• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık yeni ay yeni beklentiler ve belirtiler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Göğüslerim ilk gebeliğimdeki gibi inanılmaz acıyor.
2 gündür akşamüzeri bi kaç saat uyuyorum.
Sabahları hep bulantım olur kahvaltı yapana kadar ama bu aralar baya uzun sürmeye başladı.
Bir kez başım döndü bayılacak gibi oldum.
Beyaz akıntım var.
Bel ağrım var ama regli ağrısından daha farklı.
Yani bütün bunların aynı anda olması mümkün mü ben yine kuruntu mu yapıyorum adet olursam çok üzülcem bu ay ☹
Bisey sorabilir miyim? Herkes gogus uçlarının acidiğından bahsetmiş genelde siz daha önce de hamilelik geçirmişsiniz benim göğüslerimin tamamı sis ve ağrıyo..hamilelikteki göğüs agrisi nasıl? Bu arada umarım hayırlı haberler alırsınız bekletmeden gelir bebislerimiz.

Acaba diyorum yumurta yeterli olgunluğa erişmiyor mu? Fiziksel olarak kendinizi yoran bir insan mısınız? Acaba yorulunca tam olgunluga erismiyor mu bilemedim..Bu ay da hamile degilsem uzayan akintiyi görememe baglayacagim.. Ama daha önce sıklıkla görürdüm niyeyse çocuk istemeye başladığımdan beri hiç göremedim şansa bak ki..
Yumrtlama takibi yaptırdığım ay doktora gittiğimde yumurtan çatlamış döllenmeye hazır,büyük ihtimalle dün çatlamış şeffaf akıntın olmadı mı diye sordu. Hayır farketmedim dedim.Yani çokta kafaya takılacak bişi değil bence farketmeden idrarını yaparken akıyor olabilir.

Yumrtlama takibi yaptırdığım ay doktora gittiğimde yumurtan çatlamış döllenmeye hazır,büyük ihtimalle dün çatlamış şeffaf akıntın olmadı mı diye sordu. Hayır farketmedim dedim.Yani çokta kafaya takılacak bişi değil bence farketmeden idrarını yaparken akıyor olabilir.
Hmm..evet haklısın demek ki yolunda gitmeyen bisey olsa doktor söylerdi. Belki de fark etmiyor da olabiliriz. Ya inşallah ağustos uğurlu gelir güzel haberler alırız...

Bisey sorabilir miyim? Herkes gogus uçlarının acidiğından bahsetmiş genelde siz daha önce de hamilelik geçirmişsiniz benim göğüslerimin tamamı sis ve ağrıyo..hamilelikteki göğüs agrisi nasıl? Bu arada umarım hayırlı haberler alırsınız bekletmeden gelir bebislerimiz.
Benim uçları değil göğüsümün alt kısmı acıyor elim değsin yanıyor bildiğin gebelikte de öyleydi ondan umutlanıyorum. Herkesin bir olmaz seninde ağrıyormuş bak inşallah hamileyizdir.:anneadayı:

Hmm..evet haklısın demek ki yolunda gitmeyen bisey olsa doktor söylerdi. Belki de fark etmiyor da olabiliriz. Ya inşallah ağustos uğurlu gelir güzel haberler alırız...
İnşallah artık gebe kalıp sağlıkla kucağıma almak istiyorum. Hamile kalmakla da bitmiyor inan Allah hayırlı sağlıklısını nasip etsin. Paranoyak bi insan oldum başım iki kötü tecrübe geçti hamile kalsam korkudan ölürüm yine mi bişey olcak diye o yüzden pek de sevinemiyorum bu belirtilere🤷🏻‍♀️

İnşallah artık gebe kalıp sağlıkla kucağıma almak istiyorum. Hamile kalmakla da bitmiyor inan Allah hayırlı sağlıklısını nasip etsin. Paranoyak bi insan oldum başım iki kötü tecrübe geçti hamile kalsam korkudan ölürüm yine mi bişey olcak diye o yüzden pek de sevinemiyorum bu belirtilere🤷🏻‍♀️
1 boş gebelik, 3 tüp bebekten sonra hamile kalamayıp sonra kendiliğinden doğal yolla hamile kalıp herşeyi baştan sona çok sağlıklı ve düzgün giden tanısıyım var. Hiç bunları düşünme, hamile olduktan sonra tek yapacağımız dua etmek..Allah hayırlısını ve sagliklisini nasip edeceği zamanı biliyor canım..

