• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapmayı öğrenmek istemek..

Az önce haberlerde somali'de 29 bin çocuğun açlıktan öldüğünü 2 milyon insanında ölmek üzere olduğunu söyledi RABBIM yardımcıları olsun kimileri iftarda sofraya gelen yemeği beğenmiyor sizin beğenmediğiniz o yemek onların hayali... LÜTFEN ! Dua Edelim LUTFEN Duyarli olalim LUTFEN Yardim edelimm

bu yaziyi yazarak topigi rahatsiz etmis olabilirim.. ama bu benim insanllik gorevim...

TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
“ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz. ( kimseyokmu )

SMS yoluyla: Tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atarak 5 TL’lik bağış yapılabilir.( turk kizilay)

bu yazi ne kadar cok dagitirsaniz .katkimiz bi o kadarda cok olur.. INSALLAH ... tesekkurler

İhh yoluyla da yardımlar gönderilebiliyor.
Allah yardımcıları olsun inşallah yardım edecek kadar duyarlı olan insanların sayısı ramazanın hürmetine çoğalır da onlar da ramazanın bereketinden nasiplerini alır.

kızlar dışarı çıkıcamda belki akşam üstü döndüğümde geç olur felan die forever ın tarifini yazamda gidem dedim :56:

malzemeler:
4 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 tane vanilya
1/4 margarin
kakolu bisküvi
çikolata sosu
damal sakızı(isteğe bağlı)

yapılışı:
tencerenin içine 4 bardak sütü,1 bardak şekeri,unu vanilyayı boşaltıyoruz.(İstersek damla sakızınıda)
unların topaklığını kaybedene kadar karıştırıyoruz(ateşi açmadan)
unlar iyice kaybolduktan sonra ateşi açıyoruz,sürekli olarak karıştırıyoruz.
biraz ısınmaya başlayınca margarini içine atıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
puding kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
dökmek istediğimiz tepsinin üzerine daha önceden ufalamış olduğumuz kakolu bisküvilerin üzerine bu karışımı boşaltıyoruz ve iyice yayıyoruz.
ve tepsiyi soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
çikolata sosunu hazırlayıp onu da buzdolabına koyuyoruz.
ikiside soğuduktan sonra tepsidekini ince ince uzun şekilde kesiyoruz.
kestiğimiz ince dilimleri rulo haline getiriyoruz.
üzerine çikolata sosunu döküp servis yapıyoruuzzzz :56:

afiyet olsun kuzuşlaaarrrrrr :32:

bende de akşama sütlü kadayıf,acılı ezme salata,kızarmış pirzola,hazır çiğköfte ve henüz karar veremediğim bi çorba var :56:

öptüm ve kaçtııııııııımmmmm :16:

kızlar dışarı çıkıcamda belki akşam üstü döndüğümde geç olur felan die forever ın tarifini yazamda gidem dedim :56:

malzemeler:
4 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 tane vanilya
1/4 margarin
kakolu bisküvi
çikolata sosu

yapılışı:
tencerenin içine 4 bardak sütü,1 bardak şekeri,unu vanilyayı boşaltıyoruz.(İstersek damla sakızınıda)
biraz ısınmaya başlayınca margarini içine atıyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
dökmek istediğimiz tepsinin üzerine daha önceden ufalamış olduğumuz kakolu bisküvilerin üzerine bu karışımı boşaltıyoruz ve iyice yayıyoruz.

bende de akşama sütlü kadayıf,acılı ezme salata,kızarmış pirzola,hazır çiğköfte ve henüz karar veremediğim bi çorba var :56:

harika bişeye benziyor canm çok teşekkür ederim..:71: ama adı neydi unuttum ben :26:
bugüne tavuk göğsü tatlısını yaptım yarına da onu yapcam inş.
senin menünde süper ya ben yemek düşünmedim daha ne yapcam bilmiyorum:26:
akşama görüşürüz canm.. :3:

