Yeni Anne Olanlarr....

canım yok daha yuremeye baslamadı koltuklara tutunarak yuruyo bızımkıde 22 martta yasına gırecek sızın az kalmıs cok guzel ya

canım ilk kontrolde genelde ultrasonlabakarlar.kese yerleşmişmirahme tutunmuşmu diye.kan testleri yapılır muhtemelen.benim öyleolmuştu.sonraki ilk test 11-14 denilen 2 li test var..zeka testi denir.11-14 haftaları içinde yaptırman gerekiyor sakın unutma.zaten doktorda isteyecek bu testi.bazı hekimler 3 lü test var onu yaptırıyor.18.haftada oluyor oda olabilir.sonra zaten rutin kontroller ve diğer testler gelecek haftalar geçtikçe.sen gebelik kızımlarındaki topiklere de gir yinede şimdi onlar daha güncelolduğu için diğer hamile hanımlarla paylaşımın daha güncel olur,
sevgiler.
http://www.kadinlarkulubu.com/bende...aska-hamile-basligi-acmayin-t39856/index.html

canım bızımkının 10 dısı cıktı 4 ustten 4 alttan 2 de alt azı dıslerı cıktı ama bızımkı erken cıkardı 3 aylıkken cıktı ılk dısı babsına cektı

maşallah ne güzel erken çıkarmış.bizde daha 5.de bakalım.yürümeye başlamadı.ama doktora sordum çokuzun olduğu için hemen dengesini sağlayamayabilir dedi.80 cmden fazla ...

cok ıyı canımya arda beyde butun huylarını babsına cektı babamızın boyu 190 ardanınkıde 82 cm babaya cektı

arkdşm olayı tam anlatırsan yardmcı olmaya çalışırız durup dururken bebeğin sakat olma sebebi değildir annenin hareketinden de olmaz eğer gerçekten darbe aldıysan yada ne bileyim alkol yada akraba evliliğnden olduğunu biliyorum dr kontrollerinde belli olur tahliler yapılıyor ordan herşey çıkıyor o tür olaylar yaşamdıysan korkulcak bi durum yok içini rahat tut derim ben yedi ay önce doğum yaptım.

Bakın bende de gügüs ucu sorunu yaşadım.Herşeyi en pahalı ilaçları kulandım işe yaramıyor.Ceraha gittim bana garmastan diye merhem verdi 3 gün bebege südü sağ bibaronda ver 3 sonra bişeyin kalmıyacak.Yaraalr iyileşiyor catlaklarda geciyor.Duitmiş lenolmuş işe yaramıyor sadece yumşatıyorlar.Gaz sorunu içinde bol bol su yerine rezene caı satılıyor orelet tarzında ondan iç hem süt yapar hemde cocukda gaz kalmaz ilaçlardan daha iyidir.Benimde 3 aylık bebegim var.Bebeginle saglıklı günler

He bu arada cocuklar zaten 2 saaten bir acıkırlarmış 2-3 ayına kadar.Bir yazıda öglen ses yapın yazmışlar ama sakın öyle bişey yapmayın,bebegin sinir sistemi acısından iyi degildir,huyusz oluyor o zaman cocuklar.Mümkün mertebede sesiz ortam yaratın.Varsa bebegin kendi odası orada yatsın.Deneyin cok rahat edrsiniz.İlk kızımda yaptım 2cide daha tecrübeliyim.âylık bir kızım daha var mışıl mışıl yatıyor sesiz olunca:Cok iyi doktorumuz var.Vede bebekle hamilelikle ilgili cok araşdırır,kitap okurum,aynı zamandada tecrübeliyim yaşım genc olsada

Bugün itibariyle anneliğim kesinleşti Allah isteyen herkese anne olmayı nasip etsin.kendi doktorumun verdiği tarih geç diye başka br doktora gidip kan tahlili yaptırdım bana folbiol verdi kendi doktorum ise telefonda megadyn pronatal e başlmamamı söyledi ben doktoru bunu yazarmısınız dedim ben ilk 3ay bunu asle tavsiye etmiyroum sadece folik asit daha sonra megadyn pronatal veriyorum dedim hangi doktorun dediğine uymalıyım size doktorlarınız ilk 3ay ne verdi aklım karıştı yardım edin....

Allah sag salim bebegini kucagına lamayı nasip etsin.Ben doktorumdan cok memnundum 2 doğumumuda onda yaptım.Daha 2 ay oldu doğum yapalı bilgilerim tazedir.Bana ilk ay folik asid verdi,sonrasında megadyn vitamini sürekli devam ettim.Ama her doktorun kendine göre bildigi bişey vardır diyecem ama....Her doktorda malesef aynı değil.Gittigimiz doktoru iyice araşdırmak referans almak lazım artık bu devirde.

