• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ev alanlar buyrun beraber taşınalım...

bende geldimm ayyy sonunda aldık ya inşallah gene bi aksilik çıkmazsa nası rahatladım bi bilsen olmaz çekmem göstertmem kuu hepsi bitsin öle gör şaka şaka yarın gelcek daha fayanslar resminide çekmedim ötekileride çektiydim gelmedi hiç özenmedim bunlara artıkın

valla çek bacım ben merak eidyorum çok :52:
anamm haftasonu güğündeydimya bi altın bialtın millette ne içim yandı benimkiler gitti diye çok üzüldüm eşimde diyo varken takmıyodun şimdide ne sayıklıyon diyo :37::37::37: ama insan olunca takmak istemiyo elinden gidincede üzülüyo :14::14::14:

ay hiç sorma diloşum ya haftaya da bizim bi akrabanın oğlunun sünnet düğünü var, ben de ilk onu düşündüm :60: gerçi bi de ben tesettürlü olduğum için uzun kollu oluyor kıyafetim bileziklerimi taksam da hepsi falan görünmüyordu ama olmayınca insanın içinde kalıyo işte ben de düğün dernek haricinde hiç takmazdım ki altınlarımı şimdi gene bazen diyorum eşime işte yok bilezlğim gitti yok şu gitti falan ' gören de onlarla uyuyosun zannedecek' diyor :63: :60::60:

valla canım ben de düğünümdeki takıalrı bozdurdum bir de 3 yılda biriktirdiklerimiz ayrıca kayınvalidemlerin de biraz yardımı ile peşinatı toparladık tabi bu yetmediği için kalanı da kredi çektik :31: Kira öder gibi bankaya ödeyeceğim, neticede kirada da otursam her yıl verecektim bu parayı. En azından şimdi kendi evime ödemiş olacağım. Bir de kira her yıl artacak ama banka kredisinin taksit tutarı sabit yani bir süre sonra nasip olursa taksitler ilk zamanki kadar etkilemeyecek :34:

ya canım hayırlı olsun keşke bende ev alsamda eşyalarımı toplamak kalsa seve seve toplarım :)) canım kaça aldın acaba 2 artı 1 mı ?

ya arkadaşlar inşaatken almak dahamı mantıklı ? bukonuda fıkır verırısenız sevınırım .bende dugunde takılarla ev almak zorundayım valla evım olsunda hiç takmam altınım gıttı diye ..ama mesala kredı olarak her ay kaç ödiyeceksıznı falan böyle detayla yazarsanız sevınırım. hepınızın yormlarına baktım ev alan arkdşlar ınanın ben sızın yerınıze heveslendım :) içimkıpır kıpır oldu ne mutlu size ...bende ev istiyorum yaaa :((:79:

ya canım hayırlı olsun keşke bende ev alsamda eşyalarımı toplamak kalsa seve seve toplarım :)) canım kaça aldın acaba 2 artı 1 mı ?

Teşekkür ederim arkadaşım sağolasın. Rabbim sana da nasip etsin inş. Evim giriş kat, 3+1. Biz 70.000TL ödedik, gerisini kayınpedeim halletti. kayınpederim inşaat sektöründe zaten kalanı işçilik karşılığı vs saydılar :34:

Evin fiyatı 80.000'di canım tabi bu kayınpederime indirimli fiyatı. kayınpederim işçilik vs saydığı şeyler oldu bize de 70.000 tl ödeyeceksiniz dediler. Bizden nakit olarak 20.000tl çıktı işte altınlar bir de birikmişimiz. Bankadan da tapu masrafları vs içine kattıp 56.000 tl çektik. ayda 750 tl taksitimiz var :34:

ohh canım benım ne güzel maşşlah rabbım güle güle oturtsun bende öyle yapacagım canım .fakat kaç sene ödiyeceksınız bankaya ..ay çooook sevındım yaa :)) belkı bende alırım ev inş :)

ohh canım benım ne güzel maşşlah rabbım güle güle oturtsun bende öyle yapacagım canım .fakat kaç sene ödiyeceksınız bankaya ..ay çooook sevındım yaa :)) belkı bende alırım ev inş :)

Amin sağolasın :71:

120 ay ödeyeceğim canım yani 10 sene. Evet çok uzun bir süre ama olsun ne yapalım sonuçt ev almasaydım ben kiracı olduğum sürece ödeyecektim bu parayı hatta daha da fazlasını. Şuan 500 tl kira veriyorum ama şöyle ki en azından bir kaç sene sonra eşimin maaşı artacak vs ama kredi taksiti sabit olduğu için şimdiki kadar etkilemeyecek bizi daha sonraları. :61:

