Yemek sorunu

Ay kabus gibi yeminlen.. eve zor yetisiyorum birse boyle bisey olsa cok kotu.. hos benim esimde abur cuburlari cok tuketir.. dolapta bisey var sanarim ama bitirmis olur.. haberim olmaz ve aniden biri gelince bakarim yok aradigim sey.. o zmn cinler tepeme cikar iste

Eve abur cubur girmez bizim, onlar da evde yapilir.
Hatta ekmek bile evde yapilir.
Cok zor boyle herseyi silen supuren kisiyle yasamak.

Mecbur krese gidecek ikisi de.
Burda hic akrabamiz yok malesef

Zaten o zaman çalışmak zorundasınız... ya kendi de yardım eder ya sipariş verir...kaç kio merak ettim ya insan ççıkılır litre litre aynı çorbayı içmekten veya yemekten

Kazanla yemekler yapsam raf omru 2 gun ve cocuklarim tadina bakmaya yetisemiyor bile.
çok guldum bu lafınıza yaaaa

konu sahibi esinin yemek goturmesinden ziyade bu konudaki dusuncesizliginden yakiniyor bir tencere corbayi icip bir kase size ayirmamasindan yada cocugun yemegini alip ise gitmesinden cocugunu dusunmemesinden sikayetci gibi.bencede esiniz biraz duSncesiz Allah yardimciniz olsun İns

Aynen oyle ya..
Bide yemek goturediginde ki gerginligi bni deli ediyor.
Sanki dunyanin sonu, isyeri isgal altinda ve kuru ekmege muhtac gibi triplere giriyor:bicak:
Bugun kek yapicam diye 2 olgun muzu ayirmistim.
Kizin yemegini elinden aldim diye ayirdigim muzlari alip gitmis.
Yolda al dimi? Heryer manav market.
Ben mi abartiyorum o mu doyumsuz bilmiyorum ama cildirasim geliyor

Çok yapmaktan başka şansınız Yok sanırım.
Düdüklü de küçük geliyorsa daha büyüğünü aldırın.
4 mu 5 mi litre mi ney bendeki. Hiç tam doldurmadım ama ordu doyar :)
Her şeyi siz yapmayın.
Pilav, makarna vs tüketiyorsanız onları o yapsın madem elimden geliyor.
Siz de dolma gibi vakit alan yemek yerine tencereye at pişsin daha kolay yemekler seçin.
Şimdi böyle yemek tüketen adama sulu köfte falan yapılmaz :)) uğraşılmaz yani o kadar..
Şimdi kış, kuru fasulye, nohut pişirin.

Yok yapmam.
Kiyma cikardim, kiymali harc yaptim, makarnaya doksun yesin.

çocuk için yapılan yemeği yemek nedir yahu? 8 sene iyi dayanmışsın. yavaş yavaş azalt. acıların çocuğunu oynasa da kanma.

bende evden öğlen için kendime bişiler götürüyorum ama çorbayı falan nasıl ısıtıyor eşiniz yaw? benimki en fazla bulgur pilavı falan oluyor, o da sabahtan dışarıda kaldığı için oda ısısında işte.

Cok haklisiniz.
Ayrica astari yuzunu geciyor.
Benim esim eve 7bucukta kahvalti,öglen 1de ögle yemegi aksam 6bucukta da aksam yemegine geliyor.
Haftada 1kahvaltiliklar bitiyor,hadi onu gectim.Biz 2kisiyiz yemekleri ziyan olmasin diye 2gunluk yapiyorum cunku 3.gun ayni yemek yenmiyor.
Ve ben surekli mutfaktayim.Kendimi asci gibi hissediyorum.Mutfagi görev yerim gibi goruyorum artik.

ben biraz abartılı buldum konuyu. düdüklü tencere işi çözer yani.
kuru fasulye, nohut, sulu patates. tepsi yemekleri, lahmacun falan. yani adamın tek sorunu yemek yemesiyse ki bence sorun değil tolere edilir.
ama ekmeği evde yapmak falan yıpratıcı tabi.

