• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni bir bebek:)

Oooo neler demedim ki:))
Elini sicak sudan soguga sokma yardimcin olur. Ben calisma saatlerini kisaltirim..
Ikna etsem bile en fazla 1 hafta sonra ayni muabbet ortaya gelir:)

Ayy sizin cocuklar buyumus Masallah.
Ben asla oyle cesaret edemen heralde. Tam elimi ayagimi cocuk isinden cikardim derken hoppp bi tane daha:))
Daha zor sanki

öyle düşünme canımmm annem 42 yaşında ben 25 yaşındayım kardeşim oldu 6 aylık :)))) nasıl bakılıyo bir görsen anneme bile kalmıyo nasıl seviliyo annem diyoki bitane daha yapabilirim yani ama dinlenmiş ruh işte farkı oluyo :))))

Arkadasim cocuk icin karar vereceksen bence bu sene degil seneye olsun

Yani bu isler ismarlama olmuyor ama planlamakta fayda var
En buyuk cocugun seneye 1. sinifa baslayacak ve eve gelen bebekle cocugun etkilenecegini ve 1. sinifin bir cocugun hayatinda milat oldugunu dusunuyorum
O nedenle acele etme bence

Ben hep tek cocuk derdim
sonra esim beni 2. ye ikna etme cabasindayken ben olursa bu sene olmazsa 2 yil sonra derdim, oglumun okula baslayacagi zamana denk getirmek istemezdim
tam iste o aralar bunlari konusurken uzerinden 15 gun gecmeden kizima hamile kaldim
Allahin isi iste gonlumuze gore verdi
Su an oglum 7, kizim 2 yasinda

3. yu asla dusunmuyorum
esimin yine ikna cabalari suruyor :)
Ama bu defa kanmayacagim
kararim kesin :)
(Allahim buyuk konusmayayim ne olur ne olmaz)

Buyuk zaten 2. Sinifta kucukde yaz sonu baslicak kismetse insallah..
Ucuncu icin acele etme sebebimiz farkli. 35 yasindan once cocuklar buyusun yaptigi projeye hem dahil olsunlar hemde ufak diye sorunsuz gecsin istiyo:))

öyle düşünme canımmm annem 42 yaşında ben 25 yaşındayım kardeşim oldu 6 aylık :)))) nasıl bakılıyo bir görsen anneme bile kalmıyo nasıl seviliyo annem diyoki bitane daha yapabilirim yani ama dinlenmiş ruh işte farkı oluyo :))))

Masallah annenize :))
Bu bebekle yeniden dogmus gibi olmus:)
Ve senide cok kiskandim bende kucuk kardes isterdim sahsen:))

Masallah annenize :))
Bu bebekle yeniden dogmus gibi olmus:)
Ve senide cok kiskandim bende kucuk kardes isterdim sahsen:))

benim iki tane daha var kardeşim bu üçüncü oldu :)))))) benimde var bir oğlum görsen ev şenlik :))))))) ama annem diyo yeniden doğmuş gibiyim iyiki doğurmuşum....Bence ne yap biliyomusun eşine burayı okut :))))))))

Kısmetse3. Kızım geliyor benim tek hayıflandığım konu neden bu kadar ara vermişim küçük kızım 7 yaşında keşke bende o 3 yaşındayken falan doğursaydım zaman öyle çabuk geçiyor ki madem şartlarınız müsait eşinizde istîyor yapın derim ben ki eşim taraftar değîldi kendisi yurtdışında görevli ben kzlarımla yalnız kalıyorum Yardimci şansım falanda yok ama kv gelicek inşallah buna rağmen istedim Rabbim verdi hamdolsun mutlaka yapın Rabbim yardımcınız olsun

Biz 2 kardeşiz. Kardeşim olmayınca diyorum keşke bi ablam ya da abim ya da bir kardeşim daha olsaydı diye. Bence yapın 3. çocuğu :1:

Tabi söylemesi kolay ( ben şahsen tek çocuk bile düşünebiliyorum şartlara bakınca ) :ssz:

Ben çocuk sahibi biri değilim ama gene de fikrimi belirtmek istedim. Ekonomik olarak koşullar uygun olabilir, bakım açısından da her şey yolunda olabilir ama siz çok daha iyi bilirsiniz ki annelliğin babalığın totali bakım ve ekonomik imkan sağlamak değil. Bence aklınızda bu konuyla ilgili tereddüter varsa netleşmeyi beklemeniz en iyisi. Kendinizi tam anlamıyla hazır hissetmeniz çok önemli. Evet, karar verir vermez hamile kalınmıyor belki ama ne zaman hamile kalacağınızın bir garantisi de yok. Ve bu noktada hazır olmadığınızı hissederseniz bu hem bebeğinizin gelişimini etkiler hem de diğer 2 çocuğunuzla olan ilişkinizi. Bu nedenle sizi düşündüren noktaları eşinizle de konuşarak konuşmanız. Ve bunların doğrultusunda isteyip istemediğinize karar vermeniz en doğrusu olacaktır.

