yeni doğan bebeğe ne yapılmalı doğuma gitmeden nasıl hazırlanmalı?

bulemsu

büşra&esra&zehra
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2012
4.329
701
123
evet kızlar bu konuyu açmayı çok çok önce konuşmuştuk bende erken demiştim sizlere ama şimdi yol bitti hatta ilk bebeğimiz doğdu bile rabbim en kısa zamanda anneciğinin kucağına kavuşmasını sağlasın inşşş
şimdi konu ne diyeceksiniz doğumda bebeğe ne yaparsak bebek rahat olur demiştik aklımızda kalsın fikirleri paylaşalım demiştik
ben başlıyorum sizlerde eklersiniz artık aklınızda olanları

1- yeni doğan bebeğin damağına çok az hurma vermek emme refleksini kuvvetlendirir ayrıca peygamber efendimizin sünnedir.:31:
2-yeni doğan bebeğe zemzem vermek ben bunu denemedim ama kızlar :26:
3 yeni doğan bebeğe anne sütünden evvel 1 çay kaşığı nar damlası vermek gaz problemini engelliyormuş ben bunu ilk mart annelerinde okudum denemişler faydası oluyor dediler ama bebeğe ilk anne sütü veriliyor hastanelerde bakalım nasıl verebileceğiz ilk nar suyunu:44:
4-yeni doğan bebeğe bir yemek kaşığı su bir maden suyu ama hakiki maden suyu soda falan değil ikisini karıştırıp arada verildiği zaman sarılığına engel oluyor bebeğin:31:
5- olur da bebeğiniz sarılık oldu hatta hastanede bile yattı ama sarılığı geçmedi bebeğinizi bala sarın yani her tarafına süzme bal sürün 3-4 saat bekletin bebeğiniz vücudu balı emsin iyice allahın izniyle sarıkıltan eser kalmıyor denemeyle sabittir .aslında bebeğinizde az sarılık görüncede uygulayabilirsiniz yazık yavrucuklar o ışığın altında o kadar çaresiz yatıyorlar ki hiç ona fırsat vermeden bu bal olayını yapabilirsiniz .:29:
gelelim doğum öncesi anne adayının yapacağı şeylere
1-doğuma gitmeden evvel doğumun kolay olması için inşikak süresini okumalı anne adayı ben denedim kolaylığını gördüm :31:
İNŞİKAK Suresi Latin okunuşu ve türkçe meali
bu linkte latince okunuşu var kızlar arapcasını dinleyin sizde eşilk edin canlarım :29:
2-hurma yenmeliymiş denemedim bilgisi olan bilgilendirsin bizi artık :26:
evet kızlar aklıma gelenler bunlar eklemek isteyen eklesin aklına geleni son günlerde lazım olacak seyler bunlar bize:28:

1.zemzem konusunda benim bilgim var direk içirmekden ziyade hurmayı zemzeme batırıp ağzına verirseniz bebeği ikisini de vermiş olursunuz hem daha rahat almış olur bebek ...........

2. benimde bildiğim dualar var meryem suresini okumak çok faydalı doğumdan önce bol bol okuyabilelim inş.

Meryem, Meryem Suresi, Meryem oku, Meryem dinle, sure, süre, Meryem suresi oku, kuran, kuran oku, kuran dinle, kurani kerim, kerim, kuran kerim / TÜRKÇE KURAN-I KERİM DİYANET MEALİ / KURAN.Gen.Tr, Kuran, Kur'an, Kuran-i Kerim, kuranikerim, Quran, qur

3. KUR'AN da geçen beled suresinde [TABLE="width: 100%, align: center"]
[TR]
[TD]SÜMMES SEBİLA YESSERAHU diye geçen bir ayet var işleri kolaylaştırmak için , abdestli abdestsiz farketmez tek sayı olarak (3,5,7 ) gibi okuyun hatta doğum anında okuyabilirsek çok faydalı olurmuş denenmiş ve kanıtlanmış :1:

4. hurma yemek konusunda , hurma yiyenlerin hem doğumu kolay olur hemde doğumdan sonrada yersek bol bol sütümüz olur bizzat yengem yapmıştı ....

