Mutfak Püf Noktaları Yemekteyiz yarışmasına katılıyorum :)))

Valla süper sectıklerin
tesekkür ederim canım
Canım bişi diycem ama sakın yanlış anlama seçtiğin herşey çok güzel ama izlediğim programlara göre sadece tatlıda kek lafının geçmesi bile ön yorumlarda olumsuz tepki alıyo nedense tabi bunu anlamış değilim... bu benim izlenimim sakın yanlış anlama olur mu
hayır canım niye yanlıs anlayayım eleştrilere acık bir insanım.ama sade kek değil kreması var üstünde tremisu gibi sanki...adını değiştirim piyano lokum diyebilirim mesela
ben artık seyretmiyorum, baydı vala. yapmacık garip insancıklar. yarışmadan öte rol kesen sıradanlık ve zırvalık. hiç biri kendi gibi davranmıyor.
ama sen bir kk bayanı olarak eminim farklı yarışır, kendin gibi doğal davranır, çirkeflik yapmadan, bir hanımefendi olarak yarışılabileceğini cümle aleme gösterirsin şekerim.
menüye gelince düşünelim bakalım aklımıza neler gelecek. başarılar diliyorum canım.
evet canım...dediklerine katılıyorum ve gercektende o şekilde davranacagım süpheniz olmasın:))) hehehe

fırında soslu kuzu incik olabilir ana yemek olarak.
denedinmi canım nasıl oluyor. tarif verebilirmisin
hayırlısı olsun canımcım
tebrik ederim valla buyuk cesaret işi.. dilerim herşey gönlunce olur
ben eklediğin yemekleden bir tek baklava yufkasından böreği favori göruyorum
birde sebzeli bişeyler duşunsen çok hoş olur
ama kendim acmayacagım yufkayı :)))
bu arada tarif hayatım sebze tarifi bekliyorum senden :)))

eee kesin mi peki katılacağın canım.
nezaman başlayacakmış çekimler peki.

canım c.tesi cagırdılar saat 2 de...listeyle birlikte işte hiç bilgim yok..sadece cok sık olun dediler cakim yapılacakmıs:)))

al sana ilginç ve lezzetli bir çorba. adı : gözlüklü çorba (sivas yöresinde böyle derler) yani bugday çorbası
malzemeler:
bugday
tavuk suyu ve ya et suyu
salça, tuz, nane ve karabiber

yapılışı:
bugdaylar gecedden ıslatılır.
üzerini iki parmak geçecek kadar su konulur ve bugdaylar yumuşayıncaya kadar haşlanır.
diğer tarafta haşlanış tavuktan elde edilen suyumuza,1 yemek kaşığı salça biraz suyla sulandırılarak ilave edilir. tavuk suyu yağlı ise yağ ilave etmeye gerek yoktur. haşlanan tavuk veya etlerden çorbamızın içine bir miktar didiklenerek konulur. bu karşım mikserden geçirilir. ( etler ağıza gelmeyecek) bol miktarda nane atılır. 1 çay kaşığı karabiber ilave edilir. kaynamakta olan tavuk suyumuza haşladığımız bugdaylarda ilave edilir ve bugdaylar göz göz olana kadar kaynatılır. pişen çorbamızın üzerine kaşar rendesi (tercihe göre) serpilerek servis edilir. dene ve gör. nefis bir çorba.

hadi hayırlısı, adını yazarsan bende sana oy atarım hiç yapmadıgım bişi kıymetini bil he=)))

hayır canım niye yanlıs anlayayım eleştrilere acık bir insanım.ama sade kek değil kreması var üstünde tremisu gibi sanki...adını değiştirim piyano lokum diyebilirim mesela

he cnm bak bu olabilir yinede sen bilirsin tabii

yarışacağın haftayı bildirirsen seyreder ve sms atarız. ama önce c.tesi günü görüşmede ön elemeyi geçmen gerek galiba. kaydirigubbakcemile5

ama kendim acmayacagım yufkayı :)))
bu arada tarif hayatım sebze tarifi bekliyorum senden :)))

paçanga böreği yapanlar sanki yufkaları kendimi açtı :p
beşamel soslu mantarlı kereviz
nar ekşili lahana sarma
cevizli biber soslu brokoli
beşamel soslu fırında karnıbahar
şimdilik aklıma gelenler bunlar
bide libyana nın tariflerine bakmanı tavsiye ederim

bence uzak durman gereken yemekler
1) tiramisu - herkes yapıyo ve hep kavga çıkıyo tu tiramisu değiil diye=)
2) paçanga böreği- buda cok tartışmalı geçiyo, kimse begenmıyo basıt börek denıyo
3)mercimek corbası-domates corbası_ mecimeği basit buluyolar, domateste mevsimi değil zart zurt=)))

