yemek seçen ev halkı ve bana güzel davranmayan cocuk

Çok büyük konuşmuş herkes maaşallah. Bunları konu sahibini bilmem ama birçok kişi zaten uyguladı. Çocuk yemeyince hasta oluyor gel de alternatif üretme... elbet yiyecek olayı teoride. Günde tek öğün yiyecek evet de işte beslenmeye yetmiyor

yo nasıl alıştırırsanız öyle gider.
çocuğun damak tadını oluşturmak bizim elimizde.
bu akşam kapuska var mesela kapuska yemem ben demezler.
büyüğe sorsan en sevdiği yemek karnıbahar ben bile sevmem.
çocuğu ıvır zıvıra alıştırmadan önce damak zevkinin öğretilmesi gerek.

Evde ne pişiyorsa herkes onu yer.. beğenmeyen aç otursun. Tepenize çıkartmışsınız nasıl indircem diye soruyorsunuz. Sizin konular zaten beni benden alıyor..
Her sabah çocuğa ne yemek istersin diye sormak nedir allasen.. lokanta mı orası?
bu ne yemek istersin olayı son zamanlarda oldu neden biliyormusunuz artık yemedikleri israf oluyor bu durumun önüne geçmek için sormak çaresini bulduğumu sandım...ona sormadan hepimize birer adet yumurta hasladim koydum önüne bakın sekiz senedir neredeyse o yumurta akşama kadar da bekletilse çöpe gitti yazık degilmi ya :(

Dayak cennetten çıkmadır diye boşuna dememişler, öğretmenim eğitim psikolojisini de iyi bilirim ama kızınızın şu anda en büyük ihtiyacı ağzının ortasına inecek bir tokat.
Kızınız evde otoritenin kim olduğunu bilmiyor, hatta otoriteyi kendisi sanıyor, koyun önüne yemezse aç kalsın, susamış mı kendi almazsa susuz kalsın hiç oralı olmayın, 1 yıl daha kontrol altına alamazsanız bir daha hiç kabul etmez otorite olmanızı

İstediğinizi pişirin, yemezse yemesin bakalım kaç saat aç duracak. Mecbur gelip sevse de sevmese de yiyecek. 8 yaşında bir az aç kalmasından bir şey olmaz. Çok şımarık büyümüş ya anneye söylenmeler dırdırlanmalar ne.
sanırım herkes aynı şeyi uygulamış ..sabah aklıma ilk gelen şeyi pişirip haydi sofraya demek...aslında ben bunu da denedim ama bana kaldı herşey :( bende çareyi ne yersiniz diye sormakda bulduğumu sandım

bu ne yemek istersin olayı son zamanlarda oldu neden biliyormusunuz artık yemedikleri israf oluyor bu durumun önüne geçmek için sormak çaresini bulduğumu sandım...ona sormadan hepimize birer adet yumurta hasladim koydum önüne bakın sekiz senedir neredeyse o yumurta akşama kadar da bekletilse çöpe gitti yazık degilmi ya :KK43:

tamam diyelim ki yemedi sabah bir şey. alternatifi ne oluyor?
evde bisküvi çikolata şekerleme?

Dayak cennetten çıkmadır diye boşuna dememişler, öğretmenim eğitim psikolojisini de iyi bilirim ama kızınızın şu anda en büyük ihtiyacı ağzının ortasına inecek bir tokat.
Kızınız evde otoritenin kim olduğunu bilmiyor, hatta otoriteyi kendisi sanıyor, koyun önüne yemezse aç kalsın, susamış mı kendi almazsa susuz kalsın hiç oralı olmayın, 1 yıl daha kontrol altına alamazsanız bir daha hiç kabul etmez otorite olmanızı
evet acilen bu son yillar için büyük bir otoriteye girmem lazım...su almak konusunda ise başladığım aslında ..günlerdir anne suu dediğinde mutfakta var gidip icebilirsin diyorum gidip içmiyor ama umursamayacahim cidden sinirim alt üst artık...vermeyince de bağırıp çağırıyor nasıl sinir oluyorum

Ya siz tipki benim kv gibisiniz esimi coxukken o kadar cok simartmis ki yemek konusunda. Adam asker oldu hic bir yerde hicbisey yemez. Evleneli sukur duzeldi biraz.
Bende tam oyleydim hicbisey sevmez hicbisey yemezdim anname kac kere tabagimi camdan atti😀giden catala tabagada uzulmezdi kadin artik nasil deliriyodusa. Sonra kendime yaptirirdi heveslendirirdi iste kizim yapti babasi tadina bak bende bi heves bi heves oyle yerdim ancak yemeyi ama sizinki is yapmayida sevmiyomus

evet acilen bu son yillar için büyük bir otoriteye girmem lazım...su almak konusunda ise başladığım aslında ..günlerdir anne suu dediğinde mutfakta var gidip icebilirsin diyorum gidip içmiyor ama umursamayacahim cidden sinirim alt üst artık...vermeyince de bağırıp çağırıyor nasıl sinir oluyorum
Ben çoktan vurmuştum ağzına, çok sabırlısınız bence

Siz annelikten çıkmış çocuğun kadrolu hizmetçisi olmuşsunuz. Nerede anne sözü, nerede ebeveyn otoritesi?

