Yemek sorunu

Eşiniz diğer konularda cimri biri mi ?
Çocuğun yemeğini almak nedir ya ekmek arası koyun kaşar domates yesin her gün her gün yemek mi olur.

Çok kilolu olduğunu ima edip diyet yapmasını söyleyin. :) Adamın gözü aç midesi napsın. Bazı insanlar gerçekten bencil çocuğun yemeğini yemek nedir.

Oyle de fit ki..
Bildiginiz baklavali adam.
Sporu saunasi eksik olmaz.
Siskosun diyemem guler

Merhabalar,
Patlamaya hazir bomba gibi hissetmesem bu konuyu acmazdim sanirim.
8 senelik evliyim, 2 cocugum var ve ben suan dogum iznindeyim.
8 senedir esim evden ise yemek goturuyor,nobetci oldugu gunler ise piknik sepeti duzup oyle gidiyor ise:kızgın:
Sorun su ki ben artik biktim bundan cunku yetisemiyorum.
Isyerinde yemekhane var, disardan yemek soylenebiliyor, pastane dahi var ama yok adam evden goturecek.
Dun cok sevdigim bi corba yaptim,eve geldiginde hasta oldugum icin uzanmistim,corba disinda yemek olmadigi icin koca tencere corbayi yemis.. saka gibi ama malesef saka degil.
Sabah kizim icin yaptigim bebek yemegini cantasina atarken yakaladim.
Napiyorsun sen ya dedim.. Napayim baska yemek yok ac mi kalayim diyor..
Git orda ye diyorum.. neymis disarda yemeyi sevmiyormus.
Arkadaslarinin eslerini taniyorum, kimse bu sekilde evden yemek goturmuyor cunku gercekten gerek yok.
Kazanla yemekler yapsam raf omru 2 gun ve cocuklarim tadina bakmaya yetisemiyor bile.
Kavga edince acilarin cocugunu oynuyor, yuz verince buzdolabinin onunden ayrilmiyor, ben ne yapacagimi sasirdim.
Mutfak yemek vs diyince gozyaslarina bogulasim geliyor artik:kızgın:
Yasadigim yerde yufka vs yok, sarayim borek atayim buzluga ya da aman biber doldurayim diyemiyorum cunku hersey gayet pahali da..
Cok bunaldim, siz nasil bi yol izlerdiniz?
Bence eşinizinki çok güzel bir davranış hem tasarruf hem sağlıklı ama siz yetisemiyorsaniz kendisi hazırlayıp götürebilir veya çocuğa bakıp size yardımcı olabikir5

buna benzer bir konu daha vardı

yine siz mi açmıştınız bilemiyorum

ama bunun çözümü adama çüş demek

asla yemek yapmam bu tavırdaki birine

oturur yapar ve yer

madem evdeyim o gelmeden 10 dakika önce sofra toplanır o da pişirir öğrenir nasıl olduğunu

bebeğin yemeği alınır mı ya

başka yemek yok diyor yani onun bebeğin olduğun u da bilip alıyor

nasılsa beruska ona yeni yemek yapar diyor

8 yıl böyle nasıl yaşadınız bilmiyorum ama yurt dışındasınız galiba

adamın farklı bir takıntısı olabilir mi dışarıdan yemek yememeye ilişkin

ama sabah yumurta kırsın onu götürsün yani gerekirse ama size bulaşmasın

Evet o yerinde sayan bahtsiz bedevi benim:kızgın:
Aylardir gorevdeydi rahattim acikcasi.
Donusu muhtesem oldu.
Bi suru sayiyor yok efendim ise erken gidiyorum para kazaniyorum.
Sanki ben kazanmadim sanki omur boyu evde olacagim.
Zaten acik acik calisma diyor ama bn home office basladim bile.
8 yil boyle yasadim ama son 4 senedir canim burnumda cunku cocuklar aramiza katildi.

