Yengemle ufak tartışmamız ve sonrasında nasıl davranmalıyım ?

Anneyi gormeme tercihi yengeyi bağlamaz bunu yapan direkt abiniz.
Yenge bu kadar çok şikayet ediyorsa acaba anneniz her şeye müdahil mi oluyor?
Ya da sizin haberiniz yok ama duyurdu bir şekilde önceden geline.
Hayır annem hiçbirşey söylemedi söylese yengem onuda şikayet ederdi.

Yengem benim için bitti mesajlarını bile açmıyorum.
İnanın minnettar kalırım ...
Hayır duami alırsınız
Haketmiyor çünkü
Çok kotu birisi anneniz için düşündüğü söylediği lafları tavrını tarzını asla tasvip ve kabul etmiyorum

Tmm da abimiz yengenizi karıştırmadan neden annesi ile görüşmeye gitmiyor,?
Abiniz pisirik mi?
Esim ailesini görmeye giderken benden icazet almıyor.
Ki ben çok nadir gidiyorum.
1.5 saatlik mesafede esim iki haftada bir gider.
Onunda ailesi köyde.
Yengelik durum yok yani.

İnanın minnettar kalırım ...
Hayır duami alırsınız
Haketmiyor çünkü
Çok kotu birisi anneniz için düşündüğü söylediği lafları tavrını tarzını asla tasvip ve kabul etmiyorum
Cümlenizi aynen kendisinede söyledim. O yüzden üste çıkıyor şimdi.

Ama sizin tavrinizda önemli
Siz karakterli tutumunuzdan ötürü eşiniz sorun yaşamıyor

burnundan getirmiyor evin huzurunu bozmuyorsunuz ki eşiniz gidiyor

Bu kadın bence fettan, adam ister istemez böyle kalıyor

Evet yengemlik yok ne diye bu kadar savundu eleştirdi anlamıyorum yani abimin hatası dediğim halde. Sanırım abim pısırık.

Siz karakterli tutumunuzdan ötürü eşinize sorun yaşamıyor

Yengem herşeye laf söyleyen abime yetiştiren bi kadın her şeyi şikayet ediyor. Ben eşime ailesini kötülemem. Gider gelir neler yaptılarda ben saygımı sevgimi korudum. Eşim çekinmez alır götürür bırakır. Pazar günü bile gider derim ailendir git. Annesi kırılsa kardeşi dese doğrudur canım abinin hatası der kapatırım konuyu yani.

Siz karakterli tutumunuzdan ötürü eşinize sorun yaşamıyor

İşte burda yine adamın duruşu onemli.
Ben esimin ailesi ile hiç anlaşamadım ama eşime nasıl karisabilirim?
Ne hakla ne hadle?
Onu geçtim esim de karistirmaz.
Ben bu tarz olaylarda adamin durusunun etkili olduğunu düşünüyorum.
Adam öyle ezik buzuk durursa kadına fırsat verir.
Adam dik duruşlu ise kadın hicbirsey yapamaz.
O yüzden bir çocuk ailesini görmek istese görür.

Babam geldimi oğlun dediğinde annemin gözleri doldu. Gelmedi dedi. Biletini bile ben aldım çok eşyası vardı. Bir de yengem diyorki ee bu kadar taktı kendi gelseymiş.

bir yengeyi haksız yere gereksiz yere tepeye çıkarmışsınız. bir yenge için çok fazla bu kadarı. mesafe koyun, tekrar böyle bişey yapmaya kalkarsa da haddini bildirin.

Nasil bir kin biriktirmiş .insanlar nasil bu kadar saygısız oluyor anlayamiyorum. Abiniz de az değil. Bence bırakın kendi hallerine anlamaz ama yinede birakin

Siz de cok abartmissiniz yani. Annenizi uyarmak istiyorsaniz bunu illa gelinin onunde yapmazsiniz, ben annemi uyaracak olsam bunu annemle başbasayken yaparim ve kimsenin haberi olmaz. Gostere gostere annenize karsi onu savunmaniz filan cok gereksiz bu iyi gorumcelik degil.

Abinize karşi niye savunuyorsunuz mesela? Kaynana gelin arasina giriyorsunuz, kari koca arasina giriyorsunuz devamli bir "savunma" şeklinde, herkesin agzi dili var sonuçta. İyi gorumce gozukecegim diye tepeye cikartmissiniz.

öyle saçma ve samimiyetsiz bir ilişki kurmuşsunuz ki yengeyle, saygı maygı düşünmeden size annenizi çok rahat kötüleyebiliyor. muhtemelen yengenin ilk böyle sizinle rahat konuşabilmesi, yine sizden kaynaklanan bir durum. o tavizi vermişsiniz o da "senin bu özelliğin güzel, haklıya haklı diyorsun" diye diye bir yandan senin güvenini kazanmış, bir yandan anlatmış da anlatmış. kimse kusura bakmasın da ben ne dersem diyeyim, benim annemi kimse gelip bana kötüleyemez. teyzemin kızları da annemle anne kız gibiler, bazen bir şey söylendiği zaman onların dediği bile annemin zoruna gitmezken benim zoruma gidiyor. kimseyi savunmanıza gerek yokmuş en baştan, bir problemi olan varsa buyursun kendi halletsin. yani sizin bu huyunuzu güzel olduğu için sevmiyorlar, söylenmesi gerekeni size söyleyip sizin aracılığınızla birbirine söylettikleri için seviyorlar. yani önceden siz annenize bak şöyle şöyle yapma yanlış dediğinizde yengenin eve gidince "bak nasıl da kayınvalidemin yüzüne söyleyemediklerimi görümceme söylettim" dediğine eminim.

Sürekli ona buna karşı yengeyi korumakta haksızsınız. Anneme babama karşı yengemi korumam ne münasebet. En fazla yapacağım yengem yokken anneme babama haksız olduklarını söylemek olur. Hele ki abimle yengemin arasına hiç girmem. Bana ne çözsünler kendi problemlerini derim. Çok mecbur kalırsamda yuvarlak cevaplar veririm.

Ailem hakkında atıp tutmasınada heleki küfür etmesine asla asla müsaade etmem, o kim oluyorda ailemi bana kötülüyor? Haddini bildirir, ağzını kapatırım.

Ama yengemi (ailem dışında) başkalarının yanında korurum, ezilmesine izin vermem

Siz üzgünüm ama dengeyi kuramamışsınız. Teşbihte hata olmazmış hani var ya yüz verdik ayıya, geldi ..... halıya. Hah işte sizin ki o hesap olmuş. Çok yüz vermişsiniz. Bana çok yardımı oldu diyorsunuz da sizin, annenizin babanızın hiç mi yardımı olmadı ona? O bunları hiçe sayarak sinirden köpürüp küfürler ediyorsa bende yardımını falan unutur, ona hakettiği gibi davranırım elbet.

Yerinizde olsam bir müddet görüşmem. Görüşüncede mesafeli davranırım.

Yahu ne vicdanı, kadın ortalığı birbirine katmış hala vicdanlıyım diyorsunuz. Atsanıza tüm mesajları abinize. Kadın kim bilir ne şekilde anlattı. Atın mesajları, doğruyu öğrensin abiniz

Nasil bir kin biriktirmiş .insanlar nasil bu kadar saygısız oluyor anlayamiyorum. Abiniz de az değil. Bence bırakın kendi hallerine anlamaz ama yinede birakin
İnanjn bende anlamıyorum bu kini. 10 saatlikteki kadın yengeme ne yapmış olabilir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…