Yemek sorunu

Bizim de öyleydi ben ev hanımı takılıyorken. Yether bu böyle olmaz dedim kahvaltıyı iptal ettik öğlen sağlam bir brunch ile çözdük olayı. İki öğün iyidir hem ekonomik hem zahmetsiz.

Esim bu konuda cok fena.
Birgun uyuyakalayim mesela hemen soylenir kahvaltimi hazirlamiyorsun diye.
Sizinki guzel bir cozum ama bnmkine uymuyor:)

Esim bu konuda cok fena.
Birgun uyuyakalayim mesela hemen soylenir kahvaltimi hazirlamiyorsun diye.
Sizinki guzel bir cozum ama bnmkine uymuyor:)
Ben de evlenmeden önce çok büyük konuştum “kocacım sabahın köründe işe gidecek ben ona kahvaltı hazırlamicam olur mu öle şey” ama baktım adam 12’de geri geliyor öğlen yemeğine yok dedim bu devran böyle gitmez :)

Nohutu bulsam yemez yaninda yatarim:uykucu:
Benim yasadigim ulkede bakliyat tuketmiyorlar dogru duzgun.
Bizdeki o 10 kg luk bulgurlar nohut kurufasulye vs yok ki burda.
Yufka yok, ben en son 1 sene once borek yedim dusunun.
Almanyada filan yasasam orda bu dediklerim sIkinti degil ama yarim kiloluk mercimek turk lirasiyla 7 liraya denk geliyor, bn onunla 1 bilemedin 2 corba yaparim.
Yani burda malzemeye bunaliyorum, adamin yemek takintisina ayri bunaliyorum.
Zaten yemek yapiyorum ama inanin hergun hergun 2 cocukla cok zor.

yukarıda yazdım da arada kaldı tekrar yazayım

eşiniz dışarıda hiçbir şey mi yenmiyor

yani hijyen ya da domuz vs gibi bir düşünce ile mi yemiyor

Benim eşim de her gün öğle yemeğini evden götürür. Sefer tası var. Her sabah hazırlıyorum. Hem öyle sık sık dışarı da yemek yemeyi sevmez hem de aile bütçemize katkı amaçlı. Zor tabi kolay değil hep fazla yemek yapmak gerekiyor ertesi günü düşünmek gerekiyor. Bazen zor geldiği oluyor bana da

Sefer tasi kucuk geliyor diye birakti esim onunla goturmeyi.
Az once maj atmis, ac kaldim mutlu musun diye.
Ben arada koyayim sorun degil ama bu konuya resmen beni sorumlu atadi.
Ben onun mide bekcisi olmak istemiyorum.
Biri bana dese ki yemek yuzunden esim sorun cikariyor, guler gecerim.
Insanin basina gelince cok kotu

yukarıda yazdım da arada kaldı tekrar yazayım

eşiniz dışarıda hiçbir şey mi yenmiyor

yani hijyen ya da domuz vs gibi bir düşünce ile mi yemiyor

Yemez mi cok sever.
Domuz yer o ama ben yemem cocuklara yedirmem evde de pismez.
Kaynana cekistirmek gibi olcak ama kayinvalidenin kopekli kedili mutfagindan sac tuy cikan yemekleri yiyen adam yenekhanede de yer aslinda nolcak.
Onun kafasinda ben bu isten sorumluyum sanirim.
Az once msj atmis, ac kaldim mutlu musun diye.
Duyan olaganustu hal bolgesinde kitlik cekiyor sanir.
Psikolojim altust oldu artik.

Cok haklisiniz.
Ayrica astari yuzunu geciyor.
Benim esim eve 7bucukta kahvalti,öglen 1de ögle yemegi aksam 6bucukta da aksam yemegine geliyor.
Haftada 1kahvaltiliklar bitiyor,hadi onu gectim.Biz 2kisiyiz yemekleri ziyan olmasin diye 2gunluk yapiyorum cunku 3.gun ayni yemek yenmiyor.
Ve ben surekli mutfaktayim.Kendimi asci gibi hissediyorum.Mutfagi görev yerim gibi goruyorum artik.

Size de Allah kolaylik versin.
cocuk olunca ayni duzeni ararsa cok daha zorlanirsiniz.
Bence bu gidise dur diyin erkenden, ben yapamadim siz erkenden yapin.
Simdi yuze geldi nasil basedecegimi dusunuyorum.