Kısmetse3. Kızım geliyor benim tek hayıflandığım konu neden bu kadar ara vermişim küçük kızım 7 yaşında keşke bende o 3 yaşındayken falan doğursaydım zaman öyle çabuk geçiyor ki madem şartlarınız müsait eşinizde istîyor yapın derim ben ki eşim taraftar değîldi kendisi yurtdışında görevli ben kzlarımla yalnız kalıyorum Yardimci şansım falanda yok ama kv gelicek inşallah buna rağmen istedim Rabbim verdi hamdolsun mutlaka yapın Rabbim yardımcınız olsun
Sartlar musait ama ben psikolojik olarak hazir degilim gibi..
Zaman cabuk geciyo ama ben o zamani kocamla gecirmek istiyorum. Cocuk olunca illaki yorgunluktan bisiler eksik kaliyo gibi:(
Biz 2 kardeşiz. Kardeşim olmayınca diyorum keşke bi ablam ya da abim ya da bir kardeşim daha olsaydı diye. Bence yapın 3. çocuğu :1:

Tabi söylemesi kolay ( ben şahsen tek çocuk bile düşünebiliyorum şartlara bakınca ) :ssz:
Benim 3 kardesim var ben hala diyorum anneme keske 6 falan olsaydik diye:) ama zaman kotu artik korumak kollamak cok zor.
Ben çocuk sahibi biri değilim ama gene de fikrimi belirtmek istedim. Ekonomik olarak koşullar uygun olabilir, bakım açısından da her şey yolunda olabilir ama siz çok daha iyi bilirsiniz ki annelliğin babalığın totali bakım ve ekonomik imkan sağlamak değil. Bence aklınızda bu konuyla ilgili tereddüter varsa netleşmeyi beklemeniz en iyisi. Kendinizi tam anlamıyla hazır hissetmeniz çok önemli. Evet, karar verir vermez hamile kalınmıyor belki ama ne zaman hamile kalacağınızın bir garantisi de yok. Ve bu noktada hazır olmadığınızı hissederseniz bu hem bebeğinizin gelişimini etkiler hem de diğer 2 çocuğunuzla olan ilişkinizi. Bu nedenle sizi düşündüren noktaları eşinizle de konuşarak konuşmanız. Ve bunların doğrultusunda isteyip istemediğinize karar vermeniz en doğrusu olacaktır.
Canim iki cocuguma oldugu gibi 3 de olsa sevgi ve ilgi konusunda yeterli olabilrim diye dusunuyorum. Ama illaki kalite dusucek simdi ikiye boldugum uce boluncek.. Ehhh birde kocam var ilgi bekleyen:)
Iki cocuktada ben bu ay istiyorum diye korunmayi biraktim ve ayni ay hamile kaldim. Onun icin biraz rahatlik var.
Allah kimseyi bekletmesin insallah:)

arkadaşım hemen çalışmalara başla :1::nazar:
Ayyy ayni kocam gibi konusmusunuz:) ama ben korkumu yenmem lazim.
Burda arada kalip yapan ve nasil sonuc oldu yazan yok. Genelde isteyip yapanlar. Onun icinde hala ilerleme olmadi ki:)

Yardimci diger cocuklarimi okula gotur getir icin gelicek. Gece aglayan surekli ilgi bekleyen bi bebek olursa naparim ki:)

canım herşey maddiyat değil inan... bebek 3 yıl sıkıntı verecek sonra rahat edeceğim diye düşünüyorsun ama biraz da ona gösterebileceğin ve diğer çocuklarına gösterebileceğin ilgi alakayı ve zaman paylaşımını düşün... 3 çocuğa göstereceğin ilgi ve alaka ile 2 çocuğa göstereceğin alaka aynı olamaz mümkün değil... hem 3 yılla bitmiyor ki... bunların okulu eğitimleri evlenmeleri düğünleri sorunları vs. vs. akla gelebilecek bir sürü detay var... haa ben herşeyi göze alıyorum diyorsan yani özveri gösterebileceksen 3. yap derim...çünkü bebekler dünyanın en harika varlıkları... kolay gelsin tatlım:16:

Back