Bir de arkadaşlar. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Kaynanamı bir çok davranışı nedenli sevmiyorum. Bebeğim bile o yaklaşımla huzursuz oluyordu, gerçekten ağlamaya başlıyordu. Ama bi yandan bu olanlara üzülüyorum bebeği göremiyorlar. Ama öte yandan yapılanlar aklıma geliyor annemin üzüntüsü... Annemle artık sık görüşemiyeceğiz. Benim annem de torununu bi daha ne zaman görecek. Şimdi nasıl bir yol izleyeceğim ben? Bebeğe Mevlüt istiyordum ama benim burda akrabam yok. Hadi üç beş kişi bulduk eşimin annesigil gelemicek, hadi çağırdık annem de gelmek isticek. Annem gelirse eşim yine evden gitcek. Ne olcak? Kaynanama nasıl davranmalıyım bir daha görüşmek istemesem eşim zorlamaz beni. Ama bebeği illlaki annesine götürmek ister ben de kötü gelin damgasını yerim. Oysa içim acıyor şu olanlara
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yeni doğum yaptım bu hakimler bana yapılanlar
- Konu Sahibi Zeynep84
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bir de arkadaşlar. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Kaynanamı bir çok davranışı nedenli sevmiyorum. Bebeğim bile o yaklaşımla huzursuz oluyordu, gerçekten ağlamaya başlıyordu. Ama bi yandan bu olanlara üzülüyorum bebeği göremiyorlar. Ama öte yandan yapılanlar aklıma geliyor annemin üzüntüsü... Annemle artık sık görüşemiyeceğiz. Benim annem de torununu bi daha ne zaman görecek. Şimdi nasıl bir yol izleyeceğim ben? Bebeğe Mevlüt istiyordum ama benim burda akrabam yok. Hadi üç beş kişi bulduk eşimin annesigil gelemicek, hadi çağırdık annem de gelmek isticek. Annem gelirse eşim yine evden gitcek. Ne olcak? Kaynanama nasıl davranmalıyım bir daha görüşmek istemesem eşim zorlamaz beni. Ama bebeği illlaki annesine götürmek ister ben de kötü gelin damgasını yerim. Oysa içim acıyor şu olanlara
şuan problem yoksa bazı hataları cahillik olarak kabul edeceksin, üzerine sünger çek.
anneni de çağır kayınvalideni de ikisi de mevlütte olmalı. vur patlasın çal oynasın:)) (şaka tabi... yanlış anlama)
eşinde söyle ikisi olmadan mevlüt olmaz de,
olmuş bitmiş kırgınlıkları unutun gitsin, bebişin hatrına.....
Hayatta insanin basina gelebilecek en güzel seyi yasamissin, anne olmussun, bunun tadini cikaracagina sana bunlari yasatmalari gercekten haksizlik. Sen simdi lousa sendromundasin, biraz hüzünleneceksin, ani aglamalar olacak, kendini begenmeyeceksin (bunlar cok dogal hepsinin sebebi degisen hormonlar). Bu durum 6 aya kadar bitecek. Ben de sezeryanla dogurdum ve karnim filan da kalmadi. Oglum 3 yasina girecek ve eski kilomdayim. Görenler cocuk dogurduguma inanmiyor. Karnin falan kalmayacak 6 aya kendiliginden kaybolacak sen hic takma kafana. Hersey zamanla düzelir. Bence de eve misafir kabul etmeseydin keske ilk zamanlarda, ne o öyle daha 1 haftalik bebege misafir gelmesi? Biz en azindan bi 3 ay bekleriz kadin kendine gelsin diye. Ne kadar düsüncesiz olmus insanlarimiz.
Son düzenleme:
Herkesi baristirmaya bak. Sen kaynananla, annen kaynananla, esin annenle. Ailesiniz mecbur yüz yüze bakilacak. Torunlari hatrina anneanne ve babaanne de uzatmasinlar. Esinle konus. De ki bak bugün mevlüt yarin sünnet öbür gün dügün. Biz bir aileyiz ve mutlaka yanyana gelecegiz. Darginlik nereye kadar? Öpün birbirinizin annesinin elini tatliya baglansin.
