Yemek sorunu

Benim esimde merakli boyle seylere ama yapmiyorum zaten isten olu gibi geliyorum o gunki yemegi bile zor yapiyorum cogu zaman geceden malzemeleri hazirlayip isten donunce pisiriyorum neyseki esim yurtdisina cok cikiyor is icin yoksa bende yetisemem cok seviyor yemeyi :( keske bastan alistirmasaydiniz... giderken ne isterse yapip yanina koyuyorum ama surekli yapamam kendiside goruyor halimi cuma aksamlari butun haftanin yorgunlugu 8 olmadan uyuyorum... sisin bid3 cocuklariniz var hazir corba fln verin yanina onu icsin

Sizi tanidim:)oncedende boyle bir konu acmistiniz esinizin peynir zeytin yiyince midesi usuyordu:KK53: degismes kardes boyle gelmis boyle gider senjnde imtihanin bu dmekki :) yemeyi seviyor bu zamana degismediyse artk degismz:)

Eşiniz kilolu mu?
Eğer değilse bence malesef kaderinize katlanıp Battal boyun da büyüğü tencere alıp devam edin, dışarda yemek sağlıksız , dışarda yemeye başlayıp midesi bs bozulursa bir de onunla uğraşırsınız.
Kilo problemi varsa önüne diyet kitabı fırlatın sağlıklı yemeğe başla Kocacık porsiyonları küçültüyoruz deyin.
Bir de tavsiye: et ve tavuk yemeği hazırlayın,1 haftanher öğlen salata ve tavuk ya da et ızgara ya da sote koyun öfke yemeğine 1 haftanın sonunda istese de istemese de midesi küçülür ha bir de kurt ilacı verin şaka değil :)

Sizin konunuzu eskiden gördüğümü hatırlıyorum.
O zaman gelmeyen müthiş, iş bitirici tavsiye şimdi gelir mi bilemedim
Adamı yemekten durduramayacaksınız bence.
Bebeğinin yemeğini almaktan çekinmeyen adama ne yapabilirsiniz ki? Yemeğini az hazırlayın, gözünüz üstünde olsun bebeğin yemeğini falan götürmesin. Ya dışarıdan yer ya kendi hazırlar artık

Benim de eşim öyle. Ne bulursa yer bir de çöp gibi , ben de onunla yiye yiye 15 kilo aldım, 1 aydır evde karbonhidrat yok, adamcağız da benle beraber mideyi küçülttü mecburen, 1,5 tavuk , 800 gr biftek yiyip doymayan adam yarım tavukla doyar hale geldi :)

Aynen oyle ya..
Bide yemek goturediginde ki gerginligi bni deli ediyor.
Sanki dunyanin sonu, isyeri isgal altinda ve kuru ekmege muhtac gibi triplere giriyor:bicak:
Bugun kek yapicam diye 2 olgun muzu ayirmistim.
Kizin yemegini elinden aldim diye ayirdigim muzlari alip gitmis.
Yolda al dimi? Heryer manav market.
Ben mi abartiyorum o mu doyumsuz bilmiyorum ama cildirasim geliyor
çok güldüm bu yoruma

Yaptıginiz yemekleri konserve gibi sicağiyla kavanoza kapatın.
Her yaptığınızı stoklayın bari .3 saatte birsuru kavanoz çıkar ..Yurtdışındaymıssinız donmus gidalardan faydalanın.Türkiyeye gelince herşeyin kurusunu alın .Taze fasulye ve dilim patlican kurusu bile kurtarıcı bir yemek.

Canım beraber gidin markete maddiyatı verince anlayacaktır.
Yotube de var çorbayı bolca pişirip kavobozlara koyuyor kadın konserve gibi pişiriyor.
Fazla dayanıyor o zaman.
En kolayı da çorba konserveyi sizin yapıp stoklamanız.
Pratik yapın tavuk fırına verin pataes verin bunlar hem karın doyıurucu hem de çok pratik.
Börek için yufkaya gerek yok mayalı hamurdan yapın sozguyunca dondurucuya stoklatın, çıkardımı tazecik oluyor.
Ben de hiç bir şey bulunmayan yerde yaşadım yazdan hep stoklardım kolay pratik olurdu.

