Yemek seçen çocuk

Karbonhıdratı patatesten de alabılır. Kurubaklagıl yedırın sart degıl pılav falan. Dıle yapısma kucuk gelme hıssı ıstemsız iğrenme yapıyor. Lutfen ustelemeyın. Ozmn obur boyı tiksinir.
Patates kızartması yiyor çok şükür ki. Tavsiyeniz için teşekkürler.

Sağlık olarak sıkıntısı yoksa zorlamayın bence .
Ben sağlığın yemekle de ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. Mutlu bir çocuk daha sağlıklı oluyor bence.
Çok şükür sağlıklı :) Evet ama annelik işte herşeyden yesin istiyoruz.

Sevdiği şeyleri abartarak yiyor tabiri caizse kusana kadar yiyor. Her besinden vitamini alması gerekiyor ama dediğiniz gibi dokuları sevmeyince inatlaşmanın anlamı yok.

Maşallah keşke bizimkiler de öyle yese

Çok haklısınız zaten elinde oyuncak olmuş durumdayım parmağında oynatıyor resmen.

Valla aslanım benim aferin ıyı yapıyor
Demek ki hepimiz bebekken akıllıydık dogru ne bılıyorduk.
Ailelerimiz alıstırdı ekmege demek ki.

Iyı mı oldu

Ayrıca Ben çocuklarıma makarna ayda 1 yaparım. Pilav basmati yağsız sade suda yapıyorum. O da haftada 1. Ekmek yemezler yedirmiyorum. Et sebze ağırlıklı besliyorum. Ekmek yiyen aptal olur diye bir söz var boşa değil. Karbonhidratlar çocukları uyutuyor, beyinlerini iyi beslemiyor maalesef. Gerekli karbonhidratı gün içinde yediklerinden alıyorlar zaten. Börek çörek de hiç yapmam evde. O yüzden onlar da alışık olmadıkları için sevmezler de.

Et sebzeyi de zorla yiyor. Yememek için inatlaşıyor bu sefer sofralara hepten küsüyor. Ekmek onun vazgeçilmezi ama kimse alıştırmadı hatta sofraya bile koymuyorduk. Ama adam ekmek aşığı.

mrb biz de benzer bir süreçten geçtik. yaşadıklarınzı anlattıklarınızı o kadar iyi anlıyoeum ki anne olmayan yaşamayan anlayamaz. ne açlık ne yeni besin diye bir kavramı yoktu kızımın. yakınlarım hep beni suçladı ama çok şükür bu alanda çalışan bir diyetistyenden destek aldım ve şimdi hi ç olmadığı kadar iyi ve çeşitli beslenmeye başladı kızım. Daha başlayalı 6 hafta oldu ama şimdiden çok fark var. Kızım ekim'de 4 yaşına girecek. Bizimle benzer şeyleri yaşayan var mı diye bakmak için hesap açtım ve ilk sizin forumunuzu görünce yazmak istedim. Umarım sizin durmunuz da en kısa sürede düzelir çünkü geceleri ağlamaktan uykusuz kaldığım çok gece oldu.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…