BENDE ŞEYİ MERAK EDİYORUM FATMA ANA ELİ OT BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ETRAFIMDA ÇOK YAPAN VAR BUNU BENDE YAPMAK İSTİYORUM SONUÇTA KAYBEDECEK BİR ŞEYİM YOK SUYA KOYUYORSUN DOĞUMA GİDERKEN O KADAR ........
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

evet kızlar bu konuyu açmayı çok çok önce konuşmuştuk bende erken demiştim sizlere ama şimdi yol bitti hatta ilk bebeğimiz doğdu bile rabbim en kısa zamanda anneciğinin kucağına kavuşmasını sağlasın inşşş
şimdi konu ne diyeceksiniz doğumda bebeğe ne yaparsak bebek rahat olur demiştik aklımızda kalsın fikirleri paylaşalım demiştik

1- yeni doğan bebeğin damağına çok az hurma vermek emme refleksini kuvvetlendirir ayrıca peygamber efendimizin sünnedir.:31:
3 yeni doğan bebeğe anne sütünden evvel 1 çay kaşığı nar damlası vermek gaz problemini engelliyormuş ben bunu ilk mart annelerinde okudum denemişler faydası oluyor dediler ama bebeğe ilk anne sütü veriliyor hastanelerde bakalım nasıl verebileceğiz ilk nar suyunu:44:
4-yeni doğan bebeğe bir yemek kaşığı su bir maden suyu ama hakiki maden suyu soda falan değil ikisini karıştırıp arada verildiği zaman sarılığına engel oluyor bebeğin:31:
5- olur da bebeğiniz sarılık oldu hatta hastanede bile yattı ama sarılığı geçmedi bebeğinizi bala sarın yani her tarafına süzme bal sürün 3-4 saat bekletin bebeğiniz vücudu balı emsin iyice allahın izniyle sarıkıltan eser kalmıyor denemeyle sabittir .aslında bebeğinizde az sarılık görüncede uygulayabilirsiniz yazık yavrucuklar o ışığın altında o kadar çaresiz yatıyorlar ki hiç ona fırsat vermeden bu bal olayını yapabilirsiniz .:29:
1-doğuma gitmeden evvel doğumun kolay olması için inşikak süresini okumalı anne adayı ben denedim kolaylığını gördüm :31:
bu linkte latince okunuşu var kızlar arapcasını dinleyin sizde eşilk edin canlarım :29:
evet kızlar aklıma gelenler bunlar eklemek isteyen eklesin aklına geleni son günlerde lazım olacak seyler bunlar bize:28:

canım çok güzel bilgiler, Allah razı olsun. ben daha önceden inşikak suresini yadığını okumuştum ve erken dopum tehlikem olunca kolumda serumla, abdestsiz malesef çünkü almama imkan yoktu sureyi okudum.artık sürekli okuyacağım doğuma kadar. bir de hurma demişsin ya kuru hurma değil mi yoksa yaş mı ?

1.zemzem konusunda benim bilgim var direk içirmekden ziyade hurmayı zemzeme batırıp ağzına verirseniz bebeği ikisini de vermiş olursunuz hem daha rahat almış olur bebek ...........

2. benimde bildiğim dualar var meryem suresini okumak çok faydalı doğumdan önce bol bol okuyabilelim inş.

Meryem, Meryem Suresi, Meryem oku, Meryem dinle, sure, süre, Meryem suresi oku, kuran, kuran oku, kuran dinle, kurani kerim, kerim, kuran kerim / TÜRKÇE KURAN-I KERİM DİYANET MEALİ / KURAN.Gen.Tr, Kuran, Kur'an, Kuran-i Kerim, kuranikerim, Quran, qur

[TR]
[TD]SÜMMES SEBİLA YESSERAHU diye geçen bir ayet var işleri kolaylaştırmak için , abdestli abdestsiz farketmez tek sayı olarak (3,5,7 ) gibi okuyun hatta doğum anında okuyabilirsek çok faydalı olurmuş denenmiş ve kanıtlanmış :1:

4. hurma yemek konusunda , hurma yiyenlerin hem doğumu kolay olur hemde doğumdan sonrada yersek bol bol sütümüz olur bizzat yengem yapmıştı ....

BENDE ŞEYİ MERAK EDİYORUM FATMA ANA ELİ OT BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ETRAFIMDA ÇOK YAPAN VAR BUNU BENDE YAPMAK İSTİYORUM SONUÇTA KAYBEDECEK BİR ŞEYİM YOK SUYA KOYUYORSUN DOĞUMA GİDERKEN O KADAR ........
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

senin bilgiler de çok güzel canım, Allah razı olsun.