Son düzenleme:
$7954.webp $7980.webp

kızlaaaaarr ve bunu da başardım..:64::64:
iftara tavuk göğsü tatlımı yaptım.. umarım görünüşü gibi tadı da güzel olmuştur..:56::56:
yemekte de konyanın meşhur etliekmeği var.. o hazır oldu birazcık:1:
hepinize hayırlı iftarlar...:16::56::56:

malzemeler:
4 bardak süt
1 bardak şeker
1 bardak un
1 tane vanilya
1/4 margarin
kakolu bisküvi
çikolata sosu

yapılışı:

hımm güzelmiş denemek lazım bunu :1:
senin menü süpermiş canım zorlaştırıyosun gittikçe:34:
ben bugün yapmıycam sanırım yemek :97: ama sizin resimleri bekliyorum :81:
yarında yapamıycam yemek iftar bizde olucak geniş çaplı bir iftar yemeği olacağından annem kendisi yapacak:1:
ben sadece şekepare yapıcam :64:

Aslında konuyu bir derdim var bölümüne açmayı düşündüm desem yeridir :1:

kızlar ya ben mutfak konusunda sıfırım desem yeridir,çay demlemek felan o kadar biliyorum sadece..
üniversite sona geçtim,mezun olduktan sonra çalışmaya başlayacağım ve bir süre sonrada evlilik görünüyor :nazar:
ancak ben hiç yemek yapamıyorum..
ben nasıl iki kişiyi doyuracam ya? :59:
valla düşünmekten karnıma ağrılar girer oldu :18:

bi yerden başlamak istiyorum,ama nerden başlamalıyım bilmiyorum...
lütfen bana bi yol gösterin,anneme kalsa hiç öğrenemeden kalacam bu gidişle..

evlendiğimde bende hiç yemek yapmayı bilmiyordum.evlenmeden önce erkek çocuğu gibi işten gelince çantayı bir köşeye atar acıktımm derdim hatta annem bana hep kızardı hiç işe yüzün yok yarın evlenince elin adamı seni vitrine koyar diye.ama ne oldu?internetten tarifler çıkarıp kendime bir dosya oluşturdum deneme-yanılma yöntemiyle öğrendim.Allah razı olsun eşimde hep takdir etti eline sağlık güzel olmuş dedi ben iyice hırslandım tabi daha güzellerini yapacağım diye.eşinin anlayışlı olması çok önemli.

slm kızlarrr bende gelebiler miyimmm :3: mutfakta uğraşmayı seviyorum ama hazirana kadar il dışında yurtta kalıyordum, "ekmek elden yemek gölden" yaşar giderkennn şimdi iş başa düştü nişanlandım ve bugünlerde mutfak stajlarına başladım :56: yeni bir master cheff adayı geldi yer var mı :1: :32:

Selam kızlar. :)

Ben bir süredir forumu okuyordum fakat hiç yazmamıştım kısmet bugüneymiş. Yemek konusunda ben de dertliyim artık yaş oldu 19-20 ufak tefek bir şeyleri öğrenmenin vakti geldi. Annem o konuda pek bir şey demiyor ama erkek arkadaşım ilerde yandık biz diye hayıflanmaya başlayınca işler değişti tabi. Bir de annesi maşallah muhteşem börekler, çörekler, yemekler yapınca iş zorlaşıyor. :)

Annemle babam memlekete gittiler 15 gün boyunca kardeşimle birlikteyiz. Bu süreç boyunca her gün makarna yiyemeyeceğimize göre artık el mahkum yemek yapacağız öyle ya da böyle. Bir de erkek arkadaşım askere gidiyor 6 gün sonra hayırlısıyla. Ona sen gelene kadar yemek yapmayı öğrenirim artık, bir de göbüş var biraz onu eritirim dedim kendi yüzümü kara çıkarmamam gerek. :D

Deneyimli hanımlardan pratik ve lezzetli tarifler bekliyoruz!! :) :66:

kızlaaaaaarrrr ben geldiiiiiiiiiimmmmm :3:

bugün bir iftar hazırladık ki sormayyyııınnnnn:56:

planladığım yemek listesinden biraz farklı oldu ama olsunn :82:

eveeetttt ilk olarak ana yemeğimmmm:

pide ıslatmaaaaaa:56:

bayatlamış pideleri hem değelendirdim hemde mükemmel bir tat çıkardııııkkk :62:
soran olursa anlatabilirimmmm;

