• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yemek yapamamak

Bir sürü yemek tarifi videoları var youtubeda. Merak ettiğin ne varsa püf noktasına kadar anlatıyorlar. Ben yeni lezzet denemek istediğmde netten bakıp yapıyorum gayette güzel oluyor yani. Başarılar. :)

Ahaha kafadan tarif mi uydurup yaptın, çok cesursun.
Ben illa yemek sitelerini karıştırırım yeni bir şey yaparken, oralaraa güzel tüyolar oluyor, o yüzden yeni yemekte bazen kıvam vs tutturamasam da çöpe gitmez pek.
Tabi damak zevki de önemli, en güzel tarifi uygulayıp en güzel kereviz yemeğini yapsan zinhar yiyemem. Belki de erkek arkadaşının yemediği bir şeyler karıştırdın :)

Son olarak kamu spotu;
Canan hocam makarnaya hayır diyor,
Tabi ki goha da asla yemiyor :bicak:
Bosver karatayi
Seni karahan diyetine davet ettik onca.

Anlıyorum sizi,
Ama protein açığınızı mutlaka kapatmaya çalışın, veganlar için de bol protein içeren seçenekler var.

Ben sizin düşündüğünüz gibi düşünmesem de endüstrileşen hayvancılık sektöründe yapılanlar beni de çok üzüyor. Vegan olmayı düşünüyorum ben de bazen, ama bir yandan da zor bir karar.

Vegan yada vejeteryan degilim, yumurtayi istemesem de yiyorum, ya da corbalarin icine terbiye olarak atiyorum..sut ve sut urunleri keza tuketiyorum..illa ki et yemegi yapiyorum, bugun etli kuru fasulye yaptim esim sever, bnde etinden bi lokma attim agzima, sirf vitamin olsun diye..onceden kemik siyiran, mangal delisi bir insandim, ailem esim saskinlikla bakiyor suan bana..
Konuyu baltalamayim ama caniniz makarna cekiyorsa yiyin ozellikle gunduz vakti,makarnasiz yasam zor yasam :)

Yemek yapmayi bilmeyen biri dogaclama yemek yapmamali bence. O biraz tecrube kazandiktan sonra oluyor.
Klasik yemekleri de pek sevmiyorsunuz galiba
Arda Turkmen in yemeklerini onerebilirim. Tarifi tutar mi tutmaz mi acaba demeden yapiyorum. Simdiye kadar beni memnun etmeyen bir tarifi olmadi

herkese merhaba,

sürekli dışarıda yemekten sıkıldım ve artık evde yemek yapmaya başlamak istiyorum. yemek yapmayı severim ama genelde zamanım olmuyor. eve yemeği yiyip geliyorum yani. bir de sanırım beceremiyorum. sevdiğim bütün lezzetleri karıştırasım geliyor.

mesela bu akşam yemeğinde tavuklu,fesleğenli,kurutulmuş domatesli,peynirli ve kırmızı şarap soslu deniz kabuğu makarna yaptım. bence güzel oldu ama sevgilim beğenmedi biraz zorlama yedi. beceremiyorum yani her şey birbirine giriyor. aklımdaki şey ortaya çıkmıyor. aslında yapmak istiyorum ama ı ıh işte olmuyor.

siz yemek yapmaya nasıl başladınız? daha basit şeylerden mi başlayayım? aslında onları da yapıyorum. yani çorba çeşitleri,pilav vs onları beceririm. annemin yemeklerini taklit etmeye çalışıyorum ama olmuyor. maalesef ondan tarif alacak durumda da değilim.

siz de başladığınızda böyle saçma şeylerle karşılaştınız mı? inat edip hala kafamda uydurduğum tariflere devam edeyim mi yoksa kendi kendime "yassy o yemekler senin neyine yap salçalı makarnanı ye" mi diyeyim?
İnternet e yaz bul yap bir aya aşçı olursun

İnternetten öğrenebilirsiniz tabiki de. Gerçekçi gelmedi bana o makarna olayı, laf olsun diye açılmış bir konu gibi. Neyse.