Amin sağolasın :71:

120 ay ödeyeceğim canım yani 10 sene. Evet çok uzun bir süre ama olsun ne yapalım sonuçt ev almasaydım ben kiracı olduğum sürece ödeyecektim bu parayı hatta daha da fazlasını. Şuan 500 tl kira veriyorum ama şöyle ki en azından bir kaç sene sonra eşimin maaşı artacak vs ama kredi taksiti sabit olduğu için şimdiki kadar etkilemeyecek bizi daha sonraları. :61:

10 yılmı :( evet çok uzun ama dedıgın gıbı yıllarca kırada olmaktan ıyıdır enınde sonunda o borç bıtcek ve ev senın tamamen .dıger türlü öde öde elde var sıfır :) bende alacagım yaa inş banadan nasıp olur cevapların için çook tşk ederım canım şimdiden güle güle oturun dıyorum :)

10 yılmı :( evet çok uzun ama dedıgın gıbı yıllarca kırada olmaktan ıyıdır enınde sonunda o borç bıtcek ve ev senın tamamen .dıger türlü öde öde elde var sıfır :) bende alacagım yaa inş banadan nasıp olur cevapların için çook tşk ederım canım şimdiden güle güle oturun dıyorum :)

Çok teşekkür ederim canım Rabbim sana daha güzelelrini nasip etsin inş. bence de ne kadar çabuk ev alırsan o kadar iyi gerçekten. bekledikçe hem elindeki fırsalar kaçar hem de birikimleriniz ziyan olur Allah korusun :34:

ya arkadaşlar inşaatken almak dahamı mantıklı ? bukonuda fıkır verırısenız sevınırım .bende dugunde takılarla ev almak zorundayım valla evım olsunda hiç takmam altınım gıttı diye ..ama mesala kredı olarak her ay kaç ödiyeceksıznı falan böyle detayla yazarsanız sevınırım. hepınızın yormlarına baktım ev alan arkdşlar ınanın ben sızın yerınıze heveslendım :) içimkıpır kıpır oldu ne mutlu size ...bende ev istiyorum yaaa :((:79:

Canım ben evimi inşaatken aldım ama anahtar teslim olarak. yani içinin yapımı da müteahhite ait. İnşaatken almanın şu avantajı oluyor; en azından fayans, parke, pimapen vs yapılırken rengine,modeline sen karar veriyorsun ve ekstra yaptırmak istediklerin varsa onlara karar veriyorsun. Ev inşaat durumunda olduğu için değişiklik vs daha kolay oluyor. Ama bizim ekstra çok masrafımız oldu mesela mutfak dolaplarına, banyo dolabına, çelik kapıya vs üstüne para ödedik tamamını değil ama istediğim modele göre fark çıktı onları ekledik yani.

Canım ben evimi inşaatken aldım ama anahtar teslim olarak. yani içinin yapımı da müteahhite ait. İnşaatken almanın şu avantajı oluyor; en azından fayans, parke, pimapen vs yapılırken rengine,modeline sen karar veriyorsun ve ekstra yaptırmak istediklerin varsa onlara karar veriyorsun. Ev inşaat durumunda olduğu için değişiklik vs daha kolay oluyor. Ama bizim ekstra çok masrafımız oldu mesela mutfak dolaplarına, banyo dolabına, çelik kapıya vs üstüne para ödedik tamamını değil ama istediğim modele göre fark çıktı onları ekledik yani.

allah kolaylık versin cnm...sen çalışıyomusun?:26:

allah kolaylık versin cnm...sen çalışıyomusun?:26:

amin canım sağolasın.. 1.5 yıldır çalışmıyorum ama eve geçince bir süre daha çalışayım diyorum. Eşim çalışma çocuk yapalım artık diyor ama bilmiyorum. o da haklı, 3 yıl bitti evleneli ben de istiyorum aslında ama ben de istiyorum ki ben çalışayım, onu kenara koyarız hiç değilse bebiş olursa şayet ona birikim olur :31:

amin canım sağolasın.. 1.5 yıldır çalışmıyorum ama eve geçince bir süre daha çalışayım diyorum. Eşim çalışma çocuk yapalım artık diyor ama bilmiyorum. o da haklı, 3 yıl bitti evleneli ben de istiyorum aslında ama ben de istiyorum ki ben çalışayım, onu kenara koyarız hiç değilse bebiş olursa şayet ona birikim olur :31:

haklısın cnm.çocuguda ihmal etme super biduygu annelık tarifi imkansız....çocukta yap kariyerde....birikimde:64:

Back