Yengemle ufak tartışmamız ve sonrasında nasıl davranmalıyım ?

Savunmak değilde yengem gelip soruyor bana ne düşünüyorsun senin fikrine çok önem veriyorum diye bende fikrimi söylüyorum hepsi bu. Bilemezdim anneme saygısızlıl yapacağını. Kimse sormadan kimsenin arasına girmem ben.

Adı üstünde yenge , herkes kendi çıkarını düşünür sen bile olsan öyle bu , bu yüzden yenge , görümce, kv ve eltiler mesafeyi korumalı, sanırsam seni bu konuda uyarmıştım kanarya

Valla onca aydır ağzıma tükürdüler de yine sesimi çıkarmadım.
Gelinle konuşurken açıkça anneni eleştirme, bu ona her türlü şeyi söyleme hakkı verir tecrübe ile sabittir , mesafeli olmak ve her zaman ortada bir yerde durmak en iyisi..

Bu gücü ona sen verdin çünkü, yenge , görümce vb. ile arkadaş gibi olunmaz , olmamalı..

Siz onu savundugunuz icin fikirlerinize deger veriyor ve size soruyor"muş" gibi yapiyor. Siz de annenizi eleştiriyorsunuz onun yaninda. :)))
El alemin kizinin yaninda annem yuzde yuz haksiz da olsa tutup "annem de şöyle boyle" diye sohbet konusu etmezdim ben. Tabi ki zamanla boyle olur.

Gorumcelerimden bir tanesiyle cook iyidir aramiz, birlikte gezer, birlikte sohbet edebiliriz, hediyelesiriz vs. Gorumcelerimden bir tanesiyle ise birbirimize selam dahi vermiyoruz, gorusmuyoruz. Ama bir defa bile iyi anlastigim gorumceme diger gorumcemin konusunu açmadim, kvmin konusunu açmadim. Biliyorum ki ne olursa olsun kotu de olsalar onlar kardeş, onlar anne kiz. Bir olur iki olur illa bir dedigim dokunur.

Yengeyle, eltiyle, gorumceyle aile ici mevzular cekiştirilmez. Bunlari konuşmak sart degildi baştan önünü kesseydiniz hatanin buyugu de sizde.

Evet bende bundan sonra asla annem hakkında kötü tek bir kelime söylemeyeceğim. Haksızda olsa.

Teşekkür ederim banada ders oldu bu konu. Çok üzgünüm.

Yahu ne vicdanı, kadın ortalığı birbirine katmış hala vicdanlıyım diyorsunuz. Atsanıza tüm mesajları abinize. Kadın kim bilir ne şekilde anlattı. Atın mesajları, doğruyu öğrensin abiniz
Elime ne geçicek ki ? Ufacık şeyde bile abimin canına okumuş iki kafa dinlicektim zehir oldu dedi. Abim zaten biliyorum kardeşim ben seni her zaman yengenin yanındaydın yaptığı olmadı ben onu uyardım dedi. Bundan sonrasında yengemi Allaha havale ediyorum.

Ya onlarin kendi iliskilerine cok mudahil olmussunuz. Dersinizi alin yolunuza bakin. Annenizle siz tartisabilirsiniz ama 3. Kisinin en ufak soz soyleme hakki yoktur. Buna izin verirseniz siz de degersizlesirsiniz anneniz de. Sizin yasinizda ogrenmistim ben de Onune gelen konusmaya baslar boyle. İkisine de mesafenizi koruyun. Abinizle yengenizin ic islerinden uzak durun, yargi dagitmayin.

Teşekkür ederim ders oldu banada. Yengem buyük benden 5 yaş.

Benim görümcem de bir cok konuda yanımdadır hak verir ama ben gidip de senin anan yilan desem gelir beni yolar herhalde.Kimse annesine hakaret ettirmez siz de bir noktaya kadar dayanmışsınız bir daha ye genizle samimi olmayin mesafe koyun derim dertlesmek baska haddini aşmak başka

İnanın insanın abisi bile olsa çıkar sözkonusu olunca adı gibi bildiğinide bilmiyorum der. Yengeniz olayları hep kendine göre mağdurmuş gibi anlatıyor, bırakın bu seferde görsün karısının gerçek yüzünü.
Ben hiç düşünmeden gönderirdim mesajları.
Abinizin günü zehir olmuşta sizin ve ailenizin olmadımı, hem de kimin yüzünden? Abinizin şımarttığı, dur demediği, tepesine çıkardığı, sizi ezdirdiği karısı yüzünden.

Bakılacak yüze tükürülmez, tükürülen yüze de bakılmaz.
Yüz yüze bakacaksınız o yüzden mesafeli davranmakla yetinin bence. O da anlasın ve bundan sonra ona göre konuşsun.

Bana böyle bağırıp çağıran insanla bir daha samimi olmam ben. Aramayın sormayın.
Kadın dengesiz belli ki. (Bulabildiğim en naif kelime bu. Aslında direkt deli demek lazım.) Böyle cemkirilmez kimseye.
Kesin elinizi ayağınızı, abinizi dışlamadan ona mesafe koyun. Belki abinizi ailesinden tamamen koparmak için yok yere sorun çıkarıyordur. Sakın ola abinizle aranızı bozmayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…