$DSC06027.webp

ikinci olarak sütlüüü kadayııııffff :56:
çok basit ve hafif bir tatlııı :64:
birazdan çay saati yapıp yiyecez bakalımmm :56:

$DSC06026.webp

harika bişeye benziyor canm çok teşekkür ederim..:71: ama adı neydi unuttum ben :26:
bugüne tavuk göğsü tatlısını yaptım yarına da onu yapcam inş.
senin menünde süper ya ben yemek düşünmedim daha ne yapcam bilmiyorum:26:
akşama görüşürüz canm.. :3:

yalancı tavuk göğsü canım işte buuu :56:
biraz görünüşü farklı o kadar :1:

Eki Görüntüle 235999 Eki Görüntüle 236000

kızlaaaaarr ve bunu da başardım..:64::64:
iftara tavuk göğsü tatlımı yaptım.. umarım görünüşü gibi tadı da güzel olmuştur..:56::56:
yemekte de konyanın meşhur etliekmeği var.. o hazır oldu birazcık:1:
hepinize hayırlı iftarlar...:16::56::56:

inanılmazzzzz olmuş yaaaaa:56:
tadı nasıl acaba :97: baktınız mı kız nasıl :1:

hımm güzelmiş denemek lazım bunu :1:
senin menü süpermiş canım zorlaştırıyosun gittikçe:34:
ben bugün yapmıycam sanırım yemek :97: ama sizin resimleri bekliyorum :81:
yarında yapamıycam yemek iftar bizde olucak geniş çaplı bir iftar yemeği olacağından annem kendisi yapacak:1:
ben sadece şekepare yapıcam :64:

olsun şekerpareni koy buraya sende canım :56:
öölleee bizsiz yemek yok :1:

evlendiğimde bende hiç yemek yapmayı bilmiyordum.evlenmeden önce erkek çocuğu gibi işten gelince çantayı bir köşeye atar acıktımm derdim hatta annem bana hep kızardı hiç işe yüzün yok yarın evlenince elin adamı seni vitrine koyar diye.ama ne oldu?internetten tarifler çıkarıp kendime bir dosya oluşturdum deneme-yanılma yöntemiyle öğrendim.Allah razı olsun eşimde hep takdir etti eline sağlık güzel olmuş dedi ben iyice hırslandım tabi daha güzellerini yapacağım diye.eşinin anlayışlı olması çok önemli.

ayyy inşallah seninki gbi olur canım yaaa:69::97:

slm kızlarrr bende gelebiler miyimmm :3: mutfakta uğraşmayı seviyorum ama hazirana kadar il dışında yurtta kalıyordum, "ekmek elden yemek gölden" yaşar giderkennn şimdi iş başa düştü nişanlandım ve bugünlerde mutfak stajlarına başladım :56: yeni bir master cheff adayı geldi yer var mı :1: :32:

gel tabiiiiiiiiiiiiiii :1:
ben elifff:3:
bundan sonra resimlerle paylaş yaptıklarını bakiiim sende :1:
menüne karar verelim kolayından başlayarak :8::8:

Selam kızlar. :)

Ben bir süredir forumu okuyordum fakat hiç yazmamıştım kısmet bugüneymiş. Yemek konusunda ben de dertliyim artık yaş oldu 19-20 ufak tefek bir şeyleri öğrenmenin vakti geldi. Annem o konuda pek bir şey demiyor ama erkek arkadaşım ilerde yandık biz diye hayıflanmaya başlayınca işler değişti tabi. Bir de annesi maşallah muhteşem börekler, çörekler, yemekler yapınca iş zorlaşıyor. :)

Annemle babam memlekete gittiler 15 gün boyunca kardeşimle birlikteyiz. Bu süreç boyunca her gün makarna yiyemeyeceğimize göre artık el mahkum yemek yapacağız öyle ya da böyle. Bir de erkek arkadaşım askere gidiyor 6 gün sonra hayırlısıyla. Ona sen gelene kadar yemek yapmayı öğrenirim artık, bir de göbüş var biraz onu eritirim dedim kendi yüzümü kara çıkarmamam gerek. :D

Deneyimli hanımlardan pratik ve lezzetli tarifler bekliyoruz!! :) :66:

biz deneyimsiziz ama az kaldı olduk olacaz :60:

