• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeyen bebek

Benim bebeğim doğduğundan beri mama içmeyi asla kabul etmedi. Keza biberonla kendi sütümü de kabul etmedi, illa ki emecek. Bu anlamda bizi çok zorladı açıkçası. Sütüm de çok fazla değil.
Doktorumuzun önerisiyle biz toz mamayı gıdalara karıştırarak veriyoruz. Örneğin biraz muzu ezip içine bir dilim mandalinanın suyu ( mandalinayı çok seviyor, versem bir bütün mandalinayı cukcuk emer ama midesini yakmasın diye az az veriyorum) karıştırıyorum, içine 3 ölçek mama. Kaşıkla veriyorum, yiyor. Üzerine bol bol su.
Ya da pirinç unuyla suyu karıştırıyorum, pişirip muhallebi gibi yapıyorum. İçine 3 ölçek mama, biraz pekmez. Veya mama, yoğurt, pekmez karışımı. Hepsinin de üzerine bol bol su. Biz bu şekilde götürebiliyoruz.
Teşekkürler meyveyle arası çok iyi birde bunu deneyeyim mama tadını bastırırsa yer inşallah

Bebeğim on hatta on buçuk aylık doğumdan beri devam ettiğimiz mama devam sütü hep aynı markaydı ve yemeyi reddediyor. Bu süreç hakkında bir fikri olan varsa çok ihtiyacım var. Asla çocuğun peşimden yemekle koşmam derken şuan tam bunu yapıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. 🙃🙃🙃
Zorlamayın iyice sogur hiç yemez arada oluyor geçenlerde oglum da 25 saat hiç emmedi istemedi meme yemek meyve vs yiyip memeyi reddetti sonra düzeldi ama zamana bırakın

Bebeğim on hatta on buçuk aylık doğumdan beri devam ettiğimiz mama devam sütü hep aynı markaydı ve yemeyi reddediyor. Bu süreç hakkında bir fikri olan varsa çok ihtiyacım var. Asla çocuğun peşimden yemekle koşmam derken şuan tam bunu yapıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. 🙃🙃🙃
Hay Allah razı olsun senden böyle bir konudan bende muzdaripim bacım içmiyor benim bebekte bende içine muz hunnap bebek bisküvisi ezip kaşıkla yedirdim olmadı bardakla içirdim ama dedin gibi Red etti biberonla napıcamı şasırdım biz biraz rahatsızlandık antibiyotik kullandı ondan sonra içmemeye başladı

Kendi yemek istiyor olabilir. Benimde kizim 10 buçuk aylık bir dönem hiç yemek istemedi bende herseyi denedim en sonunda bigun pankek yapıp eline verdim yemeye başladı deneyin.

Ek gidaya iki oglumdada geçtikten sonra asla mama vermedim ne gerek vatki? Sutun oldugumca emzir gerisini yemek yedir zaten buyumus yeni ek gidya geçilen donemi atlatmissiniz bazen insanlar hayati kendi kendilerine zorlastiriyor bence

Tavsiye edebileceğiniz mama var mı ben humana kullanıyorum doğduğundan beri bir kaç kez keçi sütlüleri falan denemiştim ama yemedi ne yazıkki
Neredeyse tüm mamaları denedim ancak bebekten bebeğe fark eder gene tecrübelerimi yazayım
şuan Aptamil kullanıyoruz güzel severek içiyor .
Bebelac Gold da güzel
Sma ilk 4 ay kullandım aşırı kusuyordu ve kilo aldirmiyordu
Bimin bebivita maması aşırı yağlı midesini bozmuştu .
Sadece Bebelac olan var birde onu içti ama son zamanlarda reddetti ya diş ya da sevmedi aptamile geri döndük .

Benim oglum 4.5 ayda mamayi reddeddi doktorda zaten mama demir birikimi yapuyor vucutta ek gidaya baslayalim dedi direk basladik yogurt corba meyva pureleri. 4.5 aydan sonra hic 1 ogun bile devam sutu almadi. Benim sutum yoktu zaten anne sutu hic almadi. Suan 4 yasinda gayet saglikli. Sizinki 10 aylik olmus devam sutunu birakabilirsiniz ek gidaya baslamis. Iciniz rahat etsin doktorada danisin isterseniz.

Hepinizi tek tek alıntılıyamadım ama çok teşekkür ederim hepinizin yorumları benim için çok değerli ve beni çok rahattınız M Mailela Dahliadivin Dahliadivin P Pampasotu sizler bu devam sütünü kesme konusunda deneyimlisiniz yorumlardan anladığım kadarıyla peki bunu kestiğinizde nasıl bir beslenme şekline geçtiniz ben şuan 5 ögün 1-3-5 mama diğer ikisi ek gıda olarak devam ediyorum

Hepinizi tek tek alıntılıyamadım ama çok teşekkür ederim hepinizin yorumları benim için çok değerli ve beni çok rahattınız M Mailela Dahliadivin Dahliadivin P Pampasotu sizler bu devam sütünü kesme konusunda deneyimlisiniz yorumlardan anladığım kadarıyla peki bunu kestiğinizde nasıl bir beslenme şekline geçtiniz ben şuan 5 ögün 1-3-5 mama diğer ikisi ek gıda olarak devam