Sabah ne pişiyorsa evde önüne koyacaksınız isterse yiyecek istemezse kalkacak sofradan. Bir aç kalır, iki aç kalır üçüncüde yer. Tabi bunu yaparken eve poşetler dolusu abur cubur almayacaksınız.
bencede cogun değil evin kadrolusuyum acil değiştirmem lazim bu durumu ..eşimde büyük oranda değiştirdim ama şükür ama o da dediğim gibi ...benim için en büyük sorun kızım..bin kere söylemeden yerdeki defteri kitabı oyincagi kaldırmaz inat edip bende kaldırmam sonra yine toplamak zorunda olan ben olurum çöp eve dönüyor sonra ev

Ben de yemek çok seçerdim.Ama annem asla ne yapayım kahvaltıda diye sormazdı.Ne varsa o.Yemezsek aç kalır illa yerdik.kızınızın disipline olması gerekiyor.

Eşinizi de hizmete alıştırmışsınız.Cevizi kırıp önüne koymak nedir?Yapmayın.çocuk da bunu örnek alıyor.

hayır hayır pek fazla abur cubur almayız ...inat edip asla yemezse süt içer ...o da onu akşama kadar götürüyor

e tamam o zaman yemezse akşama kadar ölmez sonuçta açlıktan. akşam da yemedi diyelim ertesi sabaha yer. ama süreklilik sağlamanız lazım iki gün bir şey yemedi diye ne yapayım ne yapayım diye sormayın.

Yahu sen neden kızın,kocanın karnı doysun diye uğraşıyorsun? 8 yaş şımarıklık yapacak kadar küçük değil. Sormayacaksın ne istersin diye. Önüne gelenle ya doyacak yada 2-3 aç kalacak,aklı başına gelecek. Fazla boşlamışsın. İyi olayım,anlayışlı anne olayım derken çocuk haddini aşmış. Yatağını asla toplama,tabağını kaldırıma. Gerekirse diğer öğün gene aynı tabağa koy kirli kirli yemek zorunda hissetsin. Kocaya gelince onada zıkkımın kökü diyorum darılma lütfen. İçerse,yerse kendine yemezsede lütfeder.

Basit bir örnek vereyim.7 yaşında erkek çocuklu arkadaşlarımız yemeğe gelmişti.Yemekten sonra eşim masayı toplamaya başladı.Çocuk bir anda aaa erkekler masa toplar mı?Benim babam hiç yapmaz dedi.Lütfen eşinize hizmeti abartmayın.Bırakın bazı şeyleri kendi yapsın.Konuşun onunla.Çocuğa kötü örnek olduğunu falan söyleyin.

Ne kadar sabırlısınız... 1 saat ne kahvaltısını düşünüyor? Siz hizmetçi gibi davranırsanız aileniz de size hizmetçilik yaptırır. Tabii ki asla yemediği, alerjisi olan şeyleri koymayın. Ama peynir zeytin domates yumurta koyarsınız, birini yemese birini yer.
Eşinize ne desem bilemedim. Evde çalışmayan eşin daha çok ev sorumluluğu alması gerektiğini düşünüyorum. Ama bu uygun bir düzeyde olmalı, karın tokluğu kölelik değil.

Fazla şımarmış. Şu yazdıklarınızı cocukken anneme karşı yaptığımı düşünemiyorum bile. Size dırdır yapması karışması vs su vermeyince bağırıp çağırması hadsizlik başka bir şey değil.
Ayrıca ac kalsın bırakın yemezse ölmez. Çok acıkırsa gider ekmek yer. Çok susamışsa gider suyunu içer. Ergenlikte daha çok sorun yaşarsınız böyle giderse

bencede cogun değil evin kadrolusuyum acil değiştirmem lazim bu durumu ..eşimde büyük oranda değiştirdim ama şükür ama o da dediğim gibi ...benim için en büyük sorun kızım..bin kere söylemeden yerdeki defteri kitabı oyincagi kaldırmaz inat edip bende kaldırmam sonra yine toplamak zorunda olan ben olurum çöp eve dönüyor sonra ev
Yerden kaldırıp onun odasında yere atın ortalıkta bıraktığı şeyleri. Yatağını odasını toplamayın bırakın çöp oda olsun.

Benim görümcem uyguladı bu yöntemi. En son kızın odasını kurtlar basınca aklı başına geldi dip köşe temizledi sonra hep temiz düzenli tuttu. Hala söyler güleriz bu kız kurtlandı diye 😂

Back
X