• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeyen bebek

Kedigiller20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2020
285
451
53
Bebeğim on hatta on buçuk aylık doğumdan beri devam ettiğimiz mama devam sütü hep aynı markaydı ve yemeyi reddediyor. Bu süreç hakkında bir fikri olan varsa çok ihtiyacım var. Asla çocuğun peşimden yemekle koşmam derken şuan tam bunu yapıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. 🙃🙃🙃

Bebeğim on hatta on buçuk aylık doğumdan beri devam ettiğimiz mama devam sütü hep aynı markaydı ve yemeyi reddediyor. Bu süreç hakkında bir fikri olan varsa çok ihtiyacım var. Asla çocuğun peşimden yemekle koşmam derken şuan tam bunu yapıyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. 🙃🙃🙃

Yemek yiyor mu dönem dönem uzaklaşabilir ama yemek meyve yoğurtla arası nasil

Çorba ve yoğurda bayılıyor özellikle ama anne sütüm hala yetersiz onun için 3 özgün mama ile yani devam sütüyle gidiyoruz ama buna alternatif olarak kullanabileceğim birşey bulamıyorum bu konu da önerilerinize çok ihtiyacım var

Normal süte geçmiştik biz dr. Kontrolünde
Devam sütü tadı şekerli gibi güzel geliyor diğer gıdaları reddediyor olabilir
Bizim yaptığımız yöntemde her devam sütü hazırlayışımda sütü kademeli olarak karıştırmak
Mesela 250cc ise 25 cc süt 175cc mama gibi
Alerjisi olup olmadığınıda gözlemliyoruz böylece
Her gün süt oranını artırarak süte başlatabilirsiniz
Artık tatlı devam sütü olmadığı için bişeyler yemeyi deneyebilir bence 😅

Normal süte geçmiştik biz dr. Kontrolünde
Devam sütü tadı şekerli gibi güzel geliyor diğer gıdaları reddediyor olabilir
Bizim yaptığımız yöntemde her devam sütü hazırlayışımda sütü kademeli olarak karıştırmak
Mesela 250cc ise 25 cc süt 175cc mama gibi
Alerjisi olup olmadığınıda gözlemliyoruz böylece
Her gün süt oranını artırarak süte başlatabilirsiniz
Artık tatlı devam sütü olmadığı için bişeyler yemeyi deneyebilir bence 😅
Benim sorunum devam sütünü içmemesi ama mantıklı süte geçmek

Benim sorunum devam sütünü içmemesi ama mantıklı süte geçmek
Aaa peşinden yemekle koşmam falan diyince bende ek gıdayla sorunu var sandım
Ağzında aft varmı kontrol edebilirsiniz
Belki bademcikleri şiştir bir dr. Götürün
Benim oğlan 4 aylıkken 1 hafta boyunca ağzına mama koymamıştı
Dr. Dr. Gezdik bi sorun yok kafayı yedim artık
Mamayı değiştirin dediler birsürü denedik yok içmemişti
Dr.lar Hep depoları doludur ondanda olur demişti
Çok sıkıntı olursa dr. Götürün

Diş geliyordur. Atak haftasındadır. Yulaf lapası deneyebilirsiniz. Hatta ince öğütülmüşünü suyla pişirip içine meyve pekmez ceviz rendeleyip verebilirsiniz. Avokadoya yine pekmez ceviz beyan muz ceviz deneyebilirsiniz. Muffin, pankek deneyebilirsiniz.

Aaa peşinden yemekle koşmam falan diyince bende ek gıdayla sorunu var sandım
Ağzında aft varmı kontrol edebilirsiniz
Belki bademcikleri şiştir bir dr. Götürün
Benim oğlan 4 aylıkken 1 hafta boyunca ağzına mama koymamıştı
Dr. Dr. Gezdik bi sorun yok kafayı yedim artık
Mamayı değiştirin dediler birsürü denedik yok içmemişti
Dr.lar Hep depoları doludur ondanda olur demişti
Çok sıkıntı olursa dr. Götürün
Ağzında birşey ama boğazları kötü olsa mama yiyebilir mi o hiç aklıma gelmedi çok mu sıkıldı mamadan dedim ama 2 ögünle de doyulmaz ki

Gıdayı tam alıyor ve mama almıyorsa zorlamaya gerek var mı ?
Tabi yine en iyi doktorunuz bilir. Benim kızımda 11 aylık. Çoğunlukla ek gıda ile besleniyor.

Ağzında birşey ama boğazları kötü olsa mama yiyebilir mi o hiç aklıma gelmedi çok mu sıkıldı mamadan dedim ama 2 ögünle de doyulmaz ki
Diş yerleri ağrıyor olabilir biberonu çekerken rahatsızlık duyuyor olabilir
Onun dışında huysuzluğu halsizliği yoksa çokta kafaya takmayın

Yani tüm doktorların tavsiyesi 3 mama 2 ek gıda ya biz bugüne kadar öyleydik 1 haftadır yemiyor iki üç yudum alıyor almıyor hemen bırakıyor
Böyle durumlarda hep mama değiştim bir zaman sonra ya beğeniyorlar ya da başka şeylerden dolayı içmek istemiyorlar mama değişimi her seferinde işe yaradı bir deneyin bence

Böyle durumlarda hep mama değiştim bir zaman sonra ya beğeniyorlar ya da başka şeylerden dolayı içmek istemiyorlar mama değişimi her seferinde işe yaradı bir deneyin bence
Tavsiye edebileceğiniz mama var mı ben humana kullanıyorum doğduğundan beri bir kaç kez keçi sütlüleri falan denemiştim ama yemedi ne yazıkki

Benim bebeğim doğduğundan beri mama içmeyi asla kabul etmedi. Keza biberonla kendi sütümü de kabul etmedi, illa ki emecek. Bu anlamda bizi çok zorladı açıkçası. Sütüm de çok fazla değil.
Doktorumuzun önerisiyle biz toz mamayı gıdalara karıştırarak veriyoruz. Örneğin biraz muzu ezip içine bir dilim mandalinanın suyu ( mandalinayı çok seviyor, versem bir bütün mandalinayı cukcuk emer ama midesini yakmasın diye az az veriyorum) karıştırıyorum, içine 3 ölçek mama. Kaşıkla veriyorum, yiyor. Üzerine bol bol su.
Ya da pirinç unuyla suyu karıştırıyorum, pişirip muhallebi gibi yapıyorum. İçine 3 ölçek mama, biraz pekmez. Veya mama, yoğurt, pekmez karışımı. Hepsinin de üzerine bol bol su. Biz bu şekilde götürebiliyoruz.

Back