Son düzenleme:
Anneni sakın ezdirme bırak gelmezse gelmesin kocan annene reva değil bu yapılanlar kocanında kendi annesinin suçunu ört bas etmek için annenide işin içine katmadı hiç adil değil.Madem annen seni el kapılarında çalışarak büyütmüş annenden başka kimsen yokmuş kimseye değişme onu kocan eninde sonunda bu durumu kabullenmek zorunda kalacak anneni sakın ne ona ne kimseye ezdirme sağlam dur tavrını koy.Birde doğum yapdığın ilk günler böyle olaylar yaşanabiliyor bir çoğumuzda oldu benzer tatsızlıklar ne yazıkki ama sonra taşlar yerine oturuyor şimdi stres telaş gelen giden lohusa hali yorgun insanlar huyundan suyundan anlamadığınız yeni doğmuş bir bebek yeni başlangıçlar bir sürü vs reler insanların ruh durumunuda etkiliyor dediğim gibi gelip geçiyor hepsi
Annem daha 10. Günümde maalesef ağlayarak evden gitti. Eşim gurur yaptığı eve hemen geldi. Eşimle şükür hiç problemim yok aramız iyi. Ama aileler hakkında tek kelime konuşmuyoyoruz. Ev arıyoruz şimdi. Bir de yardımcı. Eşim görüyor zaten çok zor oluyor yeni doğmuş bir bebekle ne kadar da zor olduğunu. Kredi çekip az biraz biriktirdiklerimizle ev alıcaz çünkü kiralar epey pahalı. İçimin yandığı tek konu kendi evimize öyle masraf yapıp içini öyle bir yaptırmıştık ki. Eve gelen hayran kalıyordu. Şimdi o evi liraya verecek olmak can sıkıcı çünkü daha 2 yıl oturduk onda da sadece yaz aylarında orda kaldık. Eşyalar perdeler halılar hep o eve göre yapıldı. Eşim bizzat kendi uğraştı işçiliğiyle. İçimi en çok bu acıtıyor. Bi yandan da diyorum yeni alacağımız evi de zamanla yaptırırız diye. Bir de o kaynanamın yakınımda olmayacak olmasına seviniyorum.
Neden uzuluyorsunki bir ev için huzur daha önce gelmezmi en azından kaynanandan kurtuluyon.... Bende yurt dışında yaşıyorum ne zorluklarla oturduğumuz evi krediyle aldık eşim a dan z ye herseyini yaptı çok emek verdik birçok çalışması evin içinde otururken oldu çalışması ayrı pisligiyle ayrı uğraştım.... Eşim uzakta çalışıyor 230 km sadece hafta sonu geliyor evi oraya taşımak istiyor bende senin gibi kararsizdim ama şimdi istiyorum.... Sonuçta ben eşimle cocuklarimda babasıyla zaman geçirecekler.... Benim ailem cevrem burda tasinacagimiz yerde bir allahın kulunu tanımıyorum.... Gurbette gurbetlik çekecek olsun sonuçta eşimin yanına gidecem evde gözüme gelmiyor ev sahibiyken kraci olacam herseyden önce huzur mutluluk.... Sana tavsiyem asla annesi ezdirme bugün annen ezilir yarinda sen....
- 28 Ocak 2013
- 1.740
- 22
- 88
- 38
kayınvalıde tam çirkef koca da anasına uyup kafasına göre esiyor..olan dasize oluyor..durduk yere annenıze böyle yapan bırıne de zerre kadar tavız vermeyın bakın sızın yanınızda annenız var annenızıncocugunu dogurmadınız ama kocanız kendı alemınde annenızın degerını bılın kocanıza ıyı bır ders verın alttan almayın..kayınvalıdenızı de allah bılıdıgı gıbı yapsın sinir oldum...
Ya benim anlamadıgım neden kaynananıza hic laf soylemiyosunuzda gelince esinize sikayet ediyosunuz
Ne demek bebeği koynundan cekip almak sana alısmasın demek, sen normal doguramazdın zaten demek.
Ya da kendi misafirlerini eve doldurup doldurup hizmeti nasıl annenize yaptırır
Ben olsam kaynanaya gerektiği yerde tepki verir gerekirse kızardım
Annemede anne bırak yapma sen onun akrabalarına hizmet etmeye gelmedin kendi yapsın hic değilse yardım etsin derdim
Belki bunu yapınca esinizle yine sorun yasayacaktınız ama oylede aranız bozulmus zaten boylede
En azından iciniz rahatlardı
Sırf karsıdaki kayınvalide diye annemin ezilmesine goz yumamam
Annemden daha fazla saygıyı haketmiyor kimse sonucta
Ne demek bebeği koynundan cekip almak sana alısmasın demek, sen normal doguramazdın zaten demek.