Adam dev :))
Yani sorun yemek yapmak ve götürmesi degil eşinizin iştahı fazla sanki.
1 Battal boy tencere kıvamlı çorba yemekte bir mesele...
Kaç litre alıyor tencereleriniz?
Gerçekten büyük mü? acaba size mi büyük geliyor?
İçinde litresi yazıyor bir tencerenin, 2.5 litre çorbayı 2 yetişkin 1 çocuk neredeyse 3 günde içiyoruz.
Sadece çorba olsun yine 2.5 litre içemeyiz :)
Eşiniz yemek yapmayı biliyorsa biraz kendi yapmaya başlasın...

Dunku corba 1,5 littelikti, cok degildi ama yine de yenir mi ya..
Tencerelerim duduklu tencere ne alirsa onu aliyor, gercekten buyukler.
Kendi bnden iyi yapar da evdeyim ya simdi iyice bana birakti.

iyi de gitsin dışarıda içsin çorbasını ...
2 çocukla nasıl yapacaksınız. Hadi fazla yapın yemeği bir porsiyon ertesi gün götürsünde zaten hangi ara yemekle uğraşacaksınız. Kendisi ymek yapmayı öğrensin o zaman bi zahmet.
En basitinden hazır çorba alın bol bol yapsın ...

Onun beklentisi o ama yok yapamam.
Ise Allahin ozniyle doncem.
Zaten evden basladim calismaya

Ay saaakınnn siz evdesiniz diye böyle yapıyorsa hem iki çocukla uğraş hem yemek yap çıldırırsınız yaa aman işinizi bırakmayın.

Bakıcı mı tutacaksınız anneanne falan mı bakacak sizin izin bitince?

Dunku corba 1,5 littelikti, cok degildi ama yine de yenir mi ya..
Tencerelerim duduklu tencere ne alirsa onu aliyor, gercekten buyukler.
Kendi bnden iyi yapar da evdeyim ya simdi iyice bana birakti.

Çok yapmaktan başka şansınız Yok sanırım.
Düdüklü de küçük geliyorsa daha büyüğünü aldırın.
4 mu 5 mi litre mi ney bendeki. Hiç tam doldurmadım ama ordu doyar :)
Her şeyi siz yapmayın.
Pilav, makarna vs tüketiyorsanız onları o yapsın madem elimden geliyor.
Siz de dolma gibi vakit alan yemek yerine tencereye at pişsin daha kolay yemekler seçin.
Şimdi böyle yemek tüketen adama sulu köfte falan yapılmaz :)) uğraşılmaz yani o kadar..
Şimdi kış, kuru fasulye, nohut pişirin.

hatırladım sizin konunuzu.çekilir gibi değil.

bence yemek yapmayı bırakın. çocuklara yedirin eşiniz gelmeden.ona da yapmayın.kendi yapsın.biraz ders alsın.başka çare yokki. bi adam bebek yemeğine göz diker mi pesssss.ya da eve yemek yapan birini tutsun saunaya spora parası varsa ona da vardır heralde

eşim bişey yerken mutfaktan seslenir siz yicekmisiniz bunu.ben yiyebilirmiyim diye..

Onunda denedim, ici kuruyormus..
Duzgun yemek yemeliymis.
Ekmek arasi kahvaltida bile yemez, corba olacamis ici isinsinmis :kızgın:

Bence adam hakli
Ben asciyim. Kalite ve hijyen standartlarimiz tam. Odullu bir kurum.
Turkiye sartlarinda bulunacak en temiz yerlerden biri. Yine de bir ev ortamina gore nasil pis bilseniz....

Ha ama disardan yememekte hakli sadece. Colugun cocugun rizkina goz dikmekte degil. Evden yemek goturecekse yapsin gotursun. Bir hastaligi sakatligi yok sanirim.

Ben de esim de gotururuz bazen. Yani dusunun mutfakta her sey serbest. Somonlar bonfileler mantilar baklavalar... yine de ev yemeginin yerini hic bir sey tutmaz. Evden koydugum cok olur.

Eşiniz diğer konularda cimri biri mi ?
Çocuğun yemeğini almak nedir ya ekmek arası koyun kaşar domates yesin her gün her gün yemek mi olur.

