yeni doğan bebeğe ne yapılmalı doğuma gitmeden nasıl hazırlanmalı?

allah razı olsun bulemsucum bu tür bilgiler paylaştıgın için deniycem inanarak inşş bebegimi 09/10/2012 gün alındı dogumum erken olcak ama allah büyük :)

kızlar bana hacdan gelmişti 3 tane hurma hamileliğimin başında,sonunda yerim diye buzdolabında sakladım bişey olmuş mudur?
yesem zarar verir mi?

hiç bişey olmaz canım annemler hactan döneli 3 4 yıl oldu hala dolabında hurma mevcut ben de gidip gelip yiyorum.

hiç bişey olmaz canım annemler hactan döneli 3 4 yıl oldu hala dolabında hurma mevcut ben de gidip gelip yiyorum.

canım hurma bayatlamaz sadece kurtlanır ama sen dolapda saklamışsın 2 sene bile dolapda rahat saklayabilirsin

içini açar bakarsın büyük ihtımalle sağlamdır..
acve hurmasıysa 1 tanesını doğumdan sonra bebeğin damağına azcık sür...

Sağolun canlarım zaten 3 tane kalmıştı,özenle saklıyorum ne zamandan beri,o zaman birini de saklayayım allah izin verirse oğlumun damağına da sürerim teşekkür ederim fıstıklar..

Saol canim bende koyayim cantaya ama yapabilir miyiz o esnada bilmiyorum
Sunnet icinde cok guzel dusunmussun benim esim isteemdi ama sen cok ust uste olur diyosan 2-3 aylikkende olur bence
Valla canim ben oncesinde ara ara yiyodum su anda da oyle gunun yaklastikca cogalt istersen ben nisanim geldikten sonrra baya 1-2 avuc yemistim iste 1,5 gund sonrasinda dogurmustum
kızlar bana hacdan gelmişti 3 tane hurma hamileliğimin başında,sonunda yerim diye buzdolabında sakladım bişey olmuş mudur?
yesem zarar verir mi?
Canim disarda kurtlaniyor ama dolapta bisey olmaz sen genede icine bakarsin

kızlar bıde bebek ter kokmasın vucudu dinlensin diye tuza yatırma işi var...kaynanam yapalım dıyo..bebeğin vucuduna tuz sürüp 5 -10 dakıka sonra bebeği yıkıyomuşsunuz...sanırım süresi yok 40.ı çıkana kadar yapılabilir...bı arkadaşım bebeğin banyo suyuna çok az tuz katıyo bide..

bide bebeğin vucuduna pekmez sürme işi varda onun sebebini bilmiyorum...bilen varsa yazsın...

canım sakın yapma bunu... bu yüzden ölen bir bebek biliyorum.
banyo suyuna katabilirsin ama tuza yatırma falan sakın düşünme.

ben bebek doğunca ilk olarak hurma süreceğim damağına, sonra süt vereceğim. öyle düşünüyorum...

hurmadan sonra 1 damlada nar düşünüyorum ben...gazı olmasın diye...erkek bebekler çok gazlı oluyomuş...

allah razı olsun bulemsucum bu tür bilgiler paylaştıgın için deniycem inanarak inşş bebegimi 09/10/2012 gün alındı dogumum erken olcak ama allah büyük :)
canım senin bebek baya erken geliyor rabbim sağlıklıca doğmasını nasip etsin inşş

evet canım tuza yatırma işlemini biliyorum ama her bebek kaldıramıyor zannımca büşraya yaptı annem hiç sorun olmadı ama esra simsiyah oldu ağlayamadı kardeşim soğuk su ve sıcak su getirmişti odaya biz karıştırmıştık baktım çocuk mosmor oldu anne ölüyor dememle esrayı soğuk suya batırıp çıkarmam bir oldu sonra yavaş yavaş ağlamaya başladı esra ama o şok çok büyük bir şok oldu bizim için

canım allah bağışlamış kuzunu...
ben yapmayım o zaman sıpam zaten nazlı bide bu riski almayım..
söylediğin çok iyi oldu..,
zaten esrada uyardı saolsun..
eltimin lk bebeğine yapmışlar bişey olmamış..2.bebeğe yaptırmamış eltim...

biz kızımda 40 banyosunda tuzlama yaptık annemle:)elimize tuz alıp koltuk altlarını falan ovduk sadece sonra da 40 banyosunu yaptırdık..göbeği düşmeden tuzlama falan yapmayın sakın arkadaşlar enfeksiyon kapar bebeğiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…