Nursery-1_s3x4_lg.jpg $CI-Project-Nursery_LailaAli-Nursery-2_s4x3_lg.jpg $CI-Project-Nursery_Melb-Nursery-2_s4x3_lg.jpg $CI-Project-Nursery_MelB-Nursery-3_s4x3_lg.jpg $CI-Project-Nursery_SH-Jocelyn-Nursery_s4x3_lg.jpg $CI-Young-America_modern-neutral-nursery-crib_s3x4_lg.jpg $CI-Project-Nursery_SH-Room_s4x3_lg.jpg $CI-Young-America_nursery-dark-wood-crib_s3x4_lg.jpg

kansucum firsat buldukca eklicem umarim :)

oncelikle gule gule huzurla kullanin..

salonunuzda genel olarak yeterince renk var, ancak halihazirda varolan renklerinizi patlacak 3. bir renge ihtiyaciniz var.

mobilya dekor ederken, surekli dogadan ilham alabilirsiniz, tanri renklerin uyumunu, ahengini oyle bir sekilde bir araya getirmis ki, bizlere sadece bakip ilham almak dusuyor.. ben bunu cogu arkadasima tavsiye ediyorum eger toprak renklerinde dekor dusunuyorsaniz ,cikip agaclik ,ormanlik alanlarda renklerin ve tonlarin birbiriyle etkilesimini izleyin..

salonunuzda ahsap renge agirlik vermissiniz, bi dusunun o ahsaplar o hale gelmeden neydi? ve uzerlerinde neler vardi? agac ve yaprak degil mi? kisin yapraklari dokuldugunde ciplak kalan agaclar dikkatimizi cekmezken,baharla yesillenen dallar o agaclari nasil gozumuzde patlatir..nasil icimizi costurup ferahlatir..

demek ki salonunuza kullanacaginiz 3. renk yesil olacak. daha canli, fresh bi tarz yakalatacak..

yesil derken cesit cesit yesil var size tavsiyem yakisan tonu bulabilmeniz icin kumascilara gidip bulgunuz yesil tonlarindan avucunuz buyuklugunde kestirip getirip, salonunuzda aksesuar dusundugunuz yere birakmaniz olur..(mumkun oldugunca natural yesil tonlara bakin) bu size ne cesit bir yesil ve ne cesit bir aksesur oldugu konusunda yardimci olur..

vazolar, cicekler, samdanlar,koltukalriniz uzerine atabileceginiz ortuler, tablolar artik sizin hayal gucunuze kalmis..

musadenizle bir kac tavsiyem olucak..salonunuzla alakali.. oncelikle eviniz kirami? satin alinmis bir ev mi? istediginiz degisikleri yapabilecek durumda misiniz? siz cevaplayin bir kac ana madde var konusmak istedigim..
kendi evimiz canım dublex müstakil bir ev açıkcası bütçe ayırmam bu aralar zor ama kısa bir süre tabi..evin borcuyla alakalı ama az kaldı şükür..tavsiye eleştiri ne istersen söyle tam da aradığım şey:KK52::KK52:bütün tavsiyelerine açığım imkanım doğrultusunda bayıla bayıla yaparım ...:KK34:
yeşil konusuna gelince kaç defa gittim geldim inan ama ben biraz tek başına karar veremeyen bi tipim :KK1:biri güzel olmuş derse hiç olmayacak bişeye bile sıcak bakabilirim ..yeşil ama hakkaten bayılırım tam adı ne bilmitorum da böyle kına yeşili gibi tonlara bayılıyorum mesela bu soldaki yastıktaki gibi..
sdfgsdgfsgfsfsdfg_d.jpg

kendi evimiz canım dublex müstakil bir ev açıkcası bütçe ayırmam bu aralar zor ama kısa bir süre tabi..evin borcuyla alakalı ama az kaldı şükür..tavsiye eleştiri ne istersen söyle tam da aradığım şey:KK52::KK52:bütün tavsiyelerine açığım imkanım doğrultusunda bayıla bayıla yaparım ...:KK34:
yeşil konusuna gelince kaç defa gittim geldim inan ama ben biraz tek başına karar veremeyen bi tipim :KK1:biri güzel olmuş derse hiç olmayacak bişeye bile sıcak bakabilirim ..yeşil ama hakkaten bayılırım tam adı ne bilmitorum da böyle kına yeşili gibi tonlara bayılıyorum mesela bu soldaki yastıktaki gibi..
sdfgsdgfsgfsfsdfg_d.jpg

oncelikle bunca esyayi, bu salona sigdirabildiginiz icin tebrik etmek istiyorum sizi :13:

esya alinirken , biraz gazla, biraz hevesle, tum takimi alip getiriyoruz degil mi? sonradan pisman olup , gozumuze fazla gelen parcalari napacagimizi bilemiyoruz.. simdi ev doserken yapmaniz gereken seyi ben size acik ve net yazayim..

