- 3 Nisan 2012
- 4.329
- 701
- 123
evet kızlar bu konuyu açmayı çok çok önce konuşmuştuk bende erken demiştim sizlere ama şimdi yol bitti hatta ilk bebeğimiz doğdu bile rabbim en kısa zamanda anneciğinin kucağına kavuşmasını sağlasın inşşş
şimdi konu ne diyeceksiniz doğumda bebeğe ne yaparsak bebek rahat olur demiştik aklımızda kalsın fikirleri paylaşalım demiştik
ben başlıyorum sizlerde eklersiniz artık aklınızda olanları
1- yeni doğan bebeğin damağına çok az hurma vermek emme refleksini kuvvetlendirir ayrıca peygamber efendimizin sünnedir.![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
2-yeni doğan bebeğe zemzem vermek ben bunu denemedim ama kızlar :26:
3 yeni doğan bebeğe anne sütünden evvel 1 çay kaşığı nar damlası vermek gaz problemini engelliyormuş ben bunu ilk mart annelerinde okudum denemişler faydası oluyor dediler ama bebeğe ilk anne sütü veriliyor hastanelerde bakalım nasıl verebileceğiz ilk nar suyunu:44:
4-yeni doğan bebeğe bir yemek kaşığı su bir maden suyu ama hakiki maden suyu soda falan değil ikisini karıştırıp arada verildiği zaman sarılığına engel oluyor bebeğin![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
5- olur da bebeğiniz sarılık oldu hatta hastanede bile yattı ama sarılığı geçmedi bebeğinizi bala sarın yani her tarafına süzme bal sürün 3-4 saat bekletin bebeğiniz vücudu balı emsin iyice allahın izniyle sarıkıltan eser kalmıyor denemeyle sabittir .aslında bebeğinizde az sarılık görüncede uygulayabilirsiniz yazık yavrucuklar o ışığın altında o kadar çaresiz yatıyorlar ki hiç ona fırsat vermeden bu bal olayını yapabilirsiniz .![KK19 :29: :29:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk19.gif)
gelelim doğum öncesi anne adayının yapacağı şeylere
1-doğuma gitmeden evvel doğumun kolay olması için inşikak süresini okumalı anne adayı ben denedim kolaylığını gördüm![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
İNŞİKAK Suresi Latin okunuşu ve türkçe meali
bu linkte latince okunuşu var kızlar arapcasını dinleyin sizde eşilk edin canlarım![KK19 :29: :29:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk19.gif)
2-hurma yenmeliymiş denemedim bilgisi olan bilgilendirsin bizi artık :26:
evet kızlar aklıma gelenler bunlar eklemek isteyen eklesin aklına geleni son günlerde lazım olacak seyler bunlar bize![KK28 :28: :28:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk28.gif)
şimdi konu ne diyeceksiniz doğumda bebeğe ne yaparsak bebek rahat olur demiştik aklımızda kalsın fikirleri paylaşalım demiştik
ben başlıyorum sizlerde eklersiniz artık aklınızda olanları
1- yeni doğan bebeğin damağına çok az hurma vermek emme refleksini kuvvetlendirir ayrıca peygamber efendimizin sünnedir.
![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
2-yeni doğan bebeğe zemzem vermek ben bunu denemedim ama kızlar :26:
3 yeni doğan bebeğe anne sütünden evvel 1 çay kaşığı nar damlası vermek gaz problemini engelliyormuş ben bunu ilk mart annelerinde okudum denemişler faydası oluyor dediler ama bebeğe ilk anne sütü veriliyor hastanelerde bakalım nasıl verebileceğiz ilk nar suyunu:44:
4-yeni doğan bebeğe bir yemek kaşığı su bir maden suyu ama hakiki maden suyu soda falan değil ikisini karıştırıp arada verildiği zaman sarılığına engel oluyor bebeğin
5- olur da bebeğiniz sarılık oldu hatta hastanede bile yattı ama sarılığı geçmedi bebeğinizi bala sarın yani her tarafına süzme bal sürün 3-4 saat bekletin bebeğiniz vücudu balı emsin iyice allahın izniyle sarıkıltan eser kalmıyor denemeyle sabittir .aslında bebeğinizde az sarılık görüncede uygulayabilirsiniz yazık yavrucuklar o ışığın altında o kadar çaresiz yatıyorlar ki hiç ona fırsat vermeden bu bal olayını yapabilirsiniz .
![KK19 :29: :29:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk19.gif)
gelelim doğum öncesi anne adayının yapacağı şeylere
1-doğuma gitmeden evvel doğumun kolay olması için inşikak süresini okumalı anne adayı ben denedim kolaylığını gördüm
İNŞİKAK Suresi Latin okunuşu ve türkçe meali
bu linkte latince okunuşu var kızlar arapcasını dinleyin sizde eşilk edin canlarım
![KK19 :29: :29:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk19.gif)
2-hurma yenmeliymiş denemedim bilgisi olan bilgilendirsin bizi artık :26:
evet kızlar aklıma gelenler bunlar eklemek isteyen eklesin aklına geleni son günlerde lazım olacak seyler bunlar bize
![KK28 :28: :28:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk28.gif)