1 boş gebelik, 3 tüp bebekten sonra hamile kalamayıp sonra kendiliğinden doğal yolla hamile kalıp herşeyi baştan sona çok sağlıklı ve düzgün giden tanısıyım var. Hiç bunları düşünme, hamile olduktan sonra tek yapacağımız dua etmek..Allah hayırlısını ve sagliklisini nasip edeceği zamanı biliyor canım..
Haklısın Allah ‘a tevekkül edip rahatlamak gerek 🤲

Buarada ben ovulasyon testi yaptım, iki çizginin aynı koyulukta olduğu günleri değerlendirdim ama siliklestigi gün ve daha sonrasında da hiç iliski olmadı..Benim takvimde 19'u gözüküyordu (14.günüm) yumurtlamam, ovulasyon testim 20'sinde silikleşti..Döngüm 28 gün..
Aynı benim gibi.. benim takvimde 18i gösteriyor. Bat 2 ağustos..
Ayrıca bende çocuk düşünmeden önce akıntının ne olduğunu bilmediiğiim zamanlar çoktu şimdi yok 🤷🏻‍♀️

Hamilelik olabilir düşüncesi ile beslenmenize dikkat ediyor musunuz ve ya başka neler yapıyorsunuz fikir olsun birbirimize ben sigara içilen ortamda bulunmamaya dikkat ediyorum
Ben çok kahve içiyordum onu günde 1 fincana indirdim. Koladan uzak duruyorum. Sigara zaten kullanmıyorum. Folik asit takviiyesi var, sevmesemde pekmez yiyorum 😁 ceviz yemeye çalışıyorum. Şimdilik bu kadar .. 😊

Benim uçları değil göğüsümün alt kısmı acıyor elim değsin yanıyor bildiğin gebelikte de öyleydi ondan umutlanıyorum. Herkesin bir olmaz seninde ağrıyormuş bak inşallah hamileyizdir.:anneadayı:
Ay benim her yani ağrıyor ve silikon taktirmisim gibiler🤣
Hamilelik olabilir düşüncesi ile beslenmenize dikkat ediyor musunuz ve ya başka neler yapıyorsunuz fikir olsun birbirimize ben sigara içilen ortamda bulunmamaya dikkat ediyorum
Ben de öğün atlamıyorum her sabah 1 yumurta yemeye özen gosteriyorum. Çay ve kahveyi günde 2 fincan içmeye çalışıyorum, çayı da açık içmeye çalışıyorum ama bazen unutuyorum. Arada bir keçiboynuzu özü kasikliyorum. Onun dışında canım ne isterse yiyorum canım. Sigara zaten kullanmıyorum kullanan tanıdığım da pek yok.
Ayrıca günde 1.5-2 lt civarı su içiyorum zaten hep içerdim rutin olarak.

Takvim bendede tutmadı yumutlamadanb10-18 gün arası önemli diyolar ben hiç gebe kalamadım öyle inş bu sefer bebişim beni bırakmaz iyi düşüncem diyorum korkudan ölüyorum
Evde oturup bekledikçe de çok düşünüyoruz. İnşallah bu ay kalırız

Biz 2 kez aşılama tedavisi olduk. 2. Tuttu ama 6+4te düşükle sonlandı. Düşükten sonra kendiliğinden gebelik oluştu kimyasal olarak sonlandı o da. Kan pıhtılaşması için trombofili testim normal çıktı. Genetikten kromozom analizi sonuçlarımızı bekliyoruz. Kısmet artık gerisi.
Kac güne geliyor sonuçlar

Kan pıhtılaşması benimde negatif çıktı. Genetik kromozom analizini nerde yaptırdınız bilgi verebilir misiniz?
Ankara gata hastanesinde tıbbı genetik bölümünde yaptırdık. Hala sonuç çıkmadı. Eşimden ve benden kal aldılar sonucu bekliyoruz.

Back