• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğum yaptım bu hakimler bana yapılanlar

Zeynep84

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
17
0
16
Ankara
1 hafta önce acil sezeryanla doğum yaptım. Annem başka bir ilde yetişemedi. Kaynanam o gece yanımda kaldı baktı Allah razı olsun. Ama hastaneden daha çıkmadan başladı söylenmeye sen zaten normal doğuramazdın karnın kocaman kaldı sütün de yok demeye. Eve geldik( aslında annemin evi biz kışı bu evde yazı kaynanamların aile apartmanında geçiriyoruz annemler de başka bi ilde. Neyse eve geldik hemen ggörümcemler eve toplandı. Annem uzun yoldan geldi bi gece de hastanede bana baktı ikimizde çok uykusuz ve yorgunuz yatacağımız yerde onlara annem hizmet etti. Gece kaynananda bizde kaldı bebeğe bakayım diye. Bebeği emzirmeler bebek uyur uyumaz çekip çekip kucağımdan aldı pusete yatırdı zahir zamir salladı bebek gece boyu çılgınlar gibi ağladı. Yanıma ver dedim sana alışmasın dedi sonra koynuna sardı. Çocuk boğulacak gibi oldu dedim 2 kere anne öyle uymasın bişey olmaz diyip susturdu beni çocuk anlayınca ha s.ktir be bi sus be diye küfür etti çocuğun burnuna sana yağı sürmeye kalktı. Sabaha kadar annemi de uyutmadı. Neyse ertesi gün koşa koşa evine uyumaya kaçtı annem gelen giden olur diyip hazırlık yaptı.öğleden sonra doluştular annen yazık yemekler koyup bunlara hizmet etti. Günler böyle geçti her gün eve j
Anersin misafiri doldurdu annem bi yandan geceleri bebek nedenle uyumadı ben yataktan 4 gün kalkamadım bile yemek temizlik ütü çamaşır deli gibi çalıştı. Bi de bunların davetsiz misafirlerine hizmet etti. Bu arada kaynanam her gelişinde kucağımda emzirdiğim bebeği kucağımdan çekip aldı. Annem altını değiştirince arkasından laf söyledi. Bana kocaman göbeğin kaldı sen normal doğuramazdın diye 3 kere söyledi. Annem doğum hediyesi bilezik aldı,çocuk odası yaptı. Bebeğe onca kıyafet neler neler aldı, kaynanam bi tane Çorap almadı. Ve dün iş yerinden arkadaşlarımın geleceğini bile bile 30 dk kala yine milleti eve topladı. Benim sinirlerim oynadı. Annem yazık bi dünya yoruldu arkadaşlarıma mahcup kalmayayım diye hazırlık yaptı. Neyse gelen akrabalara ikramı yaptık. Oturduk. Konuşurken birden onca insanın içinde anneme bir sürü laf söyledi ve çekip gitti. Annemin ona laf soktuğunu vs diyerek bi hışımla gitti, ben saatlerce ağladım. bebek öyle bi etkilendiki içim parçalandı. annem mahvoldu. nasıl ağladı arkadaşlarım gelince. ben de eşim işten gelince dışarı çıkıp herşeyi anlattım. Eşim annesine gitti. Sormuş, bişey anlatmamış. Ben senin annen böyle yaptığı için annen bitmiştir benim için dedim. Eşim de ne olursa olsun annemi ezip geçemem, ben de senin annene aynı şekil yaparım dedi. Gece gelmedi. Eşimle aram hala iyi ama annem olduğu için gelmeyecekmiş. Annem de beni bırakıp gidemiyo, üzülüyor ben ona ne yaptım da sildi beni diyor. Eşim ev arıyor , bizim diğer evi kirAya verecekmiş, annenle de görüşmem diyor anneme acıyorum ağlıyor ben ne yaptım da beni yeriyorlar diyor. Arada kaldım. Bebeğim daha 8. Gününde ben daraldım . Dayanamıyorum.

Son düzenleme:
Canım öncelikle bebeğini iyi günlerde büyütmeyi nasip etsin Allah. Sen şimdi sadece bebeğini düşün suan herseyden etkilenir sütünde önemli sana ihtiyacı var miniğinin. Esın bırak gelmesin her şey düzelir inşallah.