O kavanoz isi olmasa coktan bosanmistik sanirim :olamaz:
Uzun suredir o yontemi uyguluyorum, 2 gun once stoklari tuketmis farketmemistim.
Bugun kacirmaya kalktigi yemekte kizim icin fazladan yapip kavanozladigim yemekti:kızgın:
Onerileriniz icin tesekkur ederim, dikkate alicam.
Borek degil ama corek oldukca sIk yapiyorum ama yufka boregin tadi bi baska:bicak:

Evet orda fazla türk yok.
Öf ya, gercekden işin zor. Bide iki çocuk olunca...
İnternetden sipariş olmazmi? Amazon filan?
Ben bazen yapiyorum bakkal evime uzak ertesi gün geliyor börülce filan

Amazon yeme icme gondermiyor.
Mecbur Turk marketlerine gitmek lazim.
Borulcem 1 paket kaldi,insallah nasip olur gidebiliriz yine Almanyaya.
Resmen Turk yemegi cenneti, cok sanslisiniz.

O kavanoz isi olmasa coktan bosanmistik sanirim :olamaz:
Uzun suredir o yontemi uyguluyorum, 2 gun once stoklari tuketmis farketmemistim.
Bugun kacirmaya kalktigi yemekte kizim icin fazladan yapip kavanozladigim yemekti:kızgın:
Onerileriniz icin tesekkur ederim, dikkate alicam.
Borek degil ama corek oldukca sIk yapiyorum ama yufka boregin tadi bi baska:bicak:
Çarşaf böregi denediniz mi .Yufka açamıyorsanız tam size göre .Netten bi araştırın.
Birde Turkiyede vakumlu yufkalar var ,baklavalik yufka diye .Onun boregide cok güzel olur .Belki 10 poşet filan götürseniz işinize yarar .

Bol bol hamurişi yapıp atın dolaba yanında çayla geçirsin öğününü madem.

Ay eşimi gördüm sanki, ben de kahvaltısını ve öğle yemeğini veriyorum eşime. Akşam yemeği de işten geldimi hazır olmalı. Yemekten sonra minik bi kahve yap minik meyve soysana minik ne zamandır tatlı yapmıyosun.

Bazen duymamazlığa geliyorum fare gibi gidip dolabın önünde dakikalarca ayakta duruyo acaba ne yesem diye.

İyi ki kadın olmamışlar :D

Acaba eşiniz küçükken yoksulluk falan mi çekti?
Veya annesi aşırı sağlıklı mi besledi dışarda yemek sağlıksız olayını çok mu aşıladı adama nedir?
Bence bu saatten sonra değişmez.
Adam 1.92 boyunda ve spor da yapıyormuş.
Yani kalori ihtiyacı epey fazla.Yaktikca yemek isteyecek.
Yoruldunuz yerde yapmayacaksınız yapacak bir şey yok kendisi yapacak.
Yemeğe düşkün biriyse kendisi halledecek.
Kimse onun aşçısı değil.Cocuklariniza ve ona kafi miktarda yapın geçin öğlen götüreceğini kendisi yapsın ben olsam elimi sürmem.