tatlı olarak incir tatlısı güzel olur derim, şimdik ben şöööle yapıyorum ama ölçüm yok kızma olurmu:
incirleri biraz yumuşayıncaya kadar haşlıyorum, bir kaseye cevizleri elimle ufalayıp (biraz iri olursa iyi oluyo ağıza geliyo şekerim) üzerine tarçın ve azıcık şeker ilave edip karıştırıyorum. haşlanan incirlerin tepesini kesip içine cevizli harcı doldurup tencereye diziyorum.üzerine göz kararı şeker gezdirip birazda su ilave ediyorum, şerbeti koyulaşıncaya kadar pişiriyorum canım, soğuduktan sonra kaymakla servis ediyoruuuum:))sonra yiyen bayılıyo:)
çok zaman alacağını sanmam:)
şimdiden sana başarılar dilerim, Allah yardımcın olsun:))

sectiklerini begendim..corba olarakta domates tercih ederdim ama o corba cok elestiri aliyor malesef.etinede laf edebilirler tavada pisirmissin emek yok diye:))bence salca degilde mantar soslu yapabilirsin..face de yemekteyiz bolumu var orada davet yemekleri konusunda bilgi sahibi birkac bayan vardi..eski yarismcilarda var..degisik guzel menuler veriyorlar..onlardan da fikir al..

öncelikle seçilmen için bol şans, yarışırkende bol sabır diliyorum arkadaşım inşallah herşey yolunda gider ,yemeğe gelenler daha yemeğe başlamadan başlıyolar eleştirilere biz izlerken sinir harbi yaşıyoruz yarışanlar nasıl dayanır bilmiyom:)))) seçtiğin menün güzel bence ama arkadaşlarında fikirlerini dikkaate al derim şimdiden başarılar......

Son düzenleme:
cnm sebzeli tavuk sulu çorba yapabılırsın hem degışık hemde tadı enfıs oluyor hemen yazıyorum tarıfını

patateslerı küp küp küçük olcak sekılde dogra aynı şekılde havuçlarıda

haslamış oldugun tavugu çok minik olmucak şekılde tıf tıf tencereye havuç ve patateslerı koy 1 su bardagı su koy haslansın bırazcık ondan sonra 3 su bardagıda tavuk suyu koy çok yaglı olmasın su yanlız ondan sonra tıftıgın tavugu ve 1 tatlı kaşıgı pirinç koy içine bu şekılde pişmesını sagla en son ocagı kapat ve üzerıne maydonoz kıyıp koy

bu çorba limon ve karabıberle çok lezzetlı oluyor unutma cnm

arkadaşım boşver sen yemekteyizi falan:eek:lmaz:
ben geleyim sana yap bana o yemekleri bak sana ne kadar yüksek puan veririm
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
hem oradakiler gibi beğenmemezlik de yapmam
yemeğimi ve parmaklarımı yerim sonra da dooğru doğuma....:lepi:kaydirigubbakcemile3
şaka şaka
Ben de dün gece düşünüyordum bizim kk dan da katılan var mıdır yemekteyize diye
sana nasip olur inşallah
Aman Yarabbi erdim mi nedelikafadulden

Amaaan daya kuruyu pilavı yanına bide soğan kır yada turşu, tamamcokacimcoook

Tatlılardan ne önerirsin:lepi:

Bu yemeteyiz de niye kurabiye yapılmıyo-tatlicadiarzu-

kötükedihüsokuzuuuuuummm tatlıyı unutmuşsunnn puan kıracaklar :roflol:

eksküsmi bayanlar, doğru diyonuz tatlıyı unuttum. tatlı olarakda bi güllaç yakışır:hulya:

Ardından bi türk kahvesi, gelsin fallar e daha nesositososito

ne zaman ve nerden katılcan, ayrıca adın ne, oy atmak için adını bilmemiz lazımkaydirigubbakcemile3

başarılar dilerimkaydirigubbakcemile5

cnm sebzeli tavuk sulu çorba yapabılırsın hem degışık hemde tadı enfıs oluyor hemen yazıyorum tarıfını

patateslerı küp küp küçük olcak sekılde dogra aynı şekılde havuçlarıda

haslamış oldugun tavugu çok minik olmucak şekılde tıf tıf tencereye havuç ve patateslerı koy 1 su bardagı su koy haslansın bırazcık ondan sonra 3 su bardagıda tavuk suyu koy çok yaglı olmasın su yanlız ondan sonra tıftıgın tavugu ve 1 tatlı kaşıgı pirinç koy içine bu şekılde pişmesını sagla en son ocagı kapat ve üzerıne maydonoz kıyıp koy

bu çorba limon ve karabıberle çok lezzetlı oluyor unutma cnm

Canım bu çorba çok lezzetli bende yapıyorum ama yarışmadakiler bu çorba değil yemek derler buna havuç patates var ya neyi eleştireceklerini şaşırmışlar zaten yakında gözün üstünde kaş var diye eleştirecekler.

X