Yeni bir bebek:)

UcanRuh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2010
966
134
133
Aslinda bir dert degil ama arada kalmis olmak hem isteyip hem korkmak ve karar veremeyip strese girdigim bir durum:)

Iki cocugum var biri 6 digeri 3 yasinda ve kocam 3 numara icin lutfennnn diye zorluyo..
Yeni yeni rahatliyorum kucugun benden bagimsiz olmaya baslamasi cok guzel. Daha cok vaktim oluyo.

Calismiyorum ve calismak gibi bi niyetimde yok. 3.cocuk icin ekonomik durumda musait.

Bir taraftan kocami kirmayip yapmak, nasilsa 3 sene zor geciyo ondan sonrada rahatlarim diye dusunup diger taraftan rahatmi batiyo otur oturdugun yerde derken kendimi yakaliyorum:)
Buyugun derslerine yardim et onlara guzel egitim ver daha onemli diye dusunuyorum.
Ama 3. Bebek olursa eve butun gun yardimci gelicek. Annemde yanimda, kocamda fazla calisan biri degil.
Ve beninde icimde hep bi bebek kokusu alma hissi:))

Amannnn dusun dusun sanki devlet sorunu haline getirdim:) varmi guzel fikirleriniz arkadaslar.
Yapipta pisman olan veya iyiki dogurmusum diye ???

Ben normalde 2 cocuk yeter diyorum eger sizde istiyorsaniz 3. Cocugu dogurun derim,hep maddi durumunuz iyiymis,eger hamile kalirsaniz eve yardimci alacakmissiniz hemde anneniz gelecekmis pek zorlanacaginizi zannetmiyorum ama sizin istemiz onemli.

Sizin yerinizde olsam yapardım ben ( Doğum korkumu saymazsak )

Ama tercih sizin, bu sadece eşinizin istemesi ile olacak birşey değil
Siz de istiyorsanız yapabilirsiniz
Allah hakkı ile bakmayı büyütmeyi nasip etsin tüm çocukları..

Ben normalde 2 cocuk yeter diyorum eger sizde istiyorsaniz 3. Cocugu dogurun derim,hep maddi durumunuz iyiymis,eger hamile kalirsaniz eve yardimci alacakmissiniz hemde anneniz gelecekmis pek zorlanacaginizi zannetmiyorum ama sizin istemiz onemli.

Ben cok istiyorum ama artik cocuklar o kadar zor ki. En ufak seyden psikolojisi bozulabiliyo. Bizi annemiz doyurup yollardi bahceye ohhh mis gibi oynardik.
Simdi oylemi resmen eziyet ediyolar istedigi olmasin depresyona giriyolar:)
Cok istedigim halde korkuyorum.
Kocamin gozleri parliyo zorlarken beni ama onu hice sayip rahatim bozulcak diye bencillesiyorum

Ikiside normal dogum ve toplam 2 saat surmutur:)
Dogurmuyorum sanli pitlatip cikariyorum gibi geliyo bana:)
Allah herkeze kolay dogum nasip etsin

ekonomik durum iyiyse kesinlikle 3 çocuk taraftarıyım çok kardeş iyidir 2 kardeş az gibi geliyor

yardımcın var annende yanındaymış durumunda varmış e doğumunda kolay oluyosa niye bekliyosun ki arkadaşım

canımın içi eşin ister çünkü senin kadar zorlanmıyo ama sen yeni yeni nefes almaya başlıyosun ruh halini düşünmelisin bence birkaç sene daha ara ver derim gez toz çocukların iyice büyüsün kendilerine yetebilsin sonra devam et :))) benim annem 42 yaşında 6 aylık bebeğimiz var yani kardeşim bu dahada güzelmiş diyor annem :))))

yardımcın var annende yanındaymış durumunda varmış e doğumunda kolay oluyosa niye bekliyosun ki arkadaşım

Yardimci diger cocuklarimi okula gotur getir icin gelicek. Gece aglayan surekli ilgi bekleyen bi bebek olursa naparim ki:)

Yardimci diger cocuklarimi okula gotur getir icin gelicek. Gece aglayan surekli ilgi bekleyen bi bebek olursa naparim ki:)

bence kendini hazır hissediyosan yap çocuk iyidir ama benim gibi sende hazır değilsen rahatına bak canım yaşın çok geç değilse sonra yaparsın