Yok annesi orta avrupa yemeginden baska bisey yapmaz, dayar insana cesit cesit et patatesi.
Corbasi bile kremali marineli filan olur, ben uzun sure yiyemiyorum o sekilde.
Esimde bnle evlendikten sonra daha saglikli seyler yemeye basladi, cunku ben et tas catlasin haftada 1 yapiyorum.
Evet resmen agliyor acim diye ya,inanin cok sinir bozucu.
Az once eve geldi.
Sabah bebek mamasini elinden aldim diye tripli, 3 cesit yemek yaptim dokunmadi, 15 dk sure veriyorum gelip yemeye baslamasi icin :)

Benzer bi konu okumuştum sanki daha önce de

8 senedir eşin fena alışmıştır da
Sen nasıl alışamadın ona şaşırdım konu sahibi:KK48:

O konu benimdir, boyle orjinal adam etrafimda yok.
Son 4 senesi zindan, yani cocuklar dogduktan sonrasi bni zorluyor, onceden bnde goturuyodum yanimda,ustumde cocuk sorumlulugu yoktu.
Simdi nereye yetisecegimi sasiriyorum:bicak:

Yok annesi orta avrupa yemeginden baska bisey yapmaz, dayar insana cesit cesit et patatesi.
Esimde bnle evlendikten sonra daha saglikli seyler yemeye basladi, cunku ben et tas catlasin haftada 1 yapiyorum.
Az once eve geldi.
Sabah bebek mamasini elinden aldim diye tripli, 3 cesit yemek yaptim dokunmadi, 15 dk sure veriyorum gelip yemeye baslamasi icin :)

çok sinir bozucu ama güldüm valla:))

Bol bol hamurişi yapıp atın dolaba yanında çayla geçirsin öğününü madem.

Ay eşimi gördüm sanki, ben de kahvaltısını ve öğle yemeğini veriyorum eşime. Akşam yemeği de işten geldimi hazır olmalı. Yemekten sonra minik bi kahve yap minik meyve soysana minik ne zamandır tatlı yapmıyosun.

Bazen duymamazlığa geliyorum fare gibi gidip dolabın önünde dakikalarca ayakta duruyo acaba ne yesem diye.

İyi ki kadın olmamışlar :KK70:

Dimi bncede iyiki kadin degiller, kesin obez olurlardi yada kocalaribi obez ederlerdi :)
Siz sikayetci degilseniz ne guzel.
Benimki gozunun capagini yikamadan yataktan firladigi gibi ne yesem diyor, bakin abartmiyorum:kızgın:

Hic usenmez sabah 6 da pirinc unlu muhallebi yapar yer, ise giderken icim usumesin diye:kızgın:
benim 70 yasindaki dedem mantiginda..

Az once eve geldi.

Valla triplenince temiyosa bide küsmeyi deneyin belki küsünce kendi yapar biraz alisir ne bilim okudum herseyi cozumlerde tukenmis ama su mide kucultme olayi etkili olabilir ona katildim

Dimi bncede iyiki kadin degiller, kesin obez olurlardi yada kocalaribi obez ederlerdi :)
Siz sikayetci degilseniz ne guzel.
Benimki gozunun capagini yikamadan yataktan firladigi gibi ne yesem diyor, bakin abartmiyorum:kızgın:

Hic usenmez sabah 6 da pirinc unlu muhallebi yapar yer, ise giderken icim usumesin diye:kızgın:
benim 70 yasindaki dedem mantiginda..
Benim eşim ölse kalkıp yumurta kırmaz benden bekler hep:) biraz da nankördür haftada bir gün kalkamasam akşama kadar 10 kere arar bugün aç kaldım senin yüzünden diye. Şikayet etsem ne olacak değişmiyor ki adam :)

Yurt dışındaymışsınız sizin işiniz daha zor, ben hiç olmadı yufka alır börek yaparım.

Ama bir arkadaşın dediği gibi baklavalık yugkalardan alıp yapabilirsiniz.

Çarşaf böregi denediniz mi .Yufka açamıyorsanız tam size göre .Netten bi araştırın.
Birde Turkiyede vakumlu yufkalar var ,baklavalik yufka diye .Onun boregide cok güzel olur .Belki 10 poşet filan götürseniz işinize yarar .

Onlardan getirdim hep.
Bitirdik kalmadi elimde.
kizim suan bana o hamuru actirmaz, azilari cikiyor cok huysuz.
Bnde acabilir miyim bilmiyorum , bunu esime actirmak lazim.
Sagolun

Back