Benim eşim de her gün öğle yemeğini evden götürür. Sefer tası var. Her sabah hazırlıyorum. Hem öyle sık sık dışarı da yemek yemeyi sevmez hem de aile bütçemize katkı amaçlı. Zor tabi kolay değil hep fazla yemek yapmak gerekiyor ertesi günü düşünmek gerekiyor. Bazen zor geldiği oluyor bana da

Eve abur cubur girmez bizim, onlar da evde yapilir.
Hatta ekmek bile evde yapilir.
Cok zor boyle herseyi silen supuren kisiyle yasamak.

iyi de bu kuralları koyan kim. kolaya kaçın. ben böyle bi ortamda bırakın ekmeği yapmayı çoğu şeyi hazır alırdım.

siz çok alıştırmışsınız.

ben biraz abartılı buldum konuyu. düdüklü tencere işi çözer yani.
kuru fasulye, nohut, sulu patates. tepsi yemekleri, lahmacun falan. yani adamın tek sorunu yemek yemesiyse ki bence sorun değil tolere edilir.
ama ekmeği evde yapmak falan yıpratıcı tabi.

Nohutu bulsam yemez yaninda yatarim:uykucu:
Benim yasadigim ulkede bakliyat tuketmiyorlar dogru duzgun.
Bizdeki o 10 kg luk bulgurlar nohut kurufasulye vs yok ki burda.
Yufka yok, ben en son 1 sene once borek yedim dusunun.
Almanyada filan yasasam orda bu dediklerim sIkinti degil ama yarim kiloluk mercimek turk lirasiyla 7 liraya denk geliyor, bn onunla 1 bilemedin 2 corba yaparim.
Yani burda malzemeye bunaliyorum, adamin yemek takintisina ayri bunaliyorum.
Zaten yemek yapiyorum ama inanin hergun hergun 2 cocukla cok zor.

Nohutu bulsam yemez yaninda yatarim:uykucu:
Benim yasadigim ulkede bakliyat tuketmiyorlar dogru duzgun.
Bizdeki o 10 kg luk bulgurlar nohut kurufasulye vs yok ki burda.
Yufka yok, ben en son 1 sene once borek yedim dusunun.
Almanyada filan yasasam orda bu dediklerim sIkinti degil ama yarim kiloluk mercimek turk lirasiyla 7 liraya denk geliyor, bn onunla 1 bilemedin 2 corba yaparim.
Yani burda malzemeye bunaliyorum, adamin yemek takintisina ayri bunaliyorum.
Zaten yemek yapiyorum ama inanin hergun hergun 2 cocukla cok zor.

herşeyi alıyor sıkıntı yok dediniz diye yazdım öyle. malzeme önemli tabi.

Artık ben yetişemiyorum çok yorucu bir hak aldı biraz da sen taşın altına elini koysan desen? Anlayışla karşılamaz mı?

Cok haklisiniz.
Ayrica astari yuzunu geciyor.
Benim esim eve 7bucukta kahvalti,öglen 1de ögle yemegi aksam 6bucukta da aksam yemegine geliyor.
Haftada 1kahvaltiliklar bitiyor,hadi onu gectim.Biz 2kisiyiz yemekleri ziyan olmasin diye 2gunluk yapiyorum cunku 3.gun ayni yemek yenmiyor.
Ve ben surekli mutfaktayim.Kendimi asci gibi hissediyorum.Mutfagi görev yerim gibi goruyorum artik.
Bizim de öyleydi ben ev hanımı takılıyorken. Yether bu böyle olmaz dedim kahvaltıyı iptal ettik öğlen sağlam bir brunch ile çözdük olayı. İki öğün iyidir hem ekonomik hem zahmetsiz.

Cocugunu dusunmesine çok kızdım.Esime de isinin yerine gore koyuyorum yakinsa gelip yiyoruz .Uzaksa cikip dışarda yiyoruz.Corbayi bol bol yap madem seviyor .Basitlere yonel .Makarna yap mesala.Yufka yoksa milföy bulabilirsin .Hemen bes dk da hazir olur .Ben pizza yapip dolaba atiyorum isitinca mis gibi oluyor .Huyu buysa cozumleri mecbur bulacaksiniz.

Back