Ya da kendi misafirlerini eve doldurup doldurup hizmeti nasıl annenize yaptırır
Ben olsam kaynanaya gerektiği yerde tepki verir gerekirse kızardım
Annemede anne bırak yapma sen onun akrabalarına hizmet etmeye gelmedin kendi yapsın hic değilse yardım etsin derdim
Belki bunu yapınca esinizle yine sorun yasayacaktınız ama oylede aranız bozulmus zaten boylede
En azından iciniz rahatlardı
Sırf karsıdaki kayınvalide diye annemin ezilmesine goz yumamam
Annemden daha fazla saygıyı haketmiyor kimse sonucta
- 7 Aralık 2009
- 3.236
- 864
- 123
Burada yazmıştım lohusalıkta bana kaynananın yaptıklarını. Durumlar şu an çok da farklı değil. Annem gittikten sonra eşim eve geldi. Eşimin kardeşleri bir kaç kez geldiler ben hiç sürat asmadım. Hiç bişey de demedim. Eşimle ev bakıyoruz hala. Neyse annem 2 günlüğüne geldi yanıma, bebeğin kırkı çıkınca, eşim evden gitti. Konuştum neden gittin diye annemi tamamen sildiğini artık hiç bir şekilde annemle konuşmayacağını söyledi. Ben dedim ben senin kardeşlerine böyle yapmadım. Hatta bi kere demiştim annen isterse torununu görmek gelsin dedim. Neyse işte ben yine de annesine bu şekil davranmadım hiç davranmayı da düşünmüyordum. Bunları dedim. Hem benim annemle sen bi olay yaşamadın ki dedim anlayamadım dedim. Bana maymun gözünü açtı dedi. Sen bana nasıl davranırsan öyle davranıcam seni de tanıdım dedi. Annemin gelmesine bişey demiyor isterse yeni eve de gelip kalabilir ben yine giderim annenle konuşmamı bekleme vs dedi. Kafayı yiyeceğim anneme bu şekil davranmasını hazmedemiyorum. Ben onun annesinin nelerine katlandım. Gerçekten annesi çok değişik bi insan , kaç yıldır dip dibe yaşadık, 7 sülalesinin önünden geçmedim, bi tane annem için dedikleri ağırıma gitti. Bu şekilde nasıl devam edeceğiz mümkün mü ne olur bi akıl verin
canım Allahım sana yardım etsın cok uzuldum ve hıc bır anlam veremedım sanırım barız bır sekılde kayınvalıden eşini doldururyor kıskanclıktan annene ve sana karşı. yön vermekte istemem ama bence yapılması gereken kısasa kısas belkı anlar birşeyler yanı bu adama başka napılırki((
kendi cadoloz anası huzursuzluk çıkarsın,yardım yerine zarar versin hem bebeğe hem anneye.Senin annen kocanın çamaşırını bulaşığını yıkasın,yemeğini yapsın misafirini ağırlasın,yeni doğmuş bebeğine baksın;kocan olacak adam da annene böyle davransın.oh ne ala! bunların topuna ders lazım derssssss.bunları aynen bu şekilde eşine söyle,olmadı yıllardır kendi ailesine yaptığın hizmetin hatrına annesine saygısızlık yapmaması gerektiğini söyle.kaldı ki; sadece kayınvalidesi olması yeterli saygı-sevgi için.
Allaha çok şükür anem eşime babalık görevlerini pek yapmadığı için kızar,söylenir vs ama eşimin gıkı çıkmaz.çünkü annem yeri gelir kocamın donlarını yıkar,yeri gelir yemeği yapar,2 yıl büyük kızıma baktı.daha ne olsun.eşim hep der;annemin eli öpülesi...her gece paparayı yediği halde:)
neyse amacım ben rahatım bu konuda diye hava atmak değil,bizde de başka sorunlar var canım.her ailenin türlü sorunları var.benim eşim de ne eve ne çocuklara yardım etmez.eşinize ve kayınvalidenize açık sözlü olun,azcık eşinize de kendinizi acındırın politika yapın,erkeklerin yularını nereye çekerseniz oraya giderler.şu an ipler kaynananızda,elinize siz alın.eşinizin altından girin üstünden çıkın ama doğruları görmesini sağlayın.konuşmak şart canım.sevgiler ve sabırlar.
Allaha çok şükür anem eşime babalık görevlerini pek yapmadığı için kızar,söylenir vs ama eşimin gıkı çıkmaz.çünkü annem yeri gelir kocamın donlarını yıkar,yeri gelir yemeği yapar,2 yıl büyük kızıma baktı.daha ne olsun.eşim hep der;annemin eli öpülesi...her gece paparayı yediği halde:)
neyse amacım ben rahatım bu konuda diye hava atmak değil,bizde de başka sorunlar var canım.her ailenin türlü sorunları var.benim eşim de ne eve ne çocuklara yardım etmez.eşinize ve kayınvalidenize açık sözlü olun,azcık eşinize de kendinizi acındırın politika yapın,erkeklerin yularını nereye çekerseniz oraya giderler.şu an ipler kaynananızda,elinize siz alın.eşinizin altından girin üstünden çıkın ama doğruları görmesini sağlayın.konuşmak şart canım.sevgiler ve sabırlar.