Asla salon takimizin tumunu set halinde sadece tek bir magazadan alip cikmayin . gordugunuz ve en begendiginiz parcayi alin , mesela yemek takimini cok begendiniz ama sandalyaler ve bufe cok icinize sinmedi , o zaman sadece masa icin pazarlik yapin .. gezmek ve parcalari birlestirmek biraz zaman alir, biraz yorar, ama yaraticiliginiz gelistirir, sizin tarzinizi belirler..sonuc olarak sadece sizin evinizde olabilecek bir kombinasyon olusur..

cogu hanimla konusuyorum bak evim bu ama benim tarzim bu degil, bize bu seti boylece sattilar neden aldim ki diyorlar.. kisacasi yasadigi alanla barisik olmadan yasayan bir toplum haline getirdi bu tuccarlar bizi. sonra evimde birseyler eksik ama ne eksik bana soyler misiniz diyorlar :) soyliyeyim hemen tarz eksik ,sizin tarziniz, dokunusunuz eksik .

cok dolandirmadan soyliyeyim, yemek masasi ve takimin hemen kapi agzinda olmasi, yemekli davetleriniz sirasinda ortamin bir anda karismasina sebep olur .. kapi agzina oturan misafirleriniz hemencecik yemegi bitirp kalkmak hissinde olurlar surekli, cunku kendilerini deyim yerindeyse ayak altinda hissederler :)

halbu ki yemek masasi ihtisamli olmali, oldugu odayi doldurmali, mumkunse bir samdan yada avize altina konumlandirilmali, imkaniniz varsa iki cam arasina koyabilmelisiniz.. masaniza oturanlar kalkmak istememeli, ortamdan ve yemekten maksimum zevk alinabilmeli..

evin planini bilmiyorum ama evinizin dublex oldugunu dusunursem, oda sayinizin 3 den fazla olduguna kanaat getiriyorum..

yemek odanizi ve yasam alaninizi ayirabilecek durumda misiniz?

bufeniz , yemek masaniz,gumuslugunuz , salonun m2 sinin kaldirabileceginden fazla..

ne kadar sadelik , az esya, evinizi oldugundan daha duzenli ve slk gosterecektir emin olun.. ki gayet zevklisiniz..

tahminim evin yuz alaninin dar oldugu yonunde,bu odanin etrafinda baska bir o da yok degil mi? aradaki duvari kaldirip birlestirebileceginiz?

duvar kagidindan bahsetmissiniz, ancak zaten kucuk ve esyalarla dolu bir salona desenli bir duvar kagidi eklemek , ozellikle de tv arkasina , odanizi iyice karistirabilir , ancak tv nin arkasindaki duvari , farkli bi renkte boyatabilirsiniz hatta sizde boyayabilirsiniz..

onun disinda haliniz yeni sanirim :) cok bakimli gorunuyor, titiz bir ev hanimi oldugunuzu dusunuyorum.. esyalariniz halinizdan daha slk siz de dusundunuz mu bunu?

hali alirken birseye karar verin, desenli mi? duz mu? ben sizin salonunuza hem desenli hali kullanabilirim hem de duz ama ikisinin ortasini asla tercih etmem siz de etmeyin,biraz arada kalmislik, sirf uysun diye alinmis hissini uyandirir bu tarz halilar..

icine yesiller katilmis bir hali , umdugunuzdan cok daha renklendirebilir salonunuzu..

avizeniz salon takimizin yaninda daha klasik kalmis.. biraz daha contemporary birseyler dusunebilirsiniz onun yerine..

koltuk uzeri icinse tablo yada saat dusunuyorsunuz sanirim, simdilik bos birakin derim o kismi :) yanindaki gumuslugun acilen gitmesi lazim , ama nereye ve ne zaman olduguna siz karar vereceginiz icin, oradaki aksesuarin gelisinide o zamana birakin..

onun haricinde evinizde degistirilecekbirsey yok.. fazla esyalar ciktiginda diger esyalar yeniden duzenlenecek elbette o kadarcik :KK8:

cok mu yorum yapip yordum sizi :)

