• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ceza düzenlemesiyle ilgilii anket

Yeni ceza düzenlemesiyle ilgiliı anket

• bu ceza düzenlemesi devam mı etsin?

OY: 21 28,8%
  • eskisi gibi ,ama daha yumuşatılarak mı devam etsin?

OY: 52 71,2%

• Ankete Katılan
    73
Ağzımı actığımızda patır patır banlandığımız bir forum istemiyorum ben. Bireysel olarak yaptıklarımızdan sorumlu olduğumuz bir yer istiyorum, suanki sistem de bunun icin ideal.

Zaten hakaret ve küfür ban sebebi sırf konu sahibiyle tartıştım ya da zıt fikir beyan ettim diye 30 gün ban yemek sacma. Forum zaten tartışmak icin var.

Ya da siyaset bölümündeki kıran kırana mücadelenin farklı bir ceza sistemi olmalı.

Burdaki vurdulu kırdılı muhabbet bdvde ve diğer yerlerde olmuyor neticede.

Onerimi yazmıştım her şeyin ayrı cezası olmalı diye. Sanırım çoğunluk ayni fikirde. Ben de kurallar kalktığından beri bi konu disina çıkiyorum bi geyik yapıyorum valla elimde değil. Kusuruna bakmayınız. :26:

Onerimi yazmıştım her şeyin ayrı cezası olmalı diye. Sanırım çoğunluk ayni fikirde. Ben de kurallar kalktığından beri bi konu disina çıkiyorum bi geyik yapıyorum valla elimde değil. Kusuruna bakmayınız. :26:
ya onu bende yapıyorum. yapılıyor yani. elde değil. ama işte olmuyor ama. daha önce yazdıklarım yüzünden. ama bir ceza olsa bende tutarım. ve konuyu mahvetmeye vesile olmam diğer arkadaşlarla beraber.:34:

Son düzenleme:
kurallar değişmeden geyiğimi yapayımda:1::1:

bence bir üyeyle dalga geçilmediği sürece, ya da başlığı açan şikayetçi değilse, geyik serberst olsun, eğlenmek lazım:27::27:

Bu haliyle kalmaması gerektiği aşikar. Muneyi Kılıçdaroğluyla ilgili açılan başlığa bekliyorum. Akla zarar konuşmalar var hakaret diz boyu nasılsa ceza yok diye demedikleri hakaret kalmamış tüylerim ürperdi tam bir mahalle kavgası ve hadi gelsene gelsene filan hani karşımızda olsalar bir kaşık suda boğacaklar dünde beri konulara saldırma, kişisel hesaplaşma bunu yaparken de inanılmaz bir seviye düşüklüğü var. Bir bayan bunları nasıl der bir forumda karşıt düşünceye katlanamıyorsa acaba reel hayatta karşısındaki kişilere ne yapıyorlar bilmiyorum saç baş girişiyorlardır sanırım. :20:

Şu olur olmadık yerde dini tartışma çıkararak konuyu saçma sapan yerlere getirenler sonsuza dek banlı kalsın mümkünse.

eski düzen daha iyiydi sanki ama ilimlisi olsun,seviyeli tartismalarda ban olmasin

siyaset bölümü ise sanki savas alani oldu,tedbir alinsin isterim

herkes otokontrol yapabildikten sonra fena değil aslında ama biraz da zor görünüyor. bugün kaç kere tartışmanın ucuna geldi bazı konular. Ama eskisi gibi de olmasın tabi.

Şu olur olmadık yerde dini tartışma çıkararak konuyu saçma sapan yerlere getirenler sonsuza dek banlı kalsın mümkünse.

Aslında bence din de bir konu. Neden yasaklı muamelesi yapıyoruz ki. Herkes konuşma şeklini ve karşındaki düşünebildikten sonra neden tartışılmasın ki?

Aslında bence din de bir konu. Neden yasaklı muamelesi yapıyoruz ki. Herkes konuşma şeklini ve karşındaki düşünebildikten sonra neden tartışılmasın ki?

bence de her konuda herkes düşüncesini paylaşabilmeli ve tartışabilmeli
tabi hakaret vs olmadan

Ne ciddi bir konunun ortasında hararetle tartışılırken samimi iki üyenin karşılıklı konudan bi'alaka mıçmıçç konuşmalarını görmek istiyorum ne de ikili tartışmaların müdehalesiz bırakılmasını.Hakaret/üslup bizde ayar yok.Eski ceza düzenlemesini geri istiyorum.Yoksa bazılarında ayar yok angrynin bir topicte yazdıgı gibi cennet mahallesine çeviriyorlar gerçekten.

Eski sistem cok sert geliyor bana. Yeni sistem de cok yumusak. Konu disindan konular kayniyor. Ne onersem bilemedim. :26:

Konu disi icin: 5 uyari bir ban olabilir. Ornek bir kisi bir konuda bes kez konu disina cikmissa 5 uyari alip banlanabilir.

Banlar bir arkadasin onerdigi ve Mune'nin yazdigi gibi puanli degil de sureli olabilir. Boylece kimse eski baninin cezasini cekmez.

office,
editörlerin uyarı yapmasını istemiyoruz, sebep: Editörler yıpratılıyor, sen kimsin ki deniyor, bırak editörü, bir üye başka bir üyeyi yazım kurallarında kibarca uyardı diye işitmediği laf kalmıyor.

Yani editörlerin üstüne böyle bir misyon yükleyemeyiz, tersliyorlar, editörlere özelden sizi tersleyenler olursa hemen bana paslayın diyorum, ben yazışıyorum üyelerle, birşeyde diyecekse bana desin diye, işin tuhafı bu siteye üye olurken kurallar geliyor karşınıza, yani belli bu sitenin kuralları, ayrıca bazı kritik noktalarda uyarı topikleri de açtık ama hiçbiri okunmuyor, okunmadığı gibi de sitenin düzenini korumaya çalışanlar azarlanıyor.
Yani o dediğin olmaz.

konudan yeni haberim oldu, diger topic 81 sayfa olmuş,
siyaset bölümüne bir girdim ohooo herkes birbirine saydırmış hem bu nedenle hem de konu dışılar yuzunden ise sayfalar arttıgı icin okumak zorlaşmış.
bu açıdan bakınca evet ban geri gelsin diyesim geliyor ancak anketteki eski haline geri dönsün biraz daha esnetilsin demek de talebimi tam karsılamıyor. o yuzden oy kullanmadım simdilik.

bir kere esnetilmenın sınırlarının olmaması sorun. hakaret dahi goreceli olabiliyorken kuralların esnetilmesini neye gore belirleyecegiz? eger bir kural konuluyor ise her zaman uygulanması gerektigini dusunuyorum. öbür türlü mune kotu niyetle yapmıyor veya gozunden kacıyor gibi oldugu durumlarda dahi ciftestandart varmıs gibi olur sonuç.

fakat kk daki bazı bolumler bilginin/tecrubelerin paylasılmasının yanı sıra direkt dusuncelerin paylasıldıgı bir yer, dolayısıyla tartısmak da bunun bir parcası.
aslında farklı gorusteki insanların birbirini alıntılayarak konusması ile birbirini destekleyen konusmalardaki alıntılar birbirinden farklı olmamalı.

oto-kontrol burada devreye giriyor fakat polemige donusen konularda kullanılan dil de gosteriyor ki tartısmayı bilmiyoruz maalesef.

polemige ban getirildiginde ise sayfalarca hakaret ederek tartısan kişiler varken araya kaynayan ilk mesajın polemigin bir parcası oldugu gerekcesi ile banlamak kişilerin duzgunce tartısmasını da cezalandırmak oluyor.
bu anlamda gerek konu dısında, gerek polemiklerde uyarı sistemi bence de iyi olur. fakat bu konuda editorlere neden cemkirildigini anlayamadım...
mesela birilerini kib.ledik ya da editor kendisi gordu, yorum yaparak uyarı mesaj atacak degil sanırım. kişi hala ısrarla devam ediyorsa konu geyige donmesin ya da baslıktan kopuk baska bir sey tartısılıyor olmasın diye bir kac uyarıyı dolduranlar bilerek ve isteyerek devam ettikleri icin banlansınlar.
yukarıda alıntıladıgım 5uyarı fazla gorulup daha sonra 3 olarak azaltılmış sanırım, katılıyorum.

banlanma süreleri ve ceza puanıyla ilgili de mune sana daha onceden mesaj atmıştım.
onerimi buraya da kopyalıyorum:

eleştirim şu ki,
gördügüm kadarıyla kişiler hakaret vs ettiklerinde ya da polemige girdiklerinde aynı sürede banlanmıyorlar.
ya da konu dışı ise atıyorum 50ceza puanı olan kisi hakarete gore cok daha basit birseyden cok daha uzun sure forumdan uzaklastırılmış oluyor...

her kural ihlalinin sabit bir ceza puanı gibi ban süresi olması gerektigini düşünüyorum.
mesela hakaret 5gün. polemik 3gun gibi.
hatta kişi hem hakaret etmis hem de polemige girmis ise 5+3 gibi uygulanabilir bu.
günler daha da uzun 1hafta 1ay vs. olabilir benimki şimdilik bir ornek.

birileri iyi niyetle de olsa ayet paylastı diye aylarca yok ama digeri hakaret ediyor 1gun ban yemiş, burada da bir sorun oldugunu dusunuyorum (bu yorumuma ayetten kib.lediklerim cok sasıracaktır eminim)
fetvaya dönüşüyorsa durum zaten o polemige döner o zaman ban suresi de uzar yine az once verdigim + olarak diger ban sureleri uygulanarak.
polemiklerde karsılıklı olarak kural geregi banladıgını biliyorum, haklı haksız ayrımı yok cunku düşünce degil tavır onemli orada ve polemige girip girmemek kisinin kendi inisiyatifindedir :) ama bence kişilerin ban suresi de eşit olmalı bu durumda.

uzun yazdıgım icin kusura bakmayın. bir gun kısa cumlelerle iletisim kurmayı ogrenecegim umarım :))

Back