şimdi eşini değil kendini ve bebeğini düşün. sütün gitmesin. eve mümkünse kimseyi de kabul etme. annen ne zaman isterse gider. eşin çok ayıp ediyor ama sen sorumlu değilsin onlardan.

Psikolojimi iyi tutmaya çalışıyorum ama eşimin annem var diye eve gelmemesine çok bozuluyorum. Dün ev bakmaya çıktık akşam. Dikişlerim sızladı

Bence hicbirseyi kafana takma.hersey yoluna girer.annene yapilan ayip yanlarina kalir.eger esinde azicik vicdan varsa yaptigi ayibi duzeltmeye calisir.bu erkeklere neler oluyor boyle anlayamiyorum.benimde basima gelmisti buna benzer seyler.simdi esime yaptigi ayibi soyledigimde utaniyor,uzuluyor.annemle artik anne-ogul gibiler .ama zamaninda yaptigi haksizlik halen benim hatirimda.hersey duzeliyor merak etme.zaman en iyi ilac oluyor bu durumlarda.bebisine odaklan kafana birsey takma..sevgiler

canım ilk olarak üzülmeyeceksin ki, sütün kesilmesin..... kendini üzmemeye gayret et. artık sende bir annesin.
ha göbeğine gelince... kaynanan senin yesin o göbeğini çok biliyormuş görgüsüz cahil kadın.

iki tane çoçuğu da sezaryanla doğurdum. iki çoçuğmda dört kilonun üzerinde idi göbeğimi bir gel gör. pirecing bile var öle deyim. yani kaynanan çok biliyormuş. normal doğurmak marifet sanki....
cahil kadın.

kaynananı kafanı takma. artık hassassın allahından bulsun de, çoçuğuna kanalize ol. sende biraz toparlan bir hafta olmuş... kalk yetişebildiğin kadar kendi işini kendin yap.annen de gitsin. ne yapacaksın sen kocanla geçineceksin. onunla bir yuvasın. istemiyorsa kocan tatlı dille annene anlat. anadır, candır seni mazur görür. artık geceleri de kocan sana yardım eder.

allahım ne insanlar var evlerden ırak...

ama bak sakın üzelme. çoçuğun sen besleyeceksin. başkası değil. sütün bollaşması için bol bol emzir. bu arada ne kadar emzirirsen o kadar hızlı kilo verirsin.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Annem beni babasız büyüttü yıllarca ev işlerinde çalışıp beni okuttu. Şimdi ikinci eşi var. Durumları çok çok iyi çok şükür. Annem dışında kimsem yok. Annemde uzak bir ilde. Bayramlarda gelirler. Başka da gelmezler öyle. Yani gariban anneme bunların yapılması çok can sıkıcı. Ben eşimin yedi sülalesinin önünden geçmedim. Hep el üstünde tuttum. Okadar kalabalık bi sülale ki onlar ama benim kimse m
Yok şu hayatta bi annem var.

Eşinizle ve ailesi ile sağlıksız bir iletişiminiz var. Eğer kadın bu saydıklarınızın hepsini yaptıysa neden anında tepki vermediniz, biriktirip sonra da "benim için bitmiştir" demeniz ne alaka yani? Benin bebeğimi kucağımdan zırt pırt birisi alacak ve ben haddini bildirmeyeceğim? O anda neden, "anne duracağın yeri iyi bil" demediniz?
Bundan başka, olaylar olduğu anda tepki vermediğiniz ve sonradan eşinize aktardığınız için eşiniz de klasik Türk erkeği gibi bencil ve merhametsiz tepkiler vermiş, kaliteli bir davranış kalıbı yok belli ki eşinizin. Bir erkek ailesi ve eşi arasında denge kuramazsa sorunlar kaçınılmazdır böyle, ancak bir kadın da başına gelen muameleye anında tepki vermezse sindirilmeye ve bastırılmaya mahkumdur. Sorununuzun kaynağı kayınvalide, o, şu, bu değil unutmayın, siz ve eşiniz arasındaki ilişkinin kuvveti. 3. kişilere odaklanmak yerine eşinizle aranızdaki saygı bağını güçlendirmeye çalışırsanız en büyük adımı atarsınız sorunların çözümüne dair.

