Yeni alınan ev tapusu hakkında bilgilere ihtiyacım var ?

O şekilde güveniyorsanız sorun yok o halde. Sonradan devir olmuyormuş, tapuyu alamıyormuşuz filan demesinler de :) Boşanma gibi bir şey olursa evlendikten sonra alınan tüm mallar paylaşılıyor. Tapu sizde ya da eşinizde farketmez
yani öyle bir şey yaparsa çok büyük ayıp etmiş olur müsaade edemem ki zaten onun o eve ihtiyacı yok bıze destek amaçlı yaptı isteese elini taşın altına koymaz bize güvendi o parayı ödeyeceğimize inandı ki bu işe girdi kendisinin İstanbul da birsürü dairesi arsaları var tenezzül edeceğini sanmam yani

ya anlatamıyorum galiba :KK70: ablası kredi çekti yani banka otomatikmen krediyi çekeni borçlu tutuo ve geçici ismi yazıo borç tamamen bittiğinde tapu x kişiden y kişiye satılmış oluyor yani kocama o evi almıyor tapu eşin adına oluyor borç bitttiği zaman
Anladım işin o kısmını bilmiyorum bizde ortak tapu çıkarttık banka başka biri kredi çekerse onunla olacak tapu demişti maaş yazılarımız yetmeseydi eğer o yüzden söyledim devir tarzı birşeyi varsa tabi ki onu bilemiyorum:KK53:

yoo olay şöyle biz kredi çeksek sağlam faizli öderdik görümcem iş kadını eşinden dolayı bu işlerin içinde bankalarla anlaşmaları var o yzden o çekti biz ödüyoruz borç da verdi diğer aile üuyeleri de katkıda bulundu borç bitince eşin üstüne alınacak tapu eşim istedi hani davalık bir durum yok henüz ilerde tapuyuı eşim alacak görümcem den yani satış yapmış gibi olacak bir nevi o yüzden hani onun adına olması benmde hak sahibi olduğum anlamında mı diye söyledim sonuçta bende maaşımı borç a veriorum ev kirada onun kırasını koyuyorm eşimin maaşıyla birlikte aylık 3.500 ödeme yapıorz anca yani biz ödüyoruz görümcem sadeec aracı evi almamıza hak durumu sormusdum sadece bensiz bir şey yapamaz dimi diye

Anlayamadım desem

Şu anda tapu görümcenizde; borç bitince eşinize mi verecek?

Kısaca şunu söyleyeyim; eşiniz tapuyu alınca o eve oturursanız muhtardan ikametgah ile tapuya gidip aile konutu şerhi koydurabilirsiniz. O zaman sizden habersiz satamaz.

Onun dışında sizden habersiz satar; boşanma vs durumdaki paylaşım şeklini de yukarıya yazdım zaten.

Eşimin olan evi benden habersiz satamamasının tek şartı aile konutu şerhinin tapudan koyulması.

Örneğin bizim evimiz benim adıma; içinde oturuyoruz ama aile konutu şerhi yok ben şimdi gider o evi istediğime satarım; eşim de bir şey yapamaz.

Evi satmasam ama boşanırsak eşim o zaman yarı değerinin parasını ister; dava açar; kazanınca da icra ile alır...

Anladım işin o kısmını bilmiyorum bizde ortak tapu çıkarttık banka başka biri kredi çekerse onunla olacak tapu demişti maaş yazılarımız yetmeseydi eğer o yüzden söyledim devir tarzı birşeyi varsa tabi ki onu bilemiyorum:KK53:
tabi üstümüze devredecek tapuda onn ismi yazılıyken satışı bimem kim üstüne falan satış yapılmıştır gibi şeyler yazcak ortak tapu nasıl çıkardınız?

Anlayamadım desem

Kısaca şunu söyleyeyim; eşiniz tapuyu alınca o eve oturursanız muhtardan ikametgah ile tapuya gidip aile konutu şerhi koydurabilirsiniz. O zaman sizden habersiz satamaz.

Onun dışında sizden habersiz satar; boşanma vs durumdaki paylaşım şeklini de yukarıya yazdım zaten.

Eşimin olan evi benden habersiz satamamasının tek şartı aile konutu şerhinin tapudan koyulması.

Örneğin bizim evimiz benim adıma; içinde oturuyoruz ama aile konutu şerhi yok ben şimdi gider o evi istediğime satarım; eşim de bir şey yapamaz.