Fatma Anamızın elini bizim akrabamızda varmış, anneme de verecekmiş. doğumda yanıma gelirken getirecek ve suya koyacağız doğum zamanında kolaylık veriyormuş. Ben böyle şeylere çok inanıyorum, Allah hepimizin yardımcısı olsun yanımızda olsun.

[TR]

BENDE ŞEYİ MERAK EDİYORUM FATMA ANA ELİ OT BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ETRAFIMDA ÇOK YAPAN VAR BUNU BENDE YAPMAK İSTİYORUM SONUÇTA KAYBEDECEK BİR ŞEYİM YOK SUYA KOYUYORSUN DOĞUMA GİDERKEN O KADAR ........[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
hac malzemeleri satan yerlerde bulabilirsin canım o otu kullananlar faydası olduğunu söylüyorlar

canım çok güzel bilgiler, Allah razı olsun. ben daha önceden inşikak suresini yadığını okumuştum ve erken dopum tehlikem olunca kolumda serumla, abdestsiz malesef çünkü almama imkan yoktu sureyi okudum.artık sürekli okuyacağım doğuma kadar. bir de hurma demişsin ya kuru hurma değil mi yoksa yaş mı ?
bildiğim kuru hurma olacak tatlım :56:ama adetini bilmiyorum:44:
süreyi oku canım abdetstin olmazsa bile oku ben büyük kızımda dilime tesbih etmiştim çok da faydasını gördüm :31:

ya doktorlar bebege anne sutunden baska su bıle vermeyın ılk 6 ay dıyorlar ya benım aklımı o karıstırıyor buraya yazdıklarımızı 1 kereye mahsus verecegımızden bısı olmaz heralde dımı

ya doktorlar bebege anne sutunden baska su bıle vermeyın ılk 6 ay dıyorlar ya benım aklımı o karıstırıyor buraya yazdıklarımızı 1 kereye mahsus verecegımızden bısı olmaz heralde dımı

canım peygamber efendimiz veriyormuş hurmayla zemzemi bir şey olmaz . öyle bir tehlikesi olsa verilirmi hiç.....

misal bebeğin saçını 7 güne kadar kesip gramınca altın vermek lazım , ben kıyamam ya kestiremem sonuçta zorunlu değil diyorum gerçi ama içten içede kestirmek istiyorum..... amerika da bilim adamları araştırma yapmış ve yeni doğan bebeğin 7 gün içinde saçını kesince beyin gelişiminin daha hızlı olduğunu , sağlık açısından çok faydalı olduğunu açıklamışlar ve hatta türk bir hastanın bunu doktorlar açıklamadan yaptırdığını duyunca nereden biliyorsun da yaptırdın diye sormuşlar .......
hastada bizim için sünnet demiş ..........

ama diğerleri için , soda vs . gibi şeyler için kararsızsan onda bende biraz kararsızım . ama kötü bir şey olacağınıda sanmıyorum :37::37::37::37::37::37:

bulemsu güzel bir konuya değinmişsin sağolasın canım

kızlar hurma ve zemzem konusunda şunları eklemek istiyorum
özellikle acve isimli hurmanın kabuklarını soyarak minik bir kutuya alın çekirdeğinide çıkarın ve zemzemle ıslatarak onu yumuşacık krem haline getirin. bu işlem esnasında hijyene zaten dikkat edeceksiniz, sonra bu kremsi hurmayı bebeğin babasına emanet edin. doğum gerçekleşince hemşireler bebeği babaya gösterdikleri anda babası bu hurmayı hemen bebeğin üst damağına sürsün.. ilk gıdası bu olursa bebeğin kan şekerini ayarlıyormuş anne sütü alana kadar vücudun direncini arttırıyormuş