Yüzüm gözüm üzüntüden ufacık kaldı. 3 kilo fazlam kaldı göbeğimde indi zaten bunları takmıyorum da şu eziyet şu yapılanlar çok canımı yakıyor annem yarın gidiyor çocuğunhastane işleri nedeniyle kaldı gidecek kadıncağız ne yapsın

yazdıklarını okuyunca ablacımın kaynanası geldi aklıma kaynanan gibiler ruh hastasıdır ve onlardan asla kurulamazsın eşinde yıllar sonra anasının gerçek yüzünü görür ama seninde ömrün gider .sana tavsiyem en az 15 günlük olana kadar anneni yollama eşininde keyfi bilir sen ve bebegin annen gidince hastalansa kime nolacak olan ikinize olacak .rabbim sabır versin analı babalı büyürtmek nasip etsin

Sen niye stres yapıyonki! Lohursalık depresyonuna girdim de valla yum gözünü aç azını. Ne kadar alttan alırsan al, ne kadar iyi davranırsan davran bazı insanlar anlamıyorlar. Belki böyle hem stresini atarsın hemde kaynanan canını okursun. Ablamında kaynanası böyle idi bi baktım kadın mum gibi olmuş.:6:

annenızı sakın ezdırmeyın. yazık kadının suçu gunahımı var. asıl suç sizde. hadsız kaynananıza haddını bıldırmemışsınız kı hıç. ses etmemışsınız yaptıklarına
eşinin yaptığıda çok ayıp yanı
bıraz sesını çıkar arkadaşım yoksa o kaynana daha cok tepene bıner
ama ne olursa olsun annenızı ezdırmeyın

annen çok üzülmüş haklı olarak ama şimdilik eşinle çocuğunla mutlu olmaya çalış herşeyi bırak sütün gitmesin ne yapacan anlayışsızmış kaynanan çok üzüldüm sana en güzel günlerin kötü olmuş boşver sen onun annesiyle görüşme oda senin annenle kurtulursun baksana o yakında çocuğuna sahip çıkar korktum kaynanandan..

benzer bir kaynana da bende var kızım üç aylık oldu ama ben hala kabusunu atlatamadım şimdi seninki ile bi daha yaşadım aynı şeyleri oda yapmaya çalıştı benden ve eşimden yüz bulamadı çünküü düğünden mimli kendisi eşimde huyunu biliyor..ama beni 10 günlük lohusayken sinir krizine sokmaya başardı ağzımdan sinirle öyle kelimeler çıktı ki 2 yılın acısnı kustum kaçtı gitti benim için de bitti oh bee
sana tavsiyem 20 günlük olunca gönder anneni kocanda gelmiyorsa gelmesin eve kalsın kıymetli anasında annen gidince kaynanan gelmeyecektir iş biner üstüme diye eşinde zoru görür anlar sıkma canını bol bol bebeğini emzir yat dinlenn, annem iki aylıkken gitti biz eşimle o kadar çok annemi aradıkkiiiiii...

Ah şu doğum sonrası olayları.Görmemeye çalışın yoksa ömür boyu çıkmaz içinizden.kızım 3 yaşında.Hala ilk günkü öfkesiyle içimdeler.evladınız hayırlı olsun.analı babalı büyüsün

Annem daha 10. Günümde maalesef ağlayarak evden gitti. Eşim gurur yaptığı eve hemen geldi. Eşimle şükür hiç problemim yok aramız iyi. Ama aileler hakkında tek kelime konuşmuyoyoruz. Ev arıyoruz şimdi. Bir de yardımcı. Eşim görüyor zaten çok zor oluyor yeni doğmuş bir bebekle ne kadar da zor olduğunu. Kredi çekip az biraz biriktirdiklerimizle ev alıcaz çünkü kiralar epey pahalı. İçimin yandığı tek konu kendi evimize öyle masraf yapıp içini öyle bir yaptırmıştık ki. Eve gelen hayran kalıyordu. Şimdi o evi liraya verecek olmak can sıkıcı çünkü daha 2 yıl oturduk onda da sadece yaz aylarında orda kaldık. Eşyalar perdeler halılar hep o eve göre yapıldı. Eşim bizzat kendi uğraştı işçiliğiyle. İçimi en çok bu acıtıyor. Bi yandan da diyorum yeni alacağımız evi de zamanla yaptırırız diye. Bir de o kaynanamın yakınımda olmayacak olmasına seviniyorum.

Back