Evi satmasam ama boşanırsak eşim o zaman yarı değerinin parasını ister; dava açar; kazanınca da icra ile alır...
şimdi şöyle bir şey var bizim hali hazırd aoturdugumuz bir yer var şu an bu evi kiraya verip kirasıyla eve katkı sağlayacaız bu durumda aile konutu şerhi konumuna girmiyor ve satış yapmak istese benm imzam gerekmeyecek mi ciddi ? bi görümcem aldığı yeri su basıyor diye satış yapmak istedi eşinin imzasını istediler o zamn her halukarda iki tarafında izni olmalı dimi ? çok bilgim yok o yüzden çok soruyorum

Anlayamadım desem

evet krediyi görümcem çektiği için onn üstüne banka da ipotek altnda bitince tabi eşime geçcek tapu

evet krediyi görümcem çektiği için onn üstüne banka da ipotek altnda bitince tabi eşime geçcek tapu

Zaten tapu eşinize geçene kadarki süre güven anlaşması; görümceniz eşiniz yerine bana satsa gık diyemezsiniz.

Tapuyu eşinize verince de kimden aldığının teoride bir ödemi yok diyelim ha benden ha görümcenizden almış (Onda da karışıklık olabilir de o kadar kötü senaryo yazmayalım)

Görümceniz evi eşinize satarken size de yarısını satabilir; eşini ile ortak tapunuz olur %50 % 50

Tapu sadece evinizin üstüne olursa da istediği gibi evi satabilir; boşanma vs durumdaki davaların çeşitleri ile de bu aşamada canınızı sıkmayın;

Tabii ki o evin yarısı üzerinde hakkınız var; ama bu size o evde oturma ya da evi kullanma hakkı değil; parasını alma hakkı olarak tanınmış; esasen anlatmaya çalıştığım bu.

Benim de evim bana ne satamaz diyemiyorsunuz; şerh yoksa

şimdi şöyle bir şey var bizim hali hazırd aoturdugumuz bir yer var şu an bu evi kiraya verip kirasıyla eve katkı sağlayacaız bu durumda aile konutu şerhi konumuna girmiyor ve satış yapmak istese benm imzam gerekmeyecek mi ciddi ? bi görümcem aldığı yeri su basıyor diye satış yapmak istedi eşinin imzasını istediler o zamn her halukarda iki tarafında izni olmalı dimi ? çok bilgim yok o yüzden çok soruyorum

Her olayın niteliği farklıdır; ama her satışta eş rızası aranmaz; mal benim satarım; şerh yoksa bu durum tapuyu bağlamaz...

Bir de şöyle düşünün tapu memuru sizsiniz gelen adamın evli olduğunu en bileceksiniz ki eşini isteyeceksiniz; bu ancak tapu defterindeki kayıt ile ortaya çıkar bunun adı da aile konutu şerhi.

yoo olay şöyle biz kredi çeksek sağlam faizli öderdik görümcem iş kadını eşinden dolayı bu işlerin içinde bankalarla anlaşmaları var o yzden o çekti biz ödüyoruz borç da verdi diğer aile üuyeleri de katkıda bulundu borç bitince eşin üstüne alınacak tapu eşim istedi hani davalık bir durum yok henüz ilerde tapuyuı eşim alacak görümcem den yani satış yapmış gibi olacak bir nevi o yüzden hani onun adına olması benmde hak sahibi olduğum anlamında mı diye söyledim sonuçta bende maaşımı borç a veriorum ev kirada onun kırasını koyuyorm eşimin maaşıyla birlikte aylık 3.500 ödeme yapıorz anca yani biz ödüyoruz görümcem sadeec aracı evi almamıza hak durumu sormusdum sadece bensiz bir şey yapamaz dimi diye
Eşinizi bilmem ama abla kredi çekti ve onun üzerine tapu yapıldı yada yapılacak abla avi vermezse ne olacak? Kağıt üzerinde evin sizin olduğuna dair bir belgeniz yok şu an. Birde uyanıklar demişsiniz bu sebeple söylüyorum asıl dertlenmeniz gereken bu gibi geldi bana.
Ev eşinizin yada sizin üzerinize olsaydı şayet ikinizin ortak mülkü olurdu (evlenildikten sonra edinildiği için)

Her olayın niteliği farklıdır; ama her satışta eş rızası aranmaz; mal benim satarım; şerh yoksa bu durum tapuyu bağlamaz...