7. günü saçını traş etmek derken bütün saçları kesmek anlamında değil, sadece saçların uçlarından almak bu sünneti yerine getirmeye yetiyor, kulak ucu kahkul ve enseden biraz alabilirsiniz.. saçının ağırlığınca altın veya gümüş miktarı sadaka vermekte sünnettir bebeği kaza beladan muhafaza eder

yine 7. gün bebeğin adının koyulması sünnettir
ve
Akika kurbanının kesilmesi,
kurban etinin bir miktarının sadaka verilip, kalanıyla yemek yaparak eş dost akrabaya yedirilip bebeğe hayır dıuada bulunmalarını sağlamak sünnettir

kız ise kulağının delinmesi,
erkekse sünnet edilmesi (bunlar cinsiyet nişanesidir)
ve bebeğin yıkanması 7. gün sünnettir.
Allah hakkıyla yerine getirebilmemizi nasib etsin :3:

benim bildiğim bebeğe emzirmeden önce ağzına nar suyu damlatırsanız gazı olmazmış. ben deneyeceğim unutmassam doğum çantasına nar koymayı düşünüyorum.

canım çok güzel bir konu açmışsın ,fakat şöyle bir yazım yanlışın var düzelteyim
inşikak değil İNŞİRAH lütfen doğru telaffuz edelim,
manası ise
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

1. Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

2. Yükünü senden alıp atmadık mı?

3. O senin belini büken yükü .

4. Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?

5. Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır.

6. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.

7. Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,

8. Yalnız Rabbine yönel.

inanarak bu sureyi bol bol okuyun, gerçekten işe yarıyor ,
ayrıca 9 ay boyunca hergün bir ayet dahi olsa yusuf suresini okuyup
sağ avucunuza üfleyip karnınıza sürerseniz çocuğunuzun huyu ve sureti güzel olur ,denenmiştir :34:
rahman ve meryem surelerinide bol bol okuyalım, kısacası her fırsatta kuran'ı kerimi elimizden düşürmeyelim,

birde elimizden geldiğince insanlara ikram edelim
yiyecek içecek vs olabilir eve gelen misafire çocuklara eşe dosta vs vs bol bol verelim
anne annem doğumu zor olan birisi için :o da o kadar cimri olmasaydı doğumuda bu kadar zor olmazdı dedi
demekki bişi biliyor
doğum çantamızda da bilindik şeyler dışında hurma ,zemzem ve mıknatıs bulunmalı :34:allah hepinizin yardımcısı olsun .

Bulemsu canim guzel bi topik olmsu eline saglik nari bende duydum ama yapilabilri mi emin deilim bende
Hurmayi kendim biZzat denedim cok acbuk ileredi dogumum
Bunun yaninda gogsun yara olmamasi icinde sogan surmek lazim diye duymustum dogumdan once ama nasil aypilir bilmiyorum ben cok cektim gogus yarasindan cunku

[TR]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Canim cok guzel bilgiler eklemissi. Bende o duayi ezbrliycem ins dogum aninda okumak istiyorum nette de gormustum
Fatma ana eli otunuda duydum onceki dogumumda enisteme ismarlamistim umredeken ama bulamamisti gecen gun aradasima oturmaya gittim kardesinde varmis sana kargoyla gondersin dedi kendi yapmis faydasini gormus dogumda aciyomus sanirim o bitki ama nasil kullanilacagini yazip gondermesini istedimgeldiginde yazarim ins bende:34:

canım çok güzel bir konu açmışsın ,fakat şöyle bir yazım yanlışın var düzelteyim
manası ise

8. Yalnız Rabbine yönel.

sağ avucunuza üfleyip karnınıza sürerseniz çocuğunuzun huyu ve sureti güzel olur ,denenmiştir :34:
rahman ve meryem surelerinide bol bol okuyalım, kısacası her fırsatta kuran'ı kerimi elimizden düşürmeyelim,

yiyecek içecek vs olabilir eve gelen misafire çocuklara eşe dosta vs vs bol bol verelim
anne annem doğumu zor olan birisi için :o da o kadar cimri olmasaydı doğumuda bu kadar zor olmazdı dedi
demekki bişi biliyor
doğum çantamızda da bilindik şeyler dışında hurma ,zemzem ve mıknatıs bulunmalı :34:allah hepinizin yardımcısı olsun .
mıknatıs neden?
Bulemsu canim guzel bi topik olmsu eline saglik nari bende duydum ama yapilabilri mi emin deilim bende
Bunun yaninda gogsun yara olmamasi icinde sogan surmek lazim diye duymustum dogumdan once ama nasil aypilir bilmiyorum ben cok cektim gogus yarasindan cunku