Bebeğin anne karnında, daha doğrusu rahim içinde yaşamını ve gelişimini sürdürebilmesi için hem havaya, yani oksijene hem de temel besin maddelerine gereksinimi vardır. Ayrıca kendisi için zararlı maddeleri de dışarı atması gerekir.
Bebek bütün bu madde alışverişini anne ile yapmaktadır. Anne ile bebek arasındaki her türlü madde alışverişi plasenta (son, eş) adlı organ aracılığıyla gerçekleşir. Bu organ rahim içinde, bebekle aynı zamanda gelişerek, rallimin iç duvarına yerleşmiş olarak, bebeğin yanında bulunur.

Gebelik boyunca doğuma kadar görev yaparak, doğumdan sonra görevi sona erdiğinden, bebeğin doğumunu izleyen genellikle 5-10 dakika içinde rahim kasılmaları ile dışarıya atılır. Plasentada anne ile bebek kanı karşı karşıya gelirler, fakat birbirleri ile karışmazlar. Burada madde alışverişi yaptıktan sonra anne kam anneye, bebek kanı da yeniden bebeğe geri döner.
Ayrıca bu organın hormon yapımı gibi başka önemli görevleri de vardır. Plasentaya bebek kanı göbek kordonu ile, anne kanı ise rahimdeki kan damarları aracılığıyla ulaşır. Göbek kordonu içindeki damarlar aracılığıyla plasentaya giden bebek kanı oradan gereksinim duyduğu maddeleri alır ve kendisi için zararlı, atılması gerekli maddeleri de anne kanma verir. Bebeğin aldığı maddeler, büyümesi ve gelişmesi için gerekli su, oksijen, tuz, protein, kalsiyum, demir ve vitamin gibi maddelerdir. Anneye ise karbondioksit ve diğer madde artıklarını verir. Bebeğin anneden aldığı maddeler annede yeteri kadar olmasa bile, bebek gereksindiklerini sonuna kadar almaya çalışır, annesini düşünmez. Eskiden "her gebelik bir dişe mal olur" deyişi bu gerçekten kaynaklanmaktadır. Annede yeterli kalsiyum olmaması halinde, annenin dişlerindeki kalsiyum kana geçerek bebeğin gereksinimini karşılamaya çalışır.
Böylelikle anne bebeğin gereksinimini karşılayabilmek için bir dişinden olur.

Bebeğin anne karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla değildir. Solunumun başlıca amacı oksijen alıp, karbondioksit vermektir.
Bebek ise bunu, anne kanından doğrudan doğruya oksijen olarak almakta ve karbondioksit olarak yine anne kanına vermektedir. Diğer bir deyimle annesinin akciğerleri aracılığıyla solunum yapmaktadır.

mehaba arkadaşlar bende anne olalı tam tamına 58 gün oldu aslında bu ikinci bebişim abimiz 4.5 yaşında ama 2.de sil baştan yaptım sanki.tabi cinsiyet farkından da kaynaklanıyor olsa gerek kızın bazı şeylaeri farklı oluyor malum
umarım hepinizin bebişleri sağlıklıdır.bebek bekleyen anne adaylarınada sağlıklı bir gebelik geçirmelerini diliyorum.sevgiler.

hanimlar benim bir sorum olacak. allah in izni ile yeni anne adayiyim. ilk ultrasonumuzu olduk, 6+1 di. kesemizi gorduk kalp atisimizi duyduk sukur. 28 temmuz dedi dogum tarihi.
peki bu muhtemek dogum tarihi sonradan degisiyor mu? erken ya da gec dogum degil benim kastettigim. ayni 4 hafta sonra ultrasona girdigimde diyebilir mi doktor, dogum tarihi 5 agustos gibi? yani degisebiliyor mu bu verdikleri tarih? oyle kritik bir durumdayim ki, erkek kardesimin dugunu var 15 agustosta ve ben 28 temmuzda dogum yapacam ustelik amerika dayim ve Tr ye gidecem. ucak yolculugu bebek icin problem degil ama gene de olurda gec gelir diye korkuyorum. biz gene biletimizi 11-12 agustosa aliriz ama tutar da doktor dpgum tarihini degistirirse zor olacak, gelemem belki.

