- 28 Mayıs 2020
- 285
- 451
- 53
- Konu Sahibi Kedigiller20
-
Bebeğim on hatta on buçuk aylık doğumdan beri devam ettiğimiz mama devam sütü hep aynı markaydı ve yemeyi reddediyor. Bu süreç hakkında bir fikri olan varsa çok ihtiyacım var. Asla çocuğun peşimden yemekle koşmam derken şuan tam bunu yapıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Normal süte geçmiştik biz dr. KontrolündeBebeğim on hatta on buçuk aylık doğumdan beri devam ettiğimiz mama devam sütü hep aynı markaydı ve yemeyi reddediyor. Bu süreç hakkında bir fikri olan varsa çok ihtiyacım var. Asla çocuğun peşimden yemekle koşmam derken şuan tam bunu yapıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Benim sorunum devam sütünü içmemesi ama mantıklı süte geçmekNormal süte geçmiştik biz dr. Kontrolünde
Devam sütü tadı şekerli gibi güzel geliyor diğer gıdaları reddediyor olabilir
Bizim yaptığımız yöntemde her devam sütü hazırlayışımda sütü kademeli olarak karıştırmak
Mesela 250cc ise 25 cc süt 175cc mama gibi
Alerjisi olup olmadığınıda gözlemliyoruz böylece
Her gün süt oranını artırarak süte başlatabilirsiniz
Artık tatlı devam sütü olmadığı için bişeyler yemeyi deneyebilir bence
Aaa peşinden yemekle koşmam falan diyince bende ek gıdayla sorunu var sandımBenim sorunum devam sütünü içmemesi ama mantıklı süte geçmek
Yani tüm doktorların tavsiyesi 3 mama 2 ek gıda ya biz bugüne kadar öyleydik 1 haftadır yemiyor iki üç yudum alıyor almıyor hemen bırakıyor1 yaştan önce inek sütü vermeyin. Ek gıdaya geçtiyseniz, mamaya gerek yok artık yemiyorsa ısrar etmeyin.
Ağzında birşey ama boğazları kötü olsa mama yiyebilir mi o hiç aklıma gelmedi çok mu sıkıldı mamadan dedim ama 2 ögünle de doyulmaz kiAaa peşinden yemekle koşmam falan diyince bende ek gıdayla sorunu var sandım
Ağzında aft varmı kontrol edebilirsiniz
Belki bademcikleri şiştir bir dr. Götürün
Benim oğlan 4 aylıkken 1 hafta boyunca ağzına mama koymamıştı
Dr. Dr. Gezdik bi sorun yok kafayı yedim artık
Mamayı değiştirin dediler birsürü denedik yok içmemişti
Dr.lar Hep depoları doludur ondanda olur demişti
Çok sıkıntı olursa dr. Götürün
Diş yerleri ağrıyor olabilir biberonu çekerken rahatsızlık duyuyor olabilirAğzında birşey ama boğazları kötü olsa mama yiyebilir mi o hiç aklıma gelmedi çok mu sıkıldı mamadan dedim ama 2 ögünle de doyulmaz ki
Böyle durumlarda hep mama değiştim bir zaman sonra ya beğeniyorlar ya da başka şeylerden dolayı içmek istemiyorlar mama değişimi her seferinde işe yaradı bir deneyin benceYani tüm doktorların tavsiyesi 3 mama 2 ek gıda ya biz bugüne kadar öyleydik 1 haftadır yemiyor iki üç yudum alıyor almıyor hemen bırakıyor
Doktorun dediği ek gıda şuan için ara ögün mamayı kesme onun için telaş yaptım aslındaGıdayı tam alıyor ve mama almıyorsa zorlamaya gerek var mı ?
Tabi yine en iyi doktorunuz bilir. Benim kızımda 11 aylık. Çoğunlukla ek gıda ile besleniyor.
Olabilir ben onu hiç düşünmemiştim. Başka sıkıntısı yok ama aç kalıyor gibi hissediyorum ve stres oluyorumDiş yerleri ağrıyor olabilir biberonu çekerken rahatsızlık duyuyor olabilir
Onun dışında huysuzluğu halsizliği yoksa çokta kafaya takmayın
Tavsiye edebileceğiniz mama var mı ben humana kullanıyorum doğduğundan beri bir kaç kez keçi sütlüleri falan denemiştim ama yemedi ne yazıkkiBöyle durumlarda hep mama değiştim bir zaman sonra ya beğeniyorlar ya da başka şeylerden dolayı içmek istemiyorlar mama değişimi her seferinde işe yaradı bir deneyin bence
Ayy inşallah öyledir hep kızardım insanlara aç olsa yer diye ama öyle olmuyormuşBazen mamayı reddediyorlar, bazense emmeyi. Diş çıkaracaktır yüksek ihtimal. Donemseldir, merak etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?