çok doğru...aslında bence salonumdaki tv oraya fazla o olmasa diğer eşyalar rahatlar benim salonuma bitişik bir odam var ama oturma odası falan değil yani öyle boş daha döşeyemedik ama eşim çok rahat ve bi okadar da dağınık biridir:KK14:ben de aksine titiz..illaki o odayı rahat eşyalarla döşeyelim oturalım kendimiz misafirler salonda otursun diyo çok gelip gidenim oluyo ve bahsettiğim gibi eşimin dağınıklığı ve 2 küçük çocukla ev mümkün değil düzenli olmuyo bi gelen olacağı zamn da hadii beni bi derleme toplama telaşı alıyo...kısacası ben o tv yi o odaya koyup 2 tane de rahat koltuk atsam da eşim ve çocuklara ait rahat bi ortam mı olsa diye düşünüyorum evin genelinin resmi evim güzel evimde de var o kadar ufak değil ama işte ben daha maddi olarak evle uğraşacak fırsatı bulamadım.. bir de iç anadolunun soğuk kışlarını ve evin doğalgazlı oluşunu da düşünürsek salonum daha büyük olursa ısıtamazdık asla:KK5::KK5:
işte aslında imkanlar,teoride doğru olan şeyleri uygulamaya geçirmeye fırsat vermiyo ..yemek odasını kompla alma konusunda sonuna kadar katılıyorum hangi akla hizmet yapmışım bunu ..ne şuursuzluk kimseye önermiyorum ille mutfak küçükse ve yemek odası takımı vs. koyacaksanız aymalı bir büfe önüne de masa o kadar...ahhhh zamanı geri getiremiyorumki...:KK14:

rkyogn'cum

yasayip tecrube etmek en guzeli .. sende 1. asama tamam canim..hem bu konuyla cok ilgili hem cok zevklisin.. ben seni bir 10 yil sonra gormek istiyorum degme ic mimarlara tas cikarirsin hic dert etme :13:

merhaba nanymchpee resimlerin coguna hayranlıkla baktım ve fırsatım varken sormak istedim kısada olsa cevpa verebilirsenizcok cok sevinicem.kısmetse yeni evimin tadilatı biter bitmez yeni evime tasınacagım.zamanında esimin aklına uyarak evlenirken salonum icin büyük bir tv ünitesi ve gümüslük aldım koyu zebrano renginde yeni evime salonum icin yeni koltuk takımı alacagım contry tarzına hayranım ve koltuklarım dösemesi vs bu yönde olacak perdelerim falan hepsini bu sekilde degistiricem ama malesef tv ünitesi ve gümüslügü degistirme sansım yok.zaten esimde eskimeden esyaları degistirmeyi asla kabul etmez:KK14:bu mobilyalarla yani tv ünitesi ve gümüslükle bu renkte o güsel contry tarzını nasıl yakayabilirim koltukları gri istiyorum ama istedigim tonda bulamassam bej tonlarına dönücem.bu mobilyalarla istedigim tarzı yaratsam cok sırıtır diye düsünüyorum ama yeni alacagım koltuklarıda sırf sırıtacak tv ünitem diye degistirmek istemiyorum.bana ne önerebilirsiniz.yazım biraz karısık olduysa kusura bakmayın...

bu arada forumda acelece bu resimleri buldum hemen ekliyim dedim yeni koltuklarımı bu tarz düsünüyorumköse takımı ve halihazırdaki koltuklarımdan ikili olanıda yeni aldıklarımın kumasından kaplatmak istiyorum veya ona uygun degisik renklerde. $dekorasyon2.jpg $cp-grey-room.jpg

Konuyu ve aciklarimini cok begendigim icin bende bir konuda fikrini sormak isterim. Dilerim bir sure sonra sorularimizdan bikip kacmazsin :) Altta eklemeye calisacagim koltuk takimim mobilyalarim ise ceviz ve lake beyaz, hali ne onerirsin ve perde?? Hangi renklerle canlandirabilecegime dair hicbir fikrim yok, senin tavsiyelerine gore almak istiyorum. Pad den dosya olmadigi icin yukleme yapamadim.

search

merhaba nanymchpee resimlerin coguna hayranlıkla baktım ve fırsatım varken sormak istedim kısada olsa cevpa verebilirsenizcok cok sevinicem.kısmetse yeni evimin tadilatı biter bitmez yeni evime tasınacagım.zamanında esimin aklına uyarak evlenirken salonum icin büyük bir tv ünitesi ve gümüslük aldım koyu zebrano renginde yeni evime salonum icin yeni koltuk takımı alacagım contry tarzına hayranım ve koltuklarım dösemesi vs bu yönde olacak perdelerim falan hepsini bu sekilde degistiricem ama malesef tv ünitesi ve gümüslügü degistirme sansım yok.zaten esimde eskimeden esyaları degistirmeyi asla kabul etmez:KK14:bu mobilyalarla yani tv ünitesi ve gümüslükle bu renkte o güsel contry tarzını nasıl yakayabilirim koltukları gri istiyorum ama istedigim tonda bulamassam bej tonlarına dönücem.bu mobilyalarla istedigim tarzı yaratsam cok sırıtır diye düsünüyorum ama yeni alacagım koltuklarıda sırf sırıtacak tv ünitem diye degistirmek istemiyorum.bana ne önerebilirsiniz.yazım biraz karısık olduysa kusura bakmayın...