Tam benlik bir topic olmuş :)
Bende bu konuda çok dertliyim

dert yok dermaaannn var bu topiiikteeeeeeeee :60:

Eki Görüntüle 236121

Eki Görüntüle 236122

canm tarifi bekliyorum ellerine saglık bende deneyecegim pideler mübarek boşa gitmesin :17:

gaydirigubbak sağol canım :1: iki gündür kkdan aldığım tariflerle bişiler yapıyordum bende ama resim çekmedim ki ya sildik süpürdük :1: yarına yaptıklarımızı çekelim inşallah bizde :6:bi de slogan bulalım mı "kim korkar yemek yapmaktannnn" mesela:52:

bu arada topicin başından beri okudum sen mesafe katetmişsin cnm bu yemek olaylarında tebrikler :81: pide ıslatmanın tarifini merak ettim pideler altta sanırım cnm afiyet olsun bu arada :56:

canm tarifi bekliyorum ellerine saglık bende deneyecegim pideler mübarek boşa gitmesin :17:

ayyy yarın uzuncana yazayım tarifi :55:
şimdik ben yazarımda eksik bişi derim yazık olmasın sizede :1:
annemden yazar alır paylaşırım hemmeeennn :12:

gaydirigubbak sağol canım :1: iki gündür kkdan aldığım tariflerle bişiler yapıyordum bende ama resim çekmedim ki ya sildik süpürdük :1: yarına yaptıklarımızı çekelim inşallah bizde :6:bi de slogan bulalım mı "kim korkar yemek yapmaktannnn" mesela:52:

bu arada topicin başından beri okudum sen mesafe katetmişsin cnm bu yemek olaylarında tebrikler :81: pide ıslatmanın tarifini merak ettim pideler altta sanırım cnm afiyet olsun bu arada :56:

kim korkaaaarrr kızzzz :65:
valla bana bi aşk :69: bi şevk geldi ne olduğumu anlamadım :9:
ama eğleniyorum yaa :6:
gün boyu yemek tarifi araştırıyorum,hayal ediyorum,günler bile çabuk geçer oldu :21:
iftar luveriyo bi anda:66:

bu arada azmine hayran kaldım canım,24 sayfayı okumuşsun maşAllah yaa :nazar:
tabi baktın nişanlandın tutuştun di miiiiiiiiiii :60:

Eki Görüntüle 236121

Eki Görüntüle 236122

gayrigububbak ne yaptın sen böyleeeeeeeeee :46::46: tebrik ederim ellerine sağlık :71: çok güzel görünüyorlar :32:

yalancı tavuk göğsü canım işte buuu :56:
biraz görünüşü farklı o kadar :1:

inanılmazzzzz olmuş yaaaaa:56:
tadı nasıl acaba :97: baktınız mı kız nasıl :1:

olsun şekerpareni koy buraya sende canım :56:
öölleee bizsiz yemek yok :1:

ayyy inşallah seninki gbi olur canım yaaa:69::97:

gel tabiiiiiiiiiiiiiii :1:
ben elifff:3:
bundan sonra resimlerle paylaş yaptıklarını bakiiim sende :1:
menüne karar verelim kolayından başlayarak :8::8:

biz deneyimsiziz ama az kaldı olduk olacaz :60:

dert yok dermaaannn var bu topiiikteeeeeeeee :60:

az önce attım fırına şekerepareyi yarına kadar şerbetini alır inşallah umarım güzel olmuştur :26: onca insana rezil olmam :1:
yarın inşallah koymaya çalışıcam resmini :21:

gayrigububbak ne yaptın sen böyleeeeeeeeee :46::46: tebrik ederim ellerine sağlık :71: çok güzel görünüyorlar :32:

az önce attım fırına şekerepareyi yarına kadar şerbetini alır inşallah umarım güzel olmuştur :26: onca insana rezil olmam :1:
yarın inşallah koymaya çalışıcam resmini :21:

ayy valla afiyetle yedim,diyet yapıyorum bir yandan da zor bu işler arkadaş :52:
hem yapıyorum hem az yiyorum :60:

ooo şimdiden yapmışız şeker pareyi erkenciyiz maşAllah :9:

Back
X