Canim cok guzel bilgiler eklemissi. Bende o duayi ezbrliycem ins dogum aninda okumak istiyorum nette de gormustum
Fatma ana eli otunuda duydum onceki dogumumda enisteme ismarlamistim umredeken ama bulamamisti gecen gun aradasima oturmaya gittim kardesinde varmis sana kargoyla gondersin dedi kendi yapmis faydasini gormus dogumda aciyomus sanirim o bitki ama nasil kullanilacagini yazip gondermesini istedimgeldiginde yazarim ins bende:34:

doğumdan hemen sonra soğanı kesip suyunu göğüs ucuna ve kanarlarına sürüyorsun....daha sonra silip yıkayıp bebeği emzirebilirsiniz..ben diğer doğumumda yaptım...bebeğimi emzirmedim ama 3 gün süt sağdık...yara felan olmadı arkadaşım yapmıştı ondan duydum ılk...

birde karbonatlı suyu duydum başka bi arkadaşımdan göğüsü karbonatlı suyla silersen yara olmuyo demişti....önce soğanı sonra karbonatı mı yaparız bilmiyorum....ama bizim arabanın arkasında hastene çantam soğan bıçak geziyo bayadır her an doğurabilirim diye..

bende 7. gün sünnet ettirmek istiyorum ama becerebilecekmiyiz bilmiyorum...

manası ise

8. Yalnız Rabbine yönel.

demekki bişi biliyor
canım telafuz yanlışı değil benim yazdığım inşirah süresi sadırların gevsemesi için okunur içi sıkılan insan okursa içi ferahlar ama benim dediğim inşikak süresi 30. cüzde 11. sayfada secde ayeti var bu sürede :31:ben bunu rasüllullahtan şifa taneleri isimli kitapda okumuştum ve yapan bir kaç kişidende duydum iki süre aynı değil yani
bişey soracağım mıknatıs neden ?

canım ben bunu kendim açmadım topikden kızlar açalım demişti erken daha yorum yapan olmaz kaybolur diye açmamıştım ama şimdi tam zamanı diye düşündüm :51:
hurmanın adeti ne kadar arcakcım :26:

canım telafuz yanlışı değil benim yazdığım inşirah süresi sadırların gevsemesi için okunur içi sıkılan insan okursa içi ferahlar ama benim dediğim inşikak süresi 30. cüzde 11. sayfada secde ayeti var bu sürede :31:ben bunu rasüllullahtan şifa taneleri isimli kitapda okumuştum ve yapan bir kaç kişidende duydum iki süre aynı değil yani
bişey soracağım mıknatıs neden ?

evet canım iki sure aynı değil ,verdiğin linke bakmamışım:9:
inşikak suresinin doğuma gitmeden okunabileceğini ilk kez duydum

fakat benim yazdığım inşirah suresi 8 ayet ezberlemesi kolay olur:34:
9 ay boyunca her an her yerde okuyabilirsiniz ve pek çok kişiden duymuştum
zaten manası itibari ilede okunabileceğini anlıyoruz ,

mıknatıs'a gelince ,doğuma girerken sağ ayak baş parmağına tutturuyorsun ,bu şekilde doğuma katkısı oluyor
yani bebeği metal gibi düşün mıknatıs da onu çekiyor :9:bunuda eski bir kitaptan okumuştum daha sonrada netten araştırdım gerçekten böyle bişi varmış, ama denemek nasip olmadı :31:

kızlar bana hacdan gelmişti 3 tane hurma hamileliğimin başında,sonunda yerim diye buzdolabında sakladım bişey olmuş mudur?
yesem zarar verir mi?

kızlar bana hacdan gelmişti 3 tane hurma hamileliğimin başında,sonunda yerim diye buzdolabında sakladım bişey olmuş mudur?
yesem zarar verir mi?

içini açar bakarsın büyük ihtımalle sağlamdır..
acve hurmasıysa 1 tanesını doğumdan sonra bebeğin damağına azcık sür...

yesem zarar verir mi?
canım hurma bayatlamaz sadece kurtlanır ama sen dolapda saklamışsın 2 sene bile dolapda rahat saklayabilirsin

kızlar benim bildiğim hurma konusunda öyle şu zamanda ye bu zamanda ye diye bir şey yok çok kaçırmayın ama erken doğurmayın sonra hemde şekerler tavan yapmasın :1:

canınız tatlı çektikçe misal 1 tane günde yada 2 günde 1 tane yiyebilirsiniz :39:

eger sadece anne sütüyle besleniyorsa bebegin, hic bisey vermene gerek yok....

Back