• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık yeni ay yeni beklentiler ve belirtiler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
sorular genelde doktordan çıkarken geliyor akla bence de gitmeden soruların belli olsun :)
onun dışında yumurtalama zamanını nasıl ayarlıyorsun? ilk diye soruyorum. ben 2 ay sadece takvimden ilerlediğim için pişmanım mesela.
Evet aslında bu konularda bende çok bilgisizim adet takip programları varya telefonda onu kullanıyorum ovülasyon gününü ona göre takip ettim bu ay belkide hatalıdır

Bizde sadece ben yaptırdım.Bu ay olmazsa şayet eşimde gidecek.
bizde 3 aydır deniyoruz bu arada.
sen hangi tarihi bekliyordun ?
Benim bat 5 Ağustos canım, bizde eşim falanda spermiyogram yaptırmayı kabul etti en bastan, bı sıkıntı varsa sonra onlarla ugrasmak kolay olsun mantıgıyla yaptırmıstık , benım butun hormonlar rahım kalınlıgı vs hersey düzgün cıkmıstı benım tek yaptırmadıgım kanallar tıkalı mı degılmı bı test yapıyolarya o yapılmadı dr ona gerek yok hersey normal dedı cunku, ama 3 aydır tutturamadık yınede :anneadayı: ya beceriksizis yada gorunmeyen bısey var :KK53:

Evet aslında bu konularda bende çok bilgisizim adet takip programları varya telefonda onu kullanıyorum ovülasyon gününü ona göre takip ettim bu ay belkide hatalıdır

Herkesin yumurtasının çatlama zamanı farklı olabildiği için takvime bağlı kalmak yanlış diye düşünmeye başladım ve o yüzden ovülasyon testi aldım. Her ne kadar arkadaşlarım saçmalama akışına bırak dediyse de dinlemedim.
ama napim bence çok mantıklıydı :KK53:

Herkesin yumurtasının çatlama zamanı farklı olabildiği için takvime bağlı kalmak yanlış diye düşünmeye başladım ve o yüzden ovülasyon testi aldım. Her ne kadar arkadaşlarım saçmalama akışına bırak dediyse de dinlemedim.
ama napim bence çok mantıklıydı :KK53:
Aslında herkes kafayı ne zaman rahat bırakırsan o zaman oluyor diyor çokta düşünmemek lazım ama beceremiyoruz işte😄

Benim bat 5 Ağustos canım, bizde eşim falanda spermiyogram yaptırmayı kabul etti en bastan, bı sıkıntı varsa sonra onlarla ugrasmak kolay olsun mantıgıyla yaptırmıstık , benım butun hormonlar rahım kalınlıgı vs hersey düzgün cıkmıstı benım tek yaptırmadıgım kanallar tıkalı mı degılmı bı test yapıyolarya o yapılmadı dr ona gerek yok hersey normal dedı cunku, ama 3 aydır tutturamadık yınede :anneadayı: ya beceriksizis yada gorunmeyen bısey var :KK53:

ben sadece alttan kontrol denilen şeyi yaptırdım ,bide hormon testleri..
hormonda sadece iki şey normal değerlerin dışındaydı biri d vitaminiydi. 10 çıktı baya düşük.
bide şu süt hormonu dedikleri fazla çıktı 27..
benden de bir test daha istedi ama yaptırmadım henüz. smear testi hatta.
Bu aydann geçerse hepsini halletmem gerekecek.
sonra en azından ben elimden geleni yaptım gerisi Allah'a kaldı derim..

ben sadece alttan kontrol denilen şeyi yaptırdım ,bide hormon testleri..
hormonda sadece iki şey normal değerlerin dışındaydı biri d vitaminiydi. 10 çıktı baya düşük.
bide şu süt hormonu dedikleri fazla çıktı 27..
benden de bir test daha istedi ama yaptırmadım henüz. smear testi hatta.
Bu aydann geçerse hepsini halletmem gerekecek.
sonra en azından ben elimden geleni yaptım gerisi Allah'a kaldı derim..
İnş rabbim daha fazla bekletmeden müjdeyi alırız :dua::dua::KK200:

Aslında herkes kafayı ne zaman rahat bırakırsan o zaman oluyor diyor çokta düşünmemek lazım ama beceremiyoruz işte😄
Kesinlikle, kimle konuşsam hep aynı şey.
biri de çıkıp demiyor ki..
''yooo ben hergün düşünürdüm,her gün forum takip ederdim,yorum yazardım başka bir şey düşünmezdim ama sonunda oldu :KK53:''

Kızlar benim bat 1 ya da 2 ağustos. Göğüslerim yumurtlama zamanından beri aşırı şiş ve ağrıyor üstüne yatamıyorum sütyen takıp çıkarırken falan baya ağrıdan kalakalıyorum. Onun dışında sık idrara çıkıyorum süreki sabah 5.5 da wc deyim bi baktım bi haftadır. Başka bir belirtim yok. Elimde predictor early testler var, ne zaman yapsam bilemiyorum. Hep ilk idrarımı 5.5 da yaptığım için o saatte hiç yapmak istemedim günlerdir hemen geri dönüp uyumak istiyorum :)
Sonrada ilk idrar gitti artık yapmamın anlamı yok diye yapmadım test.
Eğer hamile isen 5.5 daki ilk idrarla da yapsan çıkar

Seni ümitlendirmiş gibi olmayayım ama bu belirtiler bana gebelik var gibi hissettirdi. Beyaz akıntı daha önce de oluyor muydu? Bir de göğüslerin diğer pms dönemlerine göre daha şiddetli mi acıyor?
Beyaz akıntı adet dönemine yakın herkeste olur ya. Geçen ay doğum kontrol hapı kullanmstm o yüzden bu ay göğüslerm her zamanınkinden daha şiş sabahları biraz karnm agryo hafif ama normalde de oluyodu bunlar. Bide bu ay bi hekim kadına gitmiştim işe yarar mı bilmyrm ama 3 gün var daha pek umudum yok

Kızlarr sabah yapmıştım testi. Şimdi atacaktım sanki silik var. 4 saat falan oldu yapalı geçersiz dimi?

Eklentiler

• B9CDC484-5D89-4DD4-A1CD-352C62E7363C.jpeg
    B9CDC484-5D89-4DD4-A1CD-352C62E7363C.jpeg
    164,1 KB · Görüntüleme: 47
Kesinlikle, kimle konuşsam hep aynı şey.
biri de çıkıp demiyor ki..
''yooo ben hergün düşünürdüm,her gün forum takip ederdim,yorum yazardım başka bir şey düşünmezdim ama sonunda oldu :KK53:''
Çok doğru diosun kimse de demio ki çok istydm günlere de dikkat ettim çok umutlandm evet beklydm ve oldu diye kimse demiyo bana da hamile arkdslarm kuzenler hep o ay aklmdan çıkarmstm tam da o ay oldu diyen kuzenim meğerse hekim kadına gitmiş karnına biseyler yapms felan o ay hamile kalms. Hakkaten hiç aklında yokken hamile kalms hemde hiçc😂😅

Back