Bir de şöyle düşünün tapu memuru sizsiniz gelen adamın evli olduğunu en bileceksiniz ki eşini isteyeceksiniz; bu ancak tapu defterindeki kayıt ile ortaya çıkar bunun adı da aile konutu şerhi.
yani şimdi benm bir hakkım yok aaooww

superchef superchef çıkmam lazım yeni soruların olursa cevaplamaya çalışırım

ama kimlikte sicil de nebbilim görünmezmi evli olduğu ?

Eşinizi bilmem ama abla kredi çekti ve onun üzerine tapu yapıldı yada yapılacak abla avi vermezse ne olacak? Kağıt üzerinde evin sizin olduğuna dair bir belgeniz yok şu an. Birde uyanıklar demişsiniz bu sebeple söylüyorum asıl dertlenmeniz gereken bu gibi geldi bana.
Ev eşinizin yada sizin üzerinize olsaydı şayet ikinizin ortak mülkü olurdu (evlenildikten sonra edinildiği için)
verecektir öyle bir şey yapacağını zannetmiyorum bu ablanın hak yemeyeceğini düşünüyorum , güveniyorum aksi takdirde elimde borç defteri var eşimle benim kim ene verilercek ne yapılcak ikimzin ismi imzası rızası na daır düşündüm onu ve ablaya her ay parayı vermeye gıttıgımızde sayfasına imza attırıyorum aldığına dair imzasıyla tarihiyle beraber

şimdi ortak mülk olup olmadığı kafamı bulandırdı arkadaş yazmış aile şerhi konması lazım dye de bız o evde oturmayacağız nasıl olcak tapuda yapmam gerek n ezaten ben tapuya gıtmesem de oluyor gibi bir şey kafam bulandı ya

şimdi ortak mülk olup olmadığı kafamı bulandırdı arkadaş yazmış aile şerhi konması lazım dye de bız o evde oturmayacağız nasıl olcak tapuda yapmam gerek n ezaten ben tapuya gıtmesem de oluyor gibi bir şey kafam bulandı ya
Şöyle soyleyeyim, kredi çekildi degilmi? Ablası çekti ama taksitleri siz ödüyorsunuz, krediden dolayı tapu ablanın üzerine olur/olmuştur diye düşünüyorum (yanlışsa düzeltin) dolayısıyla sizin hak iddia edebileceğiniz bir durum olmuyor onu anlatmaya çalışıyorum. Ablası tapuyu sizin üzerinize yaparsa tabiki ortak mülk olur ama halihazırda sizin mülkle ilginizi kanıtlayacak birşeyiniz yok muhtemelen.

borç biştince üstüne alınacak derken inşallah problem çıkmaz.... ileride sonuçta sizin düşlündüğünüzü onlarda düşünecek... boşanma falan olur diye gerek yok ablamda kalsın derse bir de:KK57:
bence faiz ödeyin ama baştan sizin olsun...

tabi üstümüze devredecek tapuda onn ismi yazılıyken satışı bimem kim üstüne falan satış yapılmıştır gibi şeyler yazcak ortak tapu nasıl çıkardınız?
Yani size evi satmış olacak yeniden herhalukarda sizde krediyle alsanız ipotekli bankada oluyor kredi bittikten sonra rahatlıyorsunuz ama bu şekilde görümcenize güveninizin tam olması gerekir çünkü resmi olarak ev onun üzerine olacak:KK51:Evi beğendik bankaya başvurduk maaş yazısı istendi ikimizde maaş yazılarımızı götürdük dünyalarca evrağa imza attıktan sonra:KK53: ortak tapumu olacak dendi nişanlım evet dedi 2 tane resimle tapuya gittiğimizde ikimizin resmi tapumuzdaydı tabi bir sürü iş oldu o arada avukat aracılığıyla hallettik tapudaki işlemleri falan yorucu işlerdi gerçekten:nazar::oops:

yani biz tapuya gittiğimizde ben ikametgah la evlilik cüzdanımızı götürsem orada desem ki aile konutu şerhi koydurmak istiyoruz o zamn olur dimi ? yani evin içinde yaşasakda yaşamasak da bu şerh konulabilir ???

borç biştince üstüne alınacak derken inşallah problem çıkmaz.... ileride sonuçta sizin düşlündüğünüzü onlarda düşünecek... boşanma falan olur diye gerek yok ablamda kalsın derse bir de:KK57:
bence faiz ödeyin ama baştan sizin olsun...
o zaman onu yakarım öyle birşeye cesaret edemez saçma yani o zaman ben niye ödüyorum derim paramızı versin evi alsın madem sonuçta bız ödüyoruz

X