- 30 Ocak 2013
- 29.329
- 43.868
- Konu Sahibi perdono pero no olvido
Ben normalde zaten hani böyle yemek vesaire düşündüğüm arkadaşlarımı Eve davet etmek yerine dışarıyı tercih ediyorum çnkü yine aynı masrafa geliyor üstüne üstelik yorgunluk cabasıbenim ailem kalabalık
biz bayram sofralarına filan rutin 50 kişi oturuyoruz
fakat o köy düzeni, evler müsait olduğu için salonlar kocaman yer sofraları, ocak başında ayrı bahçelerde ayrı sofralar oluyor..o şekilde. bizde ayrı mutfak var zaten evin mutfağı ayrı, ocaklı/saclı ekmek yapmalık, un depolu mutfak ayrı.
bizde de Allah'ın her günü ama her günü hamur açılır sacda pişirilir, o evlerde standarttır.
ben yemek yapmayı o evlerde, ortalama 20 kişiye yaparak öğrendim. aile evimizde de 10 kişiden aşağı sofra pek olmadı. 2-3 kişilik yemek yapmaya 25 yaşından sonra alıştım. (o yüzden evlerde 80 kişilik filan tabak çanak standart vardır bizde, ben tek yaşıyorum ben bile onlarca kişi ağırlayabilirim)
Ama 2+1, hadi 3+1 apartman dairesinde 50 kişiyi neden ağırlayalım anlamıyorum yani ne gerek var evde o kadar misafir ağırlıyorsam, çalışan kadınım, arkadaşımla dostumla akrabamla muhabbet bile edemem ki. birileri gelecek bana yardım edecek. ohooo. merasim resmen. mevlütte filan olur o ancak.
bir de konu sahibi
bebeğin var 5 aylık
bu bebe 1-2 aya ek gıdaya başlayacak
1 yaşında siz ne yiyorsanız onu yiyecek
ne vereceksiniz bu çocuğa ileride?
boşverin 50 kişi ağırlamayı ama çorba, sebze yemeği bunları bence öğrenmeye çalışın
illa misafir gelecekse az gruplar halinde gelsin
hazır yufkayla börek
bir de salata olayına ağırlık verin bakliyatları haşlayıp (meksika fasülyesi, börülce vs) turşulu otlu yapın mesela. beyaz etleri de marine edip salataya katın ana malzemesinde kuskus, erişte, arpa şehriye, makarna birini kullanın . birini pancarlı, birini roka-ceviz-peynirli yapın mesela. birinde rus salatası yapın gibi gibi .bunları yapamayacak bir şey yok.
şu alengirli kadeh türü cam sunumluklardan alırsanız onlara da porsiyonluk tatlı yaparsınız.
siz evde her gün bir tarif deneseniz birkaç haftaya misafir menüsü rahat rahat çıkar. o kadar da atla deve değil.
ama tabi 50 kişi olmaz ama en mantıklısı pide yaptırıp yanına salata çorba vs gibi 2-3 çeşit meze bir de tatlı tamam