Yemez mi cok sever.
Domuz yer o ama ben yemem cocuklara yedirmem evde de pismez.
Kaynana cekistirmek gibi olcak ama kayinvalidenin kopekli kedili mutfagindan sac tuy cikan yemekleri yiyen adam yenekhanede de yer aslinda nolcak.
Onun kafasinda ben bu isten sorumluyum sanirim.
Az once msj atmis, ac kaldim mutlu musun diye.
Duyan olaganustu hal bolgesinde kitlik cekiyor sanir.
Psikolojim altust oldu artik.

Ayy

Yani cidden bu tarz bir sebep vardır diyecektim

Bu da yoksa asla yapmam

Ya şimdi çocuklar var da siz buna eskiden neden yemek yaptınız ki bu kadar

Yani sürekli yemek olmaz diyecektiniz

Madem öyle malzeme bulsun Türkiye den mi getirtir çin den mi ithal eder bilemem de

Her güne yemek bulsun

Haklısınız yani çocuklarla falan zor oluyordur iyice. Napsanız bilemedim. Boğa burcu mu eşiniz :)

benim nisanlimda dağı taşı yiyor. Haftanin 4 günü benim evimde ve ben şimdiden bikdim. Resmen gına geldi. Tek fark nişanlım kendi yapıyor. Ama evden çıkamıyoruz onun yemek sevdasina.
Aşırı fazla pişirip buzluğa atsan?
Ben mesela pazartesi alışverişe gidiyorum. Kilo soğanı, havucu, patetesi dogruyorum ve salca ile kavurup poşetleyip buzluga atıyorum.
3 kilo kiymadan köfte hazirlayip yine buzluğa, tavuklari harmanlayip yine buzluga. Ben nisanlimdan önce buzlukdan cikan yiyecek yememiş insandim ama başka türlü cikamadim işin icinden. Bu hazirliklar 2 saatimi aliyor ama yemek pişirirken aşırı yardimci oluyor. Bide doyurucu şeyler pişir. Benim nisanlim doymuyo. Salatanin yanina kafam kadar tam buğday ekmek yiyor ve hâlâ doymadim diyor. İşi ağır ise kalori ihtiyaci yuksek

ayy sinir bozucu bir es kizmayin bana ama midesinin derdine dusmus bu adam 7/24 yemekmi dusunuyor valla ben esime isyerine degil yemek koymak aksamdan aksama yer onuda her zaman yapamam yinede fazla birsey demez.

yemekleri bir kişilik daha fazla yapsan o da ertesi gün kalanı götürse olmaz mı?

eşimde istiyor evden götürmeyi ama sabahları metrobüse o yemeklerle binse birinin kafasına dökülür diye götüremiyor :KK48:

Çok özür dilerim ama gülerek okudum o_Osizin canınızı sıkıyor farkındayım ama eşinizin midesinde ciddi anlamda sorun olabilir mi ? İsterseniz bi doktora gösterin.. Bu kadar yemek çok değil mi yahu ? :olamaz:
O halde yapın 2 paket makarna doya doya yesin yani..

Geçen gün bende tavuk yaptım eşimle küsüz sormadan yemeğin hepsini yemiş bogasim geldi yemiş sanmış olabilir ama yine de sorması lazım ama düşünemiyorum hergun iş yerine yemek götürsün kafayı yerim bı çocukla yemeği zor yetiştiriyorum

Bilmediğim için soruyorum.Türkiyeden yollayamazlar mı bakliyat vs.Gerçi o da ne kadar dayanır.Çuvalla almak lazım sizin eve galiba.

Onunda denedim, ici kuruyormus..
Duzgun yemek yemeliymis.
Ekmek arasi kahvaltida bile yemez, corba olacamis ici isinsinmis :kızgın:
Yazık adama bol bol yapın bırakın götürsün. Demek ki siz lezzetli ve saglikli yemekler yapıyorsunuz. O da sizin yemekleriniz dışında yemek yemek istemiyor.

Bebeğin yemeğini götürmek ne ya :) sizinkide can ama iki çocukla kolay değil.ya tencerelerinizi tekrar büyütün daha fazla yapın.yada madem yardım etmekte istemiyor spora saunaya gidecegine eve bi yardımcı tutsun.anlayışsızlık yapmasın yahu

acabag kücükken acmi kaldi? kisitli hayatimi vardi? belkide piskolojisi yüzünden???

Back