Valla gayet başarılı gibisin :) böyle bir tarifi duymadım bile bıram denemeyi :KK70:
Tariflere bakarak yapıyordum öğrenmek için. Sende deneyebilirsin çok kolay oluyor :KK37:

soganlı sohus mu allah askına o yanında sogan yerken sen nasıl rahat durucan böyle bi manzara bence igrenc wintic ında seyini cıkardılar yani
Sogan mi igreenc sarimsak mi igreenc diyen kizlar gibi yani:)Iyi kizlar bunlari yemez yada elit kizlar:rolleyes:
Ben de damak tadinda yenilere acigim bu arada, ablamla cevreyle catisirim.Ama sen masallah bayrak tutuyorsun. Portakalli ordekler ,somonlu bilmemneler dilinden dusmuyor demekki:)
Kurufasulyecileri de anlamiyorum ama damak zevki iste:KK72:

Degisik tatlar denemek derken
bildiğimiz salcali makarnayi allayip pullamaktan mi kastediyosun? :D biraz da sebzeye ete yonel ne bilim bi karni yarik bi firinda soslu sebzeli tavuk bence sevgilinin ilgisini bunlar daha cok cekecektir :)

birde fesleğen makarnaya gitmiyor bence acıtıyor sanki tadını..
Fesleğeni çok koyuyordur, aroması için bir iki tane fesleğen yeter, salatalara daha çok yakışıyor ama yine de biberiye, fesleğen gibi baharatlar çok az kullanılmalı.

Ben geldim hanımlar ne olmuş bu topikte, konu bdvlik değildi bu birinci eleştirim olsun, taşındığı için konu da geyik yapabilirsin lakin üyelere sarmayınız, bazı şeyler okudum bu da ikinci eleştirim olsun.
Eleştiri icraate dönmez umarım, bir okumam lazım :kahve:

Kuru fasulye için 50 yil oncede kaldi diyen kim.ne kadar yakisiksiz ne kadar çirkin bir soz bu.çık suleymaniyeye soyle kuru fasulye manda yogurdu tursu yarimda sogan ye sonra tekrar yaz yazabilirsen : )

Konu sahibi peyniri az koymalisin.sarabin alkolunu iyice ucurmalisin.
Belki baslarda daha basit mesela sadece tavuk peynir feslegen makarna yada karides mantar makarna gibi 2 3 malzemeyle hazirlayip sarabi yaninda sunarsan sevgilinin damak tadini ve kendi el becerini yavas yavas hazir etmis olursun : ))

Nefis yemek tarifleri ne bakiyorum google da yemegin adini yaz o sayfa cikiyor hemen zaten. Tarifleri tutuyor genellikle.

Tatlim basit şeylerden başlasan
Şarap daha çok et yemeklerine gidiyor .
Balığa ise bira .
Ama sadece balık ürünlerinde.
Bunun için peynir ,kurutulmuş domates ve feslegen tek başına güzel
Ama tavuk,şarap,ekstra deniz mahsulleri noooooo çok ağır ve alakasız.
Basit çorbalar ve basit yemeklerden gitmelisin .
Deneye deneye neyin neyle yakisacagina karar verebilirsin ;)
Fazla sofistike ye gerek yok .
Ama bu ne yaaaaaa hehehehe demiyorum
Zira bende salçaya bulanmış
Klasik tencere ve anadolu yemeklerini sevmiyorum.
Insanlar yenilige açık olmalı
Her zaman diyorum
Sadece tarhana bulgurla olmaz bu işler :D

hayır kucuk görmekle alakası yok herkez bayhancı olmustuta deniz seki laf söylediginde bunlarda böyle muhalefet neden insan sulu yemek yemek zorundamı bence degil hele hele sofrada sogan bilmemn sögüs nedir yani 50 sene oncesi köyde yasanmıs seyler haa yiyen yer banane ama burda yazılmısca bende kendime göre cevap veririm

Limoncu ıyi hoşsun da bazen sisiriyosun yani ..
Demiyim demiyim diyorum da hakikaten içim şişti.
Asalet yemek içmekle mi olur .
O kum midyelerine vereceğin parayla Allah aşkına sahaftan iki kitap al da şu bozuk Türkçe ni düzelt.
Insan ağız tadıyla söğüş te yer
Gidip risotto da
Kaburga da yer bumbar da .
Görende seni Nusret ten çıkmayan sosyetik guzel
Vedat Milor ün kankasi falan sanacak .
Evet her zaman kuru pilav olmaz
Yeniliğe açık olmak lazım da
Yemek pişiremeyen eli lezzetsiz de hiç çekilmiyor yani ;)

Back
X