- 12 Temmuz 2023
- 23
- 1
- 30
-
- Konu Sahibi Malefiz4557
Patates kızartması yiyor çok şükür ki. Tavsiyeniz için teşekkürler.Karbonhıdratı patatesten de alabılır. Kurubaklagıl yedırın sart degıl pılav falan. Dıle yapısma kucuk gelme hıssı ıstemsız iğrenme yapıyor. Lutfen ustelemeyın. Ozmn obur boyı tiksinir.
Çok şükür sağlıklı :) Evet ama annelik işte herşeyden yesin istiyoruz.Sağlık olarak sıkıntısı yoksa zorlamayın bence .
Ben sağlığın yemekle de ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. Mutlu bir çocuk daha sağlıklı oluyor bence.
Sevdiği şeyleri abartarak yiyor tabiri caizse kusana kadar yiyor. Her besinden vitamini alması gerekiyor ama dediğiniz gibi dokuları sevmeyince inatlaşmanın anlamı yok.Dokularını sevmiyor olabilir. Ben de çocukken yemek yemediğimi hatırlıyorum. Kuru fasulye nohut gibi taneli şeyleri hala yemem. Eşim yemek dokuları hakkında çok seçici. Olabiliyor böyle şeyler. Büyüyünce değişir. Bence hiç zorlamayın. Sevdiği şeyleri yesin.
Bir de ek gıda başlama süreçlerimizden mi bilmiyorum yeni nesil çocuklar yemiyorlar, zor yiyorlar. Ben yapabildiğim kadar tek tek tadım usulü başladım ek gıdaya. Ama kuzenim daha bebek 4 aylıkken herşeyi vermeye başladı. Kuzenimin çocuğu herşeyi yer. Koca adam gibi sofraya oturur yer kalkar. Benim oğlum yemez bir türlü.
Çok haklısınız zaten elinde oyuncak olmuş durumdayım parmağında oynatıyor resmen.Çocuğunuza ekranla yedirerek hiç iyi etmiyorsunuz.
Böylece yemek yeme becersini asla geliştiremez.
Ve yapmak istemediği herşeyde böyle davranırsa ekran veya onun gözünde ödül olan başka şeyleri vereceğinizi düşünür.
Ayrıca her çocuk her yemeği yiyecek diye birşey yokki. Pilav makarna yemesin ne olacak? Yiyecek birsürü başka besin var faydalı.
Valla aslanım benim aferin ıyı yapıyorMerhabalar.
3 buçuk yaşında bir oğlum var. 2 yaşına kadar herşeyi yiyen oğlum son 1,5 senedir inanılmaz yemek seçmeye başladı. Kahvaltısını gayet güzel yapar ama öğle ve akşam yemekleri bizim için işkence. Telefonla yedirmeye çalışıyorum ama nafile. İşin en tuhaf yanı bütün çocuklar makarna ve pilava bayılır öyle değil mi? Benim çocuğum asla ama asla ağzına makarna, pirinç pilavı, bulgur pilavı sürmüyor. Sütlaç da yemiyor içinde pirinç var diye. Üstelik kandırarak bi şekilde bunlardan birini verdiğimizde öğürüyor. Yemeklerle alakalı onu iğrendirecek yahut travma yaratacak hiç bir durum yaşanmadı. Sevdiği yiyecekleri her çocuk gibi severek yiyor ama makarna ve pilav görünce öğürüyor.
Bir de sürekli aynı şeyleri yemek istiyor. Mesela gün boyu kurabiyeyle beslenebilir ya da elma yiyebilir. Sebze ya da et yemeklerini telefon açarak yediriyorum bazı zamanlarda telefon açıkken bile reddediyor hemen su ver diyor.
Özetle makarna ve pilav gibi taneli yiyeceklere karşı bu kadar tepkili olması sizce neden olabilir ? Çocuğuma pilavı ve makarnayı nasıl sevdirebilirim ?
Evet. Makarnaya bayiliyor mesela. Ablam vermiyor. Çünkü kabız oluyor. Sabah kahvaltisi yapmiyor. Agzina birsey koyunca öğürüyor.Her besinin illa ki faydası vardır. Mesela yeğeniniz her gün aynı şeyi yemek istiyor mu ?