Cimri demiyim ama tutumlu.
Eve alir,bisey eksik birakmaz.
bnm kendi kartim var, oyle olmasina ragmen verir para kartini, gonlunce al eksik ne varsa der.
O anlamda hakkini yemiyim.
Ama o kotu yemeklere para vermem diye direniyor ki kotu degiller, bnde yedim ordan cok kere.
Takti iste ev yemegine..

hatırladım sizin konunuzu.çekilir gibi değil.

bence yemek yapmayı bırakın. çocuklara yedirin eşiniz gelmeden.ona da yapmayın.kendi yapsın.biraz ders alsın.başka çare yokki. bi adam bebek yemeğine göz diker mi pesssss.ya da eve yemek yapan birini tutsun saunaya spora parası varsa ona da vardır heralde

eşim bişey yerken mutfaktan seslenir siz yicekmisiniz bunu.ben yiyebilirmiyim diye..

Onu da denedim, evde oyle bir gerginlik oluyor ki bu kez. Adam oluyor patlamaya hazir bomba.
Ben zaten aksam yemegi yaparim oglen yemegi bnden isteme diye defalarca dedim.
Zaten cocuklarda var, illa ki evde yemek pisiyor o da yesin aksam.
Ama oglen yemegini de evden goturunce kendimi artik mutfak robotu gibi hissediyorum.

Yemekhaneden yesin o zaman, olmaz mi?

8 yildir direniyor, belki kafasina meteor filan duser de aydinlanma yasar ne diyim:kızgın:
Yiyemezmis, saglikli degilmis.
Kendi yapacak vakti yokmus.
bnde tam tersi pismis degil raw food seviyorum,findik fistikla otla salatayla omur gecirebilirim ama boyle bi adamla evlendim salak gibi :kızgın:

Bence adam hakli
Ben asciyim. Kalite ve hijyen standartlarimiz tam. Odullu bir kurum.
Turkiye sartlarinda bulunacak en temiz yerlerden biri. Yine de bir ev ortamina gore nasil pis bilseniz....

Ha ama disardan yememekte hakli sadece. Colugun cocugun rizkina goz dikmekte degil. Evden yemek goturecekse yapsin gotursun. Bir hastaligi sakatligi yok sanirim.

Ben de esim de gotururuz bazen. Yani dusunun mutfakta her sey serbest. Somonlar bonfileler mantilar baklavalar... yine de ev yemeginin yerini hic bir sey tutmaz. Evden koydugum cok olur.

Inanirim ama bnde insanim iste.
O da suan calismasinin ardina saklaniyor.
Elbet bende doncem ise ozaman nasil bir harp kopar bilemiyorum cunku hergun kendine yemek hazirlamaz o.

Bence eşin akşam mutfağa girsin ve ertesi gün öğlen ne yiyecekse pişirsin hatta size de kolaylık olur akşam için daha güzel hazırlık yaparsınız oturun konuşun ve buna razı edin eşinizi.

Ay saaakınnn siz evdesiniz diye böyle yapıyorsa hem iki çocukla uğraş hem yemek yap çıldırırsınız yaa aman işinizi bırakmayın.

Bakıcı mı tutacaksınız anneanne falan mı bakacak sizin izin bitince?

Mecbur krese gidecek ikisi de.
Burda hic akrabamiz yok malesef

Bence eşin akşam mutfağa girsin ve ertesi gün öğlen ne yiyecekse pişirsin hatta size de kolaylık olur akşam için daha güzel hazırlık yaparsınız oturun konuşun ve buna razı edin eşinizi.

O kadar cok dedim ki.
Yorgun geliyorum bide yemekle mi ugrascam diyor.
Aslinda bildigin eziyor iste.
Aksam yemegini koydum ocaga, kekimi de yaptim bile.
Ama biliyorum ki yarina bisey kalmayacak.
Boyle ordu doyurur gibi yapmaktan artik yalap sap yapiyorum yemekleri:bicak:

Back