ilaycim high gloss mu zebrano'larin ? yok sa semi gloss mu? imkansiz degildir muhakak ama biraz is cikarir basina..ama emeksiz istedigin stili yakalaman zor..

tv unitesi dedigin icin zebranolarinin parlak cilali oldugunu dusundum bilmem yaniliyor muyum? bir eskitme ustasini getirip neler yapilabilecegini konusabilirsin mesela.... zimpara yapilir mi? eskitme uygulasatsan? ayrica ceviz mi ? malzemesi ne ? piayasada zebrano goruntusu verilmis malzeme de cok fazla.. kaplama mi? oyleyse birsey yapman mumkun degil..:26:

bence hic mix&match isine girme . bu iki look u mix&match lemek hayli zor cunku.. vaktin olursa resim yukle bir bakayim, tam olarak neden bahsediyoruz..

bu arada forumda acelece bu resimleri buldum hemen ekliyim dedim yeni koltuklarımı bu tarz düsünüyorumköse takımı ve halihazırdaki koltuklarımdan ikili olanıda yeni aldıklarımın kumasından kaplatmak istiyorum veya ona uygun degisik renklerde.Eki Görüntüle 354773 Eki Görüntüle 354774

canim resimleri kumasi begendiginden alintiladigini dusunuyorum, cunku ilk resimdeki kose koltuklarin kumasi sana country i hatirlatsada contemporary sytle da hazirlanmis.. zaten country tarz da kose koltuk hazirlanmaz :) bazen ureticiler birseyleri karistirip yeni bir tarz olusturuyorlar.. ben begendim , ama sen country istedigin icin soylemek zorunda hissettim kendimi ..

ikinci resimdeki koltuk takimi tam olarak country .. kol kivrimlarina bakarak , ayak duruslarina ve genisligine baktigimda hemen kendini anltiyor.. bunlar yerli yapimlar mi bir de cok merak ettim?

koltuklarindan kaplatmak istedigin bir yada iki tanesini , bu renk uzerine cicekli dusunebilirsin..

Konuyu ve aciklarimini cok begendigim icin bende bir konuda fikrini sormak isterim. Dilerim bir sure sonra sorularimizdan bikip kacmazsin :) Altta eklemeye calisacagim koltuk takimim mobilyalarim ise ceviz ve lake beyaz, hali ne onerirsin ve perde?? Hangi renklerle canlandirabilecegime dair hicbir fikrim yok, senin tavsiyelerine gore almak istiyorum. Pad den dosya olmadigi icin yukleme yapamadim.

search

resimdeki takim bana bej gorunuyor , oyle mi? yoksa bir isik oyunu mu var? fotografta..

ben beyaz lake esyalar icin fume rengi seviyorum sahsi begenim..soz zamanlarda cok fazla siyah beyaz ev goruyorum.. kolay oldugundan , tereddutsuz begenileceginden olsa gerek, siyah -beyaz- kirmizi doldu her yer..

beyaz olunca illa ki patlatacak renkler aramaya gerek de yok..gozunuzu yormadan, sade, dingin bir ortam da yaratabilirsiniz.. sizden de biraz sakinlik, dinginlik hissi aldim yaniliyor muyum bilmem.. huzur istiyorsunuz gibi evde..

eger oyleyse fume tonlarinda aksesuarlar bakin, hatta eviniz kucuk degilse , fume duvar kagitlari kullanin.

bu arada koltugunuz icin kullanilan yastiklari kullanmayin..koltuk takiminizi sondurmus yastiklar.. koltuklariniz yuvarlak hatli oldugundan, ayni ton uzerine geometrik desenli yastiklar kullanabilirsiniz..

sizin icin bir kac fotograf eklicem aradigimi bulabilirsem.. goz atin arada konuya .

Son düzenleme:
soyledigimi geri aliyorum, ottomaniniz ve tekli koltugunuz desenliymis .. yastiklari geometrik degil , sade bir renkten kullanin o halde ,neden bilmiyorum yastiklar gozume batti :KK14:

Evet bej. O kadar dogru tespit ki, ne denir :) Ilgi ve yorumun ıcın coook tesekkur ederim oncelikle. Bende fume halı ve perdeler dusunuyordum sade ve desensiz. Koltugu cook begenerek aldım ama su uzerindeki desenli yastıklar cok kısıtladı dusuncelerimi, seceneklerim cok az sanki. Bende üretici firmayla konusup o desenli yastıkların yerine buyukler duz fume kucukleride biraz daha acık / koyu duz fume ya da belki turkuazın silik tonlarında yine duz olarak yaptırsam daha mı iyi olur acaba diye dusunuyorum simdilerde. Yeni evimize de acık gri duvar rengi dusunuyordum. O zaman belki evimin dekerosyonuda orjinal, kişisel hale gelir gibi. Ne dersin?