Ergoterapi aldırın o zaman.Şart olup olmaması değil problem. Dokusundan rahatsız olduğunu hissediyorum. Taneli yiyeceklere karşı bir hassasiyeti var gibi.
Et tavuk balık bunları da aman aman yemiyor ama reddetmiyor.
Oğluma ekmeği ben alıştırmadım. Ama versen sabah akşam ekmek yerValla aslanım benim aferin ıyı yapıyor
Demek ki hepimiz bebekken akıllıydık dogru ne bılıyorduk.
Ailelerimiz alıstırdı ekmege demek ki.
Iyı mı oldu
Her çocuk farklı işte Allah kolaylık versin hepimize.Evet. Makarnaya bayiliyor mesela. Ablam vermiyor. Çünkü kabız oluyor. Sabah kahvaltisi yapmiyor. Agzina birsey koyunca öğürüyor.
Ekmekten kastım pirinc bulgur makarna grubu.Oğluma ekmeği ben alıştırmadım. Ama versen sabah akşam ekmek yer
Et sebzeyi de zorla yiyor. Yememek için inatlaşıyor bu sefer sofralara hepten küsüyor. Ekmek onun vazgeçilmezi ama kimse alıştırmadı hatta sofraya bile koymuyorduk. Ama adam ekmek aşığı.Ayrıca Ben çocuklarıma makarna ayda 1 yaparım. Pilav basmati yağsız sade suda yapıyorum. O da haftada 1. Ekmek yemezler yedirmiyorum. Et sebze ağırlıklı besliyorum. Ekmek yiyen aptal olur diye bir söz var boşa değil. Karbonhidratlar çocukları uyutuyor, beyinlerini iyi beslemiyor maalesef. Gerekli karbonhidratı gün içinde yediklerinden alıyorlar zaten. Börek çörek de hiç yapmam evde. O yüzden onlar da alışık olmadıkları için sevmezler de.
mrb biz de benzer bir süreçten geçtik. yaşadıklarınzı anlattıklarınızı o kadar iyi anlıyoeum ki anne olmayan yaşamayan anlayamaz. ne açlık ne yeni besin diye bir kavramı yoktu kızımın. yakınlarım hep beni suçladı ama çok şükür bu alanda çalışan bir diyetistyenden destek aldım ve şimdi hi ç olmadığı kadar iyi ve çeşitli beslenmeye başladı kızım. Daha başlayalı 6 hafta oldu ama şimdiden çok fark var. Kızım ekim'de 4 yaşına girecek. Bizimle benzer şeyleri yaşayan var mı diye bakmak için hesap açtım ve ilk sizin forumunuzu görünce yazmak istedim. Umarım sizin durmunuz da en kısa sürede düzelir çünkü geceleri ağlamaktan uykusuz kaldığım çok gece oldu.....Merhabalar.
3 buçuk yaşında bir oğlum var. 2 yaşına kadar herşeyi yiyen oğlum son 1,5 senedir inanılmaz yemek seçmeye başladı. Kahvaltısını gayet güzel yapar ama öğle ve akşam yemekleri bizim için işkence. Telefonla yedirmeye çalışıyorum ama nafile. İşin en tuhaf yanı bütün çocuklar makarna ve pilava bayılır öyle değil mi? Benim çocuğum asla ama asla ağzına makarna, pirinç pilavı, bulgur pilavı sürmüyor. Sütlaç da yemiyor içinde pirinç var diye. Üstelik kandırarak bi şekilde bunlardan birini verdiğimizde öğürüyor. Yemeklerle alakalı onu iğrendirecek yahut travma yaratacak hiç bir durum yaşanmadı. Sevdiği yiyecekleri her çocuk gibi severek yiyor ama makarna ve pilav görünce öğürüyor.
Bir de sürekli aynı şeyleri yemek istiyor. Mesela gün boyu kurabiyeyle beslenebilir ya da elma yiyebilir. Sebze ya da et yemeklerini telefon açarak yediriyorum bazı zamanlarda telefon açıkken bile reddediyor hemen su ver diyor.
Özetle makarna ve pilav gibi taneli yiyeceklere karşı bu kadar tepkili olması sizce neden olabilir ? Çocuğuma pilavı ve makarnayı nasıl sevdirebilirim ?