Yeni Anne Olanlarr....

AnneyimBen

evli mutlu çocuklu :)
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
5.176
1.221
373
40
kızlar burda yeni doğum yapmıs olan hanımlar yada anne olanlar biz yeni anne olanların sorularına cvp versin benim 3 aylık oğlum var :dance::dance::dance:

kızlar annenin hangi hareketleri bebeğin sakat doğmasına sebep olur yani ilk aylarda mesela karnından darbe alması falan sakat olmasına sebep olurmu çok korkuyorum bebeğime bişey olacak diye nasıl korunuyo

yanlis hatirlamiyorsam burada gebelik alerjisi olup benim gibi hamileligin son haftalarinda cok kasinan arkadaslar vardi...bana dr dogumdan sonra gecer dedi bugün 40 gün oldu dogum yapali hala gecmedi,bir fikri olan var mi acabafisfisfis

Canım ben de kaşınanlardandım. 2 ay sürdü, ama bana sor nasıl geçti o 2 ay! 4 cildiye uzmanı, çeşit çeşit kremler ve haplar, en sonunda iğneler! Son gittiğim ünlü bi cildiye uzmanı 14 günlük yoğun bi program yazdı bana, 1 gün iğne, 1 gün ilaç, 1. hafta günde 2 kere krem, 2. hafta günde 1, bi de banyo yaparken normal sabun değil, özel sıvı sabun aldırmıştı doktor. Kan tahlili yaptırdı, bi değer yüksek çıkınca sonradan şurup verdi. Üç doz aldım ondan meğer süte geçiyomuş. Doktorum söylememişti. Bebeğimde uyku yaptı. Çalıştığım için sütümü sağıp bırakıyodum. Sütümün tadını iğrenç acı yaptı aynı şurup. 2 haftaya kalmadan düzeldi sütümün tadı ama doktora kızıp konrole gitmedim bi daha. Ama 14 günlük o iğne, ilaç, krem kullanmam iyileştirdi beni. Şimdi çok nadir az bişey ayaklarım kaşınıyo ama geçiyo hemen. Geçmiş olsun inşallah iyileşirsin bir an önce.

kızlar annenin hangi hareketleri bebeğin sakat doğmasına sebep olur yani ilk aylarda mesela karnından darbe alması falan sakat olmasına sebep olurmu çok korkuyorum bebeğime bişey olacak diye nasıl korunuyo

Canım normal yaşamını sürdüğün sürece hareketlerin bebeğe zarar vermez, tehlike yok yani, bişey mi oldu, darbe mi aldın?

doktorum bana sen içini rahat tut...sna bısey olur ama bebege kolay kolay bısey olmaz demıstı... ben hergun 2 saat ayakta tren yolculugu yaptım ilk ayımdan 8. ayıma kadar..gercı otursamda bısey farketmıyordu..ama yınede kendını koru canım...ben karnımıda cok carptım... amnıyon sıvısı koruyormuş...son dönemlerde çarpmak sakıncalıymış...tabii rontgen ve ilaçlar istısna..

kasıntıda benı delı edıyordu ayak tabanlarım kasımaktan su topladı nerdeyse... dogumdan bır muddet sonra hıç ilaç almadan geçtı...

kızlar bugün cnm çok sıkkınnnnn ya sütümü bile etkiledi bi garibim ya ne yapsam kiiiiiiiiii sigaradan da tiksindim zaten emziriyorum ama çığlık atmak istiyorumm yaaaaaaaaaaaaaaaaaa ortada sorun yok ama bi kötüyüm yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ya Niye Kimse Yok Yaaaaaa üfffff Cnm Sikkinnnn Zati Kizlar Regl Olacakmişim Gibi Geliyorrrr Ama Sikintiliyimda Diğerini Aklima Bile Getirmek Istemiyorum Yaaaaaaaa

Gülden sıkma canını bu kadar, bazen hepimize oluyor böyle sebepsiz sıkıntı basması. Diğerini derken acaba tahmin ettiğm şeymi?????????
İnşallah değildir.
Burdamısın göremiyorum, o yüzden çıkıyorum canım.
İyi geceler.

ya kızlar bişiy sorcam bu prenevar yani pnömokok aşısının karmayla aynı anda olması şart mı bu cevp önemli bana drumu bile değiştirtebilirrrrrr
evet zehracım bi garibim yaaaa bugün bakıcam sonucaaaaaa

güldencim benimde çok kafamı karıştırıyo bu aşı işi, dr gidince sorcam
ona göre hareket ediceem. yanlış bişey yapmak istemiyorumm. bence sende
iyi bilen birilerine danışşş.

ya kızlar şu aşı konusu benimde kafamı karıştırdıı benimm dokturumm istersen yaptır dedi kesin yaptır demediii ne yapsak acabaa yaaaa canımm sıkıldı şimdiii

benim drum yapmadı işte karmayla beraber yaparız dedi ya güvenemedim şimdi para alsın diye mi yaptı ben mi çok fesatım bilmiyoru ama 4-6-8 olacak artıkkk..bizimki veremi 2. ayda karmadan sonra oldu...bu son karmamız bizim .ve prenevar olcak sonra 6. ay hepatit b var

biz daha 1 karma olduk dr.umuz her aşıyı 1 ay arayla yapıyo anlamıyorumki neye göre belirliyolar bu sırayı

cnm özelde yaptırıyosun sen dimi özelde o şekilde yaoyolar bizde şimdi özelde yaptıracaz mecburen..ben memnundum oysaki sağlıkocağındaki ilgi alakadan ama prenevar işi bozdu.sorun yok yani.bizim son karma kurtuluyoruz yaniii.

güldencim benimde çok kafamı karıştırıyo bu aşı işi, dr gidince sorcam
ona göre hareket ediceem. yanlış bişey yapmak istemiyorumm. bence sende
iyi bilen birilerine danışşş.

cnm pnömokok için fazla da geç kalma derim bizimki rotayı daha sonra yapabiliriz yada yapmayız dedii

Ya evet özelde yaptırıyorum yani gittiğimiz doktor yapıyor ama bak bizede prenevardan hiç bahsetmedi dedimya anlamıyorum bi türlü

Back