canım doktor doğum tarihini senin son adetinin ilk gününe göre söylüyor. ayrıca ultrasonda bakarken bebeğinin gelişimine göre de muhtemel doğum tarihleri belirleniyor. eğer normal doğum yapacaksan ki öyle anlaşılıyor, bebeğin erken ya da geç gelme ihtimali tabi ki var. bebeğinin keyfine kalmış a.s. (sezeryanda tarihi belirme lüksün var! )ama ihtimal olarak değerlendirirsen, gününde ya da gününe yakın gelme olasılığı çok daha fazla. bence sağlıkla doğumunu gerçekleştirmeyi ve sonrasında hızla iyileşmeyi düşün. mesela ben oğlumu daha erken gelir diye düşünürken, o tam gününde geldi. ben de gününde doğmuşum. sağlıklı ve keyifli bir süreç dilerim. allah tamamına erdirsin.:ecrin_bebek:

Merhaba arkadaslar,
Aranıza yeni katıldım ve burada sizlerle çok şey paylaşacağımıza inanıyorum.
Anne sütü ile ilgili minik bir problemim var. 35+2 haftalık iken kızım sezeryanla dünyaya geldi. 2 kg dogdu.
Bildigim kadarıyla bir göğüste 7 tane süt kanalı var. Bizim kız en emmesi ve süt kanallarını açması gereken dönemde ememiyordu daha dogrusu çekemiyordu sütü. Simdi 1,5 aylık oldu ancak benim sütüm çok az. Doktorla beraber gectigimiz 3 hafta süt gelmesi icin ugrastık agırlıklı olarak beni emiyor ve ayrıca özel prematüre mama kullanıyorduk ancak bebeğim ne zaman beni emse aclıktan bağırıyordu. Simdi yaklasık 6 saatte bir beni emiyor. Aradan 6 saat geçmesine rağmen göğüslerim taş gibi olmuyor. Netten okuduguma göre bebek ne kadar çok emerse o kadar süt gelir diyorlar ancak doktorlar bebek 10 dk dan fazla emerse hava yutar diyor zaten çok gazlı bir bebek. Sizce ne yapmalıyım süt kanallarını açmak için yoksa sütümün azlığı durumunu kabul mu etmeliyim

slm bende 15 günlük anneyim bizim sorunumuzda emmeme göğsümü tutmuyor bende pompyla sağıp biberonla veriyorum zor oluyor napacam bilmiyorum fikri olan varsa yardımcı olabilirmi

slm ben yeni üye oldum ama bu sitedeki soru cvp bölümü bana çok yardımcı oluyordu uzun zamandır, sonunda üye oldum. Benim sorunum 3 aylık oğlum şimdiye kadar çok gaz sancısı çektik ama çok azaldı bu seferde gazı çıkıyor ama kusmadıktan sonra gaz sancısı varmış gibi ağlıyor acaba son gazımı çıkıyor kusunca ve ağlamasının yanı sıra karnını da doyuramıyor memeyi red ediyor. genelde saat21 den 01 e kadar yarı aç oluyor bilen varsa yardımcı olsun ne yapabilirim.
a.s.

slm bende 15 günlük anneyim bizim sorunumuzda emmeme göğsümü tutmuyor bende pompyla sağıp biberonla veriyorum zor oluyor napacam bilmiyorum fikri olan varsa yardımcı olabilirmi

Büyüdükçe tutacaktır..ben 4 ay sağdım şimdi kendi emebiliyor...Sana tavsiyem zorlada olsa emzir sağma, ben pişmanım keşke daha önceden öğretseydim.Çok büyük rahatıkmış emzirmek.

MUSTAFAATA canım emdirdikten sonra 15 dk kadar dik tutmaya çalış hatta yapabiliyorsan daha uzun süre.. kusmasını azaltır inşaallah. benim de iki aylık bebeğim var onda da var kusma ve gaz problemi. ayrıca BABULıNE diye doktor tavsiyesi bitkisel bir şurup var (15 LıRA) gazına iyi geliyor çok şükür ayrıca iştah da açıyormuş.tamamen doğal ben günde sabah akşam olmak üzere iki kez veriyorum.

Son düzenleme:
Eray su teşekkür ederim bilgin için. Gaz için ben metsil diye bir şey kulanıyorum. Sanki biraz daha rahatladı gazı ama yinede arada bir oluyor:) Bu arada ben aç kalıyor diye düşünüyordum doktora sordum büyüdüğü için daha az sürede daha çok süt emiyormuş yani daha çabuk doyuyormuş bende boşa üzülmüşüm oğlum yarı aç kalıyor diye şimdi o halime gülüyorum boşa stres yapmışım......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…