Evet daha yeni yeni kucugun zorluklari bitti.. Ve kucuge de cogunlukla annemle babam yardim etti ama yinede cok zorlandim. Kocaminda halkini yemeyim hep yardimci oldu bos zamanlarinda.
Bende elimi kolumu sallayip gezmek tatile cikinca dinelenmek istiyorum yas gelmis zaten 30 a nereye kadar cocuk bakicam. Biraz kari koca takiliriZ diyorum ama yokkk hala lutfen diyo..
Zaten hamile psikolojisini seven biriyim ve yeni dogan bebeklere icim gider. Beni gaza getiriyo ama eminim istemiyorum yinede kestirip atamiyorum(

bak o zaman eşini şunu de o halde yorgunum burda söylediğin düşünceleri eşinede söyle tatlım anlayışla karşılayacağını umuyorum çocuk istediğini ama şuan hazır olmadığını ne bileyim işte bir 3-5 sene sonra olabileceğini anlatmaya çalış ona yapacam de ama şimdi değil yok diye kestirip atarsan bırakmaz seni rahat zaten :)))))

canım bnmde 2 çocuqum var ve bnm eşimde 3. bebişi istiyor..ama bir farkla..bizim çocuklarımız büyüdüler kızım 17 oqlum 14 yaşında..bebeqi çoook özledik...çocuklarda dahil hepimiz yeni bir bebek için ölüp bitiyoruz... sana gelince çocuklar biraz büyüsünler.. bir işin ucundan tutabilecek hale gelsinler...sana yardımcı olabilecek yaşa ulaşsınlar...hem o zaman 4 kişi bebeqe bakarsınız hemde bebeqi özlemiş olursunuz...hemde bu arada sen biraz nefes almış ve eşinle vakit geçirmiş olursun...yaşın daha küçük ben 38 yaşındayım...arkadaşların dediqi gibi 3-5 sene geçmeli mutlaka

Oooo neler demedim ki:))
Elini sicak sudan soguga sokma yardimcin olur. Ben calisma saatlerini kisaltirim..
Ikna etsem bile en fazla 1 hafta sonra ayni muabbet ortaya gelir:)

Ayy sizin cocuklar buyumus Masallah.
Ben asla oyle cesaret edemen heralde. Tam elimi ayagimi cocuk isinden cikardim derken hoppp bi tane daha:))
Daha zor sanki

Bu olay sırf maddi duruma bakmıyor yalnız bu devirde üç çocuğu birden koruyup kollamak cidden çok zor hangi birine yetişeceksiniz eskisi gibi bir salçalı ekmek verilip sokağa salınamıyor artık çocuklar internet, türlü türlü arkadaşlar, çeşitli ortamlar hele ki büyük bir şehirde iseniz üç çocuğa birden yetişmek hepsinin sorunuyla teker teker ilgilenmek zor gibi. Ben şahsen bu devirde ikiden fazla çocuğa cesaret edemezdim.

Arkadasim cocuk icin karar vereceksen bence bu sene degil seneye olsun

Yani bu isler ismarlama olmuyor ama planlamakta fayda var
En buyuk cocugun seneye 1. sinifa baslayacak ve eve gelen bebekle cocugun etkilenecegini ve 1. sinifin bir cocugun hayatinda milat oldugunu dusunuyorum
O nedenle acele etme bence

Ben hep tek cocuk derdim
sonra esim beni 2. ye ikna etme cabasindayken ben olursa bu sene olmazsa 2 yil sonra derdim, oglumun okula baslayacagi zamana denk getirmek istemezdim
tam iste o aralar bunlari konusurken uzerinden 15 gun gecmeden kizima hamile kaldim
Allahin isi iste gonlumuze gore verdi
Su an oglum 7, kizim 2 yasinda

3. yu asla dusunmuyorum
esimin yine ikna cabalari suruyor :)
Ama bu defa kanmayacagim
kararim kesin :)
(Allahim buyuk konusmayayim ne olur ne olmaz)

Benimde tam olarak korktugum konu bu:( az ilgisiz kalsinlar hemen sorun. Psikoloji zaten emanet hale gelmis nem olsa bozuluyo..
Iki cocukla nefes alamazken birde bebek
Amsterdam da yasiyorum. Cocuk icin cennet bir bolgedeyim ama yinede cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…