evinin - benim özelini görümceme anlatan beni kötüleyen koca iyi olamaz.
abiniz iyi bir es degil. ha diyorsan ki cok iyi o zaman dua ediyorum senin icin insallah mustakbel kocan da abin kadar iyi olur. evinde olan biteni gider biricik kizlardesiyle paylasir durur - seni kotuler kotuler rahatlar.
3.5 yillik evli /// Evlendikten sonra bir süre alışamadı bu hayata. kavgaları o zaman başladı//6.5 aylık bir de oğulları var.
yani abin karisinin mendebur oldugunu gormus, evliliginin yanlis oldugunu anlamis. ama ayrilmamis teeeee ikinci yil biterken esi hamile kalmis simdi de "cocuk icin ayrilmiyorum" diyor. evlenir evlenmez cocuk olmamış ya. karisinin ne olduğunu bilip onu cocuguna anne yapmis. hic aglamasin ortamlarda kendi etmis kendi bulmus. madem o kadar kotu seyine sahip çıksaymis uremeseymis. yeniden evlenirdi genc adam
İlk etaplarda ev temizliğine vs çok karışmazdı ama yediğini içtiğini yıkar evde yemek bile yapar. Gezme konusunda yengemi istediği yere götürür
evlerinde bulasik makinasi yok muydu? yedigini icitigini yikar dedigin yedikten sonra sudan gecirip makinaya mi atardi? bu yuzden mi alkis bekliyor. kadin hemsire hem stresli hem yorucu hem nobetli bir isi var. ona rağmen koca bir gun tuvalet ciflememis. bjr gun supurge yapmamis. yemek (bile) yapar diye haftada bir yemek yapsa alkislanmis.
bu hayat mi? boyle kocam olsa ben de kavga ederim. sence bu adil mi? sen calissan eve gelsen haftalik temizlik sende olsa, yemegin neredeyse tamami sende olsa. sonra onu sen toplasan her gün. demez misin "bu adam parami yerken avrupali eve yardim ederken ataerkil. ne b.k yemeye evelndim" diye? ben derim.
ayrica hemsire dedigin su devirde iyi para aliyor. neden abin "gezdiriyor" olsun ki? ikisi de calsiiyor. ikisinin de tatil gunu, ikisi de eve para koyuyor yani o benzinin parasini ödüyor (hatta turkiyede genelde dugunde gelinin altin paralarından alir genc damatlar arabalarını ama bilmiyorum sizde boyle mi)
sonuc olarak adam kadini kirk yilda bir cikartinca "kocasi gezdiriyor"
ne igrenc bir bakis acisi.
abim mevlid kandilinde sohbete gitmiş camiye, telefonu sessize almış. Yengemi de bize bırakmıştı yeğenimle. Aramış ulaşamamış. Suratı bi asıldı ben farketmiştim.
e siz yokken kadini neden size birakiyor?
benim enistem ablam yoksa gelip bize oturmaz cunku ne alaka. ablam da ayni sekilde esi olmadan es ailesine gitmez. adamin madem camide isi var neden karisini kendi ailesine birakti? kadin belli ki sevmiyor sizi cok. buna gicik olmustur.
belki de abine güvenmiyordur mevlit kandili camii bahsnesiyle birileriyle gezmeye cikti diye endiseleniyordur hele arayip da acmayinca
Abim yemek yapar, ev temizliğine yardım eder,
e hani temizlik yapmıyordu?
bence tez elden ozel hayatini kiz kardesine anlatmayi ve esini kotulemeyi birakmali. ikisi de calisan insanlarmis. esiyle guzel bir evlilik terapistine gitmeli. cunku hep kendini iyi ve hakli görüyor. belki babasiz buyudugu icin onunde güzel bir koca figürü olmadigi icin kendini iyi bir koca zannediyordur. terapi ile eskik yanlarini - karisinin aslinda istediginin ne oldugunu anlar. ya da karisi kendine cekiduzen verir. eger buna rağmen iliskilerinde duzelme olmazsa da cocugun biraz buyumesini bekleyip ayrilmaktan baska care yok. herkes bir kere geliyor dünyaya