Hepinizi tek tek alıntılıyamadım ama çok teşekkür ederim hepinizin yorumları benim için çok değerli ve beni çok rahattınız M Mailela Dahliadivin Dahliadivin P Pampasotu sizler bu devam sütünü kesme konusunda deneyimlisiniz yorumlardan anladığım kadarıyla peki bunu kestiğinizde nasıl bir beslenme şekline geçtiniz ben şuan 5 ögün 1-3-5 mama diğer ikisi ek gıda olarak devam ediyorum
3 gun sabah ogle aksam yemegini veriodum aradada 2 ogun meyva yada muhallebi tarzi seyler. Sabah kahvalti yumurta sarisi labne peyniri ile karistirip, cevizi iyice un gibi yapip icine pekmez bi iki damla su bide bebe biskuvusi muzla ezip yine icine 1 2 damla su yada sut yapiodum. Yari su yari sutle muhallebi icine pekmez koyuyodum. Mercimek corbasi yigurt corbasi . Bide ben herseyi yediriodum blendirda bizlatip. Pure gibi oluodu zaten blendirdan gecirince. Ara ogunlerdede meyva. 3 ana 2 ara ogun yapabilirsin sende. Zaten artik normal yedigi icin baya tok tutar onu fazla ogune gerek kalmaz da.

3 gun sabah ogle aksam yemegini veriodum aradada 2 ogun meyva yada muhallebi tarzi seyler. Sabah kahvalti yumurta sarisi labne peyniri ile karistirip, cevizi iyice un gibi yapip icine pekmez bi iki damla su bide bebe biskuvusi muzla ezip yine icine 1 2 damla su yada sut yapiodum. Yari su yari sutle muhallebi icine pekmez koyuyodum. Mercimek corbasi yigurt corbasi . Bide ben herseyi yediriodum blendirda bizlatip. Pure gibi oluodu zaten blendirdan gecirince. Ara ogunlerdede meyva. 3 ana 2 ara ogun yapabilirsin sende. Zaten artik normal yedigi icin baya tok tutar onu fazla ogune gerek kalmaz da.
Çok teşekkür ederim

Aciktiginda yemek yedirme sistemi:) saka biyana bukadar duzen kural gereksiz sabah uyandi emzir yarim saat aonra kahvalti muhallebi tarzinda kahvaltılık vs sonra uyu uyan her gun mutlaka evde olan sebzelerle sebze corbasi corbadan sonra meyve aksam bazen bebek makarnasi bazen gece muhallebisi ara ogun ac gibiyse meyve rendeleyip veriyorum bana sarildikca istedikce emziriyorum zaten cok emmiyor sanirim bana yakin olma istegi bu şekilde :)

Aynı derdin tam tersinden muzdaribim ki nasıl çözeceğimi hiç bilmiyorum. Benim kızım da yiyeceklerin hala doyulacak bir şey olduğunu idrak edemiyor, en sevdiği şey bile olsa, bunlar da 3-4 meyve, 2-3 kaşıktan öte gidemiyor. Ağzını kilitliyor, ne kadar aç da olsa o yemeği yemiyor; mama ya da süt bekliyor. Ben de mecburen mama veriyorum aç kalması beni çok geriyor. Bence siz böyle devam edin, ne güzel alışmış ek gıdaya maşallah keşke benim kızım da alışsa biraz 🥲

Aciktiginda yemek yedirme sistemi:) saka biyana bukadar duzen kural gereksiz sabah uyandi emzir yarim saat aonra kahvalti muhallebi tarzinda kahvaltılık vs sonra uyu uyan her gun mutlaka evde olan sebzelerle sebze corbasi corbadan sonra meyve aksam bazen bebek makarnasi bazen gece muhallebisi ara ogun ac gibiyse meyve rendeleyip veriyorum bana sarildikca istedikce emziriyorum zaten cok emmiyor sanirim bana yakin olma istegi bu şekilde :)
Teşekkürler 🙃

10,5 aylık diyorsunuz. Şunun surasında 1.5 ay sonra nerdeyse her seyi yemesi beklenen bir ayda(bal, seker, patlıcan, bakla vs hariç) 3 öğün yemek, ara öğün olarak mama veya meyve vs yemesi gerekir. Sabah yumurtali, peynirli, zeytinli kahvaltı, öğlen çorba, akşam köfte+sebze gibi(her öğün bir çay bardağı kadar gıda) Hiç bir seyi de blendirdan geçirmemelisiniz yoksa normal dokusuna alısamaz yemeklerin. Yemeklerin arasında da 2.5-3 saat olmalı. Yemediği zaman da ısrar edilmemeli. Bunları tüm doktorlar söylüyor, burada çok ilginç şeyler okudum. Benim bebeğim de bir yaşında bazen yiyor bazen yemiyor. Doktor sağlıklı dediyse kafaya takmamaya çalışıyorum.

Back