Yeni bir iş kurma fikri ve aklimdaki deli sorular...

Dert bende derman sende

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
2.203
5.079
158
Gunaydin canlarim....
Ben Anadolu nun büyükşehir grubunda olan bir şehrin küçük bir mahallesinde oturuyorum.
Mahallemiz carsi merkeze 15-20 dakika yürüme mesafesinde. Ve ortalama gelir düzeyi düşük. Şöyle ki yüzde 90 kadınların çalışmadığı erkeklerin ise asgari ücretle çalıştığı bir semt.
Şimdi sorunuma gelecek olursak evime 2-3 dakika uzaklıkta bir dükkan devren kiralık. Devir eden kişiler aynı zamanda dükkan sahibi kişiler. Dükkanın 3 senelik geçmişi var. Ve içinde çocuk elbise kadın elbise kozmetik ve örgü ipi vardı daha önce.( hepsinden azar azar)Dükkanın büyüklüğü 25- 30 Mt. civarı. 1 senelik kirasi dahil 20bine devretmek istiyorlar.
Ben burayı tutmak istiyorum fakat ise neyle devam edeceğimi bilmiyorum. Yani ne satmak lazım. Neyden para kazanılır.
Buranın avantajı evime çok yakın olması. 7 aylık bebeğim var hem onun için hemde kızımın okuluna çok çok yakın. Çarşıda kiralar çok pahalı. Asla bize göre değil. Burası oraya göre düşük ama semtin geliri de çok düşük.
Şimdi kızlar bana bir akıl verin. Ben burayı tutsam ne iş yapabilirim. Tutmalimiyim. Yoksa hiç bu işlere bulasmamali lütfen lütfen bana bir fikir verin.
Bu arada geçmişte giyim üzerine satış danışmanigi yaptığım için satış bana sıcak geliyor.
Daha önce kızı bakıyordu kadının kızı başka şehre gelin gitti. Kadın hesap kitap işlerinden anlamadığı için devrediyor.
Karşısında zincir marketlerden biri var. Şu mavi renkli olandan.
Yanında ise terzi bakkal+ manav kırtasiye züccaciye balıkçı hububatcu vs öyle şeyler var.

Son düzenleme:
Ticaret işlerinden anlamam aslında. Ama satacağınız şeyin ihtiyaç sayılabilecek bir şey olması gerekiyor. Düşük gelir sahipleri ihtiyaç dışında bir şeye para ayıramayacakları için. Market olabilir belki. Özellikle temel gıda ürünlerini ucuza tutarsanız (a101 şok bim den daha ucuz) mahalle sakinleri ihtiyaçlarını oradan alabilir. Sürümden kazanırsınız. Aklıma bu geldi.

Tam karşısi da o zincir marketlerden biri var

Dediklerine göre işleten kişi kızıydı. Kız da evlendi. Kadında yaşlı ve hesap kitap işlerinden anlamıyor.
Hep oyle olur. Kimse evdeki iyi ekmegini sokaga atmaz. Eger orasi is yapiyor olsa kiz evlendikten sonra bile devam ederdi ya da yasli teyze

Tuhafiye+mahalledeki kadınların el işlerini saabilecekleri bir dükkan olabilir. Hem kadınların ayağı alışır, hem de satmak için yapacakları yün, iplik, kumaş vs ürünleri sizden alırlar. Aklıma böyle birşey geldi.

Ayrıca internete de koyabilirsiniz yapılan ürünleri ve ufak bir komisyon alabilirsiniz belki.

İyi bir planlama yapmazsan ya da aklında çok orjinal bir fikir olmazsa çok sıkıntı yaşarsın. Her dükkan açan iyi iş yapmıyor.. Batan da çok. Bundan dolayı iyi bir plan ve araştırma yapman gerekli açmadan önce...

Orjinal fikir çıkarsa buradan çıkar. Inşallah.
Ben düşündüm ama birşey bulamadım.

Aynen zaten daha önce işleten kızda öyle yapıyordu.

Benim arka sokagimda çocuk, kadın, çorap, ic çamaşır vs satan biri var. Çoğu zaman oradan alış veriş yapıyorum. Eger cevre seni tanirsa illaki senden alış veriş yapar. Senin kadın olman da avantaj olur. ( benim alış veriş yaptığım yer erkek, iç çamaşırı alamıyorum mesela, sadece çocuk kıyafeti alıyorum. )
Ama keşke dükkan sana ait olsaydı, kira derdin olmasaydı, aldığın cebine kalsaydı.
Peki bir sene sonunda kursu kaç tl olacakmış?

Bu